בעקבות הפורום התעוררה בליבי שאלה.

levikon

New member
בעקבות הפורום התעוררה בליבי שאלה.

איך יכולים להיות בני העם היהודי פציפיסטים? אני לא מבין את זה. מצטער. הרי הוכח לכולנו טוב מאד בשואה שללא הגנה יהודית חזקה יכולים להרוג אותנו בלי בעיות כלל. אני פשוט לא מבין את זה. אני שמח שהפורום הזה מת ורוב המגיבים בו הם נגד פציפיזם. תראו, העם היהודי יכול לסמוך רק על עצמו. ארה"ב, לדוגמא, לא נקפה אצבע על אצבע כדי לעזור ולמנוע את השואה. הם אפילו לא הפציצו את המחנות והרי זה היה שיא הקלילות לעשות זאת. תראו, אין מה לעשות, הארועים לפני 60 שנה המחישו לכולנו מה יהיה גורלו של עמנו ללא כוח הנשק. ודרך אגב, תורתכם הפציפיסטית נבדקה על ידי בריטניה לפני מלחמת העולם השניה. כאשר הם ברחו מפני כל מה שגרמניה עשתה, ותראו לאן זה הוביל אותנו... (עמק הרואר, חבל הסודטים, בניין הצי וכ"ו). אני פשוט לא מבין אותכם.

אimר

New member
תשובות

[למרות שאלו שאלות רטוריות ודי טפשיות] 1. לא קשה לאמץ את עקרונות הפציפיזם (למרות שלא קל ליישם אותם). אני בטוח שגם עם שוחר מלחמה שחי על חרבו כמו העם היהודי יכול להשתנות לטובה ולזנוח את דרך האלימות, אבל הצעד הראשון זה לרדת מהמנטרה של "עם קטן מוקף אויבים", אותה תפיסה של קורבנוּת ונרדפוּת שאתם מטפחים כדי להצדיק את האלימות שלכם. 2. איפה הוכח שללא הגנה יהודית חזקה יכולים להרוג בלי בעיות בכלל. זה כל כך יותר טוב כשיש לך צבא חזק שמקשה, אבל בהחלט לא עוצר, את הפלסטינאים שמנסים להשתחרר מהכיבוש של הצבא הכביכול הגנתי ולא אלים שלך? די כבר עם שקר ההגנה, בשם ההגנה הצבא הישראלי הספיק להגיע לתעלת סואץ ולביירות, במה שהיו למעשה קמפיינים של לשמירה על אינטרסים קולוניאליסטיים. בשם ההגנה ישראל יזמה שלוש מלחמות, הקימה את החמאס והחיזבאללה, כבשה וניצלה את פלסטין, בנתה כור גרעיני שמהווה סיכון בטיחותי מחריד (שלא לומר פוגע בתושבי הסביבה זה שנים ארוכות) וכו וכו וכו. רשימת ההשגים של ההגנה היהודית החזקה מציבה את ישראל כאחת המדינות האלימות של המאה העשרים (ובאמת לא חסר לה תחרות בתחום הזה). 3. מה זה להפציץ את המחנות? לא משנה שהדיון הזה לא כזה מעניין, אבל להפציץ את המחנות היה הורג בעיקר יהודים. איך בדיוק זה מקדם את עצירת ההשמדה? הפצצות באותה תקופה היו הפצצות של כמות, לא של דיוק. האמריקאים העדיפו להפציץ מטרות אסטרטגיות כדי להכניע את הגרמנים ואז לשחרר את היהודים. לא שאני מצדד באמריקקים או משהו, סתם הטענה שלך כאילו לא היה להם אכפת נראית לי שאובה מהאצבע. ואגב, הרוסים היו אלו שכבשו את רוב מחנות הריכוז, שהיו להזכירך בעיקר במזרח אירופה. 4. מה היה פציפיסטי בצ'מברלין? כל פעם שמנהיג פוליטי בוחר במשא ומתן על פני התקפה הוא פציפיסט? היית אומר שעם התמיכה בתוכנית ההתנתקות שרון שרוצה לברוח מעזה הפך לפציפיסט? מה ההבדל? באמת, מה היה פציפיסטי במה שצ'מברלין עשה? הוא פרק את הצבא הבריטי? עכשיו אתה מבין אותנו?

levikon

New member
מי אתה שתגיד שהשאלות הללו טיפשיות?

זה השאלות שכל פציפיסט צריך לשאול את עצמו!!! האם אתה חושב שהיתה יכולה להתקיים השואה אם היה כח לוחם יהודי חזק??? התשובה היא אולי, אבל הייה הרבה יותר קשה לקיים אותה!!! ומנהלת הפורום שהגיבה מתחתיך, יכול להיות שהיא לא רואה את עצמה יהודיה, אבל, כזכור לנאצים לא היה אכפת כל כך מה היא חושבת שהיא.... (אז תחשבי טוב טוב על מה שאת מאמינה בו DIKE)

אמיר יגיד לך...../images/Emo26.gif

שאם היה כוח יהודי לוחם - ספק אם הוא היה מצליח לבלום את מכונת המלחמה הנאצית. מצד שני, אם היטלר וחבורתו היו פציפיסטים - אז בוודאות הייתה נחסכת מאיתנו השואה. וזו הדרך של אמיר (או אחרים כאן בפורום) להוכיח לך שהפציפיזם עובד. הבעיה שלי כמובן, היא עם המילה אם שמסתתרת שם...
ואם לא?... הרי אין לך שליטה על התנהגותם של אחרים. כאן לטעמי הפציפיזם ששולל כל סוג של אלימות בכל מקרה שלא יהיה - קורס.

IC4

New member
זה די מיותר לאמר

אני משוכנע שמספיק (לדעתי כמעט כל) חיילי צה"ל שהיו מאוהבים ברעיון ה"עולם שבו האויב שלנו אינו מעונין להיות אויבנו"
פציפיזם כאידאולוגיה שנותנת לך לרחף באויר כמו בסרטי וורנר ברו'ס קורסת, כפי שאמרתי, בדיוק כמו שהדמות הקרטונית נופלת שניה אחרי שהסתכלה לטה וראתה שהיא לא עומדת על שום דבר

Mיקי_

New member
מי אתה בכלל שתקרא לי DIKE?

למי אתה בדיוק חושב את עצמך? |זועמת| ובכל אופן, השיקולים של הנאצים לא צריכים לעניין אותי באיך שאני מגדירה את עצמי. מה לעשות יהדות יש את החוקים שלה, ולפי גם אם אני אתנצר אני עדיין אהיה יהודיה כי נולדתי ליהודיה. והנאצים הולכים לפי אותו הגיון מוזר... אבל למה אני בכלל טורחת לענות לך? אנשים שכותבים הערות מהסוג הנחות שאתה הערת, מחליאים אותי. ואני לא אטיף לך מוסר על לחשוב להבא.. וכאלה, כי אני לא ממש מעוניינת שאחרים יגידו לי על מה לחשוב... הממ שזה מה שאתה עשית לא?? |בא לי להקיא|

Mיקי_

New member
תשובה:

כאן, יש להניח שזה נאמר בעקבות החתימה שלי... אבל אורי, לא שיש רע בלהיות דייק, אבל אתה מכיר אותי מספיק טוב כי לדעת שאני לא...

levikon

New member
לא מכיר אותה, לא יודע...

אבל היא משדרת את כל הסימפטומים הקלאסיים... מצטער.

שמע...../images/Emo26.gif

1) קראתי שוב את ההודעה שלה - ואין לי מושג קלוש על מה אתה מדבר. 2) גם אם היה - איך זה קשור במשהו לדיון הזה???

levikon

New member
עזוב, זה באמת לא קשור לדיון

סתם התבטאות אומללה מצידי, מצטער שהעלבתי אותך ואני מבקש את סליחתך. ההתנצלות הנ"ל מתייחסת למנהלת הפורום.

Mיקי_

New member
הסימנים הקלאסיים?

למי מי אתה חושב אתה??? טוב, תזהר שלא יפלו עלייך עדר בוצ'ות באמצע היום
או לחליפין החבר שלי... א-י-ד-י-ו-ט

j i m m y

New member
לא הרבה יותר פשוט להעיף אותו ?

הוא הרי טרול טיפוסי, נכנס לפורום ומתחיל להכנס בכולם..

devil17

New member
לך לך..... למה אתה חושב שהוא טרול?

בגלל שהוא אמר מילה ואחר כך ביקש סליחה? או בגלל זה שהוא העלה שאלה עקרונית וחשובה המערערת את יסוד אמונתם???

Mיקי_

New member
כן זה הרבה יותר קל...

אבל יש פה אנשים שכותבים דברים הרבה יותר גרועים ממנו, ולא זכו עדיין לחסימה. אין לי בפורום הזה יד קלה על הדק ההגבלות, אבל אני קוראת כל הודעה של לא פציפיסטים פה בשבע עיניים, מי שצריך להיות מוגבל, יוגבל.

kedeman

New member
אבל השאלות שלך כן היו קצת טיפשיות

אני לא קשור לפורום הזה ואני גם לא פציפיסט אבל עדיין הייתי יכול לענות על כל אחת מהשאלות שלך והן נראו לי סתם מקניטות ברור שאם באירופה היה לנו כוח מגן אז היה לנו יותר טוב אבל מן הסתם הכוח המגן הזה בא מעצם זה שיש לנו מדינה - אז זה טיפשי להעלות ספקולציה כזאת. (אל אף שהיו התארגנויות מגנות - א"יל ארגון יהודי לוחם. ארגון מחתרתי שקם בתוך המלחמה) והצבא שיש לנו היום לא ממלא עקרונות שהוא בנוי עליהם הוא לא צבא העם והוא לא צבא הגנה אז כשזה ככה זה קצת דוחף אנשים להאמין בפציפיזם....

pikov

New member
פציפיזם MY ASS

מה שאתה קורא פציפיזם, נקרא בעברת פשוטה סרבנות שרות. פציפיזם, אינו קשור לכיבוש או לשטחים או לכל נושא פוליטי אחר. פציפיזם הוא "מצב נפשי" בו הפציפיסט, אינו מסוגל לשאת נשק או להשתמש בו, בשום אופן. גם אם אונסים את אחותו לעיניו, הוא עומד וממלמל שצריכה להיות אחוה בין אנשים ואסור לנהוג באלימות. כל מי שינהג אחרת אינו פציפיסט.

למעלה