בנות בגילי....

• פותח הנושא guyto
  • פורסם בתאריך
יש הבדל עצום

בין הרצון לא להיות לבד לבין הרצון להיות נשוי למישהי אחת.... מעבר לזה, למה זה מצער אותך בכלות עתידיות עוברות אצל רבניות?

../images/Emo45.gif תגובה מאוד מעניינת, כיף לקרוא

הסיבה שלך להביא ילדים נראית סבירה לחלוטין. והנה לך דוגמאות ל"למה לא", מבית היוצר של בן זוגי ואחותי (שלשניהם אין ילדים, הם לא רוצים אותם), כי לי בכל זאת יש כבר בת: 1. לא רוצה לקחת אחריות כבדה, שלא בטוח שיוכל לעמוד בה בצורה הטובה ביותר; 2. רוצה להתמקד בדברים אחרים, שגוזלים זמן ומאמץ רב; 3. לא מעוניין/ת לעשות תוכניות לטווח כל כך ארוך. הלאה. האמא של החברה הייתה מרוקאית
כך נפלו הגיבורים. עוד הערה שחשובה לי: אני לא מאמינה, שדוגמאות מעולם החי רלוונטיות לדיונים בבני אדם בעלי גוון סוציולוגי. בכל מקרה, אצל בעלי החיים רואים תמיד יחסי מין, אבל לא בהכרח זוגיות. ואחרון חביב: נכון שהאנשים מוטרדים מהלבד, השאלה היא למה. יכול להיות שזה קשור לדימוי של "לבד", המתפרש כסימן לכשלון האישי ולזה, ש"משהו לא בסדר אצלך".

Vdrums

New member
איש איש ורצונותיו.

אם בן אדם חושב שזו אחריות כבדה בשבילו להביא ילדים והוא מגיע למסקנה שהוא לא יעשה את זה. כל הכבוד לו. זה עדיף מאנשים (דוגמא אחרת) שמביאים עוד ילד ולא מתחשבים במצב הכלכלי שלהם...(השיר ילדים זה שמחה,חביב בהחלט אבל קצת מוגזם לא?) כן, לצערנו עניין הלבד, במיוחד בגילאי 30+ מתפרש ככישלון ושמשהו לא בסדר.

Bartleby

New member
חשבת פעם מה יקרה אם

כולם יחשבו כמוך? או מה היה קורה אם ההורים שלך היו חושבים כמוך?

בוא/י נפריד את התשובה:

אם ההורים שלי היו חושבים כמוני, לא הייתי באה לעולם, ובטח לא הייתי יכולה להצטער על כך
באשר לכולם: כל מערכת האמונות שלי, וכן קו המחשבה שלי מושתתים על ההנחה, שכולם לא חושבים אותו דבר, לא יכולים לחשוב אותו דבר ולא אמורים לחשוב אותו דבר, והשוני הזה מוסיף המון יופי למרקם האנושי. החברה רק תרוויח, אם כל אחד ימצא את הנישה העונה לצרכיו והמתאימה לאישיותו, ויתמקם בה בסבבה.

T r i l i a n

New member
לא שמעתי על משהו ש*כולם*

מסכימים לגביו, לא נראה לי הגיוני שכאן יווצר התקדים הראשון לקונצנזוס חובק עולם. ואם הרוב יחשבו ככה - אז לפחות אוכלוסית העולם תצטמצם סוף סוף, הכל לטובה

כל כך מסכימה איתך

איזו חברה דו פרצופית יש לנו. את שמה לב שאנחנו הנשים נמצאות בין הפטיש לסדן ברוב התחומים? אם אנחנו רוצות להתחתן אנחנו לחוצות ופאתטיות, אם אנחנו לא אנחנו מוזרות ודפוקות. אם אנחנו שוכבות כאוות נפשינו אנחנו פרוצות, ואם לא אנחנו חסודות ודפוקות. אם אנחנו לא עם הילדים אנחנו אימהות מזניחות, ואם אנחנו איתם אנחנו מזניחות את הקריירה. ויש עוד אינספור דוגמאות.

Vdrums

New member
גם גבר שכל יום מכניס מישהי אחרת

למיטה הוא ממש עלוב... חושב שהוא קזנובה ולא מסוגל לשמור על קשר עם מישהי אחת, כנראה זה מום מולד או משהו כזה

T r i l i a n

New member
על זה דיברתי - "הן רוצות ילדים. מי

לא?". לזה מחנכים, וזה מה שמקבלים. מי שלא רוצה חתונה וילדים לא תחשב ל"נורמלית".אז אין ברירה. או שתהיי פריקית או שתתחילי לחפש חתן.

צדקו במה שאמרו כל הנ"ל

אבל אף לא אחד מכם חשב שכשבחורה אומרת חתונה זה פשוט הצורך של להרגיש אהבה כל כך עוצמתית וחזקה? בלי שום קשר לילדים או לשעון ביולוגי או ללזורית או לא........

Vdrums

New member
אני אמרתי, בתגובתי

הראשונה שחתונה נוטעת בישה הרגשת ביטחון מסויימת. בקשר לשיעורי שטיפת המוח של הרבנות, מי נתן להם לגיטימציה להחליט מה טוב לזוגיות? ואיך לנהל חיי בית תקינים? הם פרימיטיבים ומיושנים (ואני מתכוון לחרדים שמנהלים את כל מוסד הרבנות ולא לשומרי מסורת וחובשי כיפות סרוגות). למה אישה חילונית, שרוצה להתחתן צריכה לעבור טיהור כאילו שהיא מצורעת? ממה ששמעתי ממישהי שהתחתנה, ומה שקראתי בעיתון אני חושב שזה לא לעניין כל השיעורים האלה, זוגיות וחיים משותפים יבנו ויתהוו לפי החלטות של בני הזוג ולא לפי קווים מסויימים שמכתיבה הדת. למה כלה לעתיד תשב ותקשיב לרבנית/מכונת ילדים איך להיות עקרת בית למופת ואיך היא צריכה לעמוד דום ליד בעלה? זה ממש מגעיל! ותוסיפי לעניין את כל הכספים שהם לוקחים!! טוב זה כבר גולש מהנושא, אבל רק עניתי לשאלתך...

../images/Emo45.gif

עכשיו, אני לא בעד להאשים את הקורבן, אבל למה לעזאזל כל הא/נשים שמרגישים (בצדק) מושפלים וחסרי חופש בחירה, ממשיכים לקיים את הטקסים הללו? אישה שיש לה מודעות מספיק מפותחת כדי לזהות את הנקודות הבעייתיות, למה שלא תוותר על הנישואין האלה? אני באופן אישי גם לא מתחברת לרצון בנישואין בכלל, אבל אם כבר, יש גם קפריסין ופראגוואי, ואיש לא יסביר לך שם איך להיות עקרת בית.

T r i l i a n

New member
הסבירו לנו שברוב מדינות העולם יש

עונש על ביגמיה
לכל מקרה, שלא נגיד שלא ידענו.

T r i l i a n

New member
אם אני לא טועה לא מזמן יצאה הנחיה

שנישואי פורוגוואי יהיו תקפים בארץ רק אם אחד מבני הזוג נסע לשם להחתים את המסמכים באופן אישי. מצד שני, בארה"ב אולי זה יתפוס גם בלי השטות הזאת.

בול קלעת

זה תופס בארה"ב. והלוואי ולא יכירו לנו בזה בארץ, כי כל מה שחסר לי, זה להתגרש ברבנות. אני, שלא מחוברת לא רק לממסד הדתי, אלא גם למוסד הנישואין, צריכה להתגרש ועוד ברבנות??? רק בגלל שרציתי, שלחבר שלי יהיה אישור עבודה בארה"ב? את מבינה איזה עולם חרא?

T r i l i a n

New member
../images/Emo6.gif עזבי אותם

מה אכפת לך מה משרד הפנים חושב - שאת נשואה/גרושה/רווקה... שיהיה רשום מה שהם רוצים. רוצים להפרד?אין בעיה, אף חוק לא מחייב אותך לידע אותם.

למעלה