בינה מלאכותית / גולם

../images/Emo13.gif

כתוב שם בפירוש שהדרך שדיברתי עליה, אכן נחשבת לאפשרות (אם כי גרועה). כזכור, העליתי את האפשרות הזאת דווקא כדי לשאול שאלה ספציפית.

arifell

New member
לי זה נראה כאילו הוא מנסה להראות

שגם במחשב, יכולה 'להיווצר' נשמה ולא שלך (או לי, לעצמו) אין נשמה. למה אתה מרגיש צורך להתגונן בפני התקפה שלא קיימת?

../images/Emo13.gif לא מדויק, אבל העיקר נכון...

אני לא מנסה להראות היכן יכולה להיווצר נשמה, אלא: 1. למצוא את ההגדרה הדתית המדויקת ליצורים בעלי נשמה (יש הרבה שיטות דתיות, לכן אני הולך לשיטתו של masorti). 2. על פי הגדרה זו, לנפות החוצה את כל המקרים הלא תואמים (וזאת הסיבה שאני מביא מקרי ביניים קיצוניים). העיקר נכון... כבר הרבה פעמים masorti טען שאני תוקף אותו, והפסיק לתרום לדיון. זה חבל לי אישית, מאחר של-masorti יש הרבה מה לתרום בדיונים (אפילו ציטטתי אותו פה ושם). זה חבל, אבל השלמתי עם זה.

masorti

New member
אני והוא מכירים ותיקים...

וידוע לי קו המחשבה שלו, ומטרתו בויכוחים אלה. הרעיון שלו הוא להכניס אותי לתוך "לולאה לוגית" שתכלול סתירה פנימית בהגדרות, וכך איאלץ להודות שנשמה הוא דבר שלא יכול להתקיים. ואז הוא יריע בשמחה ויוכיח שהאתיאיזם הוא הדרך הנכונה.

masorti

New member
ועיקר שכחתי...

לאחר שהוא יזכה בנצחון, הוא ימהר להוסיף את השירשור הזה לאתר שלו - בו מרוכזים הדיונים בענייני דת בהם ניצחו (לכאורה) האתיאיסטים הנאורים את הדוסים הפרימיטיבים.

בוא לא נתחיל מחדש?

מאחר שמעולם לא עשיתי את מה שאתה טוען, היומרה שלך לדעת את קו המחשבה שלי ואת מטרתי בויכוחים - אינה טובה יותר מהיומרה של כל קורא מחשבות זעיר שעוסק בזה לפרנסתו. הייתי מציע לך לרשום עצמך כעוסק זעיר, מאחר ואינני מעונין שתסתבך עם רשויות המס ותפסיק להופיע כאן בפורום.

masorti

New member
אנחנו נתחיל מחדש...

כל זמן שתמשיך לנסות לדחוק אותי לטעות לוגית כדי להוכיח את צדקת האתיאיסטים, במקום לנהל החלפת דיעות מכובדת.

masorti

New member
אנחנו נתחיל מחדש...

כל זמן שתמשיך לנסות לדחוק אותי לטעות לוגית כדי להוכיח את צדקת האתיאיסטים, במקום לנהל החלפת דיעות מכובדת.

Lu Tze

New member
ואם כבר הזכרנו את איסמוב

(ההודעה של 00000000) אסימוב, שהיה סופר מד"ב (יהודי) כתב בשילוב עם עוד סופר (נראה לי שזה היה סילברברג, אבל אני לא בטוח) ספר בשם "איש מאתיים השנים" (שעל פיו גם נעשה סרט מזעזע בכיכובו של רובין ווילאמס). העלילה הולכת ככה: משפחה ממוצעת קונה יום אחד רובוט, לאחר כמה זמן מתברר (בעיקר לרובוט עצמו) שיש משהו באותו רובוט שמייחד אותו מרובוטים אחרים (תקראו לזה נשמה)הוא הומני ויש לו רגשות. מטרתו של הרובוט הזה הייתה להופך ליצור אנושי, to make a long story short הוא החל לייצר איברים מלאכותיים להשתלה באנשים שאיבריהם שלהם כבר אינם פועלים, כמו-כן הוא גם השתיל את האיברים האלה בעצמו ולכן גופו היה לא שונה מגוף אנושי. הוא פנה לבית משפט במטרה שזה יכריז עליו כעל בן-אנוש (הכרזה פורמלית בעיקרה). בית המשפט סירב בתוענה שאין לרובוט מח אנושי. אבל הרובוט היה יותר אנושי ממה שחשבו והוא הבין שלא זו הסיבה שבני אנוש לא רוצים להכריז עליו כאנושי, הוא הבין שזו הייתה קינאה על כך שהוא לא ימות (מכאן שם הספר - איש מאתיים השנה). לכן הרובוט ביצע ניתוח שיגרום לו למות ואז פנה שוב לבית המשפט ובית המשפט הסכים לבקשתו. אני לא בטוח בנוגע לפרטים הקטנים אבל בעיקרון זו העלילה. את הלקח של הסיפור והשלכותיו על הדיון פה אשאיר לחברי הפורום.

אגב, אנקדוטה:

הנה קישור לרובוטית שאפשר לשוחח עימה. הנה קטע משיחתי איתה:
Human: do you have a soul? ILC Bot: Yes God gave everyone a soul.​

אלי ו.

New member
והנה חלק מהשיח שלי איתה

יש לקרוא מלמטה למעלה, ברשותכם אתרגם: אני: איפה את נמצאת BOT: במעבדת AI ALICE ... איפה אתה? אני: בישראל, את מכירה את זה? BOT: "זה"? אני: ישראל BOT: הצבע האהוב עלי הוא שקוף (למען ההגינות כששאלתי אותה מהי ישראל היא ענתה מדינה במזה"ת בין לבנון למצרים) ================= Human: Israel ILC Bot: My favorite color is transparent. Human: Israel, did you hear of it? ILC Bot: "it" being? Human: Where are you located ILC Bot: I am in A.L.I.C.E. AI Foundation's computer in here. Where are you? ==================== והנה עוד, ניסיתי לדבר על צבע העיניים שלה: Human: Did anyone ever tell you you have beutiful eyes? ILC Bot: I'm not certain whether I can give an accurate reply or not. Human: What is the color of your eyes? ILC Bot: Blue when my lens is attached. Human: You have beutiful eyes. ILC Bot: What makes you think I have it? לסיכום, הפרס לתכנה שתעבור את מבחן טיורינג עדיין מחכה. (מבחן טיורינג על שם המתמטיקאי ואבי המחשב המודרני, בודק אם מחשב שנמצא בחדר יכול "לנהל שיחה" בצורה שיטעו בו לבן אנוש)

היא נשמעת כמו אחת ממשתפי הפורום

Human: did you hear about Theology forum? ILC Bot: Let me think about it. Human: did you think about it yet? ILC Bot: I am still thinking. Human: so what is the meaning of life and evetything? ILC Bot: Blimey.: Good semantic question. Searching...Searching...Please stand by. Human: Is God Jewish? ILC Bot: he is master of the universe. Human: how do you know it's a "he" ILC Bot: Because I believe it. Human: what if it turns out to be a she? ILC Bot: Try it and see.

כן, נכון...

Human: who is god? ILC Bot: he is master of the universe. Human: do you believe in jesus? ILC Bot: Yes I believe He is the Son of God. Human: who created the god? ILC Bot: Actually it was discovered by several people at about the same time. Human: which person created the god? ILC Bot: The tall one, I think. Human: what is 42? ILC Bot: The answer to life, the universe, and everyting, according to Dougas Adams. Human: god is a D.J. ILC Bot: I have a lot of Faith in Him, but I never heard He was a d.j.​

למעלה