בעקבות שרשור בפורום אחר - מה מחפשות נשים? מה מחפשים גברים?
נתקלתי בפורום אחר בשרשור שעסק בין השאר בהבדלים בין קריטריונים לסינון דייטים אפשריים אצל נשים וגברים.
זה התחיל מתהייה בנוגע להבדלים בהופעתן החיצונית של נשים בארץ ובחו"ל, הבדל שבא לידי ביטוי באופן ברור מאוד כשמדובר בנשים משם שחיות פה.
בין הדברים שנכתבו שם:
"המטרה הסופית היא למשוך בני/בנות זוג פוטנציאליים. לצורך כך על האישה הרוסית להיות יפה ומטופחת.
הגבר יכול להסתפק בחשבון בנק, במקצוע נחשב (אם עסקינן בתקופה הסובייטית), בתחביב מאתגר (פריטה על גיטרה, סקי)."
"מה שלא מובן לי זה למה בחורות אשכנזיות-צעירות היום, בשנת 2015, שלומדות באוניברסיטה,
שמעולם לא עבדו בעבודת כפיים ורובן הגדול עובדות בעבודות צוואורון לבן, שחלקן פוסט-ציוניות ובכלל רוצות להגר מהארץ, למה הן כל כך מוזנחות ומרושלות?
איזה בדיוק אידיאל נשגב עומד מאחורי ההופעה השלומיאלית שלהן? גם המתנחלים ונערי הגבעות מאוד מוזנחים,
אבל להם לפחות יש סיבה (מוצדקת או לאו, זה כבר נושא אחר).
אגב, לא מדובר רק בקיבוצניקיות או במושבניקיות, אלא גם בנשים עירוניות שתופסות את עצמן כמשכילות ואינטליגנטיות."
כלומר הכותב הזה חושב שהופעה חיצונית מטופחת מאוד היא חובה לאשה, בוודאי כזאת ש"מחפשת שידוך".
בנוגע לכמות ורמת הקריטריונים שנשים מגדירות, כתב מישהו:
"נראה לי שזה יותר אופייני לנשים, שמחפשות נסיך על סוס לבן ורק לקראת גיל 30 מתחילות "להתפשר". הגברים הם הרבה יותר פרגמטיים מהבחינה הזאת."
"יש הבדל רב בין גברים שמעדיפים אישה מטופחת על פני מוזנחת, לבין נשים שמחפשות "נסיך על סוס לבן"."
"אני יודע בוודאות שמישהי פסלה אותי על כך שהתואר שלי הוא לא מטכניון או אונ' תל אביב.
זה היה עוד לפני שהיא פגשה אותי או ראתה את התמונה שלי, כך שאי אפשר לומר שבעצם הפסילה היתה בגלל תכונות כאלה ואחרות שלי.
שלא לדבר על כך שמראש הייתי פסול לדייטים עם מרבית ילידות הארץ בגלל המוצא שלי.
אני לא מכיר אף גבר שיש לו דרישות כאלה כלפי בת זוג פוטנציאלית."
לי היה הרבה מה להגיד בשרשור הזה, גם נושא העישון עלה.
אם זה מעניין מישהו אתם מוזמנים.
אני מזהירה מראש
- יש שם הרבה אמירות שאני רואה אותן כסקסיסטיות, שוביניסטיות וגם קצת גזעניות.
אבל אחרי שקראתי הכל חשבתי לעצמי - מעניין לשמוע מה התחושות של מי שכל העולם הזה קצת מאתגר אותו, עוד לפני שמדברים על קריטריונים ספציפיים.
אז מה דעתכם?
איזה קריטריונים נראים לכם רלוונטיים?
נתקלתי בפורום אחר בשרשור שעסק בין השאר בהבדלים בין קריטריונים לסינון דייטים אפשריים אצל נשים וגברים.
זה התחיל מתהייה בנוגע להבדלים בהופעתן החיצונית של נשים בארץ ובחו"ל, הבדל שבא לידי ביטוי באופן ברור מאוד כשמדובר בנשים משם שחיות פה.
בין הדברים שנכתבו שם:
הגבר יכול להסתפק בחשבון בנק, במקצוע נחשב (אם עסקינן בתקופה הסובייטית), בתחביב מאתגר (פריטה על גיטרה, סקי)."
שמעולם לא עבדו בעבודת כפיים ורובן הגדול עובדות בעבודות צוואורון לבן, שחלקן פוסט-ציוניות ובכלל רוצות להגר מהארץ, למה הן כל כך מוזנחות ומרושלות?
איזה בדיוק אידיאל נשגב עומד מאחורי ההופעה השלומיאלית שלהן? גם המתנחלים ונערי הגבעות מאוד מוזנחים,
אבל להם לפחות יש סיבה (מוצדקת או לאו, זה כבר נושא אחר).
אגב, לא מדובר רק בקיבוצניקיות או במושבניקיות, אלא גם בנשים עירוניות שתופסות את עצמן כמשכילות ואינטליגנטיות."
כלומר הכותב הזה חושב שהופעה חיצונית מטופחת מאוד היא חובה לאשה, בוודאי כזאת ש"מחפשת שידוך".
בנוגע לכמות ורמת הקריטריונים שנשים מגדירות, כתב מישהו:
זה היה עוד לפני שהיא פגשה אותי או ראתה את התמונה שלי, כך שאי אפשר לומר שבעצם הפסילה היתה בגלל תכונות כאלה ואחרות שלי.
שלא לדבר על כך שמראש הייתי פסול לדייטים עם מרבית ילידות הארץ בגלל המוצא שלי.
אני לא מכיר אף גבר שיש לו דרישות כאלה כלפי בת זוג פוטנציאלית."
לי היה הרבה מה להגיד בשרשור הזה, גם נושא העישון עלה.
אם זה מעניין מישהו אתם מוזמנים.
אני מזהירה מראש
אבל אחרי שקראתי הכל חשבתי לעצמי - מעניין לשמוע מה התחושות של מי שכל העולם הזה קצת מאתגר אותו, עוד לפני שמדברים על קריטריונים ספציפיים.
אז מה דעתכם?
איזה קריטריונים נראים לכם רלוונטיים?