ושוב, מענה:
טענה ראשונה: תשמעי, אני עובד עם ערבים. הבית שלי ממוקם כמה קילומטרים מערבים, ומהכיוון השני אפשר לראות בתים, משאיות ומוצבים ירדנים. אני בספק אם ההתנתקות תקרב אליי בכל צורה שהיא ערבים. בנוסף לזה, אין למתנחלים שום זכות לסכן את חיי ילדיהם ויתרה מכך את חיי ילדיהן של אמהות אחרות. אם הם רוצים להשאר שם מצידי שיעשו את זה תחת שלטון פלשתינאי, ללא הגנה ישראלית. [מעניין מה יקרה אז, לא?] ולא, אני אל חושב שלתת להם אדמה יעצור את הטרור, אני חושב שגבולות ברורים יעצרו את הטרור. טענה שנייה: במקרה כזה, גם אם יופעל לחץ, למדינות האחרות לא תהיה אימרה, כי לא יבוצע שום דבר שנוגד שום אמנה-בסה"כ הגנה על המדינה מתוך גבולותיה. טענה שלישית: אין סיבה כרגע, אבל הייתה בזמנו סיבה, ואני הייתי מוכן להקריב את ביתי למען השלום. וכן, גוש קטיף נבנה בזמנו בחסות השלטון. זה לא הופך אותו ללגיטימי כיום. טענה רביעית: רכשת משהו, אז הוא שלך? מצטער. חומר לא יכול להיות בבעלות. זה גשמי, ואת תמותי בשלב מסויים. את יכולה להחזיק או לפקד על משהו באופן זמני, אבל האדם לא בעל זכות על העולם הזה. כבשנו-שלנו? וואלה. הרבצתי למישהו ולקחתי לו את האוכל. אז האוכל שלי. נשמע לך הגיוני? אלוקי נתן-שלנו? וואלה! אגב ,גם אללה נתן בזמנו, וגם אלוהים לנוצרים, וגם אלים אחרים בדתות ותרבויות אחרות. פתאום הנימוק הזה שיהוה נתן לא תקף. לכל שאר הטענות שלך התייחסתי ברצינות גמורה ואף מצאתי מידה של הגיון בהן, אבל בסופו של דבר לא הסכמת יאיתן, אבל עם הטענה הזו שלך אני כל-כך לא מסכים ולא רואה בה שום גיץ של הגיון, אבל אני מכבד אותך על הצורה שבה הגבת ועל הדעה המנומקת והמוסברת שלך בשאר הטענות. אחים-לא. יש לי אח אחד ושתי אחיות, לא נדמה לי שאת ביניהם =) שנינו בני-אדם, זה כן. =) יהודים...את יהודיה. אני לא. אני גם לא ערבי או נוצרי או בהאמי לצורך העניין...זהו.