בעד ונגד. חמישי, 21.7.05

וואלה? אתה מכיר את -->

אוסנת חכמוב? :D:D מבוגרת. המורה שלי למתמטיקה
אני ממעלה אפרים

יש לי חברות שגרות בגוש והן אומרות

שיש להן אחלה חיים והן בכלל לא מצטערות שהן גרות שם. במרכז יש רק קניונים ומרכזי בילוי ובכלל יש שם המון אנשים ותאמיני לי מי שלא רגיל לחיות עם מיליון אנשים סביבו בשבילו זה עינוי להיות אפילו יום אחד בעיר מרכזית {לי אישית זה קורה}. ומה רע שיש אנשים עם אידאולוגיה? הרי בזכותם יש לנו מדינה אם לא מהתחלה האמינו בא"י סביר להניח שבכלל לא היינו כאן

אמרתי משהו על האידיאולוגיה עצמה?

העיקר של מה שאמרתי היו המילים הבאות: אדיקות, אטימות. זה גם ההבדל בחלק נכבד של הימין לבין השמאל. הרבה מהימנים כ"כ אטומים ומתבטאים בילדותיות וברבריות כזאת, אני לא מדברת כמובן על אלו שבפורום כי לרוב אלו ערסים ופרחות שלא ממש יודעים להיכנס לתפוז לפורום ובטח שזה לא מעניין אותם בין השרשר לאבי ביטר. ואותם קיצוניים עם התנהגות זוועתית גורמים לי, אם להיות כנה, בלי קשר לשום פירוט, להיות בעד ההתנתקות. עם התנהגות כזאת וחוסר סובלנות שכזה, אני לא מאחלת לאנשים כאלה שיקבלו מה שהם רוצים. - אבל - יש לי גם את הנימוקים האחרים שלי שפירטתי, כמובן.

../images/Emo6.gif אוקיי

אני הולכת עכשיו (הגיע הזמן...) מקווה לא לחזור לילה טוב לכולם, גם לקרציות ולקיצוניים!

במה זה מתבטא האטימות והאדיקות?

וכל הסיפור של הערסים/פרחות מאוד לא במקום =/ יש הרבה בעד ההתנתקות שמתנהגים בקיצוניות... ואם ע"י אנשים שהביעו את עצמם בקיצוניות גרם לך לשנות את דעתך זה אומר שמההתחלה לא היית איתנה בדעתך...

CountrY GirL

New member
יש גם הרבה שמאלנים אטומים!

תאמיני לי, רוב הנוער השמאלני לא יודע בכלל למה הוא שמאלני. לדוג', אני גרה באיזור מסויים בארץ (לא רלוונטי איפה..) - ששם 85% מהתושבים הם שמאלניים. יצא לי לשאול לא מעט חבר'ה שמאלנים שם את דעתם , ואף אחד לא ממש ידע לענות לי... בסופו של דבר הבנתי שהם שמאלנים רק בגלל ההורים שלהם. כי כמובן יש כאלה שחושבים שכל מה שיוצא מהפה של אבא ואמא שלהם זה 'תורה מסיני'. כאלה שלא יודעים לגבש דעה משל עצמם... וזה חבל.

BrightDarkness

New member
טוב בעצם...

ילדים כאלה יש בכל מקום...בעצם רוב הילדים בעולם הולכים לפי הדעות של ההורים שלהם כי הם גדלו לפי החינוך הזה...לא רק שמאלנים..גם ימנים ועוד כל מיני בעלי דעות מסוימות למינהם..

CountrY GirL

New member
בסדר אבל.......

להיות נער, זה להגיע לגיל הזה שאתה מספיק בוגר וחכם כדיי לדעת שההורים שלך לא תמיד יודעים הכל........ את מדברת על ילדים, אני מדברת על נוער. וזה בדיוק מה שהופך את זה לממש מגוחך........... שיתחילו להגיע למסקנות בעצמם! שיגבשו דעה משלהם! וככה זה אצל חצי מהנוער השמאלני.. הם פשוט אנשים שמסכימים כל מילה שיוצאת להורים שלהם מהפה , רק בגלל שהם ההורים שלהם.... בלי בכלל לשמוע את הצד השני... ועוד דבר: אצל הנוער מהימין לפחות אפשר לראות על הפנים, שזה מעבר לדעות... הם ממש מאמינים ומסורים לאדיאולוגיה שלהם! יש להם את אהבת ארץ ישראל בנשמה! ואין לי עוד מה להוסיף........

בדיוק להפך!

רוב הימנים הקיצוניים הם אלה שבחרו בדעה הזאת בגלל המשפחה הערסית שלהם או בגלל החברים הערסים או אנערף. כמובן שלא כולם, אבל אם כבר את מדברת על קבוצה, אלו רק הימנים הקיצוניים - השמאלניים ידועים כאנשים שפחות אכפת להם מהחברה [כי על פני השטח הכתום לגמרי שולט והמחאות הכבדות הן של הימין], יותר דעה אישית ובלי להכליל - תכלס, את תמצאי המוווווווווווון ימנים ערסיים שבכלל לא יודעים על מה הסכסוך והם רק אוהדי בית"ר "מוות לערבים". בשמאל, בחיים לא תמצאי כאלה.

CountrY GirL

New member
אבל ת'כלס...

'הימנים הערסים' שאת מדברת עליהם , הם לא באמת קיצוניים! הם בכלל לא קיצוניים בעצם.... לא נראה לי שממש אכפת להם ת'כלס... הם פשוט מרשים לעצמם להגיד מה שבראש שלהם (או מה שהכתיבו להם ההורים שלהם כמו שאת אומרת) בלי לדפוק חשבון! ויותר מזה, באמת, בלי ממש להבין! (מוות לערבים וכו'...) אז הם קיצוניים בדיבור... אבל לא יותר מזה. הם לא עושים שום דבר בפועל! הם בכלל לא האנשים הבולטים מהימין. מי שבולט מהנוער של הימין - הם הדתיים- הכיפות הסרוגות, והדתיים הלאומיים. הם אלו שבאים עם המחאות..... ורואים את זה בחדשות, באינטרנט... בהפגנות של כפר מימון לא תראי ערס אחד!!! איזה ערסים יקחו יסכימו לוותר על ים וקניון בשביל לעמוד בחוץ בחום ולהפגין.... ואם מדברים על צעדה של שעות, אז בכלל!! אז זה ממש שטויות............ הימנים הערסים לא כ"כ שונים מהשמאלנים שהוכים רובוט אחרי ההורים שלהם.. גם להם וגם להם , תכל'ס, לא באמת אכפת! הם יעדיפו לבלות בים.

CountrY GirL

New member
סליחה... צודקת!

התכוונתי, בעיקר הדתיים! אבל יש גם הרבה שלא... למען האמת- היו דווקא הרבה חלונים בכפר מימון השבוע! נקווה שיבואו עוד גם שבוע הבא.........

תגובה

הימנים הערסים. נכון, הם לא הולכים להפגנות ולכל הדברים מה שעוד יותר מבליט את הרדידות שלהם. אין להם מושג על מה הסכסוך, אין להם שום כוונה לנהל דבר כלשהו כמו אנשים, הכל חייתי, קולקטיבי ובלי שום הבנה אמיתית בעניין. איך הגעת לעניין הדתיים לעזאזל? לרגע לא הזכרתי אותם. הדיון שלנו היה לגבי "קבוצות שטופות מוח שלא מבינות כלום למעשה", ואני שללתי את דברייך לגביי השמאל ואמרתי שזה כך, אם כבר, לגבי חלק מהימין. - ואת בעצמך הסכמת איתי. אז כאן, בעצם, נגמר הדיון. תודה ויום טוב

CountrY GirL

New member
גם לך

ולא חסר מהנוער השמאלני, חצי מהם לא יודעים בכלל על מה הסכסוך.... אני מכירה אישית! אז אל תגידי לי..... לילה טוב.

אין סיכוי.

עצם העובדה שאת מכירה שמאלני, שרוצה שלום, אומר שהוא יודע כמה דברים עיקריים ומספיקים: - אני רוצה שלום, משמע יש מלחמה. ולי יש אידיאל של לשנות. מה אפשר לומר על ימני שלא יודע כלום? - אני יודע שיש מלחמה. מוות לערבים! ואני חושבת, שאיפשהו בפנים את יודעת שאני צודקת בעניין המסויים הזה.

למעלה