בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

trilliane

Well-known member
מנהל
אני חושבת שהחוק לא מוצלח, כמו חוק הספרים

כוונה טובה, יישום לקוי.
&nbsp
אני מניחה שגם אם בחרתי לשלם על כל שקית הקופאית צריכה להמתין שאארוז את כל המוצרים כדי לדעת על כמה שקיות לחייב אותי?

מסכימה איתך...

ועוד דוגמא....
אנחנו משתמשים כבר שנים רבות מאוד בתיקים רב פעמיים.
אם זאת, יוצא שאני נכנסת לרכוש מס' פריטים ולא לקחתי
איתי את התיק הרב פעמי. מייד אכנס, איפוא בסכום כסף.
נראה לי לא הולם.
לפחות אתנחם בכך שאני תורמת לאגודה להגנת הסביבה.
אבל אנשים שקונים מס' פריטים על בסיס קבוע,
יצטרכו באמת למחזר שקיות.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני נהנית יותר מהתיקים הרב-פעמיים, גם נוחים יותר

ויש לנו כמות מטורפת של שקיות בבית (אנחנו ממחזרים אותן לשימוש נוסף כל עוד הן תקינות) אבל גם אני לפעמים קונה בספונטניות, לא תמיד עם הרכב, לא תמיד השקיות פנויות (כי השתמשתי בהן לדברים אחרים) ופעמים רבות הן נקרעות... במיוחד שקיות האל-בד. ברגע שיש חור קטן הוא הופך לקרע גדול וגם קרה לי לא פעם שהידיות ניתקו מהשקית בשל עומס רב מדי...
השקיות של איקאה מצוינות, אני מצטערת שלא קניתי עוד בביקורי האחרון בסניף (לפני יותר משנה... הוא לא ממש קרוב אליי ואין לי מה לחפש בו).

כן, גם אנחנו ממחזרים שקיות, אבל...

לא בכל יציאה מהבית אנחנו מצטיידים בניילונים,
ותמיד יש קניות ספונטניות...
יכול להיות שכך הציבור "יתחנך" , או שישלם :( ....

למה לא עושים שקיות מנייר ממוחזר?

ככה גם אם שוכחים את השקית הרב פעמית בבית עדיין יש אלטרנטיבה שלא עולה כסף ושפחות מזיקה לסביבה.

אישית

אני לא ממחזרת. אני לא חושבת שכפי שהמיחזור מתנהל בארץ יש טעם למחזר. אני חושבת שזו זריית חול בעיני הציבור.
אבל לפחות אם כבר ממחזרים שיעשו עם זה משהו מועיל, כמו שקיות לסופר, או לפחות תהיה אלטרנטיבה לשקיות פלסטיק בלתי מתכלות. בדורנו

רוב הזמן נח

Well-known member
הכי טוב שיעשו את חוק המשלוחים בחינם

זה חוק שאומר שרשת המזון חייבת לספק ללקוח את המוצרים שקנה עד פתח הדלת ללא תשלום נוסף.

זה הדבר היחיד שייתר את הצורך בשקיות האלה

רוב הזמן נח

Well-known member
היום הגעתי לסניף עם 3 שקיות בכל כיס

יש לי מלאי בבית של שקיות מהתקופה שהם היו בחינם

מי יודע לכמה זמן זה יספיק.
&nbsp
נכנסנו לתקופה קשה ונצטרף למחזר שקיות
. זאת אומרת לא לזרוק שקית אחרי שימוש אחד או שניים או שלושה, כשהיא עדיין במצב שלם.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
נראה לי שיש עוד כמה דברים שלא לקחו בחשבון

השקיות מהסופר שימשו ללקיחת נייר, פלסטיק, אריזות וקומפוסט למיחזור - אין שקיות? - ימוחזר הרבה פחות.
הן גם שימשו לאשפה בפח הדירתי - אין שקיות? - הוא ירופד בעיתונים (במקום למחזרם) ותהיה לפועלי הניקיון הרבה יותר עבודה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה הקשר בין ריפוד בעיתונים לבין שקיות? איך תרוקן בלי שקיות?

trilliane

Well-known member
מנהל
ותשטוף אותו במים וסבון / אקונומיקה בכל פעם לאחר מכן?

ומה לגבי המשקל? או הנוחות ביכולת לקחת שקית בדרך החוצה במקום לחזור עם הפח לדירה? ומה לגבי מי שיש לו פח כבד או שההליכה עד לפח ברחוב רחוקה ולא ממש ריאלי לעשות אותה עם פח ביתי?
&nbsp
הצעת ה"איום" שלך פשוט מופרכת. אולי היא רלוונטית למצב הנקודתי שלך, אבל הסיכוי שרבים יעשו זאת קלוש מאוד, כך לכתוב שעכשיו תהיה לפועלי הזבל הרבה יותר עבודה...
נו.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
זה בסדר

למצב הנקודתי שלי זה רלוונטי (ובשביל למנוע לכלוך יש עיתונים)
ואין כאן שום איום - יש רק תאור של מספר דברים שיתכן ולא חשבו עליהם מספיק וכל אחד מהם רלוונטי למישהו אחר
מה שרציתי להציג הוא שיש בחוק הזה מתנה לא רעה לרשתות השיווק (מה מחירן של מליארד ושבע מאות מליון שקיות פלסטיק?) בעוד שכלל לא ברור אם וכיצד זה ישפיע על איכות הסביבה (וזה בנוסף לאיכות היחסים שהתבטאו היום באלפי מריבות במרכולים)

trilliane

Well-known member
מנהל
עיתונים מלכלכים בפני עצמם, בעיקר אם הם ספוגים בג'יפה

מבחינה תברואתית זה די דוחה, כך שלא ברור לי למה אתה חושב שאתה מוסיף עבודה רק לפועלי הניקיון ולא לעצמך...
&nbsp
אני לא חושבת שזאת כזו "מתנה" לרשתות השיווק... הן לא מרוויחות מהארכת תורים, חלקן צריכות להזמין עכשיו במיוחד שקיות חדשות שיעמדו בחוק... והכסף על השקיות לא מועבר אליהן.
&nbsp
איך זה ישפיע על איכות הסביבה זו אכן שאלה טובה. אם זה יגרום לכך שאנשים ישתמשו פחות בשקיות זה דווקא לא רע; עד היום ראיתי לא פעם לקוחות שפשוט לוקחים "סטפה" של שקיות סתם כך הביתה או משתמשים בלי חשבון ואז זורקים... אני מניחה שאת האפשרות הראשונה זה יצמצם ואולי אף יעלים, אבל תוהה אם אנשים באמת יטרחו לוותר על שקיות בגלל 10 אג'. נחיה ונראה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לוקחים "סטפה"..

בגלל זה יש לי עכשיו מלאי לתקופת היובש

&nbsp
אנשים שלקחו יותר שקיות השתמשו בהם לצרכים שונים שכבר כתבו עליהם בשרשור הזה.
&nbsp
עכשיו אותם אנשים יצטרכו לקנות שקיות מסוגים שונים לצרכים האלה ויש מי שירוויח מזה.
&nbsp
וכבר רשמתי שצריך לבדוק אם ללוביסטים של החברות האלה יש נגיעה בקידום החוק הזה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אכן, עכשיו אותם אנשים יצטרכו לשלם במקום לגנוב, כמו שצריך!

ליצרנים של השקיות זה לא משנה, הם מוכרים אותן כך או כך, לסופר או לך. בוא אגלה לך "סוד": מישהו משלם על השקיות "חינם" בסופר. הן לא באמת "חינם", כפי ששום דבר בשום עסק אינו בחינם – כל העלויות מגולגלות על הלקוחות. אם הסופר קונה יותר שקיות, זה חלק מהתחשיב. אם יש לקוחות חזירים שלוקחים לעצמם "סטפה" זה יוצא מהכיס של כולנו. אז כן, אם הם רוצים חבילה של שקיות חדשות על המדף בבית שיתכבדו ויקנו חבילת שקיות על חשבונם, לא על חשבון כולם.
&nbsp
מי ששולח יד לחבילת השקיות בסופר ולוקח "סטפה" של שקיות חדשות כדי ש"יהיה בבית" לא שונה ממי שעובר בפלאפל השכונתי ולוקח הביתה "סטפה" של מפיות או עובר בגלידרייה ולוקח "סטפה" של כפיות, כי הוא בדיוק עושה מסיבה ולא בא לו לשלם על כל הנ"ל (הרי אפשר לקחת חינם, לא?
). מה הלאה? להיכנס לשירותים של עסק ולקחת משם גליל שלם של נייר טואלט כי בא לך שיהיה בבית לא בא לך לשלם? העסק משלם על כל אלה (ועוד), והוא נותן אותם כחלק מהשירות לשימוש שוטף הגיוני וסביר של כל לקוח, לא ללקוחות קמצנים חזירים שפשוט גונבים. כן, זו המילה, אין טעם לייפות אותה.

רוב הזמן נח

Well-known member
בלי שקיות מהסופר לאשפה הביתית, נראה שמכירות שקיות האשפה יעלו

מישהו בדק אם ללוביסטים של החברות האלה יש קשר לחוק החדש?

3תיתי

New member
לא חושבת שהלוביסטים של חברות השקיות

אלא של הסופרים. אלה ירויחו פעמיים. גם לא יצטרכו לספק שקיות בחינם, וגם מאלצים את הקונים לרכוש שקיות זבל קטנות יותר. זה די מזכיר לי את הסיפור עם עודפי הבד הזוהר, שהפכו לחוק ופתרו את הבעיה למפעל. ועוד מנסים למכור לנו את זה כטוב לאיכות הסביבה.

למעלה