בעד ונגד. חמישי, 21.7.05

מקרה בודד?

ממש לא, אני לא היחידה בכלל. את מה שאמרתי הבהרתי ואני לא אמשיך את הדיון הזה שלא מוביל לשומקום: ההשקעה העצומה שמוכפלת מההשקעה בשאר חלקי המדינה בגוש קטיף מיותרת ופוגעת בשאר חלקי העם. עם ביצוע ההתנתקות הנהלותו של הצבא במדינה יהיה הרבה יותר מוצלח. אתה יודע מה? כדי להימנע מניבויי עתיד, נחכה עוד חודשיים ונדבר. המשך ערב טוב לך

hagaiad

New member
הבכירים אומרים אחרת

הצבא מגן על העם ופה זה העם אין מה לעשות, ולמרות זאת הצבא נמצא שם כי זה גבול והצבא נמצא שם כדי למנוע טרור בכל הארץ, אלה עובדות יום טוב

למה את מתכוונת כשאת אומרת לא מפותח?

לא מפותח??? כמדומני שכשליש מהחקלאות שלנו הוא בגוש קטיף.. אצלי בבית יש הרבה צמחים מגוש קטיף.. כשביקרתי במשתלה שם, הסתכלתי על לוח ההזמנות שלהם, ו..כן מכל הארץ מזמינים אצלם.. משפחות חיות שם כבר הרבה שנים.. שכונות יפות, בתים מדהימים. יש שם מוסדות ככל שצריך, ואנשים באמת מקסימים.. (טוב זה כבר לא קשור..) אז מה זה בעינייך מפותח??

רק במילה בשורה הראשונה שלך

סיכמת בערך את מה שנחשב כמדינות לא מפותחות: שעוסקות ברובן בחקלאות ובכל מקרה לא דיברתי על זה דיברתי על כך שרוב האוכלוסיה ורוב החיים במדינת ישראל - חיים כמו שמוכרים ברוב העולם המערבי ולא בישיבה הזויה באוהלים המכונים 'בית' - קיימת באזורים אחרים בארץ ולא ברצועה הזאת שגוזלת כ"כ הרבה צבא שיכל לשרת את המדינה הרבה, הרבה, הרבה יותר טוב מאשר כשהוא שם. ממש גזילה של משאבים יקרים, חבל.

בכל מדינה גם אם היא מדינה מאוד

מפותחת {נגיד ארה"ב} חייב להיות מקומות של גידולי חקלאות אז בישראל יצא שבגוש תהיה אדמה שמתאימה לזה אז מה זה אומר שהם לא מפותחים??? אגב גם בצפון יש הרבה גידולי חקלאות...

..

הממ... אני מצטטת: "סיכמת בערך את מה שנחשב כמדינות לא מפותחות: שעוסקות ברובן בחקלאות".. תני לי לחלוק עלייך. אני רואה בחקלאות פיתוח הארץ. לא רק, נו דההה, אבל החקלאות בהחלט תופסת חלק מרכזי. למה את מחשיבה "מדינה מפותחת"? אוהלים המכונים בית - לא הדיוק יש שם בתים ממש.. כן בתים אמיתיים העשויים מאבן.. או מיי גוד, באמת? כן. ייתכן ואת מדברת על עשרות המשפחות שעברו לגור לשם זמנית, והם אכן חיים בתנאים לא נוחים למען אידיאל. מישהו כבר אמר מקודם משהו לגבי כוחות הצבא, ואכן - גוש קטיף סופג את הטרור של מקומות רבים. מותק - הבעיה של יותר מידי כוחות היא לא של המתנחלים. היא של המחבלים! תזכרי מי האויב שלך.. צריך לפעול נגדם! הייתי שבוע בעבר בגוש, אחרי כחמש (!!) שנים שלא יצא לי להיות שם.. ברגע שגוש קטיף הייתה מוכרת לי מזווית שונה, לא של האינטרנט והטלוויזיה והרדיו והעיתונות - אני מרגישה אחרת! אם את לא היית שם, אז בבקשה אל תשמיצי את האנשים הבאמת מקסימים שגרים שם..

למה לעזאזל אתם מדברים איתי על זה?

כשדיברתי על פיתוח לא התכוונתי לזה שבת"א עובדים בהייטק ושם בחקלאות. דיברתי על התנהלות החיים בכלליות.

מה שאני רוצה להגיד

זה כן, השגרה שם היא לא נורמאלית. כל יום בחיים של אחד מהתושבים שם הוא 99% סיכון והעניין הוא שזה גורר עוד סיכון של המון חיילים מבוזבזים. החיים שם מתנהלים בסדר-לא-סדר, חלק מהמאחזים בכלל הם צורות התיישבות נוראיות ולא אנושיות. הרצועה הזו מנותקת [הו, מילת מפתח] לגמרי מהחיים האחרים במדינה, תשווי חיים של בן נוער במרכז הארץ לחיים של בן נוער ברצועה שעובר שטיפות מוח מההורים שלו שגוזלים ממנו ילדות הגונה בגלל אידיאולוגיה אדוקה ואטימות. אין בה שום הבטחה לעתיד, שום קשר לישראל המתקדמת באורח החיים [או לפחות שואפת לכיוון זה נורא ורק נתקלת בבעיות מצד הימנים הקיצוניים והטרור - זה בא בייחד]. ושוב המילה שלי שמסכמת הכל: בזבוז, בזבוז, בזבוז.

hagaiad

New member
אני לא מסכים עם שום מילה

ואני חושב שאת טועה! זה לא יגמר

למעלה