בנות בגילי....

• פותח הנושא guyto
  • פורסם בתאריך
הגדרת כאן את מוסד הנישואין

אבל ה"הרי" לא במקום, כי ההגדרה שלך נובעת מראייה אינדיווידואלית שאני, למשל, לא שותפה לה. אפשר לחיות חיים משותפים גם בלי מוסד הנישואין, והקמת המשפחה היא בכלל מושג גמיש. יש לי ילדה קטנה, האם זה אומר שהקמתי משפחה? לדעתי כן. אני נשואה? לא. ולצורך העניין, לזאת מי שהתחתנה מתוך תלות וחרדות נטישה, סיכוי לא רע להישאר נשואה עד סוף החיים ביחס לזאת שהתחתנה כדי להקים בית בישראל. כי למה שתתגרש? הפחד להיות לבד אינו עובר מעצמו, בטח כשלא מטפלים בו.

אני לא חושבת שהבנת אותי

ואולי אני טועה.. לא אמרתי שנשים מתחתנות בשביל להרגיש בטחון ואהבה, אמרתי שכשלאשה החלום הגדול שלה זה להינשא [ולא כולן] המילה חתונה מתפרשת אצלה בראש כאהבה ענקית ועצומה. זה הפירוש המוח. ומעבר לזה אני לא חושבת שאני צריכה להינשא כדי להקים משפחה.

guyto

New member
בנות בגילי....

רוצות רק חתונה... טוב אולי אני מכליל... אבל מדהים הרצון של בחורות להתחתן, כאילו זה ימנע את המוות. כאשר אני מדבר עם בחורה שמדברת על חתונה, ועל איך שהיא מגיל חמש יודעת איזו שמלה תהיה לה .... פשוט היא נראית לי יותר ויותר אפסית. אני לא מבין את החינוך לחתונה באופן פנאטי .... מה יש לכן? אולי אני ארגיז אבל לא אני טענתי זאת, לבחורות יש הרגשה שאם הם לא מתחתנות הן אויר???!!! ברגע שהתחלתי להבין את זה (ככול שאני רואה אצל ידידות שלי) זה פשוט מ-פ-ח-י-ד מה שמוכנות לעשות עלמנת להפיל גבר בקורים שלהן!!!!! בלי לפגוע באף אחד..... דרך אגב גילי=27

T r i l i a n

New member
צודק. חינוך בעייתי. ../images/Emo4.gif

ללא מעט אנשים יש הרגשה שמי שלא מתחתן ומביא ילדים לעולם לא קיים ומי שמתגרש הוא פשוט כשלון. חבל מאוד, אבל עובדה.

guyto

New member
אגב גירושים,

יש הרבה דברים הנושא של זוגיות, נישואים וילדים שטענה היא די בסיסית כל אדם כראות עיניו יעשה. אך לגבי גירושים אני חושב שפה באופן מובהק החברה (בעיקר העתיקה יותר) פשוט חולה!!! כמעט תמיד שאני שומע שמדברי על מישהו שהתגרש (והרי אנשים מתים על ריכולים כאלה
) בד"כ השיחה מלווה במשפט "שמעת שXXXX התגרשה, מסכנ/ה..." וכלכך בא לי להגיד לאותו דובר שאני מכיר די טוב שלפחות ל-XXXX היה את האומץ לקחת את עצמו/ה בידיים ולשפר את חייה לעומתך שהזוגיות שלך כבר מתחת לקרשים...

עניין של חינוך, אני מניחה ../images/Emo4.gif

אבל לאט לאט זה משתנה, היום אתה יכול למצוא הרבה מאוד נשים בגילאים כאלה שחתונה היא לא בראש סדר העדיפויות שלהן.

Vdrums

New member
אני אגיד לך,

בנות בגילך באמת לחוצות חתונה, ולדעתי לרוב זה בגלל השעון הביולוגי, הן רוצות ילדים (מי לא?)... אף אחת לא רוצה להיות אמא "זקנה". חתונה נוטעת באישה הרגשת ביטחון מסויימת.

לא תמיד.

לי אף פעם לא היו חלומות על שמלות לבנות ומארש חתונה. אין לי שום בעייה לעשות ילדים גם בלי להתחתן, ואני רוצה להאמין שהבטחון שלי הוא אני עצמי, ולא גבר או חתונה.

מי לא?

1. אני לא רוצה ילדים ולא חתונה... 2. אחותי לא רוצה ילדים ולא חתונה... 3. החברה הכי טובה שלי רוצה ילדים, אבל לא חתונה... וכשיפסיקו להסתכל [גם] על אישה כמוני - משכילה, עצמאית כלכלית ובעל קריירה - כלוזרית בגלל שהיא לא נשואה, יהיו עוד הרבה בנות שלא תרצנה. לא כל אחת יכולה להתמודד עם זה, שמשדרים לה הרגשה של כשלון. בסך הכל הבניה חברתית. ואותו גבר שזועק, למה ה"בנות" כל כך לחוצות להתחתן, יכול להביט על אישה בת 35 ורווקה במבט של תהייה ("מה לא בסדר אצלך?")

Vdrums

New member
עזבי את עניין החתונה...

למה לא רוצה ילדים??? ומי אמר שאת לוזרית? אם את משכילה עצמאית ואשת קריירה הכל טוב ויפה וזה לא מוזר כי את לא רוצה חתונה וילדים אז מן הסתם זה לא מטריד אותך, אבל הבנות שכן רוצות זה אוכל אותן. ולרוב אישה בת 35 שלא נשואה, או חיה עם מישהו בקשר רציני זה קצת מוזר כי זוגיות זה דבר טבעי וצורך של בן אדם (תמיד יש את היוצאים מן הכלל אבל זה מיעוט) וכן גם גבר בגיל 35 לבד נראה לי לא תקין. הוא לא לוזר כי למילה הזו אין קשר לעניין, אבל משהו אצלו חסר.

אני עצמי לא חושבת שאני לוזרית

אבל הרבה פעמים הסביבה משרדת לנשים כמוני, שהן לא באמת הצליחו, כל עוד אין להן ילדים וגבר. הנה מקרה קיצוני של חברה טובה שלי: ביום בו היא השלימה דוקטורט, אמא שלה אמרה לה, שהייתה מעדיפה נכד. איך אתה חושב שהיא הרגישה? בחרה לעצמה דרך, הקדישה לה כל חייה, התמודדה, הצליחה (בלי עזרה של אף אחד), וזה הפרגון שהיא קיבלה מאחד האנשים הקרובים ביותר. תודה שזאת לא תגובה בלתי סבירה או חריגה. קצת על עצמי: יש לי ילדה אחת לצורך העניין, אבל זה היה פאנצ'ר. מתוקף החלטה, בחיים לא הייתי מביאה ילד. למה לא רוצה? ולמה אתה כן רוצה? יש הרבה סיבות לא לרצות ילדים, חבל שהופכים אותן לא לגיטימיות. אין לי מושג, האם הזוגיות היא צורך טבעי. אולי כן ואולי לא. כל עוד האנשים בוחרים בדרך לה מטיפה החברה, אי אפשר לקבוע, האם הבחירה נובעת מטבע האדם או מהלחץ החברתי. מצד שני, אני משוכנעת שזוגיות אחת לאורך כל החיים אינה דבר טבעי, ועל כך יעידו אחוזי הגירושין, העולים ככל שהחברה נהיית סובלנית כלפי התופעה; אחוזים של בגידות; כמויות של אנשים שאומללים בנישואיהם, מאסו בנישואיהם, מאוכזבים מנישואיהם. אני לא בטוחה, שביום בו הבחירה להתחתן תהיה שוות ערך מבחינת הלגיטימציה לבחירה לא להתחתן, יישארו הרבה אנשים שירצו להתחייב לכל החיים מראש. לדעתי, הם יעדיפו ליהנות בלי הצהרות התקפות לנצח על דברים שלא תלויים בהם/רק בהם. לכן סביר, שגבר או אישה בגיל 35 יהיו בלי מערכת יחסים בתקופה כזאת ועם בתקופה אחרת, והכל יהיה תקין אצלם, חוץ מזה שלא אכפת להם מה הדודות יגידו. דרך אגב, אם הזוגיות היא צורך טבעי של כל אדם, אז למה בני 20 לבד זה בסדר?

לא מסכימה בכלל

זוגיות אחת לכל החיים אינה דבר טבעי בגלל אחוזי הגירושין והאומללות בחיי הנישואין? סליחה, אבל לפי דעתי זה בולשיט. אחוזי הגירושין עולים כי יש לכך לגיטימציה. כי כשיש קצת בעיות, היום זה כבר לא סיפור לקום וללכת מאשר להישאר ולפתור דברים. למה יש אומללות בחיי הנישואין? כי אנשים לא יודעים להתמודד. כי אנשים חושבים שמערכות יחסים ואהבה לאורך זמן זה דבר שבא על מוכן ובורחים כשהם מגלים שזה לא ככה. או, לחלופין, כשהם מגלים שזה לא ככה, הם חושבים שזה לא זה...

לדעתי זה צריך להיות כך

שתהיה לגיטימציה לכל החלטה, גם החלטה לא להישאר ולא לפתור דברים. כשיש בעיות, עדיף שהאנשים יישארו כדי לפתור אותן מתוך רצון אמיתי, ולא כי הגירושין אינם לגיטימיים בעיני החברה. מערכות יחסים ואהבה לאורך זמן לא באות מוכנות, זה נכון. אבל לדעתי, כל אחד צריך להחליט לבד כמה הוא רוצה להתאמץ כדי להשיג/לשמר אחת, ואם מישהו מחליט שהוא רוצה להשקיע את כוחו ומרצו במשהו אחר, גם זה מקובל, כל עוד הוא לא חוצה את הכביש באור אדום ולא מרביץ לחתולים.

זה לא אמור להיות קיצוני

לשני הכיוונים. לא להישאר בנישואין מחוסר לגיטימציה ולא לפרקם בקלות בגלל עודף לגיטימציה. אבל מה לעשות? ככה זה. ועם כל הלגיטימציה הזו בסופו של דבר נמצא את עצמנו במרכזה של אנרכיה ענקית.... ובנוגע לנושא המקורי של השרשור, צדקו מי שאמרו שאשה רווקה בגיל מבוגר נתפסת בעיניי החברה שלא שלמה או לוזרית או לא יודעת מה. כי החברה רואה אותה בתור מסכנה שרוצה מאוד אהבה ולא מוצאת ולא מצליחה להבין שבעצם לבחורה יש דברים שקצת יותר חשובים לה בחיים...

סובלנות חברתית ואנרכיה

ברור שהחברה זקוקה לחוקים ולנורמות, אבל אני חושבת, שצריך להגביל את קביעתם לנושאים, שנועדו להגן על הפרטים ולא להעיק עליהם. כלומר, לקבוע רק חוקים שימנעו מאחד לפגוע בשני, לא חוקים שקובעים התנהגות נורמטיבית, רק משום שלמישהו היא נראית יותר סבירה, כי עצם קיום המוסכמות יכול לפגוע באנשים. לכן, לדעתי אין דבר כזה - "עודף לגיטימציה" להחליט להיות מה שאתה, כל עוד אתה לא פוגע באחרים. לכך צריכה להיות לגיטימציה אינסופית.

Vdrums

New member
את צודקת, לא אמרתי שלא,

בקשר לילדים, כל אחד וסיבותיו. אני לא הפכתי סיבה כזו או אחרת ללא לגיטימית כי לא שמעתי סיבות בעד ונגד. אני רוצה ילד כי זה נראה לי כיף ואני רוצה להמשיך את המשפחה שתהיה לי בעתיד. את עניין הזוגיות אפשר לראות בטבע אצל כל בעלי החיים, בעניין החתונה אין ספק שזה לחץ חברתי מטופש. אני אתן לך דוגמא מעולה לזה, קרובת משפחה שחיה עם בחיר ליבה קרוב ל15 שנה, הם החליטו להתחתן והביאו ילדה. אחרי שנתיים הוא בגד בא והם התגרשו. אני רואה את החתונה אשמה בדבר (אולי חלקית) אין סיבה שזוג שחי ללא חתונה משמע חוסר רצינות, זה הרי בולשיט. בקשר לחברה שלך זה באמת מטורף (אמא פולניה?
, סתם...) וחבל שזה קורה, זה פשוט דעות קדומות ופרימיטביות לשמה. וזה מתקשר לדת שמחנכת למוסד הנישואים וכידוע הדת שלנו היא פרימיטיבית ביותר. אני שמעתי על כל השיעורים האלה שכלות לעתיד עוברות אצל רבניות אני לא יודע כמה זה נכון אבל מצער שיש דברים כאלה בחברה שלנו. ומי אמר שבני 20 לבד זה בסדר? אני יכול להביא לך הרבה אנשים שממש מוטרדים מהעניין הזה שהם לבד. שוב, אין עניין של נכון ולא נכון, אין חוקיות, כל אחד עושה מה שטוב לו. לי אין בעיה אם מישהו רוצה לבד, כל אחד והרגשות שלו והתקופות שלו בחיים. אבל הרוב המוחץ לא רוצה להישאר לבד.

למעלה