אריק ברמן - I
האלבום יצא ביום הראשון של 2007 והוא בהחלט האלבום שאני הכי אוהבת. את אריק ברמן הכרתי לפני בערך שנה וחצי, בזמן מלחמת לבנון השניה, שמעט לפניה יצא הסינגל 'מה עוד ביקשת' לרדיו. אחרי שמיעה אחת לא הקדשתי לו יותר זמן מאשר כל שיר נחמד ברדיו - עד שנתקלתי בו המון המון בערוץ המוזיקה, עם קליפ נחמד. עברו עוד כמה חודשים ואריק נשכח מעט. והנה הקיץ נגמר ואיתו המלחמה, ו'המתוקות האחרונות' עוררו סערה גדולה בארץ שגם הובילה להחרמת השיר ברשת ג'. למרות זאת, ואולי דווקא בגלל זה, אריק החל להופיע בכל מיני מקומות שעד עכשיו כלל לא שמנו לב. כי מי שם לב מי עומד מאחורי המילים של השירים שאנחנו שומעים בלי סוף? לא מעט השוואות נעשו לאריק ולקודמים לו. בין אם זה בוגרי רימון, או 'חבורת המסיקה' (מירי מסיקה, איה כורם, קרן פלס ועוד ועוד...) שחדרו היישר אל תוך המיינסטרים או כמו שלומי שבן ומאיר אריאל (אם אני לא טועה בשם, פשוט נעשו כל כך המון השוואות...). בדצמבר 2006 אריק שיחרר לרדיו את 'יום חדש נפלא' שהושמע המון, אבל באמת המון, ברדיו ובכל מקום והגיע למקומות יפים ומכובדים במצעדים ואף במצעדים השנתיים. ואז ינואר בא, ואיתו בא סוף סוף האלבום לחנויות הדיסקים. קניתי את האלבום בסופ"ש של אותו שבוע בו האלבום יצא, ומאז הוא פשוט לא מפסיק להתנגן. המילים אמנם לא השתנו, גם הלחן לא, אבל הקסם נשאר ונשאר ומתנגן ומתנגן... שמו של אריק התחיל להיות מוכר אצל כולם, לעומת האחדים שהיו לפני זה. וזה כיף לראות איך אמן שמגיע ממקום לא מוכר ונהפך להיות אמן שכולם מכירים. אם פעם הייתי מנדנדת לחברים בלי סוף לבוא אלי ולשמוע את הדיסק, היום הם כבר יודעים את כל המילים. ואם פעם רק אני הייתי מגבירה את הרדיו לעוצמות אדירות ושרה עם אריק, היום אריק מושמע ברדיו ואוטובוס שלם של בני נוער עייפים אחרי טיול יודעים את כל מילות השיר (באמת!!). אז לסיכום, אלבום הבכורה של אריק הוא האלבום שהטוב ביותר ששמעתי, והאלבום הראשון שקניתי ורציתי. כל השירים מלווים בקסם המיוחד של אריק, במילים הנהדרות והשנונות, בלחן פשוט אך מקסים ובהמון המון אֶריק ברמן. אז אם עדיין אין לכם את הדיסק שלו על המדף, או יותר גרוע (!!!) לא שמעתם אף פעם שיר שלו או משהו כזה, לכו לחנות הדיסקים הקרובה ורכשו לכם את אחד העותקים. הוא יבלוט לכם מקילומטרים בחנות בגלל הצבע האדום היפה. אני אישית כל פעם בודקת בחנויות דיסקים אם הדיסק עדיין נמכר, ובאמת הערתי פעם למוכר שנגמרו לו העותקים של הדיסק! אז לפני שזה קורה, לכו ותקנו בגלל שזה באמת שווה את זה. אוי, ושכחתי להזכיר את כל הפרסים שאריק זכה בהם בשנה האחרונה. סילחו לי בבקשה אם אני לא זוכרת את כולם: זמר השנה, איש השנה במוזיקה, פריצת השנה, שיר השנה ("עכשיו אתה חוזר בחזרה" המקסים מקסים שהוא כתב למירי מסיקה) ועוד ועוד בשלל מצעדים שנתיים. ועכשיו קטע שאני מעתיקה מויקיפדיה: "ועדת השיפוט החליטה להעניק את הפרס, בסך 20,000 ש"ח, לאמן והיוצר אריק ברמן על עשייתו ותרומתו לזמר העברי בשנת 2006. אריק ברמן מוכיח מקוריות בלחנים, בטקסטים ובהגשה. המילים שלו שנונות, חצופות, ישראליות, יש בהן נגיעות אישיות מובהקות והן מותאמות לשפת הצעירים של היום. המוזיקה שלו עכשווית אבל גם נשענת על היסודות של המוזיקה הישראלית הישנה. הגשת השירים צעירה ורעננה וכבר באלבום הראשון הוא מוכיח בגרות ובשלות מוזיקלית. בנוסף אריק ברמן כותב גם לאמנים אחרים כמו למירי מסיקה, ליעל נחשון, ובכך הוא הפך לאחד מהאמנים והיוצרים הישראליים המרכזיים והמבטיחים בדור העתיד של הזמר העברי." אוי, ושוב שכחתי משהו. האלבום הוא אלבום זהב, כלומר יותר מ- 20,000 אנשים מעריכים את אריק ונהנים מהדיסק.