בעקבות דיונים סוערים ברשת על המאגר הביומטרי

BravoMan

Active member
טוב, הנה עוד הוכחה שאתה וחבר שלך לא מבינים כלום

בטכנולוגיה, מה שמאוד מפתיע בהתחשב בדברים אחרים שכתבת פה.
&nbsp
סוגי ההתקפות וכמויות ההתקפות מול כרטיסים שמורים אצל אמאזון, שונים בתכלית מאשר סוגי ההתקפות על כרטיס שאתה מעביר ב-"סופר באבא".
&nbsp
היות ואתה אוהב דוגמאות של מחבלים, תחשוב ש-"סופר באבא" הוא חדר מלון של ישראלי בודד, ואמאזון זה מטוס אל על מלא ישראלים או עולם מופע מפוצץ ישראלים..
היכן יש יותר תמריץ לעשות פיגוע, והיכן האמצעים מגוונים יותר יכולים לעשות יותר נזק?

ipv6

Member
נראה לי שהוכחת שאתה לא יודע לקרוא בעיקר

וגם לא להגיב לעניין. מדובר על שימוש לרעה של אמזון מול שימוש לרעה של בעלים מפוקפק של חנות.. כתבתי בפירוש מוניטין.

"ענק מכירות אמריקאי שיש לו אינטרס לשמור על המוניטין שלו..".

גם שאר ההודעה שלך היא קשקוש גדול אבל מיציתי..

BravoMan

Active member
היות ומרבית התשובות בשרשור הזה היו דמגוגיה נטו

כולל של מנהל הפורום שהגיע לרמת ביזיון בה הוא כותב מצד אחד "הפרטיות מתה" ומצד שני מסביר איך הוא מפחד שגוגל יאנדקס את מה שהוא כותב ברשת, אז הנה מענה ברמה דומה:
&nbsp
חבר שלי חזר לא מזמן מיפן, וסיפר ששם חיים 10 שנים קדימה.
הכל ממוכן - החל מאסלה שמחוברת לאינטרנט כדי להזרים משם מוזיקה בזמן שעושים צרכים, ועד למכונות ממכר לכל דבר שאפשר לחשוב עליו.
&nbsp
ועדיין, איש ביפן לא חשב לעשות מאגר ביומטרי של כל האזרחים.
&nbsp
בריטים הם פרנואידים במיוחד. לונדון היא כנראה העיר עם הכי הרבה מצלמות אבטחה בעולם.
היית אפילו הצעת חוק בריטית לשים מצלמות בבתים של אנשים כדי לפקח על הורים שפוגעים בילדים או לא מחנכים אותם כראוי.
בריטניה גם שקלה מאגר ביומטרי - וירדה ממנו מהר מאוד.
&nbsp
ארה"ב כאמור לא לוקחת תביעות אצבע מאזרחיה. רק מפושעים ואזרחים זרים שנכנסים לתחומה. אפילו טראמפ, עם כל המצע הקיצוני שלו, לא הציע דבר כזה!
&nbsp
מה כל המדינות האלה יודעות שישראל לא יודעת?
&nbsp
אה, וכמובן יש את מרק צוקרברג. הרי אם יש מישהו שמייצג את האמרה האומללה "הפרטיות מתה" זה הורס הפרטיות הגדול בעולם.
ועדיין, בראיונות מצולמים איתו, רואים שהוא שם מדבקות שחורות על מצלמה ומיקרופון במחשב הנייד שלו.
&nbsp
מעניין למה?
אולי כי הפרטיות לא מתה. זה שקר שמוכרים למטומטמים שבמטומטמים שבציבור כדי לגנוב מהם מידע וכך לקבל שליטה עליהם ולהרוויח מהם כסף.
&nbsp
אלה שמבינים עניין, עדיין יודעים לשמור על פרטיותם.

יNOT

New member
לתשומת לב כל באי השרשור

אני לא חושב שיש מקום למילים קשות כלפי מנהל הפורום בנושא זה רק בגלל שבחר להציג עמדה שונה. מתחיל השרשור בחר לקחת על עצמו את התפקיד של מה שנקרא באנגלית "פרקליטו של השטן" למרות התרגום הנוראי של זה בעברית זה לא הופך מישהוא לאדם ה"רע".
למען האמת זה כנראה לטובה שזו העמדה המנומקת שנבחרה לפתוח את השרשור כי זו "תדלקה" את כל התגובות.
למען האמת אני תהיתי לעצמי מי יהיה זה שייפתח שרשור בנושא החשוב הזה בפורום,ושיערתי שזה דווקא יהיה אתה,זמן חלף ואף אחד לא לא לקח זאת על עצמו אז אני שמח שמנהל הפורום יזם זאת.(גם אם זה שרשור קצת
)
אני חושב שכמו בשרשורים קודמים של
,גם בנושא זה לא תהיה הסכמה מוחלטת,עם זאת נראה לי שכולנו יכולים להסכים עם הפסקה האחרונה שלך בפוסט:

"אלה שמבינים עניין, עדיין יודעים לשמור על פרטיותם."

BravoMan

Active member
לא.

להטריל אנשים כדי למשוך תגובות זה תעלול פרסומי זול.
&nbsp
לא אתפלא אם תפוז אכן מעודדים את המנהלים שלהם לעשות את זה כדי להרוויח יותר כסף מפרסומות שגם ככה חונקות את הפורומים, אבל זה לא מוסיף כבוד לאף אחד, ולא עוזר לדיון רציני.
&nbsp
אני לא יודע מה העמדה האמתית של יוזר, שבצורה פחדנית אפילו לא כותב כאן את שמו האמתי, למרות שטוען שלא אכפת לו היכן יסתובב המידע הביומטרי שלו ולמה יקשרו אותו, אבל אם הוא באמת מאמין בתשובות הדמגוגיות שזרק כאן, זה חמור פי כמה.
&nbsp
כי אלה לא נימוקים רציניים עבור הצד השני. נימוקים כאלה הייתי קורא בשמחה כדי להבין אם העמדה שלי שגויה או לא.
אבל קשקושים דמגוגיים כמו "מה כבר יקרה", הם ממש לא טיעונים!

ipv6

Member
גילוי נאות

החלפתי עם יוזר כמה מסרים בעבר, לדעתי בזה הסתכמה התקשורת "הפרטית" בנינו. לא יודע עליו מעבר.

אבל אם אפשר היה לבדוק, בצורה שתאמין לתוצאה, הייתי בשמחה מתערב איתך שהוא כתב פה מאותה סיבה שאתה כותב פה ולא כדי לקבל כמה גרושים מתפוז או להשמע להוראה מגוחכת כזאת או אחרת.

מצד שני, אני גם חושב שביבי לא מתכוון להתעשר מהגלידות ב6000 שקל או החשמלאי שהוא מזמין בשבת. הוא יכול לנסוע לניו יורק ולספר איך דרך את הנשק שלו בסיירת מטכל ולקבל על זה עשרות או מאות אלפי דולרים לשעה.

BravoMan

Active member
רק להבהרה:

לא טענתי שיוזר מקבל כסף כדי לנהל את הפורום. אני יודע שמנהלי פורומים עובדים בהתנדבות.
זו לא היית כוונתי כשכתבתי שייתכן שההנהלה מעודדת הטרלה למשיכת צפיות ומשתמשים.

d70

Well-known member
דעתי בענין
אין לי בעיה עם המאגר הביומטרי,בינתיים זה עוזר לי לעקוף תורים ועד היום לא הלבישו עליי תיק.מה שכן...
בעיניי זה מיותר לשמור תמונה וסריקה של טביעת אצבע,לדעתי עדיף לקודד את הסריקה למספר ולשמור אותו בתעודה לצרכי אימות.

עלו בשירשור כמה נושאים:
-אבטחת המאגר: חבל על המאמץ.כיום מידע זולג פר-אדם ממאגרים ע"י אנשים מורשים או מגופים שאנחנו נתנו מרצון פרטים אישיים או
דרך בעלי תפקידים שיש להם הרשאות לטפל במידע רגיש (לדוגמא חוקרים פרטיים משיגים מידע רפואי דרך סוכני ביטוח).חדירה טכנולוגית לרשתות "מנותקות" בוצע בעבר לדוגמא ע"י דיסקאון קי שאדם מכניס ברשת המוגנת ואח"כ מכניס ברשת פתוחה.לדעתי זו רק שאלה של זמן מתי המאגר יצא לחופשי.
אגב,כבר היום אנשים מפיצים מרצונם לכל עבר קו"ח כולל תז.
מעולם לא שמעתי טענת על אבטחת מידע בביטוח לאומי,רשות המיסים,חברות הביטוח,חברות סלולר וכו'
-זיהוי : למיטב זכרוני, משרתים בכוחות הביטחון שב"כ מוסד ושות' פטורים מהחובה לתת פרטים ביומטרים.
עכשיו נניח שהמאגר דולף,כל מה שצריך לבדוק אם אדם מסוים מופיע או לא.אם לא ,כנראה איש שירות בכוחות הביטחון.
-אבטחה ע"י טביעת אצבע:לדעתי הייפ נחמד אבל יזנח בעתיד.יש קוראים איכותיים שקשה לפרוץ ויש קוראים לא איכותיים שקל לפרוץ וגם לא מזהים כמו שצריך.
MythBusters כבר הדגימו זאת לפני שנים,הדפיסו תמונה והקורא אישר את טביעת האצבע.
אם היום גנבי רכב נאלצים לפרוץ הביתה לקחת את המפתח של הרכב,תתארו מה יקרה שרכבים או כספות יהיו מוגנים ביומטרית?
רגע,זה כבר קרה.. באינדונזיה לקחו הפורצים אצבע לקורבן כדי לגנוב לו את המרצדס.אחת החששות שנתחיל לראות קטיעת אצבעות כחלק ממעשי פריצה וגניבה.
-פרטיות:אין. עלו טענות שיש מאגרים אבל הם "מוגבלים" לנושא מסוים.חיפוש קצר העלה של US יש כבר הסכמים עם מדינות אחרות בעלות מאגרים דומים לצורך שיתוף מידע ביומטרי.זה בעצם אומר שאם נתתי כבר טביעת אצבע למאגר לארה"ב אז מדינת ישראל (או מדינות אחרות בהסכם) יוכלו כבר לקבל את טביעת האצבע שלי בעקיפין.
-זיוף טביעת אצבע ע"י עבריינים: אם מאגר יוקם,עדיף שייפרץ מהר. ככה טביעת אצבע תהפוך ללא-קבילה בבית משפט ואז למעשה אין חשש לתת טביעת אצבעות לגופים שונים.
לסיום רק כדי להראות כמה העולם שלנו פרוץ:
[URL]https://www.openstreetmap.org/#map=17/32.07498/34.78824[/URL]

BravoMan

Active member
אבל אם כולם היו מוסרים את תביעת האצבע שלהם

כבר לא היית יכול לעקוף תורים.
הסיבה היחידה שמכונות הזיהוי הביומטרי בנתב"ג למשל מאפשרות מעבר מהיר, היא שרוב האנשים עדיין עומדים בתור לבודק האנושי.
&nbsp
דמיין לך שכל האנשים היו עוברים למכונות - התור פשוט היה זז.
פתאום המכונה לא מצליחה לקרוא את האצבע של מישהו, או מישהו לא יודע איך משתמשים במכונה ומסתבך, או המכונה מתקלקלת.
&nbsp
הסיבה שאתה מצליח להימנע מתורים, היא לא המהירות של הזיהוי הביומטרי, אלא כי התור במקום אחר. אתה צריך להיות נחרצות נגד המאגר

ipv6

Member

כשאתה צודק אז אתה צודק. רב האנשים לא משתמשים בזה, בגלל זה זה עובד חלק יחסית.

אני עבדתי במקום שבו הייתי נדרש לשים את האצבע על קורא ביומטרי כדי להכנס (אולי זה מסביר למה אני לא מפחד?) והדבר הזה היה נוראי. כל הזמן התקלקל ויצר המון תורים.

אני מקווה שבנתב"ג ישימו לפחות משהו נורמלי שיעבוד כמו שצריך.

choo

Active member
המכשירים שקיימים היום בנתב"ג מתקלקלים לפעמים

&nbsp
חזרתי מטיסה, היפנו אנשים מהתור האנושי לתור של המכונות כדי לקצר את התור. מכונה אחת נפלה. אחרי כן עוד מכונה. גם מכונה אחת בתור האנושי נתקעה (גם לפקיד האנושי יש מחשב) או איבדה תקשורת.

d70

Well-known member
זה בדיוק מה שאני אומר
אני מעדיף לתת את הנתונים -כי זה כרגע משתלם.
כל האנשים עוברים למכונות? -מצויין!

למעשה אני לא מזמן השתמשתי בשירות דומה כדי לחתום אבטלה.
נחש מה? אין שם אף פעם תור וכשהתקלקלה מכונה,פשוט בחרתי אחרת מתור העשר שהיו שם

Lhuna1

New member
גם אני נהנייתי מאותו שירות מהיר. אבל.

א. כמה שירותים כבר באמת יש שזיהוי האנשים הוא מה שמעכב בהם את התור?
חתימה בלשכה. יציאה/כניסה ממדינה.
מניחה שיש עוד כמה. קשה לי לחשוב על עוד הרבה.
רוב התורים שאנו מחכים בהם בחיים (קופ"ח, הקופה בסופר) - לא הזיהוי האישי הוא מה שמעכב אותנו אלא עצם השירות.
&nbsp
&nbsp
ב. וחשוב יותר: את אותה יעילות ניתן היה להשיג עם ת"ז ביומטרית ללא מאגר.
[היית סורק במכונה גם את האצבע וגם את התעודה. המכונה מאמתת שהתעודה שייכת לבעל האצבע, ושהתעודה היא של מספר הת"ז X. כל מה שצריך להיות במאגר הוא מה שיש היום - מספר תעודת הזהות שלך].
&nbsp
&nbsp

d70

Well-known member
לא משנה לי כן/לא מאגר.משנה לי מיכון כן או לא
בודק אנושי יותר איטי בהשוואה למכונה.
בסופר אני משתמש בקופות הלא-מאוישות.

לגבי ב אני כבר הסכמתי.לדעתי היה עדיף להמיר את הנתונים למעיין מספר מזהה אישי ולא לשמור סריקות מלאות.

Lhuna1

New member
מיכון זה אחלה, לא נראה לי שיש מישהו בפורום הזה שמתנגד למיכון

d70

Well-known member
לא יודע,עלו פה טענות שהמכונות מתקלקלות וכו'..

BravoMan

Active member
אז פספסת לגמרי את הנקודה.

העניין הוא שתורים נוצרים כשיש הרבה אנשים שצריכים את אותה נקודת שירות.
בשלב הזה כבר לא משנה אם העמדה ממוכנת או לא.
מה שמשנה זה כמה מורכב השירות, כמה זמן הוא דורש, וכמה עמדות יש.
&nbsp
גם אני אוהב שירות ממוכן. לא מספיק כדי למסור פרטים ביומטריים, אבל היכן שהדבר לא נדרש ואפשר לעבוד מול מכונה, אני שמח.
&nbsp
רק מה - כמה פעמים עמדת מול בנקומט ולפניך היה מישהו שלא היה לו מושג איך מתפעלים את הדבר הזה אז הוא עיכב את כל התור?
&nbsp
כמה פעמים ראית מכשיר כזה מציג את מסך המוות הכחול או סתם הודעת שגיאה תמימה שהפכה אותו ללא שמיש?
&nbsp
בסה"כ ניסיתי להסביר לך, שמיכון לא פותר באורח קסם את בעיית התורים.
&nbsp
צריך קודם כל לפזר את העומס ולפשט את השירות (אם זה אפשרי בכלל)
משהו שהרבה פעמים לא עושים עם שירותים ממוכנים, מתוך מחשב שסתם להחליף עמדה אנושית בעמדה אוטומטית זה מספיק.

d70

Well-known member
זה נכון שיש עמדה בודדת-אבל שיש עשר עשרים במקביל?

BravoMan

Active member
למה דווקא 20?

שוב - אתה רוצה שמכונות יקצרו תורים, אתה צריך לעשות חישוב: כמה אנשים עוברים במקביל, כמה זמן לוקח לטפל בכל אחד, לקחת גם מרווח בטחון כי כן - מכונות מתקלקלות לפעמים אז צריך שיהיה ספר או שירות מהיר במקום לזהות לטפל בתקלה וכו'.
&nbsp
בסניף הבנק שלי למשל, 20 כספומטים יהיה מיותר. היה נחמד אם היה 4, כי אז אף פעם לא היה תור, אבל מסתדרים גם עם שניים.
בנתב"ג, אני לא יודע עם 20 מכונות זה מספיק, אולי כן, אולי צריך 40. אין לי את הנתונים לקבוע.
&nbsp
אני חושב שיש מדע שלם, שדורש תואר ראשון לפחות (לא זוכר כרגע איך הוא נקרא בדיוק) שעוסק בניתוב יעיל של אנשים דרך מקומות שיש בהם עומס, כגון שדות תעופה.
היית כתבה, שאני כרגע לא מוצא, על שדה תעופה שהשקיע יותר ממיליון דולר ביישום ל-iPad שקבע לאיזה תור לבידוק יכנס הנוסע הבא.
&nbsp
ממש העמידו אדם לפני עמדות בידוק בטחוני, הוא לחץ על המסך, קיבל מספר, ולפי זה הפנה את האדם הבא.
&nbsp
הרבה אנשים כולל אותי צחקו על כמות הכסף המטורפת שהושקעה ביישום פשוט מאוד כביכול, עד שהבוס שלי העיר שאולי הכתבה מטעה, ולא מדובר רק ביישום, אלא במערכת כוללת שמנתרת את התורים ומהירות המעבר, ועושה חישובים בהתאם, כאשר ה-iPad הוא רק הממשק הסופי והפשוט לסדרן.

למעלה