בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

trilliane

Well-known member
מנהל
זה חבל מסיבות אחרות, אבל לפי השרשור ולפי תגוביות אחרות

אנשים רבים לוקחים מאוד קשה תוספת של 10 אג' לשקית, אף שהיא לא גבוהה כלל, ואני לא בטוחה שקניית חבילת שקיות תעלה פחות. לתחושתי זה העיקרון הישראלי של "לא לצאת פראייר" או משהו כזה (אותו עיקרון שגרם עד כה לאינפלציה בשימוש לא נחוץ בשקיות, בחזקת "חינם? תביאו עשר"). גם כאן וגם במקומות אחרים נראות הצהרות ילדותיות ודווקאיסטיות על "חרם" או "הפסקתי למחזר בקבוקים בפרנציפ" (את מי אתם חושבים שאתם מענישים?!). בסופו של דבר זה לא אסון ולא כזה ביג דיל ואני מניחה שתוך כמה ימים הדברים יתאזנו ויתקתקו טוב יותר.

מחשבות

New member
גם אני חושב שיתרגלו מהר מאוד. ההתרגלות תהיה דווקא

בניגוד לרוח החוק ואנשים יצרכו שקיות בתשלום. מי שירוויח יהיה יצרן השקיות וזהו.

3תיתי

New member
ברור! ומה שמעניין אותי, זה כמה מהאיכותניקים הנלהבים

מחזיקים קומפוסטר?

trilliane

Well-known member
מנהל
אלה מהם שיכולים וזקוקים לאחד, אני מניחה. לא לכולם יש מה לדשן

3תיתי

New member
לכל אחד יש מה לדשן

עציצים, אדניות, סתם את האדמה ליש הבית. התשלום זעום. (75 שקלים לקומפוסטר גדול מאד). הטירחה קטנטנה. אבל מה? אין לוביסט עם מוטיבציה

trilliane

Well-known member
מנהל
לא, לא ממש. אנחנו למשל לא מחזיקים עציצים וגם לא אדניות

האדמה ליד הבית אינה שלנו ואנחנו לא עושים בה שום דבר לטוב ולרע.
&nbsp
למען האמת יש לנו מכונת דשן ביולוגית מהממת שמפיקה כמות דשן (איכותי!) עצומה ביום ואין לנו מה לעשות איתו... (אם מישהו רוצה...
).

3תיתי

New member
את אחת

ואיכות הסביבה נר לרגלייך, מובן לך שצריך לגרום לאנשים לשלם פעמייםמעל שקיות, להטריח אותם לסחוב שקיות משומשות מהבית, אבל לא תטרחי להשתמש בקומפוסטר?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני אחת שלוקחת איתה שקיות רב-פעמיות לסופר כבר שנים רבות

אלא אם אלה קניות ספונטניות, ובמקרה כזה מעכשיו אשלם, אני מקבלת עליי את הדין ולא מתלוננת. אני לא מסכימה איתך שצריך "לשלם פעמיים" או לסחוב שקיות משומשות מהבית.

לו היה לי בית עם גינה, מקום להציב קומפוסטר ומה לעשות עם הדשן המתקבל, הייתי משתמשת בשמחה (ולא "טורחת"; לו זה היה רלוונטי לחיי זו לא הייתה טרחה מבחינתי). אבל אין לי אף אחד מהנ"ל, אני גרה בדירה שכורה בעיר. כאמור, יש לי דשן טבעי בשפע שגם בו אין לי מה לעשות (ואשמח לתרום לכל מי שרוצה, באמת). אז במה את "מאשימה" אותי בדיוק?

3תיתי

New member
מאשימה? לא! אבל את בחרת בצעדי איכות הסביבה

המתאימיחם לך. צעדים אלה, לא מתאימים לאחרים, ולכן באו התלונות. אין בעיה לשים קומפוסט (לא דשן, קומפוסט. זה לא אותו דבר) בגינה עירונית. ואין בעיה לשים קומפוסטר גם בחצר משותפת. ואני תוהה, כמה מבין השמחים והששים על עניין השקיות המטופש והמיותר, באמת טורחים לא לזרוק את הזבל האורגני שלהם סתם לפח, אלא יוצרים קומפוסט. מנחשת שמעט מאד.

trilliane

Well-known member
מנהל
חוששתני שהתבלבלת; אין כאן בחירה וגם לא תחרות, יש חוק

שלא נקבע בהתאם אליי אישית וגם לא אלייך. אני חושבת שאין אזרח אחד במדינה שלא נוח לו יותר (ברמה האישית המעשית) שהשקיות ימשיכו להיות חינם בסופר. גם לי זה הרבה יותר נוח. אבל זו לא שאלה של התאמה, זו סוגיה של חיסכון. המטרה היא לעודד אנשים לחסוך בשקיות. הייתי מעדיפה שזה יהיה באמצעות חינוך וחלוקה של שקיות רב פעמיות עוד לפני שמכניסים חוקים כאלה, אבל אני מודה בהכנעה שהאופי הישראלי של "לא לצאת פראייר" או לנצל ולקחת את מה שניתן חינם בלי לדפוק חשבון עומד כאן לרועץ.

אז אני מוכנה שלמען איכות הסביבה ייגבה מס (סמלי, של 10 אג') שיועבר לטובת המשרד להגנת הסביבה. זה לא משהו שאי אפשר לעמוד בו, זה ודאי גם לא מצב שאין לו פתרונות. וכן, זה אומר שמי שצורך יותר שקיות גם ישלם עליהן, גם אני, ואין לי בעיה עם זה. הרעיון של תשלום על מוצר שמשתמשים בו נראה לי סביר לחלוטין.

זו לא תחרות למי יש יותר גדול או מי עושה יותר. כל אחד עושה מה שרלוונטי לו, מן הסתם. אני מפרידה את הפסולת שאני צורכת ואני ממחזרת בעצמי את מה שאני יכולה ורלוונטי לחיי. גננות אינה רלוונטית לחיי. כאמור, כבר היום יש לי דשן איכותי בחינם ואין לי מה לעשות איתו, הוא נזרק לזבל עם שאר הפסולת האורגנית (כמויות קטנות ממנו ניתנו בעבר לקרובי משפחה בעלי גינה, אבל גם הם לא צורכים כ"כ הרבה).

אני מפרידה פסולת אבל אני לא פותחת עסק לייצור קומפוסט (אכן לא דשן אלא דשונת [דְּשֹׁנֶת], לא דייקתי במונח; והקומפוסטר נקרא בעברית "מַדְשֵׁן"). זו כבר לא הפרדת פסולת אלא מחזור של ממש. לשאלתך, יש לא מעט אנשים שמכינים דשונת בעצמם במדשן ואלה אנשים שיש להם גינה ולכן זה רלוונטי להם. אין לי חצר משותפת ועם כל הכבוד לגינה העירונית, היא באחריות העירייה ואני לא חלק ממחלקת הגננות בה. יש לך עוד הצעות מופרכות רק כדי לנגח אותי בחזרה כי נגמרו לך הנקודות הרלוונטיות?

להציע לי להשתמש במדשן זה מטופש בערך כמו שתבואי אליי בטענות שאני זורקת את הנייר (שאני אוגרת בנפרד) למכל המִחזור של "אמניר" במקום לעשות ממנו עיסת נייר. אבל ואללה, אין לי מה לעשות עם עיסת נייר! אגב, בעבר כשהיו לי ניירות מודפסים רק על צד אחד, תרמתי אותם לגן ילדים כדי שיציירו על צדם השני (לפני שהם ממוחזרים). אבל גם זה כבר לא רלוונטי כיום כי אני לא מדפיסה מראש (וגם לא קוראת עיתונים מודפסים). רוב פסולת הנייר שלי היא קרטונים של אריזות, מעטפות שנשלחות אליי בדואר וכיו"ב.

מחשבות

New member
מהאיסוף החמדני. לאחר מכן ימשיך להרוויח כרגיל

משום שאנחנו חכמים על שקנאי חנוק.

trilliane

Well-known member
מנהל
הא? איזה "איסוף חמדני"? כשהשקיות בתשלום?

האיסוף החמדני היה עד עכשיו, כשהשקיות חולקו חינם ואנשים לקחו "סטפה" הביתה כדי שיהיה להם. עכשיו סביר להניח שיצרכו פחות שקיות (זו מטרת החוק...) ולכן אני לא רואה איך הוא בדיוק אמור להרוויח יותר מכל העניין.

3תיתי

New member
אני עכשיו הולכת לקנות שקיות

במקום להשתמש שימוש חוזר בשקיות שכבר שילמתי עליהן

trilliane

Well-known member
מנהל
את אחת. לא כולם כמוך. כאמור, מקבלים שקיות בשלל חנויות אחרות

ממש לא חסר. ואם אתם משתמשים בהרבה שקיות ולא מקבלים הרבה, אז תשלמו עוד כמה שקלים על השקיות כך או אחרת. החוק לא חוקק במיוחד עבורך ולא עבור אדם בודד כזה או אחר שבמקרה שלו הוא אולי פחות רלוונטי. אפשר לומר זאת על חוקים רבים אחרים. המחוקק רואה את התמונה הכללית והמטרה שלו היא הפחתה במספר השקיות באופן כללי. כידוע, ברגע שאנשים מקבלים משהו "חינם" (גם אם רק לכאורה) רבים מהם לא דופקים חשבון ומבזבזים. ברגע שפתאום צריך לשלם מתחילים לחסוך בשימוש. זו המטרה. אם החוק ישיג אותה, זה מצוין; אם לא, יצטרכו לבצע חשיבה מחדש.

למעלה