במסגרת פינתנו " שירות לקהילה" - הגיע הזמן לתת

רינתי77

Active member
במסגרת פינתנו " שירות לקהילה" - הגיע הזמן לתת

קרדיט לקבוצת אנשים אשר עושים בהתנדבות עבודה חשובה ביותר.
כולנו (או רובנו..) משתמשים בשירותיהם ורואים בפרות עבודתם
משהו מובן מאליו. אני מדברת על המתרגמים הפיראטיים.
כל מי שאי פעם הוריד תרגום לסרט או לסדרה באינטרנט (ומי לא עשה את זה...)
השתמש בשירותיהם.
הם עושים את זה בהתנדבות ולנו זה לא עולה שקל.
זה לא אומר שאין לנו תלונות. לסוס הזה אנחנו בודקים את השיניים...
אז הנה כתבה על המתרגמים בסתר.

http://www.mouse.co.il/CM.television_articles_item,797,209,70233,.aspx

lefler11

New member

רינתי - הפעם הסתבכת איתי בגדול

תמשיכו לתת קרדיט לכל מה שכרוך בהורדות לא חוקיות אבל מצד שני כנראה שגם תמשיכו להתלונן ולהתעצבן שרמת (איכות) התוכן הולכת ומדרדרת כל שנה שעוברת.

מה יהיה אנשים - אתם לא מבינים שאתם בסופו של יום רק דופקים את עצמכם

רינתי77

Active member
מה שחשוב, לפלר יקירי,

זה שאתה לא תסתבך איתי...ולעניינינו: בבקשה תסביר לי איך אנחנו בדיוק דופקים את עצמנו?

lefler11

New member
אני אציג לך את העניין ע"י שאלות

מה יש לך לומר על תעשיית העיתונות ב- 10 השנים האחרונות (לעומת 50 השנים שלפני כן) - האם לדעתך יש שינוי מבחינת איכות התוכן

מה יש לך לומר על תעשיית המוזיקה ב- 10 השנים האחרונות (לעומת 25 השנים שלפני כן) - האם לדעתך יש שינוי מבחינת איכות התוכן

מה יש לך לומר על תעשיית הקולנוע ב- 10 השנים האחרונות (לעומת 50 השנים שלפני כן) - האם לדעתך יש שינוי מבחינת איכות התוכן

מה יש לך לומר על תעשיית הטלוויזיה ב- 5 השנים האחרונות (לעומת 20 השנים שלפני כן) - האם לדעתך יש שינוי מבחינת איכות התוכן

האם יצא לך לראות את העונה הראשונה (סה"כ 3 פרקים) של הסדרה הבריטית מראה שחורה Black Mirror

poseidon111

Active member
אני מבין מה פוגע בך בעניין, אך נראה לי

שזה מסוג הדברים שאין הרבה מה לעשות כנגדם.

זה או שאתה מוצא נישה לעשות כסף מזה, או שתילחם בתחנות רוח.

lefler11

New member
במקרה הזה לדעתי אתה

טועה
.

יש מה לעשות וככול שיעבור הזמן תחוקק חקיקה מתאימה (קודם במדינות המערב, רק אח"כ בישראל כמובן
) ויוקמו גופי אכיפה לעניין (מעין "סייבר פוליס").

לדעתי זה רק עניין של זמן עד שזה יקרה.

וכן - למען הגילוי הנאות אני מתעסק בתעשיית התוכן שנפגעה ועדיין נפגעת אנושות מ"חופש הגניבה" באינטרנט (זאת האמת - חבל להתכחש אליה).

poseidon111

Active member
איך אומר הפסוק" ככל אשר תכה בהם, כן

יפרצו ויגדלו"?
הפור נפל. לא ניתן להילחם בזה. זאת אומרת ניתן, אך לא לנצח.
על כל "פיראט ביי" שיסגר, יקומו שלושה "פיראט סי" או משהו אחר כפי שבוודאי ידוע לך.
ראה מה קורה עם המוסיקה להורדה ברשת.

lefler11

New member
"אתה צודק"

גם אי אפשר להלחם בגנבים, רוצחים, אנסים וכו' - הרי תמיד יהיו עוד כאלה...

שאין חוק ואין אכיפה - איך אתה מצפה להלחם בתופעה שלילית ?

ובכלל לא הזכנו את הדבר הכי חשוב בעניין ח י נ ו ך,

על פי החינוך של הישראלי הממוצע, לא רק שלהוריד סרט \ סדרה זה חוקי + בסדר גמור, אלא מי שלא מוריד פשוט פראייר...

poseidon111

Active member
אין טעם שתאשים את הציבור הישראלי, כאילו

כל השאר נוהגים לפי החוק. זה נפוץ בכל העולם, מאלסקה ועד זימבאבואה.
שנית, יש חוק ויש אכיפה, רק כפי שאמרתי זו מלחמה בתחנות רוח. מהרגע שזה פרץ, זה רק הולך ומתפשט.

האנלוגיה שהבאת לא ממש תופסת. מהרגע שנסגר אתר אחד, קמים שניים בכדי למלא את הביקוש.
אני לא חושב שכשנעצר גנב או רוצח, קם מישהו בכדי לענות על הביקוש...

lefler11

New member
אני לא מאשים באופן ספציפי

את הציבור הישראלי - אבל כן, בישראל התופעה הרבה יותר חמורה (ברוב העולם המערבי רוב הציבור רואה בעניין משהו לא חוקי, בישראל זה לא נתפס ע"י האזרח כלא חוקי - אלא לגיטימי לחלוטין).

ברור שהאנלוגיה שלי לא יכולה לתפוס - כי בניגוד לגניבה \ רצח \ אונס שהן עבירות שמוגדרות בספר החוקים ויש גוף ספציפי שאחרי לאכוף אותן (משטרת ישראל) - בכל הנוגע לזכויות יוצרים החוק מגוחך (וגם הפסיקה בעניין) וכידוע לך אין אכיפה של גוף שלטוני (אלא רק של גוף שהוקם ע"י יצרי וספקי תוכן).

"יש לי הרגשה" שבמידה ויהיה חוק מסודר בעניין וכמובן גוף אכיפה שיקום מכוח אותו חוק - הסיכוי שעל כל אתר שיפתח יקומו אחרים במקומו יהיה נמוך מאוד (היחס ילך ויצטמצם, תושג גם הרתעה ובנוסף לחינוך - הרוב המכריע של הציבור יתחיל לשלם, כמובן שתמיד יהיו האקרים ופורצים למניהם אבל מספרם יהיה דומה למספר הפושעים במציאות הלא ורטואלית).

פונפון32

New member
היי:)

שוטטתי (אומרים שוטתי?) בפורומים שונים ומשונים:)
מה שלומך?
נראה כי השנה תהיינה שתי עונות ברצף באח הגדול. VIP ורגילה.
צפויה התמכרות מחודשת.

Aronsona

New member
אני מוכרח לומר שלאחרונה עשיתי עם עצמי

חשבון נפש בנושא, והגעתי למסקנה שבעונות ההמשך חיפשתי שוב ושוב את שיפרה.
הדמויות הלכו ו"השתטחו" עם העונות ואילו לא הייתי בפורום סביר להניח שהייתי מפסיק לראות.
עונת VIP לא עושה לי את זה, כמו שבהישרדות לא עשתה לי את זה.
והפעם, בשתי העונות הקרובות הללו אנחנו לא נזמין אוטומטית מראש את ערוץ 20 אלא רק עם נשתכנע שיש דמויות שוות.

פונפון32

New member
אני אזמין את ערוץ 20 בטוח:)

נרקומנית או לא נרקומנית?
אתה צודק. הדמויות מאוד השתטחו. ככה זה, עונה ראשונה הם מגיעים נאיביים... וככל שמתקדם ציר הזמן הם מגיעים כדי לתת את השואו המצופה מהם.
אין לי ספק בכלל שהאדם הנעים ביותר, המנומס ביותר, החברותי ביותר - יהפוך שם לחיה טורפת.
איך אפשר לא לצאת מן הדעת במוסד הסגור הזה, ואפילו שהתנאים בו הם של מלון חמישה כוכבים....

רינתי77

Active member
אני לא מבינה איך שורת השאלות הזו

הינה בבחינת תשובה לשאלה שלי.
ולא, לא יצאה לי לראות את הסדרה המסויימת הזו.

lefler11

New member
אז אני מאשר לך להוריד אותה

אבל רק אותה כן

יש לי הרגשה שאחרי הפרק השני כבר תביני למה אני מתכוון, למרות שגם הפרק הראשון והשלישי שווים צפיה כמובן ורומזים לאיזה כיוון העולם שלנו הולך (בצורה מתוחכמת ויצירתית כמו שרק הבריטים יודעים לעשות).

ובלי קשר - נסי לענות על השאלות ששאלתי (דעתך האישית כמובן, כמו גם דעתם של גולשים אחרים בעניין תתקבל בברכה).

מה יש לך להפסיד

רינתי77

Active member
כדי לצמצם את העניין,

הקולנוע, הטלוויזיה והעיתונות, רמתם השתפרה.
באשר למוזיקה, הרמה בשפל, לדעתי.
עתה, משעניתי לשאלותיך, ענה לשאלה שלי. הגיע הזמן
להפסיק להתחמק.

lefler11

New member
תראי

לגבי הקולנוע (תחום ממש קרוב אלי) - לדעתי בכלל אי אפשר להשוות.
הרמה האיכותית של הסרטים של שנות ה- 70, ה- 80 וה- 90 היתה בשיאה.
לדעתי מה שקרה בעשור האחרון ממש עצוב... זה לא אומר שלא יצאו סרטים טובים בעשור האחרון, אבל לדעתי הרבה פחות (מבחינה כמותית) מבכל עשור שקדם לו.
בהתחשב שסה"כ כמות הסרטים גדלה - קיבלנו בעיקר "פח זבל עצום" שמאוד קשה לדוג ממנו משהו איכותי (שוב פעם - לדעתי).

לגבי העיתונות - פה כמובן אפשר להתווכח, אבל גם במקרה הזה לדעתי הרמה המקצועית \ איכותית של הכתבים (בגלל עידן האינטרנט) ירדה בצורה משמעותית.
מה גם שרוב הכתבים \ האתרים מרשים לעצמם "לגנוב" כתבות מכתבים \ אתרים אחרים... (פעם היה משהו שנקרא אתיקה עיתונאית - היום היא כבר נעלמה).

לגבי המוזיקה - מסכים איתך ב- 100%, התעשיה הזאת פשוט קרסה

אין לי מושג איך ישקמו אותה בעתיד אם בכלל - אבל כל יום שעובר עושה לי יותר ויותר עצוב בלב...

לא היה עדיף להמשיך לשלם סכומים מופקעים (ואין וויכוח שהתמחור לא היה הוגן \ נכון) לדיסקים אבל להמשיך לקבל פעם בשנה \ שנתיים אלבום חדש של להקות וזמרים שאנחנו אוהבים (לא "רק" אוסף \ הופעה)

לגבי הטלוויזיה - במקרה הזה (שוב פעם לדעתי) התחושה שרווחת בציבור (לא רק בארץ) ממש מטעה.
בשלהי שנות ה-90 ובתחילת שנות ה- 2000 התחוללה בטלוויזיה האמריקאית צמיחה מטורפת שהתבססה בעיקר (לא רק אבל בעיקר) על הכנסות שמנות מאוד ממכירה של סדרות טלוויזיה פופולריות בגרסאות DVD (סיינפלד, סקס והעיר הגדולה, סופרנוס, חברים).
הכסף הגדול שזרם לתעשיה אכן הגדיל משמעותית את היצע התוכן וכמעט ולא פגע באיכות.
אבל בערך משנת 2005-2006 החלה נסיגה רצינית בשלושה תחומי הכנסה עיקריים של רשתות הטלוויזיה בארה"ב:
1. הרייטינג החל לרדת.
2. המכירות של סדרות הטלוויזיה בגרסאות DVD פשוט קרסו.
3. המחירים שדרשו החברות האמריקאיות בגין התוכן שהן מיצאות החוצה מארה"ב נחתכו בצורה קיצונית.
למרות שהאוכלוסיה בארה"ב ובעולם המשיכה לגדול הרייטינג והמכירות - ובסופו של יום שורת ההכנסות ומן הסתם גם הרווחים הלכו וירדו (באחוזים משמעותיים) בעיקר בשל האפשרויות הטכנולוגיות (VOD, ממיר מקליט, ענן חוקי כמו אמזון או נטפליקט, עננים פיראטים וטורנטים).
לדעתי בשנים האחרונות גם הטלוויזיה ירדה באיכות התוכן - כיום כבר הרבה יותר קשה למצוא סדרה \ תוכנית טובה בכל ערימת הג'אנק שמנסים לדחוף לנו (ביננו - הרוב המכריע ממש גרוע...).

עכשיו תוסיפי לעניין את המשבר הכלכלי העולמי שהחל ב- 2008 בארה"ב ודי מהר עבר לאירופה ("משום מה" יש לי הרגשה שהתחנה הבאה של המשבר תיהיה אסיה
) ותקבלי מצב ממש עגום של כל התעשיות שציינתי לעיל (דרך אגב - גם תעשיית הספרים "בדרך הנכונה" לאותו מקום בדיוק).

אז לאן אנחנו הולכים

אני לא בטוח... אני מקווה שהחקיקה והאכיפה יקדימו את החזון האפוקליפטי שמוצג בצורה יחסית קיצונית בסדרה הבריטית מראה שחורה.

רינתי77

Active member
אני מודה לך על התשובה המפורטת.

כמו שנראה, אנחנו מסכימים על מעט מאד.
יחד עם זאת, אם נחזור לפוסט שממנו התפתח הדיון הזה,
הרי השאלה שלי בעינה נשארת. כיצד המתרגמים הפיראטיים
הפכו לסמל לכך שאנו דופקים את עצמנו?
נ.ב
כעת, לאחר שסקרנותי התעוררה, אני בהחלט אחפש את הסדרה עליה המלצת. אתה רואה, ישנן הרבה מאד סדרות שלעולם לא יגיעו לארץ,
שאני רואה באינטרנט או מורידה. התרגומים לאותן הסדרות מאפשרים
לאנשים להנות ממשהו שאין דרך אחרת להשיגו.

למעלה