אני חושבת שלכל אחד יש קריטריונים שונים, וזה בסדר
אני לא חושבת שאנשים צריכים לצאת עם אנשים ששונים מהם ב-180 מעלות.
לרוב, אנשים כן צריכים להיות מתאימים במספר מעלות... לא חייב בהכל, אבל כן הגיוני שאנשים ירצו לצאת עם מישהו שיש לו את אותם ערכים, אופי ודרך חיים.
אני אישית לא הייתי מוכנה, בשום צורה ואופן, לצאת עם מישהו ששותה כל הזמן, שמעשן או משתמש בסמים (אפילו לא קלים). הדברים האלה הם מחוץ לתחום מבחינתי.
אני אישית כן שותה פעם בשבוע-שבועיים כוס יין, ואני כן חושבת שזה לגיטימי לשתות שנמצאים בחברה, אבל אני לא מוכנה לצאת עם אדם ששותה כוסית וודקה או ויסקי כל ערב. מבחינתי זה בל יעבור.
מבחינת קריטריונים, אני כן אקדים ואומר שיש לי דרישות... אבל אני חושבת שזה לגיטימי לדרוש דברים כאלה, על מנת למצוא מישהו שהוא בעל ערכים ואופי דומה:
חשוב לי שיש הגייני (כמו שאלי אמרה). אני לא מוכנה לצאת עם מישהו שמתקלח רק פעם ב... הוא צריך להתקלח כל יום ולשים דאודורנט, ושתהיה לו תסרוקת נורמלית בשיער (פחות חשוב לי ארוך או קצר, פשוט שהשיער יהיה מסודר, ולא "יהושע הפרוע").
מבחינת מראה אין לי טעם מסוים... אני גם לא פוסלת אדם על סמך עדה כזאת או אחרת (במיוחד בגלל שאני מעורבת). כן חשוב לי שיהיה יהודי (אני מכירה כאלו שזה פחות חשוב להם... לגיטימי, אבל מבחינתי זה כן חשוב), וזה לא בהכרח מכוון לאסלאם, אלא אני גם לא אצא עם עולה חדש נוצרי... חשוב לי שהילדים שלי יתחנכו על פי היהדות (למרות שאני הכי חילונית שיש).
הדבר היחידי שכן חשוב לי מבחינת מראה זה הגובה... בגלל שאני דרדסית, אני מעדיפה שהגבר יהיה מעל 1.70 (אני יודעת שזה חוצפה לבקש את זה בתור מישהי דרדסית, אבל בגלל שאני כזאת, אני רוצה לאפשר לילדים שלי סיכוי להיות יותר גבוהים או לפחות ממוצעים (אני מאוד סובלת מזה שאני נמוכה)).
מבחינת ערכים חשוב לי שהאדם יאמין בשינוי, ביכולת של אדם לעשות ולשנות סדרי עולם. ולא יהיה אדיש, אלא יעזור לכל מי שמבקש... קשה לי להיות עם מישהו שלא איכפת לו מאחרים, ולא ירתם לעזרה כאשר צריך.
בנוסף לכך, הבחור שאני אצא איתו חייב (אבל חייב חייב) להבין שהצורך שלי בקריירה איננה פחותה מהצורך שלו. אני לא מוכנה להיות אימא במשרה מלאה, ולא גם לא מוכנה להקריב את הקריירה שלי למענו. זה צריך להיות 100% תמיכה לשני הכיוונים, וגבר שירתע מאישה שרוצה קריירה- לא יכול בשום צורה ואופן להיות איתי.
זה משהו שאני לא מכונה להתפשר עליו לאף אחד. מי שרוצה אישה שתוותר על הקריירה בשבילו, שילך לחפש...!
אני גם רוצה (אחרי גיל 30) ילדים, אז גם הוא צריך לרצות ולהיות שותף בהחלטה הזאתי.
מבחינת השכלה... קשה לי לומר, כי כבר פגשתי אנשים בעלי תואר שני ומעלה שיש להם מוח של ציפור, ומצד שני כאלו שהיה להם הנדסאי בלי תואר ראשון, והיו אנשים סופר אינטלגנטיים.
אני כן אומר שאני חייבת שמישהו יהיה באותו עומק אינטילגנציה כמו שלי.. לא יכולה לצאת עם מישהו שהשיחות איתו סתמיות בלבד. ובנוסף, הוא כן צריך להיות עם כיוון בחיים. זה לא בהכרח אומר שהוא צריך להיות כבר "מסודר" או עם הרבה כסף (למרות שזה לא יזיק
), אבל אני לא אצא עם מישהו שלא יודע בכלל מה הוא רוצה מעצמו בחיים, ושהוא לא שואף לעבודה שהיא לא זמנית.
לדוגמא לגבי הבחור שאמר שאין לו תואר ראשון מהטכניון או מאוני' תל-אביב... אני לא עושה עניין לגבי "מאיפה התואר". אם הבחור יודע מה הוא רוצה בחיים, ומבחינתו לקבל תואר ממכללה X היה מספיק בשביל להגיע למקום הזה- אז אחלה!
הדבר האחרון שחשוב לי, והיום אני מבינה שזה גם צורך שלי בחיים זה:
אני צריכה גבר ששומר על הבריאות שלו מבחינת אוכל וספורט. בגלל שיש לי נטייה מאוד קשה להשמנה (ואני לא מדברת על 10 קילו עודף... אלא על השמנה חולנית), אני צריכה שהגבר שאני איתו אהיה ידרבן אותי לשמור על הבריאות שלי ושלו מבחינת אוכל, וגם לצאת לספורט 3 פעמים בשבוע....
לפני שעברתי את הניתוח, הייתי בסכנה בריאותית מאוד קשה, ואני ממש לא רוצה לחזור לזה, ולכן אני לא יכולה לצאת עם גבר שאוהב מאכלים משמינים ולא עוסק בספורט בכלל... אני מפחדת להיגרר איתו (כי זה מאוד קל להיגרר) ולהגיע בשנית למצב שאני על סף מחלות כמו סכרת סוג 2 וכדומה...
לגבי הקריטריונים של הצד השני... אני רואה שזה מאוד משתנה, וזה גם מאוד קשור לחינוך מהבית.
זה לא בהכרח אומר ש"גבר חייב בחורה שהוא רק ימשך אליה". זה ממש לא נכון, אני לא מאמינה שיש מישהי אחת שמוכנה לצאת עם מישהו שהיא ממש אבל ממש לא נמשכת אליו.
מראה ובריאות הגוף הפכו להיות מאוד משמעותיים בחיים שלנו (גם כישראליים, אבל גם כחלק מהעולם כולו), ולכן קשה לי להאמין שאישה או גבר יתפשרו עם מישהי שהם לא נמשכים אליהם בכלל בכלל.
ועם זאת, אני גם לא חושבת שגבר משכיל יתפשר על מישהי שהיא סתומה...
לרוב אנשים הולכים על מישהו שהוא דומה להם בהרבה מובנים, ושוב, זה בסדר גמור, כי אני לא חושבת שהפכים גמורים יכולים להישאר ביחד לאורך זמן.... ערכים, אופי ודרך חיים זה משהו שקשה להתפשר עליו.
אותי, למשל, חינכו להיות אדם עובד ועצמאי, ואני לא אתפשר על מישהו שהוא חסר עצמאות בכלל.
בסופו של דבר זה מאוד עניין של חינוך מהבית, והאם שהאדם לצידך מאמין באותם ערכים שאתה גדלת עליהם.