תראי
לגבי הקולנוע (תחום ממש קרוב אלי) - לדעתי בכלל אי אפשר להשוות.
הרמה האיכותית של הסרטים של שנות ה- 70, ה- 80 וה- 90 היתה בשיאה.
לדעתי מה שקרה בעשור האחרון ממש עצוב... זה לא אומר שלא יצאו סרטים טובים בעשור האחרון, אבל לדעתי הרבה פחות (מבחינה כמותית) מבכל עשור שקדם לו.
בהתחשב שסה"כ כמות הסרטים גדלה - קיבלנו בעיקר "פח זבל עצום" שמאוד קשה לדוג ממנו משהו איכותי (שוב פעם - לדעתי).
לגבי העיתונות - פה כמובן אפשר להתווכח, אבל גם במקרה הזה לדעתי הרמה המקצועית \ איכותית של הכתבים (בגלל עידן האינטרנט) ירדה בצורה משמעותית.
מה גם שרוב הכתבים \ האתרים מרשים לעצמם "לגנוב" כתבות מכתבים \ אתרים אחרים... (פעם היה משהו שנקרא אתיקה עיתונאית - היום היא כבר נעלמה).
לגבי המוזיקה - מסכים איתך ב- 100%, התעשיה הזאת פשוט קרסה
אין לי מושג איך ישקמו אותה בעתיד אם בכלל - אבל כל יום שעובר עושה לי יותר ויותר עצוב בלב...
לא היה עדיף להמשיך לשלם סכומים מופקעים (ואין וויכוח שהתמחור לא היה הוגן \ נכון) לדיסקים אבל להמשיך לקבל פעם בשנה \ שנתיים אלבום חדש של להקות וזמרים שאנחנו אוהבים (לא "רק" אוסף \ הופעה)
לגבי הטלוויזיה - במקרה הזה (שוב פעם לדעתי) התחושה שרווחת בציבור (לא רק בארץ) ממש מטעה.
בשלהי שנות ה-90 ובתחילת שנות ה- 2000 התחוללה בטלוויזיה האמריקאית צמיחה מטורפת שהתבססה בעיקר (לא רק אבל בעיקר) על הכנסות שמנות מאוד ממכירה של סדרות טלוויזיה פופולריות בגרסאות DVD (סיינפלד, סקס והעיר הגדולה, סופרנוס, חברים).
הכסף הגדול שזרם לתעשיה אכן הגדיל משמעותית את היצע התוכן וכמעט ולא פגע באיכות.
אבל בערך משנת 2005-2006 החלה נסיגה רצינית בשלושה תחומי הכנסה עיקריים של רשתות הטלוויזיה בארה"ב:
1. הרייטינג החל לרדת.
2. המכירות של סדרות הטלוויזיה בגרסאות DVD פשוט קרסו.
3. המחירים שדרשו החברות האמריקאיות בגין התוכן שהן מיצאות החוצה מארה"ב נחתכו בצורה קיצונית.
למרות שהאוכלוסיה בארה"ב ובעולם המשיכה לגדול הרייטינג והמכירות - ובסופו של יום שורת ההכנסות ומן הסתם גם הרווחים הלכו וירדו (באחוזים משמעותיים) בעיקר בשל האפשרויות הטכנולוגיות (VOD, ממיר מקליט, ענן חוקי כמו אמזון או נטפליקט, עננים פיראטים וטורנטים).
לדעתי בשנים האחרונות גם הטלוויזיה ירדה באיכות התוכן - כיום כבר הרבה יותר קשה למצוא סדרה \ תוכנית טובה בכל ערימת הג'אנק שמנסים לדחוף לנו (ביננו - הרוב המכריע ממש גרוע...).
עכשיו תוסיפי לעניין את המשבר הכלכלי העולמי שהחל ב- 2008 בארה"ב ודי מהר עבר לאירופה ("משום מה" יש לי הרגשה שהתחנה הבאה של המשבר תיהיה אסיה
) ותקבלי מצב ממש עגום של כל התעשיות שציינתי לעיל (דרך אגב - גם תעשיית הספרים "בדרך הנכונה" לאותו מקום בדיוק).
אז לאן אנחנו הולכים
אני לא בטוח... אני מקווה שהחקיקה והאכיפה יקדימו את החזון האפוקליפטי שמוצג בצורה יחסית קיצונית בסדרה הבריטית מראה שחורה.