בעקבות התכונית אתמול בערץ 2 על הפאות

עונה../images/Emo13.gif

אני הולכת עם כיסוי ראש מלא(כובעים ומטפחות), והבעל שמח בכך(בעיקר כשאני שמה מטפחת). בהתחלה לא היה קל, ביום הראשון הרגשתיכאילו כל העולם מסתכל עלי, והדבר הראשון שהיתי עושה כשהיתי מגיעה הביתה היתי מורידה תכיסוי. היום זה בכלל לא מפריע לי וכבר נהיה חלק ממני.

../images/Emo45.gif

לגבי המטפחות- בהתחלה אשתי לא רצתה לנסות, ואז אני קניתי מטפחת וכשהיא באה הבייתה היא ראתה אותי חובש מטפחת. ואז היא צילמה אותי.......
. לאור התמונה אשתי הבינה שהיא לא תוכל להתנגד לרצוני עוד, והתחילה לברר איך קושרים מטפחות- מאז גם היא התלהבה מהרעיון.

candy77091

New member
לא רצתה לנסות ומה היא כן רצתה לעשות?

יש לך גישה מאוד טובה לחיי נישואין,אהבתי.

גם לנו אין טלוויזיה- אז אשמח לשמוע מה היה

ולגבי שאלותייך- אני הולכת עם כיסוי ראש מלא. בעיקר מטפחות- בעבר גם כובעים. מתחברת ואוהבת מאוד. כנ"ל אישי. בתחילת הנישואין היה קצת מציק ומגרד לי הכיסוי ראש- אבל זה חלף. זו היתה רק תקופת הסתגלות כנראה.... {איך אישי מרגיש עם זה? אני מניחה שכמו איש הנשוי לאשה שומרת מצוות... איך אפשר להרגיש עם זה?} בשורות
וכדאי להדגיש: כמובן שעדיף פאה- חסרת צניעות ככל שתהיה - מאשר גילוי ראש

``ההלכה אומרת``

רק דבר אחד, אשה חייבת לכסות ראשה. איך, מה, למה, מתי וכו` זה כבר נתון לחילוקי דעות בהלכה עצמה, בדיוק כמו שאין נושא בהלכה שאין בו מחלוקת גם בנושא הזה רבו המחלוקות. ישנם גדולי עולם המתירים את הפאה כמו שישנם גדולי עולם האוסרים את הפאה, ואין ``רוב`` לכאן ולכאן.

לא ראיתי את הכתבה, וכאמור בעלי חילוני

וככזה הוא מעדיף אותי במכנסיים ובראש גלוי, ובכל זאת הצלחתי להגיע למצב (בהבנה ובהסכמה) ברוך השם שהיום אני הולכת בחצאית ארוכה + גרביים עבות, שרוול 3/4 ו.....חצי כיסוי ראש. עד לא מזמן הלכתי גלויית ראש ובשבת עם כיסוי מלא, אבל הגענו לפשרה שאלך כל הזמן (ולא רק בשבת) עם חצי כיסוי: מטפחות, בנדנות וכובעים. הייתי מוכנה לנסות פאה, אבל לא נראה לי שבקרוב...

מה היה בתוכנית... ?

בתוכנית: נסעה עינת ארליך לסין עם בחורה בשם גלית שיש לה סלון לפיאות בבני ברק. היא עצמה מסורתית המתהלכת בגילוי ראש. התוכנית באה להראות איך למעשה עושים כסף משיער אדם . בתחילה הראו בחורה חרדייה מבני ברק בשם פייגי שבאה לפני החתונה להזמין פיאה בצבע שמתאים לה- שחור חום, באורך ארוך וכו'.. וכך למעשה יוצאת גלית לסין לתור אחר אורך וצבע השיער הרצוי. הראו את הפועלות שעובדות בעבודה ידנית קשה, הן עובדות כ עשר שעות ביום בתנאי תעסוקה מחפירים: בחום, במרחק ישיבה של פחות מחצי סנטימטר אחת מהשנייה.. על פאות מפוארות עובדים כשבוע!!! בעבודת יד! כמובן שיש תהליך של שטיפה, מיון שיער לפי עובי וצבע וכמובן פרמננט. עובדת מומחית מרוויחה לחודש בין 80 ל- 100 דולר. יש שם שוק של סחר חופשי שסוחרים שם בשיער אדם. לי באופן אישי זה עשה אסוציאציה של "שואה".... הסוחרים מסתובבים בין הכפרים בסין וצועקים ברמקול ממש כמו "האנטיזעכן" אצלינו ואז הנשים שמגדלות שיער יוצאות החותה והסוחר גוזז את שיערותיהן הארוכות והן בתמורה מקבלות 200 שקלים בהשוואה לכסף שלנו... אפילו גלית שעוסקת בזה הודתה שיש בזה משהו אכזרי וכו' אבל היא אמרה אם זה לא נהיה אנחנו זה יהיה משהו אחר.. אני לא הולכת עם פיאות אבל הכתבה הזו הצליחה להמם אותי ואף להגעיל אותי...

נעמה92

New member
לגבי האכזריות אני רוצה להגיד את דעתי בנושא

אני חושבת, שעד כמה שזה נשמע אכזרי, הבנות האלה עבור השיער שלהם מקבלות הרבה כסף יפני, בערך 4000 ש"ח ישראלים, וזה מאפשר להם להסתדר ולחיות ולהתקיים בכבוד, וזה עדיף על שימוש בסמים ועל זנות.

זה כך בכל התחומים

כל התעשיה העולמית נמצאת בסין, מה זה שונה ממיליוני ילדים שעובדים בתנאי עבדות ומייצרים לנו צעצועים?

diklag3

New member
רק שתבינו דבר אחד בלי קשר לפיאות

אין דבר אחד בארץ שלא מיוצר כימעט בסין לידיעתך גם הצעצועים בשילב ובכל מיני מקומות נוצרים בסין את יכולה לבדוק אני עשיתי את הבדיקה הזאת ועליתי על זה שחברות שהיה להם שם טוב ואיכות בבגדים מייצרים עכשיו בסין ועליתי על זה שקניתי חולצה לבעלי טריקו של חברה ידועה והיא עלתה 240 ש"ח ממגה ספורט שבאתי לגהץ את זה ריתי שהתפירה לא כ"כ טובה וסתם הפכתי לראות היכן היא יוצרה והיא יוצרה בסין וכימעט כל החברות שמוכרות מותגים וכו' מייצרות בסין.

וזה עדין סחר בדבר השייך לגוף האדם

ולכן זה כה צורם. דווקא מהיותנו אנשים שמאמינים בייחודיות של שיער אשה, ורואים בו דבר השייך לפנימיותה וצניעותה, הייתי מצפה שלא לסחור בשיער אשה. זה אומנם לא מזעזע ברמה של סחר באיברים כמו כליות, אבל זה לא רחוק משם.

זו היתה המטרה, להכניס ולהלעיט בשנאה את הציבור

החילוני, נגד ציבור שלם אחר, וחבל שכך יוצרים שסעים בעמינו במקום לטפח אהבת ישראל.

למעלה