בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

Yehuda500

Member
בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

ברשתות בקניה מעל 100 ש"ח.
ממתי הדבר תקף, כיווון שהמגה היום וברמי לוי בתחילת השבוע לא חולקו שקיות?

אפרת10511

New member
שקיות ניילון

ברשת מגה בעיר היום הוסר המתקן לשקיות,
והקופאית חילקה שקיות ניילון על פי ראות עיניה לכל קונה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
שקיות נשיאה חד פעמיות

1. הקימעונאי ימכור לצרכן שקיות בעובי של לפחות 20 מיקרון (יותר עבות מאלו של היום) במחיר שלא יפחת מ 10 (כולל מע"מ) אגורות.
2. תמורת כל שקית ישלם הקימעונאי היטל בסך 8.54 אגורות שיועבר לקרן לשמירת הנקיון
-
נותרה שאלה פתוחה - באיזו מידה חל על השקיות חוק הגנת הצרכן, כלומר תוך כמה ימים אני רשאי להתחרט ולהחזירה ולקבל את כספי בחזרה ?

ובאיזה מצב אתה מחזיר את השקית...

שהתחרטת לגבי הקנייה שלה
....

אם כך הכסף עובר לקרן לשמירת הנקיון...
תודה על תשובתך.

dude101

New member
אבל חוק הגנת הצרכן חל רק על פריטים שעולים 50 ש"ח ומעלה

לכן, צריך לזכור בעת הקניה לקחת 500 שקיות, על מנת לוודא שעומדים בדרישות החוק.
בעצם, אני לא בטוח אם זה 50 ש"ח ומעלה, או מעל 50. ליתר בטחון, כדאי לקנות 501 שקיות.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא נראה לי שחילקו היום שקיות עבות יותר

בעובי של לפחות 20 מיקרון. היה שם הג'נק הרגיל של שקיות דקות. פשוט הקופאית שמרה עליהם הפעם צמוד.

&nbsp
&nbsp

ספוקי

New member
החוק בינתיים גורם רק בלאגן

לא זוכר אם כתבתי את דעתי על החוק איפשהו בפייסבוק או אולי גם פה, אבל כך או כך בינתיים החוק גורם רק לבלאגן בקופות.

אישתי הבוקר הלכה לעשות קניות. את השקיות הרב פעמיות מקבלים רק בקופה הראשית. כך שהלקוח מסיים את הקנייה שלו, לא יכול לארוז את הקניות בינתיים, משלם, משאיר את הקניות בקופה, ואז הולך עם החשבונית לקופה הראשית בשביל לקבל את השקית / שתיים (לפי סכום הקנייה). ואז הוא חוזר לקופה לארוז את המצרכים שלו.
מדוע לא לתת לקופאיות שקיות רב-פעמיות שיחלקו ללקוחות? מדוע צריך לעזוב את הדברים, ללכת לקופה הראשית (שגם שם יש בלאגן כמובן) בשביל לקבל אותן?

ואני גם אשאל שוב מה לגבי המעמד הנמוך בישראל שלא מבצע קניות בסופר ביותר מ-100 ש"ח כי פשוט אין לו את הכסף לזה? כמה אנשים מבוגרים הולכים לסופר על בסיס יומי בשביל לקנות חתיכת לחם וגבינה טרייה ולא מגיעים לסכומים גבוהים בקנייה? מדוע מהצעת החוק המקורית שם דובר על חלוקת שוברים לשקיות בחשבון החשמל זה עבר לחלוקת שקיות על בסיס סכום קניה (יחסית גבוה!) שפוגע באנשים רבים בישראל שעכשיו צריכים לשלם על האפשרות לארוז את המצרכים שלהם?

אם להצטרף לתלונה

למה אסור לאנשים להכניס את עגלות הקניה שלהם לסופרמרקט? העגלות האלה על גלגלים שאנשים מבוגרים נעזרים בהן פעמים רבות בכדי לסחוב את הקניות הביתה. הרי הן רב פעמיות והן סוג של שקית, רק על גלגלים. - אז עכשיו עם שקיות רב פעמיות מותר יהיה להכנס ועם עגלות אסור? איפה ההיגיון? למה לשלם פעמיים?
ובכל מקרה, בסופר השכונתי אצלי אין סלסלות נישאות. הם טוענים שאנשים גונבים אותן. אז עד עכשיו מי שנכנס לקנות כמה מוצרים בודדים ולא רצה או יכול היה לקחת עגלה גדולה בפיקדון של חמישה שקלים, לקח הרבה שקיות חד פעמיות מהקופה ומילא אותן במוצרים. עכשיו מה?

רוב הזמן נח

Well-known member
שיגמרו לי השקיות אני אכנס עם העגלה הזאת

לא תהיה להם ברירה ובסוף אנשים יכנסו לסופר עם עגלות.
&nbsp

3תיתי

New member
לי יש עגלה מרשת מתכת

ואני נכנסת איתה לסופר ללא שום בעיות. רק מה? כמות המוצרים שאפשר להעמיס, די מוגבלת. זה מאד נח, כי אני לא צריכה לשריין 5 שקלים לעגלה, ולא צריכה להחזיר את העגלה לסופר. פשוט משתמשת בעגלה שלי.

לא רק שבסופר ליד

אסור להכנס עם כגלות, אין גם סלסלה שאפשר לקחת, ובנוסף לזה, הם עדיין לא התחילו למכור שקיות רב פעמיות. כלומר הם די נעולים על להפסיד קונים באופן שיטתי.
אני כל הזמן אומרת לעצמי שאני חייבת פעם לצלם את הסופרמרקט הזה, מבפנים, זה פשוט לא ייאמן שמקום שמוכר מזון מתוחזק ככה. מגעיל להכנס לשם, ומי שנכנס לשם, זה אלה שאין להם ברירה אחרת גם ככה, עניים, קשישים, חרדים. ולא שהמחירים זולים.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה לא לדווח למשרד הכלכלה/הבריאות או לפחות למדורי צרכנות...?

trilliane

Well-known member
מנהל
שהם לא עומדים בחוק, שהתברואה לקויה... כל מה שרלוונטי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם כ"כ מזעזע שם לכתבה במדור צרכנות זה יכול להיות עניין מספק

למעלה