ביקורת אלבומים

חנוש189

New member
אלבום חביב, אהבתי את האיחוד של

הכל עובר חביבי השנה

ady18

Well-known member
שלי ללא ספק../images/Emo99.gif

נועם רותם עזרה בדרך אלבום משובח נועם כתב את זה על חברים ובת זוג שחלו במחלת הסרטן. וכול תאור החווית לפרטי פרטים. אלבום יחודי שגורם לבכות ולהבין שהערך שאנחנו אויש אחרתי לאוטבוס או דברים שקטנים שקורים לנו. זה נותן לנו מחדש להעריך את החיים ולהבין שלא תמיד החיים ברורים מאליהם כי ברגע אחד הכול יכול להרס ברגע של לחיות במחלה. והכול חיים משתנים מן הקצה אל הקצה. רצועות מומלצת באלבום חרב דרמולקס לללכת כמו אריה זה הסוף לפני תהום עזרה בדרך. אלבום מופת ישראלי. וסוף סוף אלבום שלא רק מדבר על אהבה הגיע הזמן.

amiomer

New member
../images/Emo207.gifעמית ארז

אם יש למישהו את השיר clever and strong של עמית ארז, בבקשה שיצור איתי קשר במסר.. תודה ולילה טוב!

MysteriOfir

New member
בלי הרבה ספקות

האלבום השני של איימי ווינהאוס, השילוב שלה עם מארק רונסון עשה דברים נפלאים. אני חורש עליו בלי סוף. רונסון עצמו גם הוציא אלבום סבבה, אבל העדפתי את זה של ווינהאוס.

dsol

New member
אני אחלק את זה קצת..._../images/Emo189.gif

ואי אני לא אוהב "לסכם שנה" זה תמיד קשה ואני אף פעם לא יודע אם האלבום הזה או הזה באמת יצאו השנה או שזה היה קצת יותר
בכל אופן.. נתחיל
ישראלי: מבחינת האלבום הישראלי זה לא היה מחשבה קשה במיוחד והאלבום הראשון שעלה לי לראש שמבחינתי "עשה לי את השנה" הוא הבילויים - שכול וכשלון ! . אלבום פשוט מהנה ומקפיץ שבתוספת של הופעות בצד הוא פשוט נהיה יותר משובח (אבל זה כמעט תמיד ככה... הופעות מוסיפות לאווירה של הדיסק) זה בהחלט אלבום שווה לשמוע בכל פעם שרוצים להעלות איזה חיוך או להשתעשע קצת עם הציניות של הלהקה... מה שגם שבכל שמיעה מגלים משהו חדש, עוד איזה "הערה" או "מסר" שחשבת שהוא סתם שורה בשיר ופתאום אתה מוצא לה הקשר אחר ומשמעות.... ורואים שהכל נכתב בקפידה על תרבות הצניות וההומור השחור היאה ללהקה
לועזי: פה זה כבר היה ממש קשה... האמת זה עדיין קשה לבחור את האלבום היחיד... לא בגלל ש"יש כל כך הרבה לבחור" אלא בגלל שאני לא הכי מתעדכן בדברים החדשים ביותר והטעם שלי דיי שונה משל רוב האנשים פה.. אבל בעיקר בגלל שאני מוצא את עצמי "מגלה" יותר ויותר להקות ואמנים טובים אבל של שנים עברו (החלק מאלו שהוציאו דיסק בשנה שעברה ועד אלו ש"בנו" את כל מה שיש פה היום...) נראה לי שאלך על משהו שיגידו אולי ש"אופייני" לי.. אבל לא אכפת לי
Lady Croissant של Sia זה מבחינתי אחד האלבומים הטובים שיצאו השנה, אומנם זה אלבום LIVE והיא מבצעת שם שירים של ZREO 7 וכו'... אבל עדיין אני מוצא את האלבום הזה מאוד מהנה וכיף לשמיעה, במיוחד בימי חורף אלו (פחח על מי אני עובד.. איזה חורף ?!) אני אהיה חוצפן ואזרוק גם את השם CocoRosie ככה באוויר ואומר שגם האלבום שלהם ( The Adventures of Ghosthorse and Stillborn ) היה השנה מעולה, אומנם לא מתקרב לגאונות של האלבום הראשון שלהם ( La Maison De Mon Reve) אבל בהחלט מראה שהן מוצאות את דרכן חזרה לאותה אווירה ואיכות של האלבום הזה (אחרי הנפילה *לטעמי* באלבום השני שלהן) וגם האלבום Jackson Waters - Come Undone בהחלט עמד בציפיות שלי ככה שאני מרוצה מנו *נו אמרתי שקשה להחליט
* הייתי ממשיך אבל אין לי כח.. נעבור הלאה והחלק השלישי.... האלבום של שנה הבאה: כן כן אני יודע שזו לא דרישה ואף אחד לא שאל
סתם החלטתי להוסיף גם את זה... וכמובן שהאלבום הזה הוא רק רצון שלי ולא בטוח שיצא בכלל ובמידה ויצא לא בטוח שיעמוד בציפיות שלי שרשומות פה
אבל בכל זאת יהיה נחמד אם הוא כן
אז אבלום השנה שלי לשנה הבאה הוא.... יהושע - יהושע השני (נו לא מצאתי שם אחר לאבום
) כי מה לעשות... האלבום הראשון יצא לפני דיי הרבה זמן כבר... והוא בהחלט אפשר לומר האלבום האהוב עלי ביותר ושמועות מספרות שאכן יהושע לימוני עובד על דיסק שני ככה שאני מקווה מאוד שהאלבום יצא ויהיה מעולה כמו הראשון ואף יותר ! ובלועזי (לא ממש אבל בערך
) אז האלבום הקרב ובא של הרכב האלקטרו-רוק הישראלי (שבקושי מגיע לארץ) Terry Poison ! לפי מהייספייס שלהם הדיסק במיקסים אחרונים ויאללה !!! או בלועזי (והפעם באמת לועזי
) אז Melissa Auf Der Maur אהובתי היחידה
שאמורה להוציא את הפרוייקט שלה לחופשי (סרט,פסקול,דיסק,הופעות...) בחורה עסוקה בהחלט

העכביש2

New member
Sia! ../images/Emo99.gif

אפשר להגיד שאתה נתת לה פוש בפורום
בחרתי בה לשיר היום שלי (בפורום מצעדים) ואני מת על האלבום הזה!!!!! בחירה מעולה!

Almighty Efraty

New member
../images/Emo215.gif../images/Emo183.gifאלבום השנה שלי...

הוא ללא ספק Back to Black של איימי ווינהאוס. בהתחלה לא סבלתי אותה,את הקול שלה,והיה בא לי לתת לה סטירה (ואני מאלה שמדברים לטלוויזיה,ככה שבכל פעם שהיה את ריהב בטלוויזיה צעקתי עליה "אז אל תלכי יא בת *ונה!!@$#%#$@"
). אבל כמובן,שאני קצת קשת קליטה,ורק אחרי זמן ארוך (שזה קורה לי עם הרבה שירים) הבנתי כמה היא גאונית. כמה זמרת טובה היא. כמה השירים שלה גאוניים. כמה גאונות יש בה. אז שמעתי את האלבום שלה. יש מעט מאוד שירים שאני אוהבת על השמיעה הראשונה,אבל הפעם אהבתי את כל האלבום על השמיעה הראשונה. משהו נדיר בהחלט. זמרת מצוינת,קול מצוין,אלבום מצוין.

Miss Small Talk

New member
אריק ברמן - I

האלבום יצא ביום הראשון של 2007 והוא בהחלט האלבום שאני הכי אוהבת. את אריק ברמן הכרתי לפני בערך שנה וחצי, בזמן מלחמת לבנון השניה, שמעט לפניה יצא הסינגל 'מה עוד ביקשת' לרדיו. אחרי שמיעה אחת לא הקדשתי לו יותר זמן מאשר כל שיר נחמד ברדיו - עד שנתקלתי בו המון המון בערוץ המוזיקה, עם קליפ נחמד. עברו עוד כמה חודשים ואריק נשכח מעט. והנה הקיץ נגמר ואיתו המלחמה, ו'המתוקות האחרונות' עוררו סערה גדולה בארץ שגם הובילה להחרמת השיר ברשת ג'. למרות זאת, ואולי דווקא בגלל זה, אריק החל להופיע בכל מיני מקומות שעד עכשיו כלל לא שמנו לב. כי מי שם לב מי עומד מאחורי המילים של השירים שאנחנו שומעים בלי סוף? לא מעט השוואות נעשו לאריק ולקודמים לו. בין אם זה בוגרי רימון, או 'חבורת המסיקה' (מירי מסיקה, איה כורם, קרן פלס ועוד ועוד...) שחדרו היישר אל תוך המיינסטרים או כמו שלומי שבן ומאיר אריאל (אם אני לא טועה בשם, פשוט נעשו כל כך המון השוואות...). בדצמבר 2006 אריק שיחרר לרדיו את 'יום חדש נפלא' שהושמע המון, אבל באמת המון, ברדיו ובכל מקום והגיע למקומות יפים ומכובדים במצעדים ואף במצעדים השנתיים. ואז ינואר בא, ואיתו בא סוף סוף האלבום לחנויות הדיסקים. קניתי את האלבום בסופ"ש של אותו שבוע בו האלבום יצא, ומאז הוא פשוט לא מפסיק להתנגן. המילים אמנם לא השתנו, גם הלחן לא, אבל הקסם נשאר ונשאר ומתנגן ומתנגן... שמו של אריק התחיל להיות מוכר אצל כולם, לעומת האחדים שהיו לפני זה. וזה כיף לראות איך אמן שמגיע ממקום לא מוכר ונהפך להיות אמן שכולם מכירים. אם פעם הייתי מנדנדת לחברים בלי סוף לבוא אלי ולשמוע את הדיסק, היום הם כבר יודעים את כל המילים. ואם פעם רק אני הייתי מגבירה את הרדיו לעוצמות אדירות ושרה עם אריק, היום אריק מושמע ברדיו ואוטובוס שלם של בני נוער עייפים אחרי טיול יודעים את כל מילות השיר (באמת!!). אז לסיכום, אלבום הבכורה של אריק הוא האלבום שהטוב ביותר ששמעתי, והאלבום הראשון שקניתי ורציתי. כל השירים מלווים בקסם המיוחד של אריק, במילים הנהדרות והשנונות, בלחן פשוט אך מקסים ובהמון המון אֶריק ברמן. אז אם עדיין אין לכם את הדיסק שלו על המדף, או יותר גרוע (!!!) לא שמעתם אף פעם שיר שלו או משהו כזה, לכו לחנות הדיסקים הקרובה ורכשו לכם את אחד העותקים. הוא יבלוט לכם מקילומטרים בחנות בגלל הצבע האדום היפה. אני אישית כל פעם בודקת בחנויות דיסקים אם הדיסק עדיין נמכר, ובאמת הערתי פעם למוכר שנגמרו לו העותקים של הדיסק! אז לפני שזה קורה, לכו ותקנו בגלל שזה באמת שווה את זה. אוי, ושכחתי להזכיר את כל הפרסים שאריק זכה בהם בשנה האחרונה. סילחו לי בבקשה אם אני לא זוכרת את כולם: זמר השנה, איש השנה במוזיקה, פריצת השנה, שיר השנה ("עכשיו אתה חוזר בחזרה" המקסים מקסים שהוא כתב למירי מסיקה) ועוד ועוד בשלל מצעדים שנתיים. ועכשיו קטע שאני מעתיקה מויקיפדיה: "ועדת השיפוט החליטה להעניק את הפרס, בסך 20,000 ש"ח, לאמן והיוצר אריק ברמן על עשייתו ותרומתו לזמר העברי בשנת 2006. אריק ברמן מוכיח מקוריות בלחנים, בטקסטים ובהגשה. המילים שלו שנונות, חצופות, ישראליות, יש בהן נגיעות אישיות מובהקות והן מותאמות לשפת הצעירים של היום. המוזיקה שלו עכשווית אבל גם נשענת על היסודות של המוזיקה הישראלית הישנה. הגשת השירים צעירה ורעננה וכבר באלבום הראשון הוא מוכיח בגרות ובשלות מוזיקלית. בנוסף אריק ברמן כותב גם לאמנים אחרים כמו למירי מסיקה, ליעל נחשון, ובכך הוא הפך לאחד מהאמנים והיוצרים הישראליים המרכזיים והמבטיחים בדור העתיד של הזמר העברי." אוי, ושוב שכחתי משהו. האלבום הוא אלבום זהב, כלומר יותר מ- 20,000 אנשים מעריכים את אריק ונהנים מהדיסק.

dsol

New member
משהו פה צורם לי..._../images/Emo189.gif

"אמן שמגיע ממקום לא מוכר ונהפך להיות אמן שכולם מכירים" ממתי רימון נחשב למקום לא מוכר ? במיוחד בתרבות הפופ (יותר נכון... תרבות הרימונפופ) ההולכת וגדלה שיש פה בשנים האחרונות
אני אישית לא אוהב את אריק ולטעמי אם הוא לא היה יוצא רימון היה לו הרבה יותר קשה להצליח פה בארץ ולקבל את הפריצה הזו כי הוא פשוט.. לא כזה טוב
השם "רימון" תרם לו רבות ועזר לו ועל זה הוא צריך לומר תודה לטעמי...

שלמה ארצי היה באמת אלבום לא רע

אריק ברמן ושלמה דיי משתווים אצלי השנה מבחינת אהבת האלבומים שלהם.

galoosh33

New member
שלי ../images/Emo70.gif

הייתה לי התלבטות בין 3 אלבומים שמאוד מאוד אהבתי השנה: אריק ברמן [שראיתי שכבר כמה אנשים בחרו בו וזה באמת מאוד משמח אותי] שהוא אחד האמנים הישראליים היותר טובים שיש היום, Ghosts - The World Is Outside שזה האלבום הראשון שלהם.. הכרתי אותם בטעות מזיפזופ בטלויזיה ונורא התלהבתי מהשירים שלהם, ושמעתי את האלבום והוא גם היה מצוין
והאפשרות האחרונה, שלבסוף גם בה בחרתי, היא האלבום Athlete - Beyond The Neighborhood. אז למה התלבטתי? האלבום הזה מאוד מיוחד וקשה לעכל אותו בשמיעה הראשונה וגם לא בשנייה. בשמיעה הראשונה, כאמור, התאכזבתי. לאת'ליט, למי שלא מכיר, יצאו כבר שני אלבומים - Vehicles & Animals ושניהם סיפקו להיטים אדירים בסגנון המיוחד שלהם: "אל סלבדור", "half light", "טוריסט" ועוד. גם מבחינת הצלחה במצעדים שני הסינגלים שיצאו מתוך האלבום עד כה [Hurricane ו- Tokyo] לא הצליחו יותר מדי, אבל לפי דעתי אלה דווקא לא מהשירים הטובים באלבום. כמו שאמרתי, האלבום הזה הוא חוויתי. רובו המוחלט מורכב משירים שקטים, שלאט לאט לאט צוברים תאוצה אבל לא מגיע ל"שיא" ענקי, עם סאונד שכששומעים אותו בפול ווליום בחדר או בנסיעה [
] חודר לך עמוק ומפרק משהו בפנים.. אני עכשיו מסתכלת בויקיפדיה, ומגדירים את Athlete כלהקת אינדי רוק, אבל האלבום הזה הוא הכי רחוק בעולם מאלבום אינדירוק טיפוסי שראינו השנה מכל מיני להקות [חדשות וותיקות]. הם לקחו כיוון חדש באלבום הזה ומין ז'אנר חדש, שינו ושיחקו עם הכללים, והתוצאה יצאה - לדעתי כמובן - מעולה. וזו גם הסיבה שלמרות ההתלבטות אותה פירטתי בתחילה, בחרתי באלבום הזה. אין פה להיט אחד או שניים או שירים שממש ממש מתבלטים, וגם יש פה עבודה יצירתית ומיוחדת שבתור מאזינה וחובבת מוזיקה אני חייבת להעריך. אחת מהלהקות האהובות עלי ביותר ללא ספק. הנה המייספייס שלהם: http://www.myspace.com/athlete תשמעו את Airport Disco, אחת הרצועות הכי יפות באלבום ואחת שנורא משקפת את כל מה שאמרתי לעיל ^^ שימו בפול ווליום!

למעלה