בעקבות שרשור בפורום אחר - מה מחפשות נשים? מה מחפשים גברים?

dori78

New member
בעקבות שרשור בפורום אחר - מה מחפשות נשים? מה מחפשים גברים?

נתקלתי בפורום אחר בשרשור שעסק בין השאר בהבדלים בין קריטריונים לסינון דייטים אפשריים אצל נשים וגברים.
זה התחיל מתהייה בנוגע להבדלים בהופעתן החיצונית של נשים בארץ ובחו"ל, הבדל שבא לידי ביטוי באופן ברור מאוד כשמדובר בנשים משם שחיות פה.

בין הדברים שנכתבו שם:
מטרה הסופית היא למשוך בני/בנות זוג פוטנציאליים. לצורך כך על האישה הרוסית להיות יפה ומטופחת.
הגבר יכול להסתפק בחשבון בנק, במקצוע נחשב (אם עסקינן בתקופה הסובייטית), בתחביב מאתגר (פריטה על גיטרה, סקי)
."

"מה שלא מובן לי זה למה בחורות אשכנזיות-צעירות היום, בשנת 2015, שלומדות באוניברסיטה,
שמעולם לא עבדו בעבודת כפיים ורובן הגדול עובדות בעבודות צוואורון לבן, שחלקן פוסט-ציוניות ובכלל רוצות להגר מהארץ, למה הן כל כך מוזנחות ומרושלות?
איזה בדיוק אידיאל נשגב עומד מאחורי ההופעה השלומיאלית שלהן? גם המתנחלים ונערי הגבעות מאוד מוזנחים,
אבל להם לפחות יש סיבה (מוצדקת או לאו, זה כבר נושא אחר).
אגב, לא מדובר רק בקיבוצניקיות או במושבניקיות, אלא גם בנשים עירוניות שתופסות את עצמן כמשכילות ואינטליגנטיות
."
כלומר הכותב הזה חושב שהופעה חיצונית מטופחת מאוד היא חובה לאשה, בוודאי כזאת ש"מחפשת שידוך".

בנוגע לכמות ורמת הקריטריונים שנשים מגדירות, כתב מישהו:
"נראה לי שזה יותר אופייני לנשים, שמחפשות נסיך על סוס לבן ורק לקראת גיל 30 מתחילות "להתפשר". הגברים הם הרבה יותר פרגמטיים מהבחינה הזאת."

"יש הבדל רב בין גברים שמעדיפים אישה מטופחת על פני מוזנחת, לבין נשים שמחפשות "נסיך על סוס לבן"."

"אני יודע בוודאות שמישהי פסלה אותי על כך שהתואר שלי הוא לא מטכניון או אונ' תל אביב.
זה היה עוד לפני שהיא פגשה אותי או ראתה את התמונה שלי, כך שאי אפשר לומר שבעצם הפסילה היתה בגלל תכונות כאלה ואחרות שלי.
שלא לדבר על כך שמראש הייתי פסול לדייטים עם מרבית ילידות הארץ בגלל המוצא שלי.
אני לא מכיר אף גבר שיש לו דרישות כאלה כלפי בת זוג פוטנציאלית.
"

לי היה הרבה מה להגיד בשרשור הזה, גם נושא העישון עלה.
אם זה מעניין מישהו אתם מוזמנים.
אני מזהירה מראש
- יש שם הרבה אמירות שאני רואה אותן כסקסיסטיות, שוביניסטיות וגם קצת גזעניות.
אבל אחרי שקראתי הכל חשבתי לעצמי - מעניין לשמוע מה התחושות של מי שכל העולם הזה קצת מאתגר אותו, עוד לפני שמדברים על קריטריונים ספציפיים.

אז מה דעתכם?
איזה קריטריונים נראים לכם רלוונטיים?

Elle992

New member
רק שאראה אם הבנתי נכון

המטרה שנכתוב/נשתף מה הקריטריונים שלנו, או שלהביע דעה על הקריטריונים שציטטת?

הקריטריונים שלי הם מסויימים ונוקשים כי אני אדם קשה מטבעי שלא אתפשר על העקרונות שלי גם במחיר להיות לבד(כן, גבר עבורי זה בגדר מותרות וממש לא מוצר צריכה בסיסי שאני מחוייבת להחזיק כי אחרת אמות בייסורים).

* בנאדם עם ראש, כזה שיהיה לי נעים לשוחח איתו ולהתנהל איתו. אני סולדת מבורות וסורי מכל בני האדם שכאלה אבל לצערי זה די שולט היום - הבורות, שולט לא לדעת דברים בסיסים ולהבין דברים בסיסים, שולט להיות צר אופקים ולאהוב דברים טראשים למדי ועוד ועוד. אז לסיכום - חשוב לי שהצד השני יהיה כמוני בנושא הזה. ומי שמכיר אותי יודע למה כוונתי

ולזה ולטעמי זה מחובר ביחד מצטרפת הכימיה, אם אין כימיה - אין סיכוי שזה יעבוד. קרו לי מקרים של כימיות טובות מאוד עם אנשים וחשבתי שוואלה - כימיה כזו ארצה עם בנזוג.

* אסתטי, אסתטיקה זה דבר שמאוד קריטי עבורי, להתקלח פעם ביום מינימום(מי ישמע, מה ביקשתי כבר, אבל תתפלאו שיש אנשים שלא מתקלחים כל יום), לשים דאו'(דאודורנט) ובכללי פשוט להיות אסתטי, לאו דווקא הסרות שיער וכל זה, שיער מבחינתי זה לא דבר *לא* אסתטי, זה אסתטי ומאוד. אם יודעים לשמור על היגיינה.

* תחומי עיניין דומים, זה גם חשוב לי. למשל: אם הצד השני אוהב מזרחית אין סיכוי שאוכל להסתדר איתו וזה מהסיבה הפשוטה שאני לא מתחברת לסטייל הזה. זה צורם לי ולא נעים לי. בכללי אני לא נגד אנשים כאלה, אני לא ארצה לקיים איתם קשר זוגי כלשהו. וככה גם בסרטים/טעם לבוש ועוד למרות שזה לא קריטי.

* ראש פתוח, אדם של התנסויות ולא נעול על משהו מסויים ומסגרת מסויים, אדם של החופש, אדם כמוני - שלא יכול שכובלים אותו במסגרות כאלה ואחרות.

* ואחרון חביב, כנראה - מראה, זה משהו שחשוב לי שהמראה יהיה לטעמי. ולא, זה לא אומר שעכשיו אני מבקשת בראד פיט(שלא יפה לטעמי) או ג'וני דפ וכד'. הטעם שלי מאוד מאוד רחב, מאוד מגוון, פשוט שיהיה לטעמי.

וזהו נראה לי, לא חשבתי יותר מדי לעומק אבל ממחשבה מסויימת אלה הדברים שאני זקוקה להם בכדי לממש זוגיות עם מישהו. ולא, כרגע אני לא מעוניינת בזוגיות אבל אם בעתיד כן אהיה אז אלה הדברים שאשים אליהם לב(מלבד הקטע שצריך לעבוד/להכניס הכנסה מסויימת שאלה דברים שהם מובנים מאליו, אי אפשר לחיות בלי לעבוד אלא אם כן נולדת לאיזה ברון/יורש עצר מסויים וכד'
וגם אז, עבודה זה לא רק כסף, זה עיסוק. להעסיק את עצמנו במשהו ולהעשיר את עולמנו)

dori78

New member
הבנת מעולה

את חושבת שקריטריונים של גברים שונים מאלה של נשים, כמו שנכתב בפורום ההוא?

Elle992

New member
אני רואה שיש הבדלים בין הדרישות של גברים לנשים

גבר בדר"כ(אחוז מסויים, לא יודעת בדיוק), ימשך לחיצוניות ומאפיינים שקשורים בהאם היא תיהיה אמא טובה/אשה טובה ועוד. חשוב לגברים הקטע הזה, אבל בגלל שאנחנו בעולם כזה שהולך ומתקדם עם השנים אז יש יותר גברים שהם כאילו סוג של "פמיניסטים" נגיד ככה.
אז הם מנסים להסתכל על אשה בצורה יותר שיוויונית אבל זה לא הרוב וזה לא שולט כמו הצד השני.

אשה, בדר"כ תשים פחות לב למאפיינים חיצוניים(המראות שאני רואה - גבר שנראה מוזנח/לא משהו בכלל והאשה ההפך הגמור או שפשוט נראית טוב ביחס אליו) ויותר להאם הוא מסודר כלכלית/יוכל לפרנס את משפחתם בכבוד וגם הקטע של להיות "גברי" מבחינה חיצונית או גם פיזית זה גם משהו ששמתי לב שחשוב ללא מעט נשים. הן יתפשרו על מראה אם הן יקבלו את שאר המאפיינים שציינתי.

אני מודה, אם מישהו יהיה ממש ממש לא לטעמי, גם אם תיהיה כימיה נפלאה - יהיה לי קשה להמשיך הלאה. כי אני הולכת להסתכל על הבנאדם הזה כל יום כמעט. לחיות איתו, אם אני לא נמשכת אליו/הוא לטעמי - אז איך אוכל להמשיך הלאה? אצלי זה עובד ככה. לא יודעת למה

אני מקווה שאם יגיע היום הזה שארצה בזוגיות, אמצא את הגבר הזה שיענה על מספר המאפיינים שציינתי, שזה לא הרבה לטעמי בייחוד ביחס לרשימות מכולת שראיתי שנשים מתהלכות איתן וזה פשוט מייגע. אבל כמובן שזכותן המלאה והלוואי שכולם ימצאו את המיועד להם וחיו באושר

nati6589884

New member
אני אוהב מזרחית ( פיוטים יותר נכון או שירה ערבית).

אבל אני אוהב גם את וורדי ואופרות ושומע מוזיקה כזו. אני לא הייתי מעולם פוסל בן אדם כבן זוג בגלל מוזיקה אני גם לא רואה בשום מוזיקה נחותה מלבד השירה המזרחית העכשווית. בנוגע להשכלה הרבה אנשים הם לא משכלים מאוד אבל השכלה אפשר לרחוש לא הייתי פוסל אדם לא משכיל ואני יש לי השכלה רחבה מאוד במגוון רחב של תחומים אבל אני בהחלט מסכים שאם את משכילה מאוד אין לך מה לחפש אם גבר שלא מבין כלום בתחומי הידע אין על מה לדבר. אז אולי את צודקת. אבל היו לי שיחות נפאות אם אנשים לא משכלים לא חייבים לדבר על שירה או על ספרות או על פיזיקה אני מדבר גם על החיים עצמם. ולכן יש כאלו שבכו במה שאין לי וזה חכמת חיים גדולה וזה חשוב מאוד בעניי. ווהלוואי שהייתי משכיל מאוד גם בזה.

Elle992

New member
לאהוב שירים מסויימים במזרחית

זה עוד מקובל עליי, אני גם אוהבת שירים מאוד מסויימים, אני לא מתחברת למה שעשו ממוזיקה מזרחית בעשור האחרון - הרסו אותה. הפכו אותה לטראש גמור של חתונות וחאפלות. לא מתחברת לזה. אז כן אפסול מי שחובב מזרחית ולא יכול לחיות בלי זה, לא אפסול מישהו שאוהב ז'אנר מאוד מסויים במוזיקה הזו/שירים מסויימים ולא חי רק על זה, אלא גם.

לגבי השכלה - לא ציינתי זאת, הכוונה ב"ראש" הייתה בכלל לא מכוונת להשכלה שרוכשים בכסף, או בלימודים.
הכוונה הייתה לבנאדם שנולד עם ראש, לא סתום ובור. פשוט בנאדם כמוני - שמבין עניין, חכם בכללי. אולי המילה הנכונה היא 'אינטליגנט', אני לא מחשיבה ייחוס ללימודים ותארים כי מבחינתי יש מלא אנשים בורים וחסרי אינטיליגנציה בסיסית שעשו תארים ולמדו רק בשביל "הטייטל". זה לא אוכל אצלי.
אני לא למדתי ועשיתי תארים ואני מקבלת הרבה ביקורת חיובית על כמה שאני אדם שמבין דברים ויודע איך להתנהל, בוגרת נפשית, שזה משהו שלא הרבה אנשים מגיעים אליו. אני לא אוהבת ללמוד ולא אוהבת מסגרות, אני אדם עצמאי שלחופש נולד

nati6589884

New member
כן ברור בחור חכם יצא עם בחורה חכמה.

אין לי בעיה בכלל עם זה אני מבין את זה ,גם לי אין תארים יכולתי להתחיל תואר בתמטיקה שהייתי בתיכון אבל פרשתי לא התאים לי. אני גם לא מתכנן ללמוד. קיצור תעשי מה שנכון לך. בקשר למוזיקה מזרחית כיום היא נוראית הם הרסו את המוזיקה לגמרי איפה הם ואיפה גו עמר? איפה הם ואיפה הפיוטים המסורתיים? או המוזיקה המזרחית של זוהר ארגוב? אם המילים היפות והלשון הנקייה. את צודקת לגמרי. אני שונא מוזיקה מזרחית כזו. אבל באופן כללי לא מפריע לי להיות עם מי שהוא שומע אלה אם הוא חופר לי על זה ואני לא רוצה אם כן אז אני לא היה איתו/איתה בקשר. אני מתחבר מאוד למה שאמרת שאת לא אוהבת מסגרות גם אני לא. אני שונא חוקים בטירוף, שונא מסגרת ,שונא שכולאים אותי אמרו לי שאני אנרכיסט כנראה זה נכון. אבל נולדת לחופש זה נכון מי שכלוא רק סובל, .

Elle992

New member
זו בדיוק הייתה כוונתי

אני כמובן לא אפסול אדם אם עשה תארים/למד משהו, אבל זה גם לא יהיה פרמטר לשיפוט שלי לגביו. זה סתם עוד משהו על הדרך.

ואכן, מסגרות תמיד היווה עבורי כלא, ממש כלא. בגלל זה אני שונאת דתות ושונאת לימודים וכל דבר שיכול לשים אותו במסגרת.
אני רוצה לעשות מה שבא לי, מתי שבא ובעיקר - איך שבא לי.

nati6589884

New member
גישה מעולה יש לך ממש מדהימה.

מתחבר לכל מילה שלך חוץ מזה שאני מאוד אוהב ללמוד ולבד אני לומד הרבה לבד.
בלי אף אחד לא במסגרת ואז אני צובר הרבה ידע.

nati6589884

New member
גם אני אותו דבר שונא כל מסגרת וכל חוק.

זה מפתיע למצוא בן אדם שחושב כמוך לא קרה לי בדרך כלל ושזה קורה זה נפלא.

Elle992

New member
בקריאת חלק מהתגובות כאן, שמתי לב שלא ציינתי תכונות

אופי, ובעצם זה דבר די חשוב.

בתכונות אופי חשוב לי בנאדם נוח יחסית, נוח כזה שלא יעשה לי את המוות על כל דבר ולא יתפס לקטנות בכוונה בכדי למרר את חיי, בנאדם שיודע להבליג על דברים שולים(כמו למה הזזתי את השולחן).

חשוב לי רגישות, ברמה מסויימת ולא אובר רגיש כי בכ"ז, אבל גם לא חסר רגישות כי נתקלתי באנשים כאלה וזה לא נעים בכלל. בייחוד לא בזוגיות.

חוש הומור, בלי חוש הומור זה מתכון לאסון מבחינתי. וחוש הומור כללי, לא רק ל-X הומור מסויים מאוד

פרקטי, בנאדם שיודע להתאים את עצמו לסביבה ולסיטואציות. לא להכנס ללחץ וטראומה ופשוט לדעת לנווט את החיים גם כשלא הכל ורוד.
וזהו נראה לי, מקווה. אני קצת מעופפת אז תסלחו לי

DogsPCI

New member
היי, את באמת קצת מעופפת :)) לא ביקשת כלום... חחח.

אני חייב לציין שקראתי כמה וכמה תגובות שלך, והאמת שקצת קשה לי להאמין שאת רק בת 23 (לא היה 22 לא מזמן...? מזל טוב :)) ). אני חושב שאת עובדת עלינו בפרט זה ;). ואם לא... מה אני אגיד? - מצפה לקרוא אותך עוד 10 שנים :))

לדעתי, יש לך מחשבה טובה, וגישה טובה, ואווירה טובה.
שיהיה בהצלחה בהכל... :).

חג שמח, לכולם.

Elle992

New member
רגע, שאני אבין - אני נשמעת יותר מ-23?

או אולי פחות?
במרץ השנה חגגתי 23, השנים טסות כמו חלום ואני מרגישה
שהזמן נוזל לי בין הידיים ולפעמים זה מדכא, בדר"כ אני מנסה פשוט לשכוח מזה ולחיות כרגיל.

עוד 10 שנים...
שנזכה להגיע לזה!

וחג שמח גם לך

רגע, שאני אבין!

מה'זתומרת שנזכה להגיע לזה?

...
אם תרצי אשאיל לך את מקל ההליכה שלי
או את הכוס של השיניים התותבות

Elle992

New member
את תצחקי, אני עדיין שוקלת ברצינות לקנות מקל

הליכה

ולא מבחינת זקנה, אלא מבחינת משהו מסויים שזה יכול לעזור לי ולהקל עליי במצבים של איבוד שיווי משקל ועוד.
אבל אני רוצה מקל מיוחד, בצבע שחור ועיצוב יפה, לא המקלות הרגילים.
וזה מה שמייאש אותי ומעכב אותי, לא יודעת איפה ניתן בכלל לעשות מקל בהזמנה.

על התותבות אני אוותר

בשלב זה מוותרת על שניהם :) מקל בהזמנה? בטח

אפשר למצוא משהו איפהשהו ברחבי האינטרנט. קטן עלייך.

nati6589884

New member
מי יודע מי יחי ומי ימות?

אי אפשר לקבוע מראש כולם היום אתה חיי עוד חמש דקות אתה מת זו נראה לי הכוונה שלה. אי אפשר לדעת לעולם מה עמוד לקרות אלה לחוות את הווה.

למעלה