בנות בגילי....

• פותח הנושא guyto
  • פורסם בתאריך
לדעתי האישית..../images/Emo98.gif

הרוב חולמות על חתונה כי הן פוחדות לא למצוא גבר...
הן פוחדות להישאר זקנות בלי אף אחד-זה הפחד של כל אישה-להיות לבד... כי ברגע שהן מזדקנות מי ירצה אותן? וחתונה היא גם סמל של משהו סטייל "סיפור אגדה", להתחתן ולחיות באושר ועושר-אם להאשים תאשים את האגדות שמשרישים בנו מגיל 0.
וכן מצטערת לומר חתונה זה כן עניין של בטחון... את בת 30 ועדיין לא נשואה=משהו לא בסדר אצלך...
אולי יחשבו שאני לא צודקת אבל תבואו לכל אדם ברחוב והוא יגיד לכם את זה.

born2b

New member
הפרימיטיביות מנציחה את עצמה ../images/Emo11.gif

כמובן שאי אפשר להתעלם מהסטטוס החברתי הקשור לחתונה אבל לדעתי שתי הסיבות העיקריות לזה זה אמא שלהן ושוב אמא שלהן. הסיבה הראשונה היא שאמא שלה לימדה אותה שאהבה = חתונה + ילדים ובכך הבטיחה את זה שהיא אף פעם לא תהיה בטוחה באהבה של גבר עד החופה למרות שכמו שכל גבר יודע אהבה ונישואים ממש לא קשורים. שנית, יש לומר שרוב האימהות יתייחסו לבנות שלהן כמו ילדות קטנות (גם אחרי גיל השלושים) כל עוד לא יתחתנו (ו/או יעשו ילדים) וכך עניין החתונה מקבל עוד משמעות של חתונה = קבלה מצד אמא שלה. מה שמצחיק בכל העניין שזה ממש לא קשור אלינו הגברים אבל בכל זאת אנחנו אלה שאוכלים את החרא ועלינו מוציאים עליה את התסכול והעצבים. life is crazy anyway, so you might as well enjoy it

T r i l i a n

New member
הליוואי ואף גבר לא היה מקשר

כש49% מאוכלוסיה לא שותפים לדעה מסוימת, כשגודלים במשפחה שאחד ההורים לא מאמין בנורמה (חתונה), הנורמה לא תשרוד.אבל גם אבא חושב שצריך להתחתן, וגם החבר מתחיל לדבר על החתונה וידידים שואלים בפליאה "למה אתם לא רוצים להתחתן? הרי כל אחד רוצה להתחתן ולהביא ילדים, מה לא בסדר איתכם?". רוב הגברים, בדיוק כמו הנשים, עדיין תקועים במחשבה שלנישואין יש משמעות ושלא להביא ילדים לעולם זה כשלון אישי. אל תנסה להגיד שנשים מנציחות את השטות הזאת, גם לנשאי כרומוזום Y יש חלק לא קטן בעניין.

צודקת טרילי

ובומב יקר, יש הרבה מאוד, לטעמי יותר מדי גברים, שחושבים שאהבה ונישואין קשורים וחצי. קרובי המשפחה של אבי בתי - נשים וגברים כאחד - נידו אותי בזמנו, משום שלא הסכמתי להתחתן עם הבן שלהם. בימים ההם, אני חושבת שאהבתי אותו באמת, אבל ללחץ לחתונה, שהוא ואביו היו שותפים לו, היה חלק נכבד בהתפוררות הקשר העתידית. לא חושבת שהייתי חלק מסיפור חריג ובלתי סביר. חוץ מזה, אני מכירה היטב את אבי, וכן אבות רבים אחרים, שמתחילים עם הזמן לפתח טינה כלפי כל בן זוג שיש לבתם קשר עמו, ועניין החתונה לא עולה. אבא שלי, ועוד אבות כמוהו, תמיד, אבל תמיד מרעילים את אווירת האהבה בהערות כמו "את לא חושבת שהוא לא באמת רוצה אותך?", "עובדה שאני ואמא התחתנו" (מי רוצה להיות כמוכם?) וכו' וכו'. דרך אגב, במשפחות השמרניות, החתונה-אוריינטד, לקול האבא יש משקל כבד הרבה יותר מאמא. ואחרון חביב: כל כך הרבה תלונות על הנשים התלותיות, שנאחזות בגברים ואונסות אותם להתחתן, עולות, אבל לאורך כל חיי, כשאמרתי לגבר שלא ארצה להתחתן לעולם, נתקלתי בתגובות תוקפניות (גם בפורומים) - למעט בודדים. נדמה לי, שלא חסרים גברים הזקוקים נואשות לתלותיות האלה, וכל מי שלא תלותית ולא רוצה חתונה - מאיימת עליהם.

אופס, ושוב הגדרת יפה את הדו

פרצופיות. מצד אחד הם מתלוננים על תלותיות, מצד שני אישה לא תלותית גם פסולה בעיניהם.

guyto

New member
דווקא ממך למדתי הרבה...

זיוית המקורית והיקרה, למרות שלא כתבת באופן מפורש אני מסיק מדברייך שאת מאוד מעוניינת להתחתן... כתבת הרבה על זה שנשים מסכנות כי רוצים שיהיון בעלות קריירה מצליחה אך מצד שני עם הילדים, רוצים אותם עצמאיות אך תלויות בגבר שלהן... ופה טמונה הטעות שלך יש כלכך הרבה דרישות מנשים ומאנשים בכלל כיוון שיש כלכך הרבה סוגי אנשים עם דעות שונות, רצונות שונים ועולם שונה ואת כנראה רוצה לרצות את כולם ושכחת לרצות את עצמך ומשיחות שלי עם בנות "לחוצות" על חתונה אחוז מאוד גבוה מהרצון לחתונה זה לגרום נחת להורים לדודים ולכל קרוב משפחה שפוגש אותך פעם בחודשיים ובא עם עצות מפה להודעה חדשה , אחוז יותר מדי גבוה ..... בכל אופן אל תשכחי שאת בן אדם וכל השאר צריכים לקבל אותך כמו שאת... זה חוק מספר אחד להצלחה אמיתית.....

מה שאני מבינה מכאן:

לא משנה מה כתבה זיוית, הגעת למסקנה שהיא רוצה להתחתן (למרות שהיא לא אמרה ולא רמזה את זה). מסקנת המשך (שלי): אם גם המסקנות שהסקת על הבנות האחרות נבנו באותה השקעה של חשיבה אנליטית, אפשר לבטל את כל השרשור.

אבל אתה חייב להודות

שגם אם יש הרבה דרישות מכל מיני אנשים, יש סוג מסויים של דרישות שחוזר אצל רוב האנשים, ויש לחץ חברתי, שממנו קשה שלא להיות מושפעים. ואתה ענית בעצמך על הסיבות ללחץ של הבנות להתחתן - כשכל פעם בא מישהו אחר וגורם להן להרגיש לא בסדר שהן רווקות? קשה שלא לתת לזה לחלחל פנימה. ולא הבנתי מאיפה הסקת שאני מאוד רוצה להתחתן? ושאני רוצה לרצות אחרים? אני לא מתכוונת להתחתן בזמן הקרוב. וילדים אני בכלל לא רוצה ומעולם לא רציתי. מה גם ששוב, אין שום בושה בלרצות להתחתן, ולא כל אחת לחוצת חתונה רוצה לרצות את ההורים והדודים, וגם לרצות בחתונה על מנת לרצות אחרים זו בעצם דרך עקיפה לרצות את עצמך, לדעתי. כולם הרי רוצים להרגיש חלק מהנורמה, להרגיש בסדר. ואם חתונה עושה להם את זה, אז למה לא? כמובן שלא מתוך לחץ, אלא מתוך רצון אישי.

guyto

New member
../images/Emo52.gif

זיוית, אני רוצה להתנצל על המסקנה המוטעית שלי וחטאתי בכך שהסקתי דברים שלא ציינת וזה אחד משני הדברים שאני לא אוהב (השני זה הכללות...) אך עלי להסביר את הטעות כאשר אני קורא את התגובות לגבי נושא מסויים חשוב לי להבין מאיזה צד עומד הטוען ולכן כאשר לא היה ברור באופן ישיר מדברייך לגבי עמדתך לשאלה המקורית הרשתי לעצמי להסיק (ושוב, עמך הסליחה... ואפילו אעניש עצמי -
) אך גם טרחתי להדגיש מאיזו נקודה אני בא להגיב לדברייך. אני לא טענתי שזו בושה לרצות להתחתן אך השאלה שלי איך פתאום לכלכך משלב של קצת אחרי הצבא מתחילים לצאת כלמיני שדים שכאלה.... ופתאום יש גל של חתונות לכל הבנות בשכבת גיל שלי, איך פתאום הגיע קופידון ומצא אהבה אמיתית לכל, סליחה, לרוב הבנות בטווח של מספר חודשים? ובאופן כללי, (אחרי שאני מקווה שהתנצלותי התקבלה....) הרבה קישרו פה ישירות בין חוסר רצון לחתונה (בכלל או בשלב מסויים בחיים ) לחוסר רצון לילדים (למרות שלפי דעתי לטובת רצון לילדים אולי, כי אז הסביבה לא משפיעה רק עליך, אולי צריך להתחתן.

guyto

New member
רגע לא הבנתי...

ההתנצלות התקבלה או לא
לא אמרתי שחייב להיות קשר בין ילדים וחתונה, אבל אם את מערבת ילדים בחיים שלך אז זה כבר אמור להיות אם מחשבה כבדה, מה ההשפעה על ילד עם הורים לא נשואים, שלפי דעתי זה לא סוף העולם... אבל קטונתי ואני מדגיש כדי שלא יצעקו עלי פה, לא אמרתי שיש השפעה רעה צריך רק לעשות, "עושים חושבים".....

בבדאי שהתקבלה

זה גם לא כל כך הפריע לי. מה איכפת לי אם אתה חושב שאני לחוצת חתונה או לא? תחשוב מה רוצה. וזה בסדר אם אתה חושב שנישואין עוזרים מבחינת גידול ילדים. גם לדעתי החברה שלנו בנויה בצורה כזאת שעדיף לילד שהוריו יהיו נשואים.

שאלת סקרנות

מאיפה אתה בארץ? אני לא רוצה להוציא שם רע לשום מקום, אבל ברור לי, שלא באת מסביבה חברתית כמו שלי.

guyto

New member
בואו ננסה להמנע מסטיגמות...

קודם כול ברופן כללי על עצמי: אני במקור מאזור השפלה..... מהנדס, וככזה רוב החברה שסביבי הנה ברובה אקדמאית, קרייריסטית. רוב חבריי (ומשפחתי המורחבת - שחלקה חולה באותה מחלה....) הנם גרים בהרצליה ורעננה אזורים שעל פניו לא נצפה לראות "עתיקות" שכזו. אבל בכל זאת אני מסכים, אם נבצע סקר אנו נגלה שבאמת יש פילוג עפ"י מקום גיאוגרפי ויהיה מותאם לפילוג של האוכלוסיה המסורתית... כאשר אני בכל זאת מנסה לבצע איזשהו חתך של הבנות ש"לחוצות" להתחתן (וקשה להכליל אנשים שאתה מכיר אישית) אני מוצא סממנים של בחורה שדי קשורה/תלויה בהוריה, פחות אמביציונית וכריזמטית, יותר משפחתית פחות פעילה חברתית. אני מקווה שאני לא פוגע באף אחד......

זה מה שגם אני חשבתי

תשמע, אין לי אף חברה שרוצה, שלא לדבר על לחוצה, להתחתן כרגע, ואני בת 31. סטיגמות או לא, מוכרח להיות איזשהו הסבר לכזה פער. יכול להיות שאתה נוטה לפרש את הדברים כך? כי אחרת אין לי מושג מה ההסבר.

guyto

New member
פרשן לענייני....

לא, אני לא מפרש, אני מנהל שיחות ויש הרבה בנות שזה החלום שלהם, והאמת שיש לי דוגמה טרייה לתגובות שקיבלתי: חבר ישן, מתקופת הלימודים ביצע השבוע בדיוק חתונת הפתעה (
) לחברה שלו, כאשר התגובות של הרבה בנות הייתה מה הוא משוגע, איך הוא הורס לה את החלום, מה עם החלום לבחור את שמלת הכלה... הרי זה כל החוויה.... בקיצור, אני לא יודע מה היקף החברה שאת מסתובבת בה, אך כנראה היא מאוד מוגדרת עם אחידות מדהימה, יש לי ידידות שאינן "חולמות מילדות" על חתונה, אך הן זן נדיר. התופעה אגב היא לא שמורה לתרבות הישראלית בלבד יש תרבויות נוספות שהתופעה הנ"ל שבחורה שאינה מתחתנת... זה לא שאני מסתובב עם קומץ מוזרים זה רחב הרבה יותר. האמת שבתגובות פה אין אחת אפילו שהצדיקה או סיפרה על החלום ילדות הנ"ל, אולי בגלל הטון השלילי של השאלה או שבאמת אני סתאם הוזה....

T r i l i a n

New member
אז מה? זה לא קללה, את יודעת ../images/Emo6.gif

הליוואי והיו לי חלומות שכל כך קל להשיג

למעלה