בן זוגי פוטר מהעבודה, סגרו את המשרד שהוא עובד בו

alona 27

New member
בן זוגי פוטר מהעבודה, סגרו את המשרד שהוא עובד בו

וזה משפיע עליי מאוד מכיוון שאני איני יכולה לעבוד כלל וכל מה שיש לי זה רק קצבת נכות, לצערי הוא זה שקונה לי אוכל.
זה מלחיץ אותי מכיוון שהוא בן 44, כל חייו עבד באותו מקום עבודה, מעולם לא היה צריך להתעסק בשיווק עצמי, והוא לא יודע לעשות זאת, הוא אדם פסימי, שלא יודע לדאוג לעצמו ולא מאפשר שאחרים ידאגו לו, יש בו משהו תבוסתני בגישה שלו לחיים כולל זה שהוא גם מאפשר לאחותו לאחיינים שלו ולגיסו לגנוב ממנו כ6 אלף בחודש, הוא אדם שלא מסתדר עם שינויים. כל מה שהחזיק אותו בשפיות שלו היה אותו מקום עבודה, אתם יכולים להגיד לי "שילך לטיפול" אבל הוא לא יעשה את זה, הוא אפילו לא דואג לעצמו לבריאות שלו.

מדאיג אותי שהוא עלול לחפש עבודה שנתיים, מדאיג אותי שייכנס לדיכאון או שפתאום יחליט שהוא מבקש בראיון עבודה שכר מינימום כטכנאי עם ותק של 21 שנה. ושאז הוא עלול להיכנס לדיכאון, ושהסוכרת שלו תחמיר ושיהיו סיבוכים ועוד. הוא אדם מאוד יציב בתקשורת איתו אדם שמאוד אוהב שגרה, ויחד עם זה יש בו גם משהו שברירי. הוא עדיין לא עבד על קורות החיים שלו, אפילו לא זה, הוא אומר לעצמו שיש 2 חברות שאולי הוא יפנה אליהן.

כאן התפקיד שלי כבת הזוג שלו משמעותי. אני לא רוצה להטיח בו או להחליץ אותו, אבל אני גם לא רוצה להתעלם. אני יודעת שנשים לאורך כל ההיסטוריה לפני שהיו עצמאיות כלכלית ידעו לטפח גברים מצליחים עם קריירה. אני פוחדת שאין לי את הידע כיצד לתמוך בו וכיצד לגרום לו להאמין בעצמו, וכיצד לתת לו כוח לעשות פעולות כמו לערוך את קורות החיים שלו ואפילו לשלוח קורות חיים. אני לא יודעת איך נשים עשו את זה בעבר, אני יודעת להקשיב, אני יודעת להגיד דברים בצורה לא בוטה ולא מעליבה גם אם צריך לגרום למישהו לפעול, אבל אני לא יודעת איך להיות עם חוכמה נשית, או איך לטפח אותו ולדעת לתמוך נכון ולהעביר מסרים נכונים. נשים עשו את זה כל השנים לפני שהיו עצמאיות, אני מקווה שיום יבוא ויחזור אליי כושר העבודה ושגם אני אהיה עצמאית, אבל נכון לעכשיו הוא תורם לי אוכל.

בקיצור איך במצב שבו הוא אפילו לא עובד על קורות החיים שלו אני יכולה לעזור לו להתחיל לעבוד בחיפוש עבודה במקום להיכנס לדיכאון ? איך אני עוזרת לו להאמין ביכולות שלו?

אני יודעת שיש דברים שאולי אני חושבת לא נכון, אולי אני גם עלולה לעשות משהו לא נכון. בבקשה תגידו לי מה כן לעשות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
חשוב להבין מה מערכת היחסים שלכם לפני שעונים לך

כמה זמן מכירים? אתם גרים יחד? יש ילדים?
&nbsp
לא הבנתי את המשפט "קונה לי אוכל". שהרי אוכל הוא רק הוצאה אחת מרבות אחרות: שכ"ד, חשבונות, ביגוד, תרופה, תחבורה וכו'.
&nbsp
ושאלה נוספת: כמה זמן עבר מאז שהוא פוטר?

alona 27

New member
למריוס אנחנו ביחד 6 שנים לא גרים ביחד

מה לא הבנת במשפט "קונה לי אוכל"? נכון שאוכל זאת רק הוצאה אחת אבל היא משפיעה. לא רציתי שהוא יקנה לי אוכל זה משפיל, בינתיים גרה בדירה של ההורים שלי אבא שלי נפטר, בגדים לא קונה, תרופות קונה טיפולים לא עושה לצערי, . לא יודעת מה שאלת אבל אם שאלת אם הוא עוזר לי לשלם דברים אחרים אז לא, תודה לאל בינתיים מה שהוא קונה לי זה רק אוכל.

אז תוכל להמליץ לי על איך הכי נכון לעזור לו לקבל מוטיבציה לחפש עבודה ולהישאר אופטימי ואקטיבי? מצד אחד אני רוצה להרגיע אותו ולהכניס בו אופטימיות ומצד שני יש בו משהו פסיבי מאוד שלא עושה כלום למען עצמו. מרגישה שאחרי 6 שנים הנשיות שלי והזוגיות איתי במבחן עכשיו, הוא צריך אותי בפעם הראשונה ואני חוששת להיכשל פה. איך מטפחים מישהו דיכאוני עם נטיה לתבוסתנות שיהיה עם מוטיבציה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
הכי חשוב הוא תיאום ציפיות ופעולה מתוך הסכמה הדדית, ככל שאפשר

באופן עקרוני, יש שתי גישות אפשריות הפוכות לאדם קרוב שנמצא במשבר.

הגישה האחת היא גישת ה"עזרה", או בשם אחר, ה"קביים". הגישה הזאת אומרת שהאדם עכשיו מוגבל, יש רו רגליים שבורות, ואני אהיה לו לקביים. אביא לו, אעשה לו, אדחוף אותו, וכולי. וכך, בעזרת הכח הנוסף שלי, הוא יחזור ללכת.

הגישה השנייה היא גישת העידוד. הגישה הזאת יוצאת מנקודת הנחה שגם אדם שעובר משבר, יש בו את הכוחות להתגבר. ומה שהוא צריך מהקרובים לו זה שיאמינו בו, יתמכו בהחלטות שלו - כולל אם הוא נח, מתאושש או משתהה יותר זמן ממה שהקרובים חושבים לנכון.

בגישה הזאת מניחים גם שאם האדם רוצה עזרה קונקרטית, הוא יבקש אותה. אם שואלים אותו "האם אתה רוצה שאני אעשה עבורך X", והוא אומר "לא", אז מכבדים את זה.

הגישה הזאת של העידוד קשה יותר. היא דורשת מהקרוב שדואג לשני להתגבר בעצמו על החרדה שלו, ולא לדחוף את השני כאמצעי להרגעה עצמית.

---

לדעתי הלא קובעת, הגישה השניה טובה יותר. הרי ההיגיון מראה שאדם שאיבד את עבודתו יהיה בשוק זמן מה, ואחרי כמה זמן, לא יסכים למות מרעב, וימצא עבודה. באיזה שכר? כמה הוא יתמקח טוב או לא טוב? אני לא חושב שאפשר להכניס לאדם מלים לפה.

בכל מקרה, שתי הגישות הללו שונות וסותרות. אם נותנים קביים ומנסים במקבילך לעודד, עושים דבר והיפוכו. צריך להחליט על אחת מהשתיים. אי אפשר לעשות גם וגם. כלומר, אפשר, אבל זה לא יוצא טוב.

---

העיקר הוא זה: אתם צריכים שיחת תאום ציפיות. כי זה לא ברור מאליו שהוא צריך אותך. אולי הוא חושב או מעדיף להסתדר בעצמו. להבין, ולא לנחש, מה הוא מצפה ממך. להקשיב, להביע את הדאגות שלך, שגם הוא יקשיב לך, ולנסות להגיע להסכמות.
למרבה הצער, הרבה פעמים הבחירה בין שתי הגישות לא נובעת משיקול רציונלי של המסייע, אלא מקו האופי הבסיסי שלו. כלומר, אם נטיית הלב שלך היא להעמיד לו קביים (ולא משנה מאיזה סיבה או שיקול, כולל חרדה שלך) - אז זה מה שתעשי, וכל מה שאכתוב פה לא ישנה. לרוב זו הגישה הנפוצה, כי היא מבוססת על חרדה, ולא על תחושה של לסמוך. ואכן, המסרים שלך לגביו הם לא מסרים שאת סומכת עליו. וזה חבל – כי אולי את טועה. יכול להיות שהוא אדם רגוע ומקובע, אבל זה לא אומר שהוא לא יידע להסתדר.

alona 27

New member
למריוס תודה. אני בעד הגישה של לא להתערב ולתמוך ולעודד

אבל חשבתי מה אפשר להכניס פה מבחינת ניואנסים מבחינת מסרים סמויים שהם מעצימים גם אם אני רק תומכת ומקשיבה.
למשל, אני נותנת לו לדבר על הנושא ואני מגלה התעניינות מרובה בעבודה שלו, גם כי רציתי מראש תמיד לדעת על מחשבים, וגם כי אני רוצה לחזק אותו. חשבתי אולי יש עוד טריקים כאלה שהם לא אקטיביים מאוד אבל מעבירים מתחת לרדאר מסרים מחזקים לא רק לכיוון של חשיבה חיובית אלא גם בכלל מבחינת חשיבה נכונה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
גישה מוצלחת, נסי לא לקלקל לעצמך ע"י דבר והיפוכו

עזבי מסרים סמויים. בעולם הפירסום כבר הוכח שזה לא עובד. (וגם אם כן, את לא קוקה קולה).
&nbsp
המסר צריך להיות ברור לך עצמך: את סומכת עליו. אם לך יהיה ברור, הכל יהיה ברור.
&nbsp
וכמובן להציע עזרה מדי פעם (לא כל יום... פעם ב...)
ואם הוא אומר לא, אז לא. בכיף.

alona 27

New member
אוקי מריוס תודה רבה

alona 27

New member
אנחנו לא גרים ביחד כי זה עדיין לא נכון לו

והוא קונה לי אוכל כי הכרטיסים לא עוברים לפעמים ולפעמים אין לנו. ואם אני אהיה במצב שאין אוכל בבית ואדחה אותו ולא אסכים שהוא יקנה לי ויעזור לי אז הוא לא יעמוד בזה וייפרד ממני. הוא דורש ממני לאכול, מכריח אותי להיות במצב שיהיה לי אוכל בבית. מה לעשות חבר שתלטן.

אני יותר רציתי טיפים איך לעזור לו פסיכולוגית, כמו ללמוד על חיפוש עבודה כמו לדבר על המקצוע שלו ולהתעניין במקצוע שלו ולחזק אותו. אם זה לא מעניין אותך מה אפשר לעשות כדי לחזק אותו אז גם בסדר. אמרתי מה מעניין אותי ולמה כתבתי את ההודעה.

יש כל מני סדנאות כאלה של יום או יומיים

שעוזרים בדיוק לאנשים כאלה. מלמדים איך להגיע לראיון מה להגיד, נותנים ביטחון וכדומה. זה לדעתי ממש יעזור לו וייתן לו מוטיבציה.

SupermanZW

Well-known member
יש רק בעיה אחת

אי אפשר לעזור למי שלא מוכן/ה לעזור לעצמו/ה.

נשמע שהדאגה שלך אליו נובעת רק מדאגה לכלכלתך

ובהמשך לשאלתו של מריוס- זה לא ברור בכלל שאתם בזוגיות.
ומי אמר שאחותו גיסו והאחיינים שלו גונבים ממנו 6000 שקל בחודש? אולי הוא "תורם" להם כסף, בדיוק כפי שהוא תורם לך אוכל?

alona 27

New member
קצת יותר רגישות למי שאין לו. אני לא בחרתי להיות במצב כזה אני

לא בחרתי להיות נכה בטח שלא בחרתי לאבד את כושר העבודה שלי, אני שונאת לקבל תרומות של אוכל, זה משפיל אותי, אבל אין ממה לחיות. למזלי אני גרה בדירה של אימי שחיה מקצבאות גם ולמזלנו את החשמל והמים אנחנו איכשהו מצליחות לשלם למרות המינוסים. על טיפולים אני כמובן מוותרת.

לגביי שאר הדברים זה שאני במצוקה כלכלית זה לא אומר שלא אכפת לי מחבר שלי, אכפת לי גם ממנו אכפת לי מזה שיש לו נטייה לדיכאון מזה שקשה לו, מזה שהוא לא מאמין בעצמו ומזה שיש לו נטיה לעצבות. אני הרבה רוצה להקשיב לו ולתמוך בו אבל הוא לא אדם שאוהב לקבל.

לא הוא לא תורם לאחותו לגיסו ולאחיינים שלו, אחותו טענה שהיא פרודה ושהיא צריכה לישון אצלו יומיים כי העיפו אותה מהדירה ומאז עברה שנה וחצי , למרות מזונות של 6 אלף בחודש ולמרות ש2 ילדים גדולים שלה עובדים ומרוויחים יותר משכר המינימום רק הוא משלם את שכר הדירה בבית ששכר, ומאז היא סילקה אותו מהדירה ששכר והעבירה לשם גם את בעלה שמעולם לא נפרדה ממנו. לבעלה יש 30 אלף בחודש לילדים הגדולים יש עוד 15 אלף לחודש אבל חבר שלי מממן את כל הוצאותיהם למרות שהיה לו רק 7 אלף לחודש וגם עכשיו מממן אותם כשאין לו עבודה. הוא סילק אותם ותובע אותם לדין.

כמה קל מאחורי שמות בדויים באינטרנט להחליט החלטות לגביי אנשים בהתאם להמצאות או לכעס על אנשים אחרים שאין להם, כמו שלא אכפת לי ממנו אלא רק מעצמי כמו לכתוב תרומת אוכל במרכאות כאילו הוא לא באמת תורם לי או לרמוז שאני יוצאת איתו רק בשביל טיפת אוכל באמירה ש"לא ברור שאתם בכלל בזוגיות".
אם מישהי הייתה מוצאת את עצמה מנהלת זוגיות רק בשביל טיפת אוכל מתארת לעצמי שמצבה היה מאוד מאוד קשה, גם נפשית, לא מקנאה באדם כזה. וגם אדם כזה לא היה רואה את הכאב של הצד השני ולא היה רוצה לתמוך או לעזור לבן הזוג. קשה להתייחס אלייך ברצינות כשאתה עונה כך.

התשובה כמובן למט חנק

מצטער, אך גם לאחר קריאת דברייך דעתי לא השתנתה

זה לא נראה שאתם בזוגיות בכלל. לפחות האופן בו את מתארת את מע' היחסים הוא נראה יותר כמו ספונסר שלך מאשר בן זוג שלך.
גם נשים שלא עובדות מבחירה, לא עקב מגבלה, והכנסתן מבוססת על הכנסת בן זוגן, לא אומרות שהוא תורם להם אוכל (ולמקרה שלא שמת לב, לא כתבתי מרכאות גם בתגובה הקודמת , המרכאות התייחסו למשפחה שלו). מה גם שאתם 6 שנים "יחד" אבל את עדיין גרה אצל הוריך.
מה בדיוק הוא עושה בכספו ולמי הוא נותן זה לא מעניינך. זכותו המלאה לעשות מה שהוא רוצה.
ולא האשמתי אותך חלילה במצבך הרפואי, אז בבקשה לא לייחס לי דברים שלא אמרתי.

alona 27

New member
למט חנק

אוקי, אז בסדר, אז שלא יתרום לי אוכל. מעכשיו לא אוכל. מעכשיו גם אם הוא יתן לי אוכל אני לא אקח את זה, אני פשוט צמה וזהו. הבנק לא נותן לי ולאימי לחרוג יותר מזה, אנחנו חיות בדירה עם הרבה עובש למרות בעיות בריאות, אני לא עושה טיפולים למרות שצריכה. אז עכשיו גם אם החיים שלי יהיו תלויים בזה לא אסכים לקחת כלום, אם אצטרך לקחת אנטיביוטיקה ולא יעבור הכרטיס אעדיף למות מאשר שילווה לי 12 שקל.
בסדר השתכנעתי. עכשיו אני מבקשת שלא תגיב לי יותר.

נכון, הוא לא הציע לי נישואין. נכון הוא עדיין לא בשל לחתונה איתי. נכון הוא עדיין לא יכול לגור ביחד, זה לא הופך אותי לאשמה. אבי מת אני גרה אצל אימי שחיה על קצבאות לא אצל הוריי, כשאבי היה בחיים המצב היה שונה.

נכון זה לא עניין שלי מה הוא עושה עם כספו, אבל כשמשפחה שיש לה 70 אלף שקל בחודש גונבת ממנו את כל ה7 אלף שלו בחודש ושהוא בוכה לי על זה ואני מקשיבה לו ותומכת בו נפשית ושהוא דורש מהם לעזוב ודורש מהם להפסיק לחיות בדירה שלו. ושהם גרים בדירה שהוא שוכר וזורקים אותו ממנה כי ככה בא להם להיות בחדר השינה שלו לבד והם מתעללים בו זוג עם 70 אלף שקל בחודש גזלו ממנו 6 אלף ממשכורת של 7 אלף לנגד רצונו כשהוא מתחנן שיפסיקו וסובל זה ענייני. זה ענייני כי מבצעים כלפיו עבירות, כי מתעללים בו, כי זה חבר שלי, כי אני לא אדם חסר לב, כי מבצעים כלפיו פשע. אז איך זה לא ענייני.

אז שוב, אני לא אקח ממנו אפילו 12 שקל אם לא יהיה לי לאנטיביוטיקה וגם אם לא יהיה לי ממה לחיות אעדיף למות וגם לריב איתו אבל אדחה אותו אם הוא ידרוש ממני שהוא ישלם על האנטיביוטיקה אבל אתה אל תגיב לי יותר בבקשה. תחשוב שחסמתי אותך תחשוב שזה פייסבוק, בבקשה תשכח מקיומי.

דמגוגיה לא עובדת עלי

וגם לא הגישה של "נו מילא, אני אשב בחושך".
לא זכור לי שבכל מקום בקרתי את העובדה שהוא מממן אותך בצורה זו או אחרת (למה שזה יהיה אכפת לי?). מה שאמרתי שזה לא נראה כמו מערכת יחסים של זוגיות. יש ביניכם איזושהי מערכת יחסים סימביוטית, שאני מניח שגם הוא מקבל משהו אחרת לא היה נשאר, אבל על פניו לא זוגיות.
מעבר לכך שאת גם קצת סותרת את עצמך - אומרת שהוא תבוסתן ובתגובה ל"חייבת להגיב" אומרת שהוא שתלטן. בדר"כ לא הולך יחד.
ולגבי הבקשה/ הצעה שלך בסוף - היא בהחלט הצעה חכמה ואת יכולה ליישם אותה (לחסום אותי/ להתעלם ממני/ לא לקרוא את ההודעות שלי / לשכוח מקיומי וכו'..).

alona 27

New member
מט חנק אתה לא יכול לכפות עליי כלום גם לא את נוכחותך

ואת הדרישות שלך. לא קשור לדמגוגיה. בסדר אני מסכימה להישאר בלי אוכל. קיבלתי את העצה שלך. בסדר גמור גם אם החיים שלי יהיו תלויים בזה לא אקבל ממנו כלום אפילו לא 12 שקל לאנטיביוטיקה. קיבלתי את הביקורת אני איישם אותה.
אבל אם אתה רוצה לעזור ואני אומרת לך שזה פוגע בי ושאני מבקשת ממך לא להגיב לי כמה זמן ואומרת לך שזה לא עוזר ושאתה גורם לי לסבל אז אתה יכול לכבד את הבקשה ולהפסיק להגיב לי. אם אתה רוצה לעזור ולא להתנקם בי.

נכון הוא מקבל ממני משהו, אני אדם אכפתי ומקשיב ותומך ואני אישה טובה. גם עם הנכות גם עם הקשיים הפיסיים העצומים.

נכון, אמרתי לחייבת להגיב שהוא לא יכול לסבול את זה שאין לי אוכל ושהוא מכריח אותי שיהיה לי אוכל בבית ולתת לו לעזור לי. ואמרתי "מה לעשות שתלטן". ובאמת נראה לך שהתכוונתי לשתלטן ברצינות? באמת נראה לך שאני חושבת שאדם שדורש מחברה שלו שכן תאכל ושכן יהיה לה אוכל בבית הוא שתלטן? ברור שזה היה בציניות.
אבל עזוב אלה שאלות רטוריות אני לא מצפה ממך לענות להן. קיבלתי את הביקורת שלך אני אסרב לקחת ממנו אוכל גם אם הוא יריב איתי וגם אם הוא יסבול וגם אם הוא יאיים לעזוב אותי, קיבלתי את הביקורת ואיישם אותה. אבל אני באמת מבקשת שתשחרר אותי מנוכחותך, לא מתאים לי שתגיב יותר להודעה שלי איך שהגבת ואם אתה כתבת מתוך רצון לעזור אז תדע שזה רק מפריע ומפריע מאוד, ואני מבקשת ממך לחדול אין לי אפשרות לחסום אותך פה אבל מבקשת ממך מאוד מאוד שתפסיק להגיב לי. זה יעזור לי מאוד. וגם ככה אמרתי שקיבלתי את עצתך אז אין לך מה להוסיף פה.

אני לא ניסיתי לכפות עליך דבר

- מי שבאה בדרישות להשתיק אותי זו את. וזה בזמן שהבעתי דיעה לגיטימית מבלי להשתלח בך או להשתמש בשפה לא נאותה.
לבקש ממישהו שלא יגיב לך בזמן שאת ממשיכה לסלף את דבריו ולייחס לו דברים שלא אמר, אפילו גובל בחוצפה.
ואם את אדם אכפתי מקשיב ותומך - לצורך הסוגיה שהעלית זה מספיק. תמשיכי להיות אדם אכפתי מקשיב ותומך, מעבר לזה אין לך איך לאפשר לו למצוא עבודה.
אני לא מכיר את הנכות שלך אבל אם יש לך אפשרות לעבוד במשהו זה יכול לסייע מכמה אספקטים:
- יתרום להתפתחות שלך ויכניס עוד משמעות לחייך
- ישחרר אותו מהלחץ של לדאוג לך מבחינה כלכלית
- ידרבן אותו ויעורר את המוטיבציה שלו למצוא עבודה, משום שאם מצליחה למרות הקשיים למצוא , אין סיבה שהוא לא יצליח.

alona 27

New member
למט חנק אתה לא מנסה אבל אתה כופה ומאוד כופה וזה נורא תפסיק

אמרתי שאעשה מה שאמרת אמרתי זאת קיבלתי את הביקורת ואתה ממשיך בצורה שמבחינתי אכזרית ובריונית מסלף את דבריי בצורה קשה מאוד כולל המצאות.

אני מתחננת בפנייך שתפסיק להגיב לי אני מבקשת ממך ואתה ממשיך אתה כופה את עצמך עליי ואתה אומר עליי דברים לא נכונים ואני לא רוצה. אם המטרה שלך לעזור אז אתה גורם לי לנזק גם בריאותי, זה פוגע בי בריאותית גם. תפסיק לכפות את עצמך עליי.

אני לא חושבת שהדעה שלך לגיטימית אני חושבת שאתה מעוות דברים שלי אומר עליי דברים מאוד לא נכונים ומייעץ לי בזמן שביקשתי ממך להפסיק. מבחינתי חלק מהדברים שאמרת הם אכזריות והתעללות. וזכותי לחשוב כך וזכותי לבקש ממך להפסיק להגיב לי.

ברור שלעבוד יעזור לי. ולכן אני מנסה לטפל בעצמי, אבל אני לא יכולה והיכולות הגופניות שלי הולכות ומתדרדרות, גם בלי קשר לסטרס וגם בעקבות סטרס. לכן מאוד חשוב לי גם כשאני אומרת די אז להפסיק, אני לא יכולה לחסום אותך אמרתי שאעשה מה שאמרת גם אם זה ממש יפגע בי בריאותית אבל די בבקשה.

אני לא יכולה לעבוד, ואני לא במשפט פה. הסברתי שוב ושוב שאני לא יכולה ושלנסות לעבוד בכוח יכולה להיות החלטה גרועה מאוד שעלולה גם להשאיר אותי סיעודית לגמרי. אין לך מושג מה המצב שלי והסברתי שוב ושוב. מתוך עקרון אני אסרב לקחת ממנו אוכל ואפילו כסף לאנטיביוטיקה כי אני חוששת ממה יגידו וכי אני מאמינה שאין לי זכות אבל בבקשה תפסיק להגיב לי.

המטרה היא לעזור אם אתה לא עוזר אין סיבה שתמשיך להגיב לי. אני רוצה לשפר את בריאותי, אני אעשה הכל כדי להיות בריאה גם כשאין לי כסף לטיפולים אבל די בבקשה עושה מה שאתה אומר אבל בבקשה תשכח ממני ומהשרשור הזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
למט חנק ו- alona 27

מט חנק - הבהרת את המסר. שחרר.

ל alona 27 - שלחת לי מסר פרטי בנושא זה. משום מה חסמת אותי ואני לא יכול לענות לך. אם את רוצה את תשובתי, או שתשחררי את החסימה שחסמת אותי, או שתגידי לי לפרסם את זה כאן בציבורי.

מריוס

למעלה