בעקבות התכונית אתמול בערץ 2 על הפאות

לידיעתכם:

זו אינה התיפייפות או הסתה! המעשה לכשעצמו נראה אכזרי אף בחורה לא עושה את זה בסין בחיוך אלא בדמעות ומתוך מצוקה של עוני כבד וכן הן מקבלות סכום של 200 שקלים על חתיכה שאח"כ הסוחרים מוכרים במחיר כפול אם לא משולש ובדולרים... ולא הן לא חיות בעושר מזה או בכבוד... הסברתי כבר ששם פועלת מצויינת שבאמת רוצה לחיות טוב- מרוויחה 100 דולר! לחודש.-מצאו את ההבדלים... ולא רק הציבור החרדי משתמש בשיער הנ"ל לפיאות אלא גם הגויות נהנות משיער זה ואף בעולם האופנה הגדול משתמשים בפאות שלימות או בתוספות שיער ואף ציינו את זה בכתבה. שלא נדבר על אנשים חולים ל"ע או סתם נשים חילוניות שמתחשק להן להחליף מראה מדי פעם... פשוט בכתבה הספציפית ציינתי לטובת מי שלא ראה שעינת ארליך -המנחה התלוותה לבחורה בשם גלית שהיא בעלת סלון פיאות גדול ומצליח מאוד בבני ברק!ומכאן זה הושלך על החרדיות ולא רק... ואגב---- פעם, כשרבני אשכנז החלו להתיר לנשים להתהלך בפיאות אלו היו פאות העשויות משיער עיזים!!!! כן. חרדיות חבשו תלתלי עיזים על ראשן... אני חושבת שגם כשאנחנו מייבאים לארץ את כול הפועלים הזרים לעבודות ניקיון, טיפול בקשישים, בנייה וכו' יש בכך מן הניצול כי לרוב אנו סתם ישראלים מפונקים שלא מוכנים לעבוד בעבודות "בזויות" {?}.. אז נכון שאפשר לומר שהם מתפרנסים מזה וזו עזרה גדולה להם אבל עובדה שישראלי מצוי לא יעבוד בעבודה זו ובטח לא בסכומים שהם מקבלים ועובדה שגם את המפעל לפיאות כמו עוד מפעלים גדולים בסין בחרו להקים שם מכיוון שמנצלים את זה שזו ארץ ענייה ואנשים מוכנים לעבוד יותר גרוע מתנאי חמור- העיקר להביא פרנסה לביתם. זה לא המקום לומר שזו התיפייפות וכו' ממש לא! אנחנו העם היהוד- העם הרחמן ועובדה שאפילו סוחרת הפיאות בעצמה הודתה שכן המעשה אכן מטובל בשמץ של אכזריות.. אני לא חובשת פיאה ב"ה ואכן זכיתי לכסות את {כול} ראשי בקסקט והיה ברור לי תמיד שלא אחבוש פיאה כי זה דחה אותי ביותר! למרות שאחותי חובשת פיאה ואני טיפלתי בעבר בפיאות וסירקתי אותן... כיום אני עוד יותר נגעלת מפיאות ולא אני לא ייפת נפש..

candy77091

New member
לא מפתיע בכלל.כל התעשייה מתנהלת היום ככה.

וואף אחד לא מתלונן.זה שאנחנו לא מודעים לזה לא אומר שזה לא קיים.מי שקצת מכיר את התעשייה יודע שתמיד מי שמוכר מרוויח על חשבון העובד השכיר הפשוט.למה לא לחשוב על העופות המסכנים שהולכים לשחיטה ,את חושבת שהתנאים שלהם יותר טובים משל הסיניות הללו?בככלל לא ובכל זאת כאשר אנחנו שוחטים את העוף הזה ואוכלים אותו לכל מיני סיבות, אנשים לא כל כך חושבים על זה.אבל בגלל שיש סערה בקשר לנושא ה"פיאה" אז מחפשים להאיר את זה באור אפל ומגעיל. אז זהו שבעיני זה לא מגעיל.

אני בטוחה שאת רואה הבדל בין עופות לנשים...

ואינו דומה אכילת עוף לסחר בשיער אדם. בוודאי שהתנאים של הנשים טובים יותר, אלא מה? ואף על פי כן, זה עדיין לא מצדיק. כמו כן, יש המון אנשים שגם לא אוכלים עוף מטעמים הומאניים כך שלומר שאנשים לא חושבים על זה, אינו מדוייק.

candy77091

New member
למה אינו דומה?

מה את עושה עם השיער שאת גוזרת?את צריכה אותו?אז למה לא להרוויח מזה למחייתם?זה לא רע בעיני שאנשים משתמשים בדבר שהם כבר לא צריכים.. יש אנשים שלא אוכלים עוף מטעמים הומניים אבל האחוז של האנשים הללו הוא מיזערי כ"כ.. מה שכן לא מצדיק בעיני זה המחיר שמשלמים להם ביחס למה שהאוכלוסיה שלנו ובעולם בכלל משלמת על זה.המחיר מופקע,ואין יחסיות בין ההשקעה של המוכר -מה שהוא משלם לעובדים אצלו למה שוא מרוויח על חשבונם. אם תסתכלי,תראי שגם בחממות עובדים עובדים זרים וערבים,מנקות/ים ומלא כוח אדם זול שמגיע בדיוק באותה שיטה ורעיון ואת לא מתלוננת לדעתי..

יש פה כמה עניינים כאובים, אבל תעשי בינם אבחנה

* תנאי העסקת העובדים הזרים הוא ענין כאוב, שדווקא ארגונים דתיים כמו "מעגלי צדק" כבר השתתפו בהפגנות למען זכויותיהם. *סחר באיברי אדם, או בשיער נשים, בפרט ממדינות נחשלות- הוא נושא שונה. שעליו אנחנו מדברים כעת. בעיני יש פה בעיה מוסרית מדרגה ראשונה.

אני מזועזע מההשוואה.

את אומרת משהו כזה: למה שאנשים לא ירוויחו מהשיער למחייתם, אבל מה החוצפה הזו לבקש כ"כ הרבה כסף. הרי גם ככה אין השקעה רבה של המוכר. אז דבר ראשון- הדבר הרע בזה הוא שהילדים הקטנים בוכים כשמספרים אותם. וזה קורע לב. (הספיק לי הפורומו של התוכנית הזו). הכסף הוא לא הדבר הכי חשוב בחיים, אושר לילדים - הרבה יותר חשוב. דבר שני- מחיר נקבע לא רק ביחס לעלויות אלא בעיקר ביחס לנדירות. ככל שמשהו יותר נדיר - הוא יותר יקר. לכן המחיר כל כך גבוה.

עונה...

אני הולכת עם ברט ביום יום וליציאות/ארועים/חגים/שבתות, אני חובשת פאה טבעית שמתאימ לי הרבה יותר מהשיער הטבעי שלי!!! בעלי מקבל זאת בטבעיות כי הוא פשוט גדל על זה אבל ב"חדרי חדרים" הוא כמובן הכי אוהב אותי "טבעית" חחח אני מרגישה עם הברט וגם עם הפאה על הפנים, זה מגרד לי, מחמם אותי בקיץ, מטריד ומעצבן
ולהזכירכם- אני נשואה כבר 7 וחצי שנים!!!! זה בגלל שאני סובלת מרגישות יתר למגע, אז כנראה זה מפריע לי יותר מלאחרות.. בקשר לפיאה, (בחוג שלנו זה מותר ואפילו עדיף על מטפחת אבל אין כאן המקום להתווכח על כך...) כמובן שיותר נעים לצאת לרחוב או לארוע עם פאה טבעית ויפה אבל קשה לי עם זה שזה עולה כ"כ הרבה כסף כי אם אני רוצה לקנות פאת "קסטם" שתתאים לי בדיוק לראש שלי ושתהיה נעימה יותר למגע/חבישה וגם שתראה יפה וטבעית וגולשת אז אני צריכה להשתחרר או יותר נכון לשדוד 2000 $ לפחות
האמת שהייתי רוצה להלביש את המטפחת הקשורה הזאת שלובשות המתנחלות וגם חלק מה"ספרדיות", זה נראה לי יותר נח על הראש ויותר מסודר- היא לא בורחת כל 5 דקות אחורה, אבל זה מזה לא מקובל אצלינו, חבל...

נעמה92

New member
איפה?!!

אני כ"כ רוצה פאה (וחוץ מבעלי שממש מטיל וטו על העניינן גם המחיר מונע ממני ), וכל מה שאני מצאתי משיער טבעי התחיל מ 2000$ והגיע גם ליותרף, וגם בת דודה שלי מארצות הברית אמרה שמהחרים בניויורק נעים סביב המחיר הזה.. אבל אם אפשר למצוא בפחות אני ממש אשמח...

אין לך בעיה עם פאה טבעית ?

הרי חלק מרכזי בבגדים של האישה הוא שלא תראה יותר מדי יפה / בולטת ברחוב. (לכן, בעבר, היה אסור לאישה ללבוש בגדים בצבע אדום לדוגמא). והמציאו את הפיאות על מנת שיסתיר לחלוטין את השיער הטבעי של האישה. ואז, באו הממציאות- והמציאו פיאה משיער טבעי. שלעתים יותר יפה גם מהטבעי- זה לא נראה לך סותר שכיסוי הראש שאמור להצניע דווקא מבליט את היופי יותר ?

למעלה