בטוחים שאתם יהודים?

חנוך25

New member
בדיוק. מה שמעניין אותי ברב הוא רק שיהיה מאושר ע"י המדינה

ויתן לי פתק. (כזכור - הרבנות היא רשות של המדינה).
מעניין לי ת'תחת אם לדעתו הוא עשה לי "טקס דתי", ולפי איזו דת.

BravoMan

Active member
פעם שלישית: אני מזכיר לך שאנחנו לא מדברים על תחומי עניין

שלך, אלא על הדברים הספציפיים שהמדינה מכריחה את כלל אזרחיה לבצע מתוקף חוק.

חנוך25

New member
בדיוק - מתוקף חוק. המדינה ממציאה את חוקיה

והם באים מכל מיני מקורות. חלקם גם בהשראת המסורת היהודית וההלכה.
האם מה שבא מהמסורת וההלכה הוא רע כשלעצמו? או שהוא רע רק אם הוא יוצר אפליה בין אזרחים?

BravoMan

Active member
הוא רע כשלעצמו!

כל חוק שחוקק רק כדי לקיים מסורת, לא משנה אם יהודית, ערבית, או לימורית (עד היום אני לא יודע למה לפעמים מזכירים בפורום הזה למורים), הוא חוק רע שלא ראוי שיהיה במדינה דמוקרטית.
&nbsp
אם לחוק יש נימוקים פרקטיים שאינם קשורים למסורת, כמו שיש לחוקים נגד גנבה ורצח, אז אפשר לבדוק את הנימוקים האלה ולקבוע אם החוק טוב וראוי או לא.
&nbsp
(הרי תיכף היית אומר לי שהדת גם אומרת "לא תרצח", אז לשיטתך זה בסדר לכפות חופה ורב על נאשים - פאקינג תירוץ הכי מפגר שנתקלתי בו, ומפתיע אותי שדווקא אתאיסט העלה אותו כאן בפורום בעבר)

BravoMan

Active member
נ.ב.

צריך להיות לך מובן, שחוק שמקורו במסורת בהכרח יצור אפליה בין אזרחי מדינת ישראל, היות ובמדינה שלנו מרוכזים אזרחים מקשט רחבה של מקומות שונים בעלי מסורת שונה.
&nbsp
אומנם כולם מתויגים כיהודים, אך מסורת יהודי פולין אינה זהה למסורת יהודי מרוקו.

BravoMan

Active member
כן. הם פוגעים פגיעה עצומה במשק וגורמים לאנשים להיות

נעולים בבתיהם ללא יכולת לקבל שירותים, לעשות קניות, לצאת לבלות או אפילו לבקר משפחה.

חנוך25

New member
סבבה, אבל הטיעונים האלה לא קשורים ל"דתיותם".

(בלי להכנס אם הם נכונים עובדתית. הם לא)

BravoMan

Active member
ברור שהם קשורים:

למעט עניין הפגיעה במשק, שהוא כלכלי נטו, כל מה שרשמתי קשור לכך שבישראל, בניגוד למדינות אחרות, חוקי יום מנוחה לקוחים ישירות מהדת, ולכן במקום לתת לך יום בו אינך חייב לעבוד, המדינה מכריחה אותך, ואת יתר האנשים, לא לעבוד ביום מסוים, עד כדי כך שפתאום כל הציוויליזציה שאתה רגיל אליה עוצרת, ואתה לא יכול לנוח כמו בן אדם, כי אין לך אפשרות לקיים שגרת חיים.
&nbsp
אני אפילו לא מדבר איתך על הזוועה שנקראת "יום כיפור"!
&nbsp
רק שבת רגילה בישראל היא עונש עבור כל מי שאינו דתי.
(בעצם, היא עונש גם עבור דתיים, רק שהם למדו לעצום עיניים ולשמוח, תשאל כל עקרת בית דתייה
)

זו הסיבה שמזכירים כאן למורים. חגורת בטיחות מומלצת.

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/570/168575538/%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%97%D7%91%D7%A8%D7%94/%D7%90%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%96%D7%9D[/URL]

אם לדייק -

הטקס הדתי אומץ ע"י המדינה כדרך היחידה ליהודים (עוד הגדרה דתית, אגב, לפחות בהקשר הזה) לבצע פעולה אזרחית (=חתונה), בתחומי מדינת ישראל.
&nbsp
זה לא הופך אותו לפעולה אזרחית.

חנוך25

New member
הדיוק נכון. אבל מה זה נקרא לא הופך אותה לאזרחית?

בעצמך אמרת "לבצע פעולה אזרחית (=חתונה)"

חנוך25

New member
נ.ב. - אז מה אתה מציע?

להוציא מחוץ לחוק מפלגות ללא פרימריז? או רק את הרדיות ללא פרימריז?
ומי בוחר את מתפקדי הפרימריז? ומי בוחר את מי שבוחר את מי שבוחר?
בסוף אתה מגיע לסבתא - שאינה נבחרת.

ואיך תשלול זכות הצבעה מחרדי? לפי מה שהוא לובש? לפי מה שהוא מצהיר? לפי סריקת מוח?

BravoMan

Active member
כן. בדיוק!

1. לחייב מפלגות לערוך פריימריז. את כולן ללא יוצא מן הכלל.
&nbsp
2. לצמצם את מספר המפלגות ל-2.
&nbsp
3. לערוך את הפריימריז בפורמט של הבחירות הכלליות רק מתוך מתפקדי המפלגה.
כל אחד בוחר לאיזו מפלגה להצטרף, ואז מצביע מי מחבריה יכנסו לכנסת.
&nbsp
4. בחירות ישירות לרה"מ.
אני יודע שזה לא עבד טוב בשיטה הנוכחית, אבל אם נשנה את השיטה בדומה לארה"ב זה יעבוד יופי.
&nbsp
5. לגבי החרדים, כבר כתבתי ל-dude101 פעם בדיוק איך, אחזור כאן בשבילך:
ניקח כל מי שרשום כתלמיד ישיבה, כולל, אולפנה וכו' ב-10 שנים אחרונות לפני כל בחירות, ונשלול מהם את זכות ההצבעה.
&nbsp
החזרת הזכות תהיה מותנית בצפייה מפוקחת בכל תשדירי התעמולה לבחירות הנוכחיות ומעבר מבחן באזרחות.

tomtom56

New member
בקיצור אתה נגד דמוקרטיה:

הכלל החשוב בדמוקרטיה זה שכל קבוצת אנשים יכולה להתארגן, להקים מפלגה ולנסות להבחר לכנסת. גם אם יהיו אלף מפלגות - לפי חוקי הדמקרטיה זו זכותם.

BravoMan

Active member
ממש לא. אין שום כלל כזה בדמוקרטיה!

דמוקרטיה אומרת שהשלטון נבחר ע"י העם, אבל יש כמה מימושים שונים לאיך לעשות את זה.
&nbsp
בארה"ב למשל, יש בדיוק 2 מפלגות, ואף אחד לא מאשים אותה בחוסר דמוקרטיה.
&nbsp
מה שהולך בישראל, הוא מימוש לא מתפקד - כל אחד אכן מקים מפלגה, וכתוצאה מזה הכנסת משותקת בגלל חלוקת מנדטים, ולא יכולה להעביר שום חוק.
או לחלופין - מפלגות קטנות, בעלות מספר בודד של מנדטים, מצליחות לייצר סחטנות ולכפות את רצונן על הרוב שלא בחר בהן.
&nbsp
חוק המשילות ניסה לצמצם את הבעיה הזו, והוא התחלה טובה.
אני פשוט רוצה להמשיך אותו.

Hameln

New member
ארה"ב לא מגבילה בחוק מספר מפלגות (לשתיים)

אלא שהרפובליקנית והדמוקרטית הן המפלגות הדומיננטיות והגדולות ביותר ולכן הסיכוי להיבחר מחוץ להן (דרך מפלגה שלישית או כמועמד עצמאי) הוא נדיר אבל לא בלתי אפשרי.

BravoMan

Active member
אולי.

אולי אפשר פשוט להתחיל מכך שמעלים את אחוז החסימה ל-30 מנדטים.
(לדוגמה, אני לא אומר שזה מספר קסם)
העניין הוא שהמצב בארץ כרגע הוא בלתי נסבל, בלי קשר לדת או כל דבר אחר עליו דיברנו פה.
&nbsp
יש שברי מפלגות ששואבות קולות ולא נכנסות בכלל לכנסת, ויש מפלגות קטנות שנכנסות, אבל מרוב שכל אחת מושכת בכיוון שלה, לא ניתן להרכיב ממשלה בלי שהמפלגה השולטת לא תבגוד בבוחרים שלה, ותסכים ללכת לכיוון הפוך לגמרי לרצון שלהם רק כדי לקבל תמיכה של איזו מפלגה קטנטונת שחסרה לה בשביל הרוב.
&nbsp
ואין באמת שום סיבה שזה יהיה ככה.
בארה"ב באמת אין חוק שמונע מפלגות נוספות, אבל כל המערכת בנויה לתמוך ב-2 אפשרויות, ולא בבלגן מפולג שיש לנו כאן:
[URL]https://www.washingtonpost.com/news/the-fix/wp/2016/04/27/why-are-there-only-two-parties-in-american-politics/?utm_term=.e975da6a0f06[/URL]

למעלה