בעיה: פינג גבוה ברשת ביתית

eladts

New member
מה שכן יכול להיות

שבמחשב עם שני כרטיסי רשת ו-WINDOWS 98 שני הכרטיסים מתחרים על אותם משאבים ומפריעים אחד לשני. גם הפעלת ICS כשלעצמו גוזלת משאבים מהמחשב.

skyhawlk

New member
רשת 100 לא יכולה להעביר מעל ל60

בלי לאבד מהיעילות. מעל 60Mbps מתחילה תופעת ה collisions. זאת הסיבה שהרבה חברות גדולות (אלו שעדיין לא נסגרו) עוברות ל Gigabit היום.

eladts

New member
נגד COLISSIONS יש SWITCHים

והנה דוגמא למה שרשת 100M יודעת לעשות:
> wget -Yoff ftp://ftp.tau.ac.il/ls-lR.gz --22:14:17-- ftp://ftp.tau.ac.il/ls-lR.gz => `ls-lR.gz.4´ Resolving ftp.tau.ac.il... done. Connecting to ftp.tau.ac.il[132.66.16.61]:21... connected. Logging in as anonymous ... Logged in! ==> SYST ... done. ==> PWD ... done. ==> TYPE I ... done. ==> CWD not needed. ==> PASV ... done. ==> RETR ls-lR.gz ... done. Length: 1,259,092 (unauthoritative) 100%[====================================>] 1,259,092 11.12M/s ETA 00:00 22:14:18 (11.12 MB/s) - `ls-lR.gz.4´ saved [1259092]​

eladts

New member
איזה כרטיסי רשת

יש לך בבית ואיזה בעבודה?

dov98

New member
אולי באמת ראוי לבדוק

הבדל בין העברת ftp בLAN עם ICS וLAN עם נתב.

Rיקש

New member
לא ראית את ההודעה שלי למטה?!

אתה רוצה לבדוק משהו שלא קשור אחד לשני? דוב! אתה מטעה פה אנשים- חדל!

dov98

New member
אני לא מטעה כלום

תראה שגם אלעד כתב על זה שICS מכביד, אם כי זה נכון מה שאתה אומר שבגלל subnet שונה אין קשר ביניהם. אני משוכנע שיש גורם מפריע למהירות בICS . ולמעשה אתה גם יכול לבדוק את זה עם הfreesco לעומת ICS.

Rיקש

New member
לא מרגיש שום הבדל

בין ICS כנתב לבין FREESCO כנתב. אגב, יש לי רעיון: יש לי דרייבר של כרטיס מסך שגורם לי לצריכה של משאבי המחשב, אז בוא נבדוק את המהירות איתו ובלעדיו! יש מבין?

dov98

New member
תמדוד בצורה רצינית

ותראה הבדל, גם אם הרשת שלך איטית מיסודה, תעביר קובץ ftp ותראה.

Rיקש

New member
וואלה, אתה תגרום לי להצדיק את ה...

"עצבני" שנוסף לשם שלי לאחרונה! כשאני מעביר...בוא נגיד בFTP בין שני המחשבים שיש לי אין קשר לGW שלי! (GW = הנתב\ICS\FREESCO) ולמקרה שלא הייתי מובן: - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! - - אין קשר! ! ! -

eladts

New member
אבל

במקרה שאנחנו דנים בו (שני מחשבים מחוברים עם כבל מוצלב) אחד המחשבים הוא ה-GATEWAY עצמו כך שלמרות שאין קשר ל-GATEWAY באופן עקרוני, במקרה הזה יכול להיות.

dov98

New member
בכל מקרה

בICS אחד המחשבים הוא GATEWAY , גם אם יש 10 , ולכן אני אומר שווה בדיקה.

eladts

New member
אבל אם שני מחשבים

שאף אחד מהם אינו ה-GATEWAY מדברים בינהם זה לא עובר בכלל דרך ה-GATEWAY או קשור אליו. זה יעבוד באותה מידה אם לא יהיה GATEWAY בכלל.

dov98

New member
צודק, בבדיקה אחד

המחשבים צריך להיות GATEWAY בICS .

azaria

New member
FTP מצריך שרת FTP. אין דרך אחרת?

יש לי תוכנת שרת FTP על אחד המחשבים (זה שמשמש גם כשרת ICS). אבל הוא חונמה שהורדתי ממזמן, אז אלוהים יודע כמה יעיל הוא. מה תאמר לי מדידה דרכו? אין דרך יותר מדוייקת ו/או פשוטה? דרך אגב, תודה על ההתיחסות. התייבשתי מהבוקר ואף אחד לא ענה.

eladts

New member
אפשר גם בדיקה דרך HTTP

שני אלו הם, מנסיוני, הפרוטוקולים היעילים ביותר להעברת קבצים. אבל, ב-HTTP יכול מאוד להיות שתופנה אוטומטית ל-PROXY שקוף. לכן, לדעתי FTP זו הדרך הכי טובה והכי מדויקת. חוץ מזה, אל תתחיל לחשוב שמישהו פה חייב לך משהו, לא כדאי להרגיז את אנטידוט או Rיקש למשל

Rיקש

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

משום מה יצרתי לעצמי רושם של עצבני, לא יודע למה. תשאלו את MUSKITO אני בן אדם רגוע... (NOT!) בכל אופן, זה לא להאמין כמה זמן רץ שרשור שגוי ללא אדם אחד שיתקן את הטעות הענקית שנכתבה כאן (חוץ מאלעד), ועכשיו באופן מוחלט - כאשר עזריה ידידינו עשה PING מתחנה אחת לתחנה שניה שנמצאית באותו הSUBNET, לא היה שום קשר - אבל שום קשר לנתב! לא בצורת ICS ולא בצורת חומרה! שום קשר! נאדה! כאשר שני מחשבים נמצאים באותו הSUBNET הם יכולים למצוא אחד את השני ללא בעיה אבל ברגע שהם לא באותו הSUBNET הם פונים לGW כדי שיספק להם נתיב (ניתוב\נתב...) ליעד המבוקש, הGW כמובן הוא הנתב\ICS. הבנתם למה אין קשר בכלל? --- אין קשר בין זה שהתוכנה "חינמית" (הFTP) לגבי הביצועים שלה, פרוטוקול זה פרוטוקול. --- תוריד בFTP ממחשב למחשב ותראה מה הביצועים.

azaria

New member
סוף סוף משהו שנשמע הגיוני.

עכשיו Rיקש, נשאר לך רק להסביר למה בכל זאת הביצועים של רשת שנשמעת לי הכי אפקטיוויט שיכולה להיות, הם כל כך רחוקים ממה שאפשרי תיאורטית. הכרטיסים הם 3COM והכבל המוצלב הוא רק 10 מטר ויוצר עבורי במיוחד על ידי ניר ידידנו. בעבודה אני עם לאפטופ T21 של IBM עם איזשהו כרטיס מודם. לא נראה לי שההסבר לבעיה הוא באיזור החומרה. יותר נראה לי קינפוגים וכדומה, אבל זה ניחוש שלי כחובבן צעיר. מה יש למקצוענים להגיד?

azaria

New member
בFTP עובר לי 3-7 MB/s

כלומר 24-56 Mb/s זה קצת רחוק מן ה 100 Mb/s שכל רכיבי הרשת שלי אמורים לאפשר.

למעלה