בעיה: פינג גבוה ברשת ביתית

azaria

New member
היה שווה בדיקה. נמצא שזה לא משנה../images/Emo4.gif

אבל ראיתי שיש שם עוד כל מיני קינפוגים שאפשר לעשות על כרטיסי הרשת... האם שווה להכנס לזה? האם ברירות המחדל לא מספיקות?

שווה... אבל..

בזהירות... תרשום לך את השינויים (למרות שבמקרה של תקלה חמורה אתה יכול להסיר את הכרטיס ולהתקין מחדש) היו לי פעם בעיות בתחנה מסויימת ברשת וככה פתרתי אותן

Bender Unit 22

New member
בחישובים שלו יש טעות גדולה.

Ping מודד latency, לא throughput. הכפלת התוצאה בשתיים עדיין נותנת נתון חסר משמעות. תחשוב על כביש מהיר: רוחב הפס שלו נמדד ע"י מספר האנשים שעוברים דרכו בשניה, כלומר מספר האנשים שיוצאים ממנו (או נכנסים אליו) בשניה אחת. פינג בדוגמה הזו הוא הזמן שלוקח למכונית לנסוע מקצה אחד של הכביש לקצה השני ובחזרה. מה תקבל אם תחלק את מספר האנשים במכונית בזמן שלקח לה לבצע את הנסיעה? נתון חסר משמעות. אם תכפיל את אורכו של הכביש, תכפיל גם את זמן הפינג, אבל רוחב הפס של הכביש ישאר בדיוק כפי שהיה קודם.

azaria

New member
משל יפה. עכשיו תביא תועלת.

איך אני כן מודד את ביצועי הרשת שלי?! למה ב FTP ממחשב אחד אל השני אני עדיין מגיע לthroughput של 3-7 MB לכל היותר?! איך משפרים את המצב? (שזה בעיקר מה שמעניין אותי)

Bender Unit 22

New member
לא יודע.

אבל תוכל לנסות להגדיל את ה- Receive Window במחשבים מה- 8KB המגוכח של Win9x, זה עשוי לשפר את קצב ההעברה.

eladts

New member
זה מה שאמרתי לו

אבל עיקרון החישובים שלו נכונים, למרות ש-PING בהחלט לא נועד למדידת רוחב פס. מה שהוא עשה זה פינג עם חבילות גדולות, שזה מודד שילוב של LATENCY (שברשת פנימית הוא אפסי) ורוחב פס.

azaria

New member
אלעד גם ממך אבקש עצות, לא רק ביקורת

נכון, אני לא מהנדס תקשורת ולא מנתח רשתות. אבל אני גם לא מתעשק פה עם איזה F16 או מולטי רשת פנים אירגונית מבוזרת על פני שלוש יבשות! כולו שני מחשבים עם כבל מוצלב. אז מה שאני בעצם מבקש זה שני דברים: 1. מה עלי לעשות כדי לבדוק את ביצועי הרשת הקטנטנה הזו שלי? (כמה שיותר הנחיות מדוייקות) 2. איך להביא את הביצועים למקסימום האפשרי? (בעצם מה המקסימום?) זה הכל. די פשוט בשביל כרישי רשתות בקליבר שמסתובב פה בפורום. אני די בהלם שהשירשור הזה הפך לשירשול.

eladts

New member
לדעתי FTP הוא מדד טוב

הראתי לך למה אפשר להגיע. לא נראה לי ששוה להתעסק בזה כל כך ברשת בתית, אבל אם זה חשוב לך תנסה לבודד את הבעייה. הבעייה יכולה להיות באחד המחשבים (בכרטיס הרשת או בדריברים שלו) או בכבל. אם יש לך מחשב נייד עם כרטיס רשת תנסה איתו במקום כל אחד משני המחשבים.

azaria

New member
אז ניסיתי גם מהנייד. 1230KB/s

שזה לפי החישובים שלי 9.61Mb/s שזה הגיוני לרשת של 10MB/s אבל אני חשבתי שמה שיש לי זה 100MB/s ?!?! מה קורה פה?!

dov98

New member
סלח לי אבל הערכים אצלך

מבולבלים. יש הבדל בין b לB ו נראה שאצלך לא כ"כ.

azaria

New member
צודק. הפעם החלפתי בין b לבין B

אבל רק הפעם. ורק בחלק מההודעה. השורה שזה הגיוני לרשת של 10MB/s אבל אני חשבתי שמה שיש לי זה 100MB/s ?!?! צריכה כמובן להיות שזה הגיוני לרשת של 10Mb/s אבל אני חשבתי שמה שיש לי זה 100Mb/s ?!?! אבל השאלה עדין עומדת. מה קורה לרשת שלי?! למה אני לא מקבל מה שאני אמור לקבל? דוב, אם במקום "הרשת שלי" תחשוב "נטוויז´ן" או "בזק בינלאומי" אז פתאום ידלקו לך הפיוזים ותתחיל למחות בכל מיני ועדות בכנסת. אז אולי תרתום מעט מן האנרגיה והידע שלך גם לבעיה הקטנה שלי? ואם תרשה לי הערה קטנה... במקום תשובות עוקצניות וקצרצרות, שלא אומרות כלום חוץ מלרדת על המטומטמים שלא מגיעים לקרסוליים של מומחה רשתות כמוך, אתה יכול לנסות גישה יותר חיובית ושואפת לפתרון בעיות. (כן, כן, אני יודע שאתה עוזר פה להרבה אנשים. וגם לי עזרת. ולא פעם. אבל אתה גם יורד על אנשיןם וגם נותן תשובות בחצאי משפטים שאין סיכוי ששואל השאלה יבין. וגם זה לא פעם)

dov98

New member
הפיוזים שלי כל הזמן במצב ALERT

אבל אני מבחין גם בקטנות
ואני מומחה מאוד קטן לרשתות. ודעתי בענין שהפתרון כבר אצלך, ואמרו לך אותו: שים את הכרטיסים על FULL DUPLEX .

azaria

New member
הם על FULL מרגע שהרעיון עלה!

וחסר לי רק החומוס בשביל הפול הזה. כי הפול הזה לא הזיז לרשת שלי בכלל.

dov98

New member
תנסה להוסיף

NETBEUI במחשבים, בדוק מהירות. לא יהיה טוב תוריד שוב.

azaria

New member
אנסה מחר. אבל ההמשך בשירשור חדש

משגע אותי השירשורים האלה של שלושה ארבעה מסכים כל שירשור. וזה הכל בגלל האופי של הפורום (שאני דווקא כן אוהב) זה לא כל כך פורום. למעשה זה צ´אט עם השהייה גדולה במקצת מבצ´אטים אחרים. כי ביחס לפורומים אחרים הקצב קאן מסחרר לחלוטין. כל שלוש שניות אני מרפרש וכל פעם יש הודעות חדשות. השירשור החדש ברשות דוב כמובן. אם תבקש דב, אני אמשיך בשירשול הזה.

Bender Unit 22

New member
לא, העקרון לא נכון.

Latן מאוד מה מודד פינג? הוא מודד את הזמן שעבר מהרגע שהמנה התחילה לצאת מהמחשב שלך עד לרגע שבו מנת התגובה סיימה להגיע. משך הזמן הזה מורכב משני רכיבים: הזמן שלקח למנה לצאת מהמחשב לרשת והזמן שלקח למנה לעבור ברשת עד למחשב השני. מי משני הרכיבים האלו גדול יותר? בוא נעשה חישוב מהיר "ומלוכלך": נאמר שרוחב הפס של הרשת הוא 100Mbps ושגודל המנה הוא 64KB = 0.5Mb (כמובן שיהיו כאן כמה מנות, אבל אני מחפף
). חלק את שני המספרים ותקבל 0.5/100 = 0.5ms. עכשיו נסה לבצע פעולה שכזו ברשת שלך. מהו ה- latency שקיבלת? קרוב לודאי שיותר מ- 0.5ms. איך אתה יודע איזה חלק מהזמן מעל ל- 0.5ms הוא כתוצאה מרוחב הפס בפועל, שיהיה נמוך מ- 100Mbps, ואיזה חלק הוא כתוצאה מהזמן שלקח למנה לעבור ברשת? אם הזמן שלוקח לביט להגיע מהמחשב הראשון לשני הוא כ- 3ms, הנתונים של azaria יתנו את רוחב הפס המבוקש של 100Mbps. גם אם הזמן הזה נמוך יותר (ואני חושב שהוא נמוך יותר), עדיין רוחב הפס הנמדד גבוה יותר.

למעלה