בעיית המילניום שתעורר פורום מתרדמה

aetzbar

New member
אני סבור שעליך להביע את דעתך

תוכיח בהתחלה את הטענה הפשוטה "אין גמדים באופק" לאחר מכן תוכיח את טענת פרמה "אין משוואות מסוימות" ולאחר מכן תוכיח את הטענה שאתה הצגת בעקבות פעילותך אין ספק שיתעורר דיון מעניין בשאלה מהי טענת אין ? א.עצבר

אתה טענת שלא ניתן להוכיח

אף טענת אין (למעשה טענת טענת אין בעצמך, אבל נעזוב את זה), בעוד אני טענתי שקיימות טענות אין שניתן להוכיחן, אך אמובן שלא טענתי שניתן להוכיח את כל טענות האין. אינני סבור שניתן להוכיח את הטענה "אין גמדים באופק" ואינני יודע להוכיח את משפט פרמה, אבל אני סבור שאני כן יודע להוכיח את משפט מילטון, הקובע כי "אין מספר שחלוקתו ב-4 לא מותירה שארית וחלוקתו ב-2 מותירה שארית", ועדיין לא הצלחתי להבין אם אתה מודה בכך או לא. אם אכן ניתן להוכיח את משפט מילטון, הטענה שלך לפיה לא ניתן להוכיח משפטי "אין" הופרכה על ידי דוגמה נגדית, כפי שאתה ידעת להסביר בטוב טעם רק לפני כמה הודעות.

aetzbar

New member
עוד דוגמה לטענת "אין"

נתון מחסן אינסופי של גולות צבעוניות טענה: אין במחסן גולות שחורות את הטענה הזו אי אפשר להוכיח, כיוון שהמחסן הוא אינסופי לכן, הטענה תקפה אך היא מועמדת להפרכה אם נבחין פתאום בגולה שחורה, הטענה הופרכה האם אתה בטוח שהטענה שלך היא טענת אין ? א.עצבר

אני עדיין בטוח שהטענה שלי היא טענת אין

וממתין לשמוע האם לדעתך היא ניתנת להוכחה.

aetzbar

New member
אם הוכחת - זו אינה טענת אין

נסה להציג את הטענה בניסוחים פשוטים יותר, ללא המלה אין , ואני בטוח שתצליח. נסה ליצור מאגר אינסופי ,וציין מה לא נמצא בו נסה להציג את עיקר הנתונים של טענתך, כטענת יש יצרת פלונטר - עליך להתיר אותו בהצלחה א.עצבר

לא הצלחתי לנסח את המשפט בלי המילה אין

או מילה נרדפת לה. המאגר האינסופי שלי הוא המספרים הטבעיים, ואני טוען שלא נמצא בו מספר שכאשר נחלק אותו ב-4 לא תהי לנו שארית וכאשר נחלק אותו ב-2 תהיה לנו שארית. אני לא רואה שום פלונטר שיצרתי. מבחינתי מדובר בטענת אין שיש לה הוכחה, ואין בכך שום פלונטר שכן אני סבור שניתן להוכיח טענות אין. אתה יצרת פלונטר בכך שטענת שלא ניתן להוכיח טענות אין, ולכן עליך להתיר אותו. דרכים אפשריות: 1. לנסח את הטענה במונחים של יש. 2. לכפור באפשרות להוכיח אותה. 3. להודות בכך שטעית. הבחירה בידיך.

aetzbar

New member
בשני שלבים אפשר לפתור את הפלונטר שיצרת

שלב ראשון: 4 נוצר בצבירה עצמית של 2 שלב שני : כל מספר הנוצר בצבירה עצמית של 4, ניתן ליצירה גם בצבירה עצמית של 2 הקש בגוגל ..בראשית היה 1 ספר יצירה של המספרים ותכיר טענות "אין" חדשניות שאינן ניתנות להוכחה, אך הן מועמדות להפרכה הידיעה הטבעית שלי אומרת, שאי אפשר להפריכן אני לא מבין את כל הנסיונות של מתמטיקאים מקצועיים, לנסות להוכיח את טענת פרמה הרי טענת פרמה היא טענת "אין" מובהקת, שאינה ניתנת להוכחה א.עצבר

לא הבנתי באיזו דרך מבין ה-3 שהצעתי בחרת

וכיצד אתה חושב שביצעת זאת. אנא הקדם בתחילת דבריך את האפשרות שאותה אתה מקבל, והשב בצורה ישירה לשאלה המתאימה.

Cahill

New member
סתם הגבתי לך כי תגובתך היתה אחרונה בשרשור

כשמציגים נוסחא מתמטית נהוג להגדיר מה כל פרמטר בו מציג. כאשר זוהי נוסחא ידועה גם אמורים לתת את שמה.

Gidi Shemer

New member
אבל מה זה משנה אם נכתוב?

מה זה משנה אם אני אכתוב את הפרמטרים או אם רוקד יכתוב עם פרמטרים? עצבר באמת ינסה להבין את המשוואות הללו? באופן קבוע עצבר שולח פוסטים שאינם קשורים למדע כלשהוא. זה נחמד פה ושם כקוריוז, אבל כשזה מציף זה כבר מתחיל להפריע. לא צריך להיות פרופסור בשביל לכתוב פה ושאלות נענות פה בחפץ לב. עצבר ספציפית פשוט "פותח" דיון שלא רלבנטי, הוא לא מתייחס לשום דבר מדעי שמישהו זורק לו, ובאיזשהו שלב זה כבר ממש מפריע.

Cahill

New member
זה לא דיון פרטי ביניכם

אם כותבים משהו, אז צריך לכתוב בצורה כזאת שכל אחד יוכל להבין על מה מדובר.

aetzbar

New member
גם אני חושב שצריך לפרט כל נוסחה עד למסד הבסיס

ללא פירוט כזה, איך נדע כי כותב הנוסחה מבין אותה ? כתיבת נוסחה היא מרשימה, אבל יתכן והיא ריקה מתוכן,,, א.עצבר

מה שמשנה הוא לא אם הכותב מבין אותה

אלא אם המגיב מבין אותך, ולפי תגובתך נראה היה שהבנת אותה...

Cahill

New member
למה לצד השלישי זה צריך לעניין אם 2 הצדדים

מבינים על מה מדובר?

Cahill

New member
לא סתירה אלא פשוט לא הבנת למה התכוונתי

כוונתי היתה שצד שלישי יכול להתעניין במה שנכתב ללא קשר אם הצדדים מבינים אחד את השני או לא מבינים אחד את השני.

Cahill

New member
לפי מה שאתה כותב, אתה מצפה ממני לחלוב אותך

לא יודעת אך לא כל כך בא להיות ברפת עכשיו

deathcaster

New member
תגובה

לא, למרות כובד משקלי אינני פרה (לפחות בפעם האחרונה שבדקתי), אני אני חונכתי שלא את הכל מקבלים על מגש של כסף, ומי שמתעניין צריך להתעניין בצורה פעילה ולא סבילה.

למעלה