אתה לא מתייחס ישירות לשאלה
ניסיתי לתאר לך איזו סיטואציה שבה אתה עלול להפגע מאי רכישה המונית של דיסקים. אני מניח שלא היית מקבל את זה אם בגלל שאנשים הורידו וצרבו את הדיסק שלך, לא תוכל להוציא דיסק נוסף במסגרת החוזה. להשתמש כל הזמן בטענת ה"טכנולוגיה" החדשה שחברות התקליטים צריכות להדביק אחרת ישארו מאחור היא מגוחכת. אין בדיוק מה להדביק כאן, תוכנות שיתוף הקבצים ישארו אמצעי להפצה של חומרי מולטי מדיה, ואני לא רואה דרך לחברות התקליטים לשרוד מלבד להלחם בדבר הזה. בכלל, זה נורא מצחיק אותי שמתייחסים אל חברות התקליטים כאילו הן חייבות למשהו, חייבות לספק מוצרים ולהוציא דיסקים. אתה לא רואה אבל את הקשר הישיר? אנשים לא יקנו מספיק, החברות לא ירוויחו מספיק, החברות יפשטו את הרגל ולא יהיו עוד הוצאות חדשות. ואני לא מדבר כרגע על דויטשה גרמופון או פיליפס שאפשר לומר אולי שהרוויחו את לחמן (למרות שמי אנחנו שנקבע מתי חברה הרוויחה כבר מספיק, ואפשר לגנוב ממנה?). אם בעוד שנה אגלה שחברות נפלאות כמו אלפה או ווינטר & ווינטר נסגרו עקב אי מכירות, הדבר יחרה לי מאוד. דרך אגב, להתפלח לקונצרט בלי לקנות כרטיס זה גם בסדר מבחינתך? הרי לא גונבים מוצר פיזי מאף אחד. ובקשר לדוגמה שהבאת לגבי סרטי וידאו ו-DVD -- במשך שנים אי אפשר היה לשכפל DVD והסרטים היחידים שאנשים היו צופים בהם היו עותקים מקוריים, קנויים או מושכרים. לגבי קלטות וידאו, רק אנשים עם שני מכשירי וידאו יכלו ליצור לעצמם עותק מסרט מושכר, וגם אז העותק היה באיכות ירודה, ולא היה מדובר בתופעה נפוצה כמו ההורדות בימינו.