בינה מלאכותית / גולם

masorti

New member
שטויות...

בחינה חיצונית יכולה רק לומר האם התנהגות היצור הנבדק מסמלצת תודעה בצורה מוצלחת. אין שום דרך לדעת מבחוץ האם הנבדק אכן מודע לעצמו או למעשיו.

שרירותי

אתה מחליט באופן שרירותי שאין מודעות לאדם מלאכותי שהינו העתק מדויק של אדם (כולל מוח). ההגדרה שלך נובעת מכך שהנחת כי 1. מודעות חייבת להיות תלויה במציאות נשמה, 2. וכי אדם מלאכותי לא יקבל נשמה. שתי שאלות: 1. אתה לא חייב (יתכן שזאת השקפתך האישית ותו לא) אבל יש לך מקור לשתי הנחותיך? האם לדעתך השקפת היהדות פוסלת אפשרות שאדם מלאכותי יקבל "במתנה" נשמה? האם לדעתך המיהדות תולה את ה"מודעות" במציאות נשמה? 2. כדי לדעת אם לאדם מלאכותי יש מודעות, תוכל להגדיר "מודעות"?

masorti

New member
בבל"ת...

1. באופן עקרוני, האל יכול להחליט לתת גם לכסא נשמה. מעשית, אין שום אינדיקציה שזו כוונתו ואי לכך רק ליצורים חיים יכולה להיות נשמה. 2. כשאתה תגדיר "יופי" אז אני אגדיר "מודעות".

טענותיך נופלות

1. טענתך נופלת, מאחר שגם ליצורים חיים אין אינדיקציה שיכולה להיות להם נשמה. הרי זה לא משהו מדיד באמצעים שלנו. האם יש לך אינדיקציה לנשמה אצל יצורים חיים, או תעזוב את טענתך? 2. מאחר שאין לך הגדרה למודעות, כיצד טענת שאצל אדם מלאכותי היא אינה קיימת?

vizini

New member
זה לא בדיוק מה שאמרת

אמרת שמבחן טיורינג אינו קשור לנשמה, אלא ליכולת של המחשב לנהל שיחה. ובכן, זה לא נכון. כל תוכנה טיפשית שנכתבה לשם כך, יכולה לנהל שיחה. דרוש הרבה יותר מזה כדי לעבור את מבחן טיורינג.

"מודעות"

נראה שהודעתי לא נקלטה. הנה שוב: ישנם קופים שלמדו כמה אלפי סימנים וביכולתם לתקשר ולנהל שיחות פשוטות. האם הם אינם נחשבים לבעלי מודעות לעצמם? אם נבנה במעבדה אדם שפיזיולוגית יראה ויתפקד בדיוק כמו כל אדם אנושי אחר. האם הוא יחשב לבעל מודעות עצמית? לסיכום- מהי הגדרתך ל"מודעות עצמית"?

masorti

New member
אם תעיין היטב במה שכתבתי...

תראה שלא טענתי שלבע"ח אין נשמה. דנתי בבני אדם כי זה היה הנושא (אנשים מול גלמים/רובוטים). לכן, הטענה שלך על קופים אינה רלוונטית לויכוח.

קרא שוב את התחלת הודעתי הקודמת.

ולעניינינו- הגדרתך החדשה היא: ליצור יש מוח ביולוגי אנושי, ומוח זה מפגין חשיבה (ובפרט: תודעה עצמית). הייתי אומר שהחלק הדורש יכולת חשיבה, הינו מיותר. מאחר שכפי הנראה יש נשמה לאדם שנולד צמח, באופן שהיכולת החשיבתית שלו לא קיימת (סוג של פגיעה מוחית קשה, אולי אפילו מוח מעוות מלידה). אך גם "מוח ביולוגי אנושי" לא לגמרי מבהיר את הנושא. כיצד אתה מגדיר "ביולוגי אנושי"? ראה המקרים הבאים (שאולי לא רחוק היום למימושם...): *אדם נורמלי מכל הבחינות, שמוחו נוצר במעבדה מכימיקלים וכדומה (לא התפתח מביצית וזרע). *מוח של בעל חיים, ששונה בניתוחים וכדומה להיות מוח דמוי אנושי, והושתל בגוף אנושי. *מוח אנושי ששונה בניתוחים וכדומה להיות מוח דמוי חייתי, והושתל בגוף חיה. *אדם שנוצר באמצעות תעתיק (העברה של כל המולקולות בגופו ממקום למקום, ליצירת אדם חדש. השיטה של beam me up scotty עובדת כך. היא ממיתה את האדם, ויוצרת את גופו מחדש במקום אחר - בדיוק כפי שמסנתזי מזון במדע הבדיוני עובדים).

masorti

New member
אני רואה שחזרת ל"מוד" הרגיל...

של ויכוח בנוסח "חופש". כל מה שאכתוב, אתה תחפש להוכיח שאין נשמה. שתהיה לי בריא. נ.ב. א. עוד לא נולד מישהו שיוכיח מה חולף במוחו של אדם שנולד צמח. ב. לא טענתי שלבע"ח אין נשמה. ג. טלפורטציה אינה עובדת בשיטה שתיארת. תבקש מויזיני הסבר מדעי. בכל מקרה, לא הוכח שהנשמה מתה יחד עם הגוף תוך כדי הפרוצדורה.

כנראה לא הבנת.

אינני מדבר על הוכחה אם יש או אין נשמה, אלא על בדיקת מצבי ביניים קיצוניים - האם לפי הגדרתך למושג "נשמה", יש להם כזו. נותרו שאלות: *האם אתה מגדיר שלבעל חיים יש נשמה? (ההגדרה היהודית קבלית טוענת שלא. אלא רק נפש) *טלפורטציה עשויה לעבוד בהרבה דרכים, וזו אחת מהם. דרך נוספת, זה לחולל חור תולעת ולעבור דרכה. *האם אפשר להגדיר אם כך שיש נשמה לאדם שהומת ואחרי שנים רבות שוחזר מחדש מזכרון של מחשב?

masorti

New member
אם אתה רוצה לדון בהגדרה הקבלית..

אתה מוזמן לפנות למקובל מוסמך. אני מביע בנושא זה רק את דעתי הפרטית, ולא "דעת תורה" משום סוג שהוא. --- למען הסר ספק: אני לא מבדיל בין "נפש", "נשמה", "רוח" ושאר המושגים. השימוש שלי ב"נשמה" היה מונח כללי. אני מניח באינטואיציה שלפחות לכמה בעלי חיים עילאיים יש נשמה. מכיון שאיני יודע להגדירה ולמדדה - ממילא אין לי דרך לדעת בודאות לאיזה בע"ח יש נשמה ולאיזה אין, והאם ה"נשמה" של מיני בע"ח שונה זו מזו ושונה מנשמת האדם. מכיון שאיני "רוחני", הנושא גם לא ממש מטריד אותי. טלפורטציה לא עובדת בדרך שאתה מציע. תבקש מויזיני הסבר מדעי על הטלפורטציה במציאות. (חור תולעת אינו רלוונטי לענין.) לגבי שיחזור מזכרון של מחשב... לא יודע מה זה. אם מדובר על יצור בעל מוח ביולוגי (אנושי) ותודעה עצמית - מן הסתם יש לו נשמה. האם זו נשמה "חדשה", או נשמת האדם ה"מקורי" - לא יודע. אני לא רואה מניעה תיאורטית לאף אפשרות.

טלפורטציה...

על איזו טלפורטציה במציאות אתה מדבר? לא זכור לי שפורסם כי יש כבר יכולת מבצעית כזו. לגבי אפשרויות ותיאוריות - יש הרבה. זאת שהצעתי טובה כמו כל אחת אחרת. שאל את ויזיני והוא יסביר לך.

masorti

New member
תבקש מויזיני הסברים..

הוא יסביר לך מהי טלפורטציה מבחינה מדעית, ומה היכולת המבצעית הנוכחית.

masorti

New member
תבקש מויזיני הסברים...

הוא יסביר לך מהי טלפורטציה מבחינה מדעית, ומה היכולת המבצעית הנוכחית.

למעלה