בעיית המילניום שתעורר פורום מתרדמה

זה פורום חדשות המדע,

ולא פורום "תיאוריות מתימטיות" או פורום "חידות גיאומטריה". עצבר החליט לערבב מין בשאינו מינו, אז גידי ענה לו תשובה מעניינת ומחכימה, ואני תרמתי את שלי. כיוון שמעצם קיומו השרשור מתעלם ממה שנהוג, אני לא רואה סיבה שדווקא אני אשמור בקפדנות על כללי הרפרנס האקדמי. אם את חושבת שזו "התנשאות" מצדי, הייתי מבקש שתנסי לנהל דיון או שניים ישירות עם עצבר בנושא התיאוריות שלו, ואחר-כך אשמח להמשיך לדסקס בנושא.

penholders

New member
לא כל כך ברור מה אתה רוצה.

אבל אם תיקח את משפט פיתגורס ופשוט תכפיל הכל ב PI יצא לך משפט שבתרגום לעברית הוא "סכום שטחי המעגלים שרדיוסיהם הם הניצבים במשולש ישר זווית שווה לשטח המעגל שרדיוסו הוא היתר". לזה הכוונה ? זה די חסר משמעות. טריק אלגברי בסך הכל.

aetzbar

New member
מבין שלושת האפשרויות בחרת באפשרות = ואי אפשר

להוכיח את האפשרות הזו על ידי חישוב השימוש בפאי הוא שימוש "בתחום מספרי" ולא במספר, ושימוש כזה לא יכול להוכיח שוויון מושלם. על ידי שימוש בפאי אתה מציג "משפט פיתגורס מקורב ולא מושלם" גם השימוש "בשורש 2" הוא שימוש בתחום מספרי , והוא לא מתאים להוכחת שוויון מושלם. כדי להוכיח את אפשרות הבחירה = צריך שיטה אחרת מאשר חישוב א.עצבר

penholders

New member
פאי הוא בהחלט מספר.

הוא מספר אי-רציונלי, כלומר שאי אפשר לכתוב את כולו בשיטה העשרונית, אבל הוא בהחלט מספר. ושוב, אתה לא ברור. לפעמים נדמה ששהשפה בה אתה דובר שונה משלי. למשל, אני לא בטוח שאני מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "חישוב". האם לדעתך ראוי לקרוא להכפלת שני הצדדים של משוואה בקבוע בשם "חישוב"? בהודעה שלי לא הוכחתי דבר, רק שיחקתי עם פיתגורס. כדי לקבל את מה שרשמתי כנכון אתה צריך לקבל 3 דברים: 1.משפט פיתגורס הוא נכון. 2.הכפלת שני הצדדים של משוואה בקבוע לא משנה את השיוויון. 3.פאי כפול רדיוס בריבוע שווה לשטח מעגל. יש לך בעיה משהו מהדברים הנ"ל?

יש לו שתי בעיות...

1. בעיה נקודתית - הוא לא מקבל את פאי כקבוע 2. בעיה כללית - הוא לא מקבל את כלל התשתית המדעית הקיימת (לפחות במאות השנים האחרונות), ומנסה להמציא מחדש את הפיזיקה והמתמטיקה.

deathcaster

New member
PI ?

אתה רושם תגובה עם PI לאדם שלא מכיר בקיומו של המספר?

penholders

New member
אז מה, הדיון הסתיים מבחינתך?

עכשיו אתה סתם זורק לאוויר את המאמר שלך במקום לענות? אל תטרח פעם הבאה. או יותר נכון, אני לא אטרח.

penholders

New member
איזה "פינג פונג"?

אתה מתכוון לדבר הקרוי "דיון בפורום"? אם אתה לא מעוניין להשתתף בדיון, אז תתן את המאמר שלך ותלך, ומי שירצה יקרא. אבל אתה שאלת שאלה, ואף ענית על התגובה הראשונה שלי אז הנחתי שאתה מעוניין בדיון. כנראה שטעיתי.

זה בדיוק מה שהוא עושה, אם לא שמת לב...

על כל שאלה שאין לו חשק לענות, הוא פשוט מפנה את השואל לאחד ה"מאמרים" שלו. הרעיון שלו הוא כנראה להפנות ולהפנות עד שמישהו יתייחס ברצינות לתיאוריות. לעצבר יש, לפי תגובות שלו בעבר, הנחה שלפיה מדענים ידועי-שם מסתובבים להם במרחבי האינטרנט ומחפשים ניסויים לערוך, ואם הם ייתקלו באחד המאמרים שלו מיד הם יערכו את אחד הניסויים שהוא מציע ויגלו לעולם את צידקתו.

penholders

New member
עוד לא היו לי מספיק דיונים איתו כדי לשים לב,

אבל אני מתחיל לראות את התבנית.

aetzbar

New member
הנושא של פאי המשתנה נדון בהרחבה בפורומים

ואולי לגביך זה נושא חדש. אני עסקתי בו רבות, וכבר קשה לי לחזור עוד פעם על התהליך הזה המאמר מציג את נושא פאי המשתנה באופן שיטתי וברור, בברכה א.עצבר

penholders

New member
הו, קשה לך?

אני מתנצל, חשבתי שאני בפורום, לא בקורס "קריאת מאמרים עצבריים". אם אתה לא רוצה לעסוק בפאי, אל תשאל שאלות עם מעגלים. אם אתה לא רוצה לדון בכלל, אל תעלה הודעה בפורום.

gryffin524

New member
רעיון לעצבר

ראשית אציין שאם אתה מעוניין ליצור מהפכה, אתה צריך להקריב. במה שאני מציע לך תצטרך להקריב זמן וכסף לנסיעות. זמן, אני רואה שאתה כבר מקריב, על סמך כל ה"מאמרים" שאתה כותב (המרכאות לא מביעות זלזול - פשוט ההגדרה למאמר היא לא מה שאתה מציג). בנוגע לכסף, אני חושב שזו לא הקרבה גדולה, יחסית למה שאתה מצפה לו. אם כתוצאה מכך באמת תיצור את המהפכה עליה אתה מדבר, אני מניח שזה כדאי. אז מה דעתך להגיע לאוניברסיטה כלשהי, להיכנס כשומע להרצאות של אלגברה/חדו"א בשנה א', ובהפסקות, כשכולם עטים על המרצה לשאול מה זה צירוף לינארי, לנסות להציג לו את ה"בעיות" שאתה מוצא במתמטיקה. באופן כזה, תוכל לשמוע את דעתם של מומחים על ה"בעיות" שאתה מוצא, לראות איך הם פותרים את הבעיות האלה (אם בכלל, יכול להיות שהם יסכימו איתך), ואולי סוף סוף להצליח במטרתך.

gryffin524

New member
והיא פרסום "מאמרים" בפורום באינטרנט...

בתקווה שאיזה פרופסור יקרא אותם ויחסיר פעימה? אין ספק שמעולם לא פגשת פרופסורים. הסיכוי שדבר כזה יקרה הוא אפסי, לעומת מה שאני מציע לך, שהוא כמעט ודאי. אין שום בעיה להגיע כשומע להרצאות ו"לתפוס" בהפסקה את המרצה לשאלות.

למעלה