בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
האפוד הזוהר הוא דבר מצוין - אבל....

הוא מציל חיים ובולט וזו המצאה נהדרת
שנולדה בחטא ותקופה ארוכה חיה בחטא
-
לחברת 3M היו עודבים עצומים בבד מסוים והיא עמדה לזרקו ולהינזק במליונים רבים, לוביסט מסוים ששמע על זה הסביר שתמורת תשלום נאות הוא יכול לבטל את הנזק - הוא שכנע ח"כים מסוימים לחוקק את חוק האפוד הזוהר ולקבוע לו תקן (הם בכלל לא הבינו מה זה) בדיוק של החומר העודף של 3M, יצא שהחברה לא רק שלא הפסידה אלא אף קנתה כמויות גדולות נוספות מהבד הזה.
וכך חוקקו חוק שכל מטרתו היתה להעביר את כספי הציבור ל 3M - כאמור - הרעיון מצוין אבל התקן הזה כלל לא נדרש וכיום משתמשים באפודים טובים לא פחות שעלותם כחמישית ממחיר האפוד התקני של אז

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, יש לנו כזה מאגר שקיות ענקי, שאנחנו מסודרים לשנתיים-שלוש

לפחות...
ובכל מקרה הן משמשות אותנו לדברים אחרים (למשל פחים קטנים בחדרים), לא לפח הראשי במטבח (הוא גדול, אנחנו משתמשים בו בשקיות שרוך חזקות). למחזור בקבוקים אני משתמשת בשקיות ענק שקיבלתי מחנות ציוד בע"ח (בשקיות הסופר הרגילות לא נכנס כמעט כלום). למחזור נייר אני משתמשת בשקיות נייר (למשל כאלה שמקבלים במשלוחים/ take-away). השקיות מהסופר לא אידאליות לאף אחד מהשימושים הנ"ל ולא חסרים פתרונות אחרים טובים לא פחות, כך שהנבואה השחורה שלך נראית לי קצת מוגזמת בהקשר זה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לארוז אשפה ביתית בשקית אחת גדולה יכול להיות לא טוב

אם האשפה אורגנית וכבדה והשקית נקרעת בדרך לפח.
&nbsp
אם את האשפה הביתית היו אוספים בהרבה שקיות סופר (אם צריך אחת בתוך השניה להגברת החוזק) קושרים טוב ומכניסים את כולם לשקית אשפה גדולה, הסיכוי שהשקית תיקרע קטן יותר. וגם אם היא נקרעת הזבל עדיין נמצא בשקיות הקטנות וקל לאסוף אותו בלי לגרום ללכלוך.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
יכול להיות, אבל בפועל עובד מצוין כבר שנים רבות...

ואף שקית לא נקרעה לנו בדרך לפח (כאמור, מדובר בשקיות עבות יותר) לכל היותר דלפה, אבל זה לא קורה לעתים קרובות. להשתמש בשקיות סופר רבות לא נוח לנו, הן קטנות מדי לפח (ולצרכים שלנו), הן נקרעות, הן דולפות הרבה הרבה יותר.

רוב הזמן נח

Well-known member
צריך לשמור את הנייר שמנגבים בו ידיים

שיש אשפה אורגנית קצת רטובה, להצמיד לה את הנייר הזה.
זה מונע נזילות כי הרטיבות נספגת בנייר.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אנחנו מנגבים ידיים במגבות, לא בנייר...

ונזילות נמנעות ע"י מניעת חורים. אנחנו שמים שקית גדולה דקה כשכבה בסיסית לפח. פעם קנינו בטעות שקיות גדולות דקות (שקופות ירוקות כאלה) במקום שקיות שרוך איכותיות והן לא נוחות לשימוש שוטף כך שנשארה לנו חבילה די גדולה. אנחנו משתמשים בהן כשקית בסיס ומעליהן שמים את השקיות השוטפות, ואם במקרה אחת דולפת יש לנו הגנה, נפתרה הבעיה.
&nbsp
באמת שיש פתרונות פשוטים לכל דבר... כל אחד מוצא/ימצא את הפתרונות שלו. ימים יגידו אם החוק הזה יצדיק את עצמו, אבל הקינה ונהי כאילו פסו השקיות בארצנו או שאם לא מחלקים אותן חינם בסופר לא נצליח יותר להשיג שקיות פשוט מופרכות ומופרזות בעיניי. יש עדיין שקיות חינם בשפע, מי שממש רוצה יכול לקנות חבילת שקיות איכותיות (זה ממש לא יקר) וכל תרחישי ה"אימה" פשוט מגוחכים בעיניי.

trilliane

Well-known member
מנהל
YNET: לשלם או לא לשלם? כך הצרכן הישראלי מתמודד עם חוק השקיות

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4901406,00.html
אז כך נראית מירב קריסטל! לא מה שדמיינתי.

&nbsp
עכשיו אני תוהה מה קורה בעצם בקופות האוטומטיות של שופרסל...
&nbsp
אבל בסה"כ מי שירצה שקיות, 10 אג' לשקית זה לא ביג-דיל. אם אגיע לקניות ספונטניות ואשלם אפילו תוספת של חצי שקל, לא משהו שאי אפשר לחיות איתו. כמו כן למי שמודאג שלא יהיו יותר שקיות, בל נשכח שיש עוד חנויות רבות שאינן רשתות שיווק ובהן ממשיכים להשתמש בשקיות (ואלה של סופר-פארם בד"כ גדולות וחזקות יותר, אגב).
&nbsp
בקיצור, השקיות לא ייעלמו מחיינו, אל דאגה... אני רק מקווה שיגיעו אליי כך עוד שקיות רב-פעמיות, חסרות לי כאלה (כאמור, הן מתבלות ונקרעות די בקלות, במיוחד הישנות מהאל-בד לעומת החדשות יותר מחומר פלסטי בדומה לאלה של איקאה).

רוב הזמן נח

Well-known member
אני כתבתי לפני כמה שנים הודעה על החוק הזה

עוד כשהו היה סתם רעיון שלא היה ברור אם יעשו איתו משהו.
ולאף אחד לא היה איכפת.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
אני רוצה להמליץ על תגובה 109 שבכתבה

109.
גובים ממני על שקית...אני הפסקתי למחזר בקבוקים ומיכלים מפלסטי
אורנה (01.01.17 , נשלח מהאנדרואיד)
מרגע ששמעתי על הרעיון הזה הפסקתי למחזר בקבוקי שתיה ומיכלי פלסטיק למיניהם שיש לי בערימות בכל יום.....
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
למה להמליץ על תגובה ילדותית וקטנונית? את מי היא "מענישה"?

הגישה הזאת כאילו "חייבים" לנו משהו (לא, באירופה לא מחלקים שקיות חינם בסופר) או כאילו אנחנו "עושים טובה" לעולם כשאנחנו ממחזרים (כי אנחנו לא חלק מהעולם) אז אם משהו לא מוצא חן בעיניי אני אעשה "דווקא" (ואפגע בכולם, כולל בעצמי) פשוט דוחה בעיניי.
&nbsp
מזכיר לי סטודנט שכתב למרצה שצריך ללכת לקראתו ולוותר לו על הגשה כי הוא היה יכול לרמות ובכל זאת לא ניצל זאת לרעה (ולכן מגיע לו פרס, כי הוא לא "פושע"). אולי גם אני צריכה לקבל פרס על כל הפעמים שיכולתי לגנוב בלי בעיה ולא עשיתי זאת...

רוב הזמן נח

Well-known member
אני לא מעניש אף אחד. רוצים שאני ישלם על שקית בשביל איכות

סביבה. מצד שני לא משלמים לי כלום על מחזור בקבוקים גדולים ומיכלי פלסטיק למען איכות הסביבה.

למה האזרח צריך לשלם בשביל לקבל משהו ולא משלמים לו כשהוא נותן משהו?

אני בקבוקים ופלסטיק הפסקתי מזמן למחזר. רוצים מיחזור? תשלמו כמו בבקבוקים הקטנים.

תקופת הפיילוט/ הרצה/ בטא/ ניסיון/ התנדבות (בחר מה שמתאים לך)
הסתיימה אצלי.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא רוצים שתשלם על שקיות, רוצים שתוותר עליהן לטובת רב-פעמיות

אם אתה בכל זאת רוצה שקית, תשלם עליה מחיר סמלי שיועבר במלואו לטובת המשרד להגנת הסביבה.
&nbsp
למה צריך לשלם לך כדי לזרוק בקבוקים למחזור במקום לפח? באף מדינה לא משלמים על זה, למעשה יש מדינות שקונסות על אי-הפרדת פסולת. זה האינטרס של כולנו (אני מקווה) לחיות במדינה נקייה יותר ולדאוג לסביבה שבה אנחנו חיים.
&nbsp
לא משלמים לך על מחזור בקבוקים קטנים, מחזירים לך את הפיקדון. פיקדון שנגבה מראש כדי שלאנשים אדישים שלא אכפת להם מאיכות הסביבה (כמוך, כנראה) יהיה תמריץ לא לזרוק אותם לפח. במדינה מתוקנת אין צורך בכך. לי אישית הרבה פחות נוח להיגרר עם בקבוקים לסופר במקום לזרוק אותם לכלוב ממול הבית וחסל.

רוב הזמן נח

Well-known member
אז אפשר גם למכור סמים מסוכנים

שהמדינה לא רוצה שאנשים ישתמשו בהם. לפי ההיגיון שלך.
&nbsp
&nbsp
אם לא היו רוצים, היו מפסיקים לייצר שקיות ניילון.
אבל רוצים. רוצים לעשות עוד רווח עליהם.
&nbsp
מבחינת הסביבה יהיה טיפה פחות שקיות במידה שזה לא ממש ישנה. כי אנשים פשוט יקנו שקיות לצורך הזה ולצרכים האחרים ששקיות הסופר מילאו בשבילם.
&nbsp
מבחינת בקבוקים זה ממש לא משנה שהפקדון שולם. צריך להכיל את זה גם על הבקבוקים הגדולים ושאר מוצרים.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חסרת מילים. אם זה נראה לך ה"היגיון" שלי (או בכלל)

אין לנו שום בסיס משותף לדיון.

רוב הזמן נח

Well-known member
לאיכות סביבה יש כמה פתרונות

או להפסיק לחלוטין לייצר את המוצר המזהם (לא עשו את זה בכלל)
&nbsp
או לשנות אותו שיפסיק לזהם. שקיות ניילון מתכלות (לא עשו את זה)
&nbsp
או לייצר מצב כמו עם הבקבוקים, שיאספו את החומר למיחזור.
עושים את זה בכמות מאוד מצומצמת ולא מספקת.
&nbsp
מה כן עשו? שמו על המוצר מחיר. עוד מס על הציבור.
&nbsp
&nbsp
אבל בכל מקרה, מצד אחד אומרים ששקיות כאלה מזהמות וצריך לצמצם אותם, ומצד שני ממשיכים להשתמש בניילון לשקיות זבל, שקיות מזון, עטיפות מוצרים ואפילו את הבקבוקים הקטנים שמחזירים לפקדון אוספים בשקיות ניילון ענקיות.
&nbsp
אז על מי מנסים לעבוד כאן?.
.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
גם צמצום הוא פתרון, לפחות בשלב הראשוני, וזו המטרה כאן.

גם שקיות ניילון אפשר למחזר ולמעשה ממחזרים ניילון יחד עם פלסטיק. אבל תמיד עדיף לצמצם צריכה מראש ואז לא צריך למחזר ולא צריך כלום. הפתרון הטוב ביותר לכל בעיה הוא למנוע או לצמצם את היקפה מראש.

רוב הזמן נח

Well-known member
הצמצום כאן הוא זעיר ולא יהיה מורגש

עדיין מפעלים מיצרים מוצרי ניילון שנמכרים. עדיין אנשים יקנו וישתמשו בהם, כולל מהסופרים.
&nbsp
נראה שהחוק הזה הוא עוד מס על הציבור ורווח לכל מיני גורמים.
&nbsp
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
מנין לך? בלעת כדור בדולח? נחיה ונראה.

וכן, זה אכן מס על הציבור שנועד לטפל בבעיות האשפה והפסולת שהשקיות גורמות. מי שיימנע מראש משימוש בשקיות בסופר ימנע את הבעיות שבהן בהמשך וימנע מעצמו את המס. זה דווקא הגיוני.

רוב הזמן נח

Well-known member
אם תמציאי שיטה לזרוק זבל לפח ללא שימוש בניילון

זה יהיה משמעותי להפחתת הניילון שפוגע בטבע.
אותו דבר לגבי אריזות ניילון במזון.

שאר הדברים הם סתם קישקושים.

trilliane

Well-known member
מנהל
נכון, אבל איני מהנדסת חומרים, ואני משאירה את ההמצאות לאחרים

חכמים ומוכשרים ממני. אני, הקטנה, עושה את מה שאני יכולה: משתמשת בשקיות רב-פעמיות בסופר במידת האפשר, לא לוקחת שקיות בחנות ללא צורך, משתמשת בהן לשימוש חוזר כל עוד אפשר, זורקת למחזור פלסטיק בסופו של דבר.
&nbsp
לגבי אריזות, גם זה נכון, וכאן היצרנים אחראים. לשם כך נחקק כבר חוק האריזות:
https://he.wikipedia.org/wiki/חוק_להסדרת_הטיפול_באריזות
&nbsp
אנחנו מתקדמים בצעדים קטנים (וכרגיל, מפגרים אחרי הנעשה בעולם המערבי) אבל מתקדמים. גם זה משהו. לפסול את הכול כי זה לא מושלם או להחליט שאם יש עדיין בעיות ב,ג,ד אז לא שווה לטפל ב-א', זה קשקושים ובעיקר זריקת אחריות (וזריקת *** וזריקת פסולת שאפשר להפריד ולמחזר).

למעלה