בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

ivory

New member
בכל הסופרים שאני עושה בהם קניות

היו אורזים בקופה, שמסדרים את המצרכים בשקיות.
לא יודעת אם הם עדיין מועסקים או שהם איבדו את העבודה שלהם בעקבות החוק החדש.
אבל הם אלה שהיו נדיבים בשקיות.
לפעמים הייתי קונה 5 מוצרים ומגיע הביתה עם 6(!) שקיות
אולי במקום החוק הזה, היו מנחים אותם לצמצם בשקיות ואז באמת היו פחות שימוש בשקיות.

רוב הזמן נח

Well-known member
בקרוב הסופרים יצאו במבצעים

30 שקיות ב- 10 אגורות

נכון לאתמול בשופרסל גובים כסף על שקיות,

שהן יותר טובות ממה שהיה קודם.
בסוף הקניה אתה מקבל קופון לסלים רב פעמיים - שאין

רוב הזמן נח

Well-known member
נכון להיום במגה יש רק שקיות רגילות דקות שנקרעות בקלות

וזה מה שיתנו לך תמורת ה-10 אגורות.
&nbsp

מחשבות

New member
היום הייתי בשופרסל. השקית שהחזיקה את מוצרי החלב נקרעה

מיד.
כמובן ששילמתי בקופה העצמית והקופאים המטיילת לימדה אותי איך לשלם בעצמי על השקיות. בקופה הראשית קיבלתי שקית רב פעמית בחישוב של שקית לקניה מ-100 עד 249.
ועכשיו לתהיות: יש לי כמובן סל גלגלים בתא המטען, המשמש רק להעלאת המצרכים מהאוטו הביתה. שקית רב פעמית לא נכנסת לסל.
ועוד: אילו שקיות אשים בעתיד באשפתון בכיור?

trilliane

Well-known member
מנהל
באשפתון בכיור (המשולש הקטן, לא?) אפשר לשים שקיות של ירקות

או שקיות קטנות אחרות (שמקבלים בשלל הזדמנויות אחרות). קצת מפתיע אותי שהשתמשת בשקיות קניות רגילות, הן הרבה יותר גדולות מכל דבר ששמים בכיור... באופן אישי אני מכירה גרסה של משולש מתכת נטולת שקית שפשוט מרוקנים לפח מעת לעת, ובכיור הדירתי שלי אני לא אוגרת פסולת, זה די מגעיל אותי.
&nbsp
כמובן?
לי אין שום דבר מיוחד בתא המטען... מה זה "סל גלגלים"?
אם זו עגלת שוק וכל הקניות נכנסות אליה בלאו הכי, נראה לי הגיוני יותר לקחת אותה לסיבוב בסופר וחסל...

מחשבות

New member
עגלת שוק זה אכן המונח. לא נכנסים עם זה לסופר.

אני לא מהאיסטניסים ולאגור אשפה של יום בכיור לא גורם לי התקף הקאה.

trilliane

Well-known member
מנהל
אפשר להיכנס (לפחות בחלקם) ועכשיו אולי יתחילו להיכנס יותר

אני לא מקיאה מגועל, פשוט נראה לי מיותר (ומגעיל) לאגור אשפה בכיור מלכתחילה. אני בגישת "הפסולת לסל וחסל".

Arana

Active member
מנהל
אתמול הייתי בסניף של חצי חינם

קניתי בסכום מעל 100 ש"ח וקיבלתי שקית רב פעמית. היתה להם ערימה גדולה ליד העובדות שבודקות את הקבלות ביציאה, ושם מקבלים את השקית.

מה שבעיני לא מוצא חן בחוק הזה, הוא שהשקיות שיימכרו בעתיד ב-10 אגורות (כנראה אחרי שייגמר המלאי של השקיות שקיים כרגע ברשתות השיווק) אמורות להיות יותר עבות מהשקיות הנוכחיות, וכפועל יוצא מזה - שקיות שיהיו עמידות יותר וייקח להן זמן רב יותר להתכלות מהשקיות הדקות שקיימות היום. אז נכון שהמטרה היא הפחתת השימוש בשקיות באופן כללי, אבל מצד שני השקיות שכן יימכרו יהיו יותר מסוכנות לאיכות הסביבה כי הן תהיינה עבות יותר. אז מנסים להועיל מצד אחד, אבל מזיקים מצד שני. למה לא ללכת מראש על שקיות מתכלות?
לי גם נראה, שמי שממילא לא מכניס את נושא איכות הסביבה בין שיקוליו ושעושה קניות ב-400-500 ש"ח לא יהסס להוציא עוד כמה שקלים על שקיות, זו הוצאה די מזערית שנבלעת בסכום הכולל. ואז ייזרקו לפח שקיות יותר עבות שיגרמו יותר נזק סביבתי. חבל.

trilliane

Well-known member
מנהל
שקיות ניילון לא מתכלות כך או כך, העובי לא ממש רלוונטי

קראתי פעם שאפילו השקיות ה"מתכלות" לא כ"כ מתכלות... הפתרון הוא למחזר אותן (פלסטיק) אם אפשר או לכל הפחות להשתמש בהן יותר מפעם אחת. בשקיות דקיקות קשה להשתמש יותר מפעם אחת כי הן נוטות להיקרע ולהתחורר.

3תיתי

New member
השקיות ה"מתכלות" לא מתכלות

הן מתפוררות לחלקיקים קטנטנים ומסכנים את כולנו, כי שואפים לראות את החלקיקים הללו. מדובר בשקר שנמכר לקהל כ"איכות הסביבה". אם מדובר באיכות הסביבה, מדוע אין הוזלה של המוצרים? הרי מחיר השקיות ה"חינמיות" היה מגולם במחיר המוצרים. האם מישהו ראה איזושהי הוזלה של מחיר מוצר כלשהו? הסופרים פשוט קיבלו מתנה שווה ביותר, ולנו, הקהל הטיפש, מוכרים את זה כ"איכות הסביבה". בדיוק כמו שההוראה המטופשת של מורות, לא להביא מזון בשקית, כי אם בקופסא, לא ממש נובע ממחשבה עמוקה על איכות הסביבה, שהרי רחיצת הקופסאות במים ודטרגנטים, אינה בדיוק סמל ה"איכות", שלא לדבר על קנית עוד ועוד קופסאות. "איכות הסביבה", זו מין סיסמא, שרק אוייבי העם יעזו להתנגד לה, גם אם היא מופרכת וחסרת בסיס בהרבה מקרים.

trilliane

Well-known member
מנהל
כפי שכבר כתבתי לך, מחיר השקיות עדיין מגולם במחיר המוצרים

כי ה-10 אגורות הן מס שהולך במלואו למדינה. המדינה לא משתתפת במימון השקיות לאזרחים, זה עדיין נופל על הרשתות. אמנם עכשיו הן כנראה יזדקקו לפחות שקיות, אבל מחייבים אותן למכור שקיות עבות ואיכותיות יותר, אז גם המחיר פר שקית עולה (ושקיות בכמויות האלה נמכרות לפי משקל).

3תיתי

New member
אז בעצם, האזרחים נדפקים פעמיים. וללה, אחלה איכות!

ועוד מרוצים מזה. אכן, מה שאמר איינשטיין,עובד שוב.

3תיתי

New member
כי משלמים גם מס סופר וגם תמחור סופר.

פייר, כל הכבוד ללוביסטים של הסופרים!!!

trilliane

Well-known member
מנהל
או שלא משלמים ומביאים שקיות רב פעמיות מהבית.

או לא קונים בסופר, את יודעת, גם זו אפשרות.
&nbsp
לא מבינה על אילו לוביסטים את מדברת. יש לך נתונים?

3תיתי

New member
לא. אבל צריך לוביסטים בשביל חוק מיותר שכזה.

וגם לדעת למכור אותו לציבור בצורה כל כך מצויינת. פשוט גאוני!

מחשבות

New member
נכון. ממילא מה שאנחנו זורקים כל שבוע מהמקרר עולה בערכו

על מחיר השקיות.

למעלה