בנות בגילי....

• פותח הנושא guyto
  • פורסם בתאריך
לטענתך, גם החברה שלך

מצטיירת בתמימות דעים מדהימה... אני דיברתי רק על החברות שלי, אין לי מושג למשל מה רוצות המזכירות אצלנו במכללה.

T r i l i a n

New member
לא ,זה לא החלום.

כלומר, אני מתה על שמלות יפות. אבל אני קונה אותן לארועים אחרים, לא חייבים להתחתן בשביל זה
חתונת הפתעה זה לא נשמע לי טוב בכלל. לא נותן הרבה זמן לחשוב - אולי הבחורה בכלל לא מצפה להתפתחות כזאת, מתי יש לה זמן לחשוב על בעד ונגד.

שגית11

New member
טוב..לא כולן חושבות על כך..

אני אמנם לא בגילך (קצת יותר צעירה) אבל ממש ממש לא חשבתי בגיל 5 על איזו שמלה אלבש בחתונה ואיך יראו הילדים והבית ושהכל פסטורלי כמו שאגדות. זה אופייני אבל שבגיל כזה מתחילים לחשוב בצורה רצינית. לא צריך מייד להצהיר שאחרי יומיים מתחתנים עם הגבר הראשון שפוגשים, אבל כשכל הסביבה כבר נמצאת בזוגיות, זה קצת מלחיץ וגורם לאותה בחורה רווקה להלחץ. כמובן שכל אחת לוקחת את זה באופן שונה . ויש כאלה שגם אם הן לחוצות, לא תמיד משדרות את זה ואז זה יותר מרגיע. קח את עצמך למשל. אני מאמינה שאם כל החברים שלך היו נשואים או בקשרים ארוכים עם מישהי, גם אתה היית רוצה.

אבל את בוחרת לעצמך את הסביבה

רוב החברים שלי קרובים אלי מבחינת הסטטוס - תל אביבים, משכילים, רווקים, בעלי השקפה חברתית - פוליטית דומה, שלא אציין אותה כדי לא להסית דיון, אבל למי שעוקב אחרי, קל לנחש מהי. ברור שזה לא גורף. יש לי חבר אחד חסר בגרות, והוא האדם האינטליגנטי עלי האדמות, ויש לי חברה דתיה, והיא שיא הסובלנות, אבל כולם נבחרו מתוך שיקול של יצירת סביבה חברתית נעימה, מעניינת, מעשירה, מאתגרת ותומכת. אין לי מאסה קריטית של חברים נשואים עם ילד, כלב ומשכנתא, שגרים בפרברים. לא שאין סיכוי שאמצא עניין בכזה זוג, אבל אין סיכוי שכל הסביבה שלי תהיה כזאת, כי אני לא רואה את עצמי מבלה את כל זמני הפנוי עם אנשים, שצורת החשיבה ואורח החיים שלהם כל כך שונים משלי. בכל מקרה, גם אם כל חבריי היו דתיים, או ערבים, או טבעונים, הייתי מרגישה חריגה. אז למה ליצור את הסיטואציה מלכתחילה?

שגית11

New member
לא כ"כ נכון...../images/Emo150.gif

לא תמיד אנחנו בוחרים לעצמנו את הסביבה. לפעמים היא קיימת ואת צריכה להשתלב בה בין אם מתאים לך או לא. גם אני והחברים של קרובים מבחינת סטטוס. הרוב משכילים (למדנו יחד)בעלי השקפה פטוליטית זהה..אבל במשך הזמן הם התחתנו או הכירו מישהו וזה דברים שאני אל יכולה לשנות ואני צריכה להתרגל לסביבה הזו. מה גם שבמקום עבודה למשל, אם את מגיעה למקום טוב מבחינת שכר,תפקיד,מיקום אבל רוב האנשים שם מבוגרים ונשואים, אז ..תעזבי את המקום???(במצב של היום אפילו לא היתי חושבת על זה)אז צריכים להתרגל למצב. זה לא שאני בחרתי להיות איתם. הם היו שם ואני הופעתי. שוב, כמו שאמרתי קודם.הסביבה יוצרת את התנאים ואת ה"לחץ" אם קיים, ולא תמיד לנו יש השפעה על כך. צריך להתמודד עם זה וכל אחד לוקח את זה בצורה שונה.

צודק.

זה נורא ואיום שיש נשים שבכדי ללכוד את הגבר "שלהן" ניכנסות בכוונה להריון כדי שלא תהיה לו ברירה והוא יאלץ להתחתן איתן. הן מנצלות את זה שאתה באקסטזה המינית ולא בדיוק עסוק בלחשוב אם היא לקחה או לא לקחה גלולות , ואז פתאום אחרי חודשיים בהן חשבתה שתישאר לנצח חופשי ומאושר, היא פיתאום מודיעה לך שניגזר עליך מאסר עולם עם עבודת פרך ללא אפשרות של שיחרור מוקדם כי היא בהריון, ומה פתאום היא לא תעשה הפלה. צריך להיזהר ולהפסיק לתקוע את הזין לכל חור אפל. ובכלל בלי קשר לבחורה זה נורא להיות תקוע עם ילד כשאתה לא בשל לזה ולא רוצה את זה ואולי אף יותר... צפו בקובץ המצורף... .

antushtush

New member
אגב,

אני מכירה מקרה של גבר שהכניס בחורה להריון כדי שהיא תישאר איתו, כי הוא ידע שהיא לא תעשה הפלה... (וזה לא בארץ, זו תרבות אחרת, אז לא לבוא עכשיו עם ביקורות על האישה..) טושטוש

זה קורה גם פה.

ויש גם את הגברים, שמעודדים אישה בכל דרך אפשרית להיות כמה שפחות עצמאית, כדי שתחשוב טוב טוב אם לקום וללכת. לא חסרות שיטות בזויות. דרך אגב, אף גבר לא מוכרח להתחתן עם אם ילדו. הילד לא צריך לחיות באוירה אומללה של זוגיות שלא רצו בה.

lital1000

New member
סתם תגובה

שלום לך,יכול להיות שאני עוד צעירה ובגלל זה אני חושבת ככה אבל אני באמת חושבת שחתונה זה לא דבר הכרחי,זה הורס הכל,אל תתייאש,יש נשים שחושבות ככה ולא יפחידו אותך עם דיבורים על חתונה ושמלת כלה (לי למשל אין שמלה עתידית)

?????????????????

טוב אז אני לא בת 27 רק שנה אחת יותר אך עליי לציין שבוגר הינך לא מה זאת אומרת להפיל גבר בקורים שלהן? תומר לי חווית בחייך אהבה ? לא ידעתי שאנשים מתחתנים מתוך כפיה או מסכמות חברתיות או כללים וכו... אנשים מתחתנים מאהבה [ברוב המקרים למעט יוצא מן הכלל] למה לקרוא לבחורה שמדברת על חתונה אפסית? אולי אצלך משהו בחשיבה לקוי? ולא אצל אותן בחורות נורמליות שפשוט מחכות לרגע המיוחל שבו הן יחלקו את חייהן עם בחר ליבן ולעתיד אב ילדהן מה כל כך פסול? אני לא נישאתי עד גיל 26 ולעולם לא הרגשתי אויר למה הכוונה בונבון על ילדים חשבת? חג שבועות שמח ובלי פחדים מיותרים כי הכל הבל הבלים............

למעלה