בעקבות הפורום התעוררה בליבי שאלה.

tenen

New member
על השאלה הזאת...

אי אפשר לענות בכנות, מכיוון שגם אתה חושב שאתה יודע מה תעשה במקרה כזה אבל שהמקרה יגיע ואני מקווה שלא יגיע אתה לא יודע מה תעשה...

יהונתן10

New member
השאלה הזאת היא מטאפורית וברור

שהתשובה של כל אדם (נורמלי לפחות), תהיה שימוש בנשק בתור הגנה עצמית. זה המצב כיום במדינת ישראל, ולכן זה מצב לא נורמלי/הגיוני שאנו יהודים מוקפים באויבים שרוצים לחסל אותנו נהיה פציפסטיים.

formaldehyde

New member
אני חושב שהגישה הפציפיסטית

במקרה כזה הייתי אומר שהגישה הפציפיסטית היא פשוט לברוח.

והרי ארה"ב היא שיזמה את כניסתה

למלחמה- זה ידוע! אהבל...ארה"ב נכנסה למלחמה נגד יפן מכורח, וגרמניה *היא* שהכריזה מלחמה על ארה"ב ולא להיפך. זאת ועוד- החזית הגרמנית כנגש האמריקאים התחילה באופן חלקי ב-43 עם הפלישה לסיציליה, שנבלמה מהר ונתקעה שנים רבות, כשהחזית הבאה היתה רק באמצע 44, ואת זה אני בטוח שאפילו בור כמוך יודע- הפלישה לנורמנדי. קרב אל עלמיין נערך עוד לפני שהגרמנים נאלצו לפתוח חזית אנטי-אמריקאית, והוא שמנע מהנאצים להשתלט על ארץ ישראל. ועוד נתון- השמדת היהודים הגיעה לשיאה דווקא כשגרמניה היתה בשיא המלחמה בחזית הרוסית ובחזית המערבית-בעיקר נגד ארה"ב. הצטרפות ארה"ב למלחמה לא האטה את השמדת היהודים. שוב- בגלל שיקולים טקטיים (עדיף שהפצצה תיפול על מפעל בדרזדן מאשר על פסי רכבת ומחנה השמדה) האמריקאים והבריטים לא הפציצו את המחנות על אף שריחפו מעליהם, צילמו אותם, והוכיחו היסטורית שיכלו לעשות כן...ז"א, החסכון בעוד פצצה או שתיים הוא שהביא להשמדה של יהודים. בנוגע לשואה- איש אינו חף!

tenen

New member
ארה"ב נכנסה במודע למלחמה עם גר

עם גרמניה מהסיבות הבאות: 1. עוד לפני תקיפת היפנים האמריקאים העבירו ציוד לבריטים ואם זאת לא נחשבת התערבות והיכנסות למלחמה אז מה כן? 2. יפן וגרמניה היו קשורות בברית הגנה ולכן גרמניה נגררה למלחמה נגד ארה"ב, לגרמניה לא היו יותר מדי ברירות. 3. השמדת היהודים הייתה דבר טפשי מבחינת הגרמנים בזמן המלחמה, הם ניצלו המון משאבים למטרה לא מלחמתית ולא הייתה שום סיבה לבריטים ולאמריקאים לשנות את סדר העדיפויות הדפוק של הגרמנים. 4. מבחינה צבאית כל עוד יש לך מספיק כח אדם ונשק אתה יכול לפתוח כמה חזיתות שאתה רוצה, אין ספק שהכנסותה של ארצות הברית למאזן השפיעה על התקדמותם של הגרמנים, לעומת זאת אותו סעיף בדיוק מסביר למה הבריטים למשל לא הפציצו את המחנות השמדה, פשוט מאוד, הם העדיפו לזרוק את כל מה שהם יכולים בקרב מול מקומות אחרים, מלחמה זה הרבה סדר עדיפויות שכן בטח שהיה עדיף מבחינת היהודים שיהיה שונה אבל לא מבחינת הבריטים.

יוד10

New member
היהודים כן יכולים להיות פצפיסטים

מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להיות מדינה פצפיסטית מעצם קיומה באיזור הזה ויכול להיות בכל איזור אחר גם, אבל אם אתה מתייחס לשואה אזי שהשואה נתקיימה במדינה שהחליטה להשמיד חלק מאזרחיה וחלק מאזרחי מדינות אחרות באירופה שהם יהודים אז לא היתה מדינה ואל תשכח שחיינו כקבוצה בתוך עמים שונים במשך אלפי שנים . לנו מגיע להיות מדינה כמו כל המדינות ולא בגלל השואה כי אז אתה בעצם נותן להטלר את הקרדיט שבזכותו יש לנו מדינה , הטלר היה הזרז לעובדה שיש לנו מדינה היום אבל עוד לפניו היתה פעילות להקמת בית לאומי לעם היהודי.

h rob

New member
דווקא יהודי יהיה פצפיסט

זה שאנחנו יהודים מייחד אותנו הנפש המיוחדת שלנו שלא דוגלת במלחמות ובהרג ומנסה לנהוג לפי דרכי שלום למשל בעשרת הדיברות "לא תרצח"

qball4

New member
"לא תרצח" אתה חי באשליה כן?

הקם להורגך השקם להורגו אתם חיים באשליה! אתה מבין גדול בתורה נכון? תראה לאורך כל התורה את המלחמות בפלשתים הערבים של ימינו מה אתה אומר לא לרצוח כן? ושמחבלת נכנסת למסעדה ומפוצצת ראשים של תינוקות זה מותר כן? מעניין. אתם לא אוהבים נשק נכון? אז קדימה לכו לעזה, תתחבקו ותזדהו עם החלאות האלה.. אתם לא מועילים למדינה שלנו, בזמן שאחים שלכם אוכלים כדורים בראש ושומרים על התחת שלכם אתם מודים להם בכך שאתם פצפיסטים ועוד מעבירים ביקורת אני הייתי רוצה לראות איפה הייתם נמצאים עכשיו בלי ההגנה של צה"ל. 6Feet Under

levikon

New member
הם היו נמצאים במקום אליו

החתימה שלך מופנת.... חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

formaldehyde

New member
תשובה אישית

תשובה אישית משמע אני עונה בשם עצמי ולא בשם הפציפיסטים ברחבי העולם אני לא פציפיסט, אבל אני מזדהה עם פציפיזם. אחת הדמויות הנערצות עלי היא גנדי, אף על פי שאיני מכיר את המקרה שלו במדויק, ידוע לי כי גישתו הפציפיסטית עבדה, ובסופו של דבר הוא ניצח במלחמה השקטה שלו. הגישה השנייה לדעתי הרבה יותר דפוקה. להיות הכי חזק כדי לשרוד עובד בטבע, אבל כשמדובר בבני אדם, המטרה היא להמנע מלהפגע ומפגיעה. אני מקווה שברור לך שברגע שאנחנו מפגינים כוח, האויבים שלנו לא מתקפלים ואומרים *טוב הם חזקים אז נהיה כלבים טובים*... אלא מנסים להכנס בנו ביותר כוח. ואז יש מלחמה של *מי יותר חזק* ובסופו של דבר אנחנו מפסידים. לא בתור עם, אלא בתור בני אדם, כי ילדים פלשתינאים נהרגים בשטחים וילדים ישראלים נהרגים באוטובוסים. והכל בשביל משחקי הכוח. כפיש.? אני מקווה, כי אני ממש עייף והסברתי את עצמי בצורה מחורבנת למדי.

יובל 8 1

New member
נקודה למחשבה

אני מצטערת לפוצץ לך ת'בועה אבל אתה קצת חי בעבר. אנחנו כבר לא מיעוט נרדף, אנחנו רוב ואנחנו רודפים. מאז השואה עברו כבר 60 שנה ועדיין אנחנו דבוקים למנטליות הרדיפה, האנטישמיות, הגזענות. היום אנחנו הגזענים, מדינה בה זכויות מקבלים לפי דת, ומי שלא מסכים יכול פשוט ללכת, כי הרי יש להם עוד המון מדינות ואנחנו כל כך קטנים. העבר שלנו הוא נוראי, אבל אנחנו משתמשים בו כתירוץ לפעולות נוראות בהווה. זה שנפגענו לא נותן לנו זכות לפגוע, להיפך. ההיסטוריה הכך כך כואבת שלנו אמורה להזהיר אותנו לעולם לא להתנהג לאחרים בצורה משפילה, מדכאת ופוגעת. כי ראינו לאן שנאה יכולה להוביל... מתוך היטלר כבר מת, אדוני ראש הממשלה מאת: עמוס עוז "אדולף היטלר השמיד שליש מן העם היהודי, בהם הוריך וקרוביך, בהם בני משפחתי. לא פעם גם אני, כמו הרבה יהודים מוצא בקרקעית נפשי מכאוב עמום על כך שלא אני במו ידי הרגתי את היטלר. ודאי גם בנפשך משוטטת הזיה דומה. אין ולא יהיה מרפא לפצע הפתוח בנפשנו. רבבות ערבים מתים לא ירפאו את הפצע הזה."

למעלה