בטלויזיה מפרסמים על חלוקת שקיות רב פעמיות

trilliane

Well-known member
מנהל
גם אני לא עובדת בחינם, אני מקבלת שכר על עבודתי

אבל חלק מהחיים בחברה בכלל ובמדינה בפרט כרוכים בחובות שונות שלא משלמים לנו עליהן. כאמור, יש מדינות שבהן קונסים אזרחים על אי הפרדת פסולת. אתה באמת רוצה להגיע לשם?

רוב הזמן נח

Well-known member
אני באמת מצפה ליום שבו יציבו פקח על כל פח

זה מזכיר לי פרק מסיינפלד שלא נתנו לו להשליך את האשפה שלו.

נראה לי שזה יהיה היום שבו יעלו עם D9 על הכנסת

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא

ראשית - בהתחלה רשתות השיווק כן לוקחות את הכסף אליהן - שעכשיו הן מוכרות את עודפי השקיות שקודם חילקו חינם, והן תעשיינה זאת עד שיגמרו ויתחילו למכור את השקית התיקנית שתמורתה עוברת לקרן לאיכות הסביבה
שנית - הן תחסוכנה לעצמן את החלוקה חינם של השקיות הקודמות, לא נראה לי שהפסקת החלוקה חינם תגרום לירידת מחירים.
ושלישית - את מערבבת את יתרונות הנראות של האפוד הזוהר עם התקן הראשוני שעשו לו כדי לגרום לרווח של מליונים רבים לחברת 3M

רוב הזמן נח

Well-known member
זאת אומרת שמי שמשלם עכשיו 10 אגורות מקבל שקית דקה שנקרעת

בקלות.
ומה עם האזרחים יקבלו שכל ויעשו "מרד" ולא יקנו שקיות והסופרים ישארו עם מלאי של השקיות הפשוטות?
&nbsp
החוק יחייב אותם מתקופה מסויימת בכל זאת להתחיל למכור שקיות איכותיות?

trilliane

Well-known member
מנהל
הן לא אמורות לגבות כסף על שקיות שלא עומדות בתקן

ובכל מקרה לא תהיה ירידת מחירים כי השקיות החדשות יעלו להן יותר והתשלום עליהן לא מועבר לרשתות, כלומר הן למעשה עדיין יממנו את השקיות בעצמן (ויגלמו את מחירן במחיר המוצרים כחלק מהעלויות השוטפות). מהבחינה הזאת אין כל הבדל. ההבדל היחיד הוא שהמדינה גובה "מס" על שימוש בשקיות בסופר. זה מס שהולך במלואו למדינה.

3תיתי

New member
הרשתות הגדולות פטורות מלחלק שקיות בחינם. הן

מרויחות פעמיים. גם מכך וגם ממכירת שקיות לשימוש חד פעמי. כל הכבוד לח"כים הטיפשים ששוב מכרו אותנו בזול תמורת... תמורת?

trilliane

Well-known member
מנהל
הן לא מרוויחות יותר או פחות. זה מס שהולך במלואו למדינה.

הרשתות תמיד שילמו על השקיות שניתנו ללקוחות והן ימשיכו לעשות זאת. את חושבת שזה באמת "חינם"? שום דבר אינו בחינם, גם לא החשמל או שכר הדירה. בהנחה שהעסק מרוויח, על הכול אנחנו משלמים, פשוט בעקיפין – העלויות מגולמות בהוצאות השוטפות של העסק וכך זה ימשיך להיות.
&nbsp
למיטב הבנתי עכשיו הן מחלקות חינם שקיות רב-פעמיות שעד עכשיו נמכרו בתשלום.

ספוקי

New member
ועוד תהייה אחת או שתיים:

כפי שנכתב פה בשרשור (לא בדקתי זאת בעצמי), בהרבה מקומות לא ניתן היה לקבל את השקיות הרב-פעמיות. האם במקרים כאלו מותר לבית העסק לגבות כסף בגין שקיות הנילון הישנות?

בנוסף, שוב מהתגובות פה, שקיות הנילון שנרכשו היום היו עדיין בתקן הישן, ולא בעובי של 20 מיקרון לפחות כי שהחוק מחייב. האם, שוב, במקרים כאלו מותר לבית העסק לגבות כסף בגין השקיות?

אני מריח פה ייצוגית שתעלה הרבה כסף לסופרים ולמדינה כך שכל הרווחים מהשנים הבאות יילכו לתשלום הפיצויים לתובעים ולא לטובת איכות הסביבה.

רוב הזמן נח

Well-known member
הלוואי.

אם רצו איכות סביבה אז
א. יש שקיות מחומר מתכלה. יכלו לייצר שקיות סופר כאלה.
&nbsp
ב. אפשר לשים פחים רק לשקיות ניילון שהיו נאספות וגם מהם היה אפשר למחזר משהו.
&nbsp
אבל מישהו רצה לעשות קופה על עניין איכות סביבה.

אני לא יודע מה איתכם אבל אני

לא אתן לאף חנות שום אגורה על שקית אני וההורים נלך עם שקיות או שקים רקים לחנות נקנה את מה שצריך נעבור בקופה נשלם על כל המוצרים שקנינו ואם ישאלו אם אנחנו צריכים שקיות אז התשבוה שהם יקבלו מאיתנו אנחנו לא פראייראים וישר נארוז הכל לשקים שהבנו מהבית למה מה קרה לשלם 10 אגורות על שקית שנקרעת ולא שווה שום ערך מילא היו שקיות טובות בסדר ככה שאף אחד לא יקבל ממני שום 10 אגורות אני אקח איתי שקיות וזהו ואחסוך את כמה שקלים או כמה שידרש

trilliane

Well-known member
מנהל
השקיות החדשות ב-10 אג' יהיו עבות יותר ולא ייקרעו בקלות

ובכל מקרה החוק לא חל על כל חנות מדובר ברשתות מזון.

כן זה אני יודע אבל סביר להניח שהסוחרים

של אותם החנויות שעליהם לא חל חוק הגביית 10 אגורות על כל שקית ניילון בטח יעלו את המחירים באותם החנויות בתמורה של הזה

trilliane

Well-known member
מנהל
למה? מה הקשר?מבחינתם לא השתנה דבר...

גם לו הייתה השפעה, ברוב החנויות התמחור הוא פסיכולוגי ולא מושפע מהבדל של עוד 10 אג' לכאן או לכאן (וכאן זה לא נוגע להן, כאמור). בפרט בחנויות שמציעות לך שקיות מיוחדות (גדולות/קטנות במיוחד / שקיות נייר / שקיות בד / שקיות ממותגות) כחלק מחוויית הקנייה ולא מתחשבנות על זוטות. לו רצו לחסוך היו שואלים כל לקוח אם הוא מעוניין בשקית, אבל ברוב החנויות מציעים לי שקית אוטומטית (ואף אורזים לי בעצמם, לא פעם ביותר שקיות משנחוצות לי) ורק מעטים שואלים לפני.

dude101

New member
עדכון חם מיינות ביתן:

שקיות בד רב פעמיות - עוד לא הגיעו
שקיות ניילון עבות - אין
גובים מחיר על שקיות רגילות - כמו גדולים
&nbsp
לא ברור לי למי החוק הזה אמור להועיל.
ההשפעה הסביבתית של שקיות ניילון זניחה.
עכשיו תוסיפו לזה את העובדה שכמחצית משקיות הניילון האלה ממוחזרות כשקיות אשפה (שבכל מקרה צריך להשיג מאיפשהו), ואת ההשפעה הסביבתית של שקיות הבד ושקיות הניילון העבות, ולא יפתיע אותי אם כל הסיפור הזה רק יזיק עוד יותר לסביבה בסופו של דבר.
מישהו יודע במקרה כמה יצרני שקיות הבד הרב-פעמיות עומדים להרוויח מהעניין הזה?

רוב הזמן נח

Well-known member
ברור שיש כאן כמה שיעשו קופה

איכות סביבה זה רק תירוץ.
&nbsp
ואם הרשת לא מוכנה לשרת את האזרחים בהתאם לחוק בכל הסעיפים שלו, היא צריכה לבקש דחיה ולומר שהיא עדיין לא יכולה להתחיל בהליך החדש.
&nbsp
אי אפשר לנצל את החוק רק בסעיפים שפוגעים באזרח.
&nbsp

רוב הזמן נח

Well-known member
תזכרו שברשתות השיווק השקיות של הירקות והפירות עדיין בחינם

אולי עוד מעט יעלה מדריך ביוטיוב שילמד איך בכמה קשרים אפשר לייצר להם ידיות

d70

Well-known member
חשבתי על זה,הבעיה שהם דקות.אגב כמה עולות ב ebay שקיות?

trilliane

Well-known member
מנהל
ובד"כ גם קטנות יותר... מי שנורא רוצה שקיות יכול פשוט לקנות:

https://www.peamitstore.co.il/Product/817/שקיות-גופייה-hd-לבן-800-ג
&nbsp
או כאלה:
https://www.peamitstore.co.il/Product/809/שקיות-אשפה-50-50
&nbsp
ובאמת לא חסר. המטרה כמובן היא להפחית את השימוש בשקיות ניילון... מדהים איזו אהבה עזה לשקיות מתעוררת באנשים כשהם נדרשים לשלם 10 אג' לשקית...

d70

Well-known member
אני לא "אוהב" אותן,אני(ואחרים) משתמש בהם לזריקת זבל
מצאתי באיביי שקיות גופייה ב 10 אג לשקית ככה שבמקרה ויעלו את המחיר בסופר אני יעבור לקנות שקיות מחו"ל.

למעלה