בעקבות התכונית אתמול בערץ 2 על הפאות

נעמה92

New member
בעקבות התכונית אתמול בערץ 2 על הפאות

יש לי כמה שאלות שעלו לי בראש ואתן גם אתם מוזמנים לענות. 1) האם את הולכת עם כיסוי ראש איך הבעל שלך מרגיש עם זה שאת הולכת או לא הולכת 2) לגברים אם האשה הולכת לא הולכת עם כיסוי ואיך אתם מרגישים עם זה? 3) איזה סוג של כיסוי, מלא חצי 4) איך את מרגישה עם הכיסוי? אוהבת מתחברת לא אוהבת...?

נעמה92

New member
עונה....

אני הולכת עם כיסוי ראש, אבל אחרי שהתחנתי לא הלכתי ועכשו התחלתי ללכת עם בנדנות שרוב השיער בחוץ, בעלי היה מעדיף שאני אלך בלי... למרות שבגדול הוא אומר שלא כזה אכפת לו... ואני ממש לא אוהבת ללכת עם כיסוי, למרות שאני מקבלת הרבה מחמאות שזה מאד מאתים לי, ויש לי גם הרה כיסויים מאד מיוחדים, שהבאתי מחו"ל אבל מאד קשה לי עם כובע במיוחד באירועים אני מרגישה כאילו תצקוע לי רמזור על הראש, גם אם זה מטפחת או בנדנה, אני חושתב כמה זה היה יכול להיות יפה, אם רק הייתי עם פן, בלי שופ דבר על הראש. בעקבות כך לאחרונה חשבתי ללכת על הכיוון של פאה, כי אין ספק שצריך ללכת עם כיסוי ראש, אבל יש בעיה מצד הבעל שממש לא מוכן, גם בציבור שלנו (דת"ל ) זה מאד לא מקובל שהולכים עם פאה (אני מתכוונת לפאות היפות משיער טבעי) וכמובן נשאלת השאלה עם את הוכלת עם פאה שהיא כמו השיער שלך אז לכי כבר בלי...

מה זה לא מקובל בציבור שלנו?

ההלכה אומרת שאסור ללכת עם פאה. (ובמיוחד עם הפאות של היום שנראות ממש כמו שער...)

candy77091

New member
אם ההלכה אומרת אז למה נשים הולכות?

ורבנים מתירים למגזרים מסויימים. ההכללה הזו ממש לא במקומה.תגידי הרב שלי לא מסכים אבל להגיד "ההלכה" זה ממש לא נכון.

candy77091

New member
אני נגד המילה רוב.

כי תסתכלי על כמות הנשים שהולכות עם הפאה,איך את יכולה להגיד שרוב? ספרת? ליטאים,חסידים וגם ספרדים(מיעוט),זה מעט בשבילך?

זה לא משנה גם אם יהיו מיליארדי נשים כאלו

דיברנו על הפוסקים, לא על הנשים. רוב הפוסקים הספרדים, כמעט כל הפוסקים הדתיים-לאומיים, חלק מהפוסקים הליטאיים וחלק קטנטן מהחסידי- ביחד זה רוב לדעתי.

candy77091

New member
לדעתי לא.

מאין החלוקה הזו? את למדתי שבקב' אינסופיות אם יש התאמה אז ניתן לספור, במקרה הזה אינך יכולה לערוך התאמה.על כמות בלתי ספירה לא ניתן לומר "רוב". מי אמר שרוב הפוסקים הספרדים קטן מחלק מהפוסים הליטאים?ספרת?הרי הכל עניין של אחוז.(אני עוסקת במתמטיקה ובתורת הקבוצות והמספרים,אני קצת מבינה בזה.)

זה שהן הולכות עם פאה

זה לא אומר שהרבנים שלהם מתירים את זה! 2 מבנותיו של הרב עמר (שהוא נגד פאות) למדו אותי בסמינר (דרך אגב 1 מהן נשואה לנכד הרב עובדיה-שגם הוא נגד פאות) הולכות עם פאה, וכששאלנו אותן למה הן הולכות עם פאה הרי הן יודעות שזה אסור? הן ענו: "אנחנו יודעות, אבל היופי שבפאה גובר על ההלכה" והן העיקר כל הזמן אמרו "איזהו גיבור? הכובש את יצרו"

candy77091

New member
לא דיברנו על יוצאי דופן.

אלא על כאלה שהולכים עם פאה כי הרב שלהם מתיר.

תני שם של רב שמתיר..

ואם הוא מתיר אז בטח זה לא פאות שנראות כמו שער (ולפעמים יותר יפה ממנו)

candy77091

New member
לא אתן על גבי הפורום.

הדיון נגמר מבחינתי, כי הוא הופך למשהו מכוער ומגעיל ואני לא אכנס לזה.

במה את רואה פה משהו מגעיל?

בעקבות הערתך הראשונה דווקא סייגתי את דבריי "כמעט כל", "רוב", "חלק קטנטן" וכו'.

candy77091

New member
הרשי לי לתקן אותך.

כך פוסקים " כל רבני חב"ד ". אני רואה משהו מגעיל כאשר מתחילים להתכסח בשמות של רבנים זה מבזה לדעתי את התורה וההלכה. זה מזכיר לי את הויכוחים והמריבות של ילדים-אני אביא את אבא שלי ואני אביא את דוד שלי.

candy77091

New member
בגלל הניסיון הקודם שלי מהנושא.

ברגע שהדיון נהיה ספציפי עם שמות ,זה כבר יורד לפסים אישיים. ומשם את יודעת לאן זה מגיע.ומהבין יבין.

בסג

New member
הרב יוסף קאפח

והוא מתיר גם פיאות שנראות כמו שער. ועל השאלה לגבי יפיין היתר של הפיאות האיכותיות, השיב בלשון זו "וכי מצווה על האשה שתהיה מכוערת?".

למעלה