דעתי בענין
אין לי בעיה עם המאגר הביומטרי,בינתיים זה עוזר לי לעקוף תורים ועד היום לא הלבישו עליי תיק.מה שכן...
בעיניי זה מיותר לשמור תמונה וסריקה של טביעת אצבע,לדעתי עדיף לקודד את הסריקה למספר ולשמור אותו בתעודה לצרכי אימות.
עלו בשירשור כמה נושאים:
-אבטחת המאגר: חבל על המאמץ.כיום מידע זולג פר-אדם ממאגרים ע"י אנשים מורשים או מגופים שאנחנו נתנו מרצון פרטים אישיים או
דרך בעלי תפקידים שיש להם הרשאות לטפל במידע רגיש (לדוגמא חוקרים פרטיים משיגים מידע רפואי דרך סוכני ביטוח).חדירה טכנולוגית לרשתות "מנותקות" בוצע בעבר לדוגמא ע"י דיסקאון קי שאדם מכניס ברשת המוגנת ואח"כ מכניס ברשת פתוחה.לדעתי זו רק שאלה של זמן מתי המאגר יצא לחופשי.
אגב,כבר היום אנשים מפיצים מרצונם לכל עבר קו"ח כולל תז.
מעולם לא שמעתי טענת על אבטחת מידע בביטוח לאומי,רשות המיסים,חברות הביטוח,חברות סלולר וכו'
-זיהוי : למיטב זכרוני, משרתים בכוחות הביטחון שב"כ מוסד ושות' פטורים מהחובה לתת פרטים ביומטרים.
עכשיו נניח שהמאגר דולף,כל מה שצריך לבדוק אם אדם מסוים מופיע או לא.אם לא ,כנראה איש שירות בכוחות הביטחון.
-אבטחה ע"י טביעת אצבע:לדעתי הייפ נחמד אבל יזנח בעתיד.יש קוראים איכותיים שקשה לפרוץ ויש קוראים לא איכותיים שקל לפרוץ וגם לא מזהים כמו שצריך.
MythBusters כבר הדגימו זאת לפני שנים,הדפיסו תמונה והקורא אישר את טביעת האצבע.
אם היום גנבי רכב נאלצים לפרוץ הביתה לקחת את המפתח של הרכב,תתארו מה יקרה שרכבים או כספות יהיו מוגנים ביומטרית?
רגע,זה כבר קרה.. באינדונזיה לקחו הפורצים אצבע לקורבן כדי לגנוב לו את המרצדס.אחת החששות שנתחיל לראות קטיעת אצבעות כחלק ממעשי פריצה וגניבה.
-פרטיות:אין. עלו טענות שיש מאגרים אבל הם "מוגבלים" לנושא מסוים.חיפוש קצר העלה של US יש כבר הסכמים עם מדינות אחרות בעלות מאגרים דומים לצורך שיתוף מידע ביומטרי.זה בעצם אומר שאם נתתי כבר טביעת אצבע למאגר לארה"ב אז מדינת ישראל (או מדינות אחרות בהסכם) יוכלו כבר לקבל את טביעת האצבע שלי בעקיפין.
-זיוף טביעת אצבע ע"י עבריינים: אם מאגר יוקם,עדיף שייפרץ מהר. ככה טביעת אצבע תהפוך ללא-קבילה בבית משפט ואז למעשה אין חשש לתת טביעת אצבעות לגופים שונים.
לסיום רק כדי להראות כמה העולם שלנו פרוץ:
[URL]https://www.openstreetmap.org/#map=17/32.07498/34.78824[/URL]