בעקבות שרשור ההמבורגר - האם המבורגר קפוא בישראל עולה פי 7 מבקנדה בגלל הכשרות?

SupermanZW

Well-known member
אני עשיתי?
אתה זה שטענת שבקנדה כשר זה פי 2.
מסתבר שפשוט שיקרת

פרימיום זה ההפך מvalue, ואין באמת הגדרות סטנדרט שאפשר להסתמך עליהם. אז לא ניכנס לזה

אז אתה אומר שאי אפשר להשוות איכויות
אבל ייתכן והכשרות מוסיפה 20 אחוז למחיר.
לא פי 2
אלא 20 אחוז

אתה שם לב לרצף הטעויות המזעזעות שאתה עושה פה?
אם הכשרות מוסיפה רק 20% למה בקנדה פי 2 זה שכיח למוצר כשר שיש לו מקביל זהה אך לא כשר?

ai27

Well-known member
אם הכשרות מוסיפה רק 20% למה בקנדה פי 2 זה שכיח למוצר כשר שיש לו מקביל זהה אך לא כשר?
לא נתת דוגמה מתאימה
אבל אתה מדבר על כל קנדה? או על אזור נידח כמו הליפקס שבקושי יש בה יהודים?
כי אני בטוח שבעיר עם הרבה יהודים הפער מצומצם בהרבה

SupermanZW

Well-known member
לא נתת דוגמה מתאימה
אבל אתה מדבר על כל קנדה? או על אזור נידח כמו הליפקס שבקושי יש בה יהודים?
כי אני בטוח שבעיר עם הרבה יהודים הפער מצומצם בהרבה
20% הוא לא יכול להיות אפילו ב"עיר היהודים" Thornhill, כי ההערכה השמרנית ביותר היא שכשרות מייקרת ב30% בישראל. הצגתי מאמר מדה-מרקר.

ai27

Well-known member
20% הוא לא יכול להיות אפילו ב"עיר היהודים" Thornhill, כי ההערכה השמרנית ביותר היא שכשרות מייקרת ב30% בישראל. הצגתי מאמר מדה-מרקר.
מאמר לא בהכרח אמין.
השוואה ישירה תייצג יותר

SupermanZW

Well-known member
מאמר לא בהכרח אמין.
השוואה ישירה תייצג יותר
הבעיה שבישראל אין ממש אפשרות להשוות כי הרשתות הלא כשרות יקרות יותר מהכשרות, הן קוראות לעצמן "מעדניות" במקום סופרמרקטים ומכוונות למעמד סוציואקונומי גבוה.

ai27

Well-known member
הבעיה שבישראל אין ממש אפשרות להשוות כי הרשתות הלא כשרות יקרות יותר מהכשרות, הן קוראות לעצמן "מעדניות" במקום סופרמרקטים ומכוונות למעמד סוציואקונומי גבוה.
טיב טעם לא מוגדרת מעדנייה.
הם פשוט פתוחים בשבת, בה יש פחות קונים, ומלכתחילה יש להם קהל מצומצם והמחירים מזנקים.
זה כמו שבהליפקס יש מעט ביקוש לאוכל כשר אז הוא עולה יקר

SupermanZW

Well-known member
טיב טעם לא מוגדרת מעדנייה.
הם פשוט פתוחים בשבת, בה יש פחות קונים, ומלכתחילה יש להם קהל מצומצם והמחירים מזנקים.
זה כמו שבהליפקס יש מעט ביקוש לאוכל כשר אז הוא עולה יקר
יש עיר באונטאריו בשם Thornhill שכינויה "עיר היהודים" כי שיעור היהודים בה הגבוה ביותר בקנדה, אם ממש ממש חשוב לך נסה להשוות בין מחירי המוצרים הכשרים בה למחירי המוצרים הלא כשרים בה. אני לא צופה פער משמעותי מהמחירים בהליפקס. כפי שיכולת לראות, בניו יורק (שיעור יהודים גבוה יותר מבכל מקום בקנדה) הכשר עולה פי 3.19 מהלא כשר. בקנדה מחירי המזון גבוהים מבארה"ב אך הפערים בין הכשר ללא כשר קטנים יותר. עם זאת, הכשר בקנדה עולה יותר מהכשר בארה"ב.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אפילו בקנדה, המבורגר כשר עולה בערך פי 2 מהמבורגר לא כשר, אבל לא פי 7. יכול להיות שמערך הכשרות הוא הארגון העושק ביותר בישראל?

עכשיו, שיהיה ברור, המחיר לצרכן של האריזה עם 8 המבורגרים הוא $6.97 (דולרים קנדים), המוצר נמכר בWal-Mart, עם רווח כמובן. אני מניח שWal-Mart קונה את האריזה מהמפעל ב$5 בערך. אם רשת ישראלית תרכוש את האריזות הללו כדי למכור בסופרמרקטים בישראל, בכמה ימכרו את זה בסופרמרקט, $10 (קנדים) לחבילה, או 27 ש"ח ל8 המבורגרים או קצת יותר מ3 שקלים להמבורגר? אם כן, הרי זה רבע מהמחיר בו זה נמכר לאחרונה, 15 שקלים להמבורגר אחד. אם כן, מעלה הכשרות את מחיר המוצר בישראל פי 4 (נו, פחות מפי 7, הקלה?) אז תארו לכם שהסופרמרקטים לציבור הכללי היו מוותרים על הכשרות, הייתם קונים את מזונכם ברבע מהמחיר שאתם משלמים. אתם מתחילים להבין איזה עושק זה הכשרות?​
סופרמן יש לך טעות קטנה, מ.ח.פ דיבר על ארוחה מוכנה, רק לחמם במיקרו.

SupermanZW

Well-known member
סופרמן יש לך טעות קטנה, מ.ח.פ דיבר על ארוחה מוכנה, רק לחמם במיקרו.
הארוחות של "רק לחמם במיקרו" עולות בקנדה פחות, בגלל שחיי המדף שלהן קצרים יותר. אם אביא דוגמה של "רק לחמם במיקרו" הפער יהיה עוד יותר גדול.

GoldenEyes

Well-known member
מכל הדיבורים האלה עשיתם לי חשק לבורגר
מי מכין לי?
ואל תשלחו אותי לבורגרנץ מקדונלדס ושאר רשתות

SupermanZW

Well-known member
מכל הדיבורים האלה עשיתם לי חשק לבורגר
מי מכין לי?
ואל תשלחו אותי לבורגרנץ מקדונלדס ושאר רשתות
נסה את רשת מוזס, כשחייתי בישראל זו הייתה רשת הבורגרים האהובה עלי. אין מה להשוות למוצרים הנחותים של בורגר ראנץ' ומקדונלד'ס.

GoldenEyes

Well-known member
נסה את רשת מוזס, כשחייתי בישראל זו הייתה רשת הבורגרים האהובה עלי. אין מה להשוות למוצרים הנחותים של בורגר ראנץ' ומקדונלד'ס.
ביקשתי לא להפנות אותי לרשתות :)
גם את מוזס אני מכיר

משתפרת1

Well-known member
אפילו בקנדה, המבורגר כשר עולה בערך פי 2 מהמבורגר לא כשר, אבל לא פי 7. יכול להיות שמערך הכשרות הוא הארגון העושק ביותר בישראל?

עכשיו, שיהיה ברור, המחיר לצרכן של האריזה עם 8 המבורגרים הוא $6.97 (דולרים קנדים), המוצר נמכר בWal-Mart, עם רווח כמובן. אני מניח שWal-Mart קונה את האריזה מהמפעל ב$5 בערך. אם רשת ישראלית תרכוש את האריזות הללו כדי למכור בסופרמרקטים בישראל, בכמה ימכרו את זה בסופרמרקט, $10 (קנדים) לחבילה, או 27 ש"ח ל8 המבורגרים או קצת יותר מ3 שקלים להמבורגר? אם כן, הרי זה רבע מהמחיר בו זה נמכר לאחרונה, 15 שקלים להמבורגר אחד. אם כן, מעלה הכשרות את מחיר המוצר בישראל פי 4 (נו, פחות מפי 7, הקלה?) אז תארו לכם שהסופרמרקטים לציבור הכללי היו מוותרים על הכשרות, הייתם קונים את מזונכם ברבע מהמחיר שאתם משלמים. אתם מתחילים להבין איזה עושק זה הכשרות?
לא.
הלכתי לרשת טיב טעם ובדקתי את מחירי ההמבורגרים שלהם. המחירים של המבורגרים לא כשרים נעים בין 5 ל-8 ש"ח ל-100 גרם בקירוב, תלוי בסוג ההמבורגר. מסתבר שבישראל פשוט הבשר עצמו (בקר או לבן) יקר. אז יופי לך שאתה בקנדה הזולה. תיהנה, ואני בכלל לא מצטערת להרוס לך את הנימוק שהכשרות היא האשמה.

SupermanZW

Well-known member
לא.
הלכתי לרשת טיב טעם ובדקתי את מחירי ההמבורגרים שלהם. המחירים של המבורגרים לא כשרים נעים בין 5 ל-8 ש"ח ל-100 גרם בקירוב, תלוי בסוג ההמבורגר. מסתבר שבישראל פשוט הבשר עצמו (בקר או לבן) יקר. אז יופי לך שאתה בקנדה הזולה. תיהנה, ואני בכלל לא מצטערת להרוס לך את הנימוק שהכשרות היא האשמה.
טיב טעם יקרה כמו שופרסל, אי אפשר ללמוד מטיב טעם מה עלות הכשרות.

SupermanZW

Well-known member
אה, אז כשמביאים לך הוכחה שמוצר לא כשר עולה כמו כשר זה לא תקף בשבילך.
יופי, תיהנה לך בקנדה שלך ותניח לנו ליהנות מישראל שלנו.
יש עניין של היגיון פשוט, אין תהליך שלא עולה כסף, אי אפשר להוסיף תהליך מבלי להוסיף עלויות. טיב טעם מוכרת במחירים יקרים כמו שופרסל, מתח הרווחים שלה גבוה יותר משל שופרסל. מדובר כמובן באחוזים, לא בשקלים, הרי רשת שופרסל הרבה יותר גדולה ויש לה הרבה יותר סניפים.

משתפרת1

Well-known member
יש עניין של היגיון פשוט, אין תהליך שלא עולה כסף, אי אפשר להוסיף תהליך מבלי להוסיף עלויות. טיב טעם מוכרת במחירים יקרים כמו שופרסל, מתח הרווחים שלה גבוה יותר משל שופרסל. מדובר כמובן באחוזים, לא בשקלים, הרי רשת שופרסל הרבה יותר גדולה ויש לה הרבה יותר סניפים.
יופי של היגיון. מה לעשות שבשטח העובדות מדברות אחרת... בערך כמו חלק גדול מהתיאוריות האידאולוגיות שלך על מה בסדר ואיך העולם צריך להתנהל, רק שאופס, המציאות שונה.

SupermanZW

Well-known member
יופי של היגיון. מה לעשות שבשטח העובדות מדברות אחרת... בערך כמו חלק גדול מהתיאוריות האידאולוגיות שלך על מה בסדר ואיך העולם צריך להתנהל, רק שאופס, המציאות שונה.
בסדר את תאמיני בהוספת תהליכים "בחינם" ותאמיני שמשגיחי הכשרות עובדים בהתנדבות. המשיכי לחיות במציאות אלטרנטיבית רק מכיוון שאינך מוכנה להכיר במציאות האמיתית.

עכשיו, שיהיה ברור, המחיר לצרכן של האריזה עם 8 המבורגרים הוא $6.97 (דולרים קנדים), המוצר נמכר בWal-Mart, עם רווח כמובן. אני מניח שWal-Mart קונה את האריזה מהמפעל ב$5 בערך. אם רשת ישראלית תרכוש את האריזות הללו כדי למכור בסופרמרקטים בישראל, בכמה ימכרו את זה בסופרמרקט, $10 (קנדים) לחבילה, או 27 ש"ח ל8 המבורגרים או קצת יותר מ3 שקלים להמבורגר? אם כן, הרי זה רבע מהמחיר בו זה נמכר לאחרונה, 15 שקלים להמבורגר אחד. אם כן, מעלה הכשרות את מחיר המוצר בישראל פי 4 (נו, פחות מפי 7, הקלה?) אז תארו לכם שהסופרמרקטים לציבור הכללי היו מוותרים על הכשרות, הייתם קונים את מזונכם ברבע מהמחיר שאתם משלמים. אתם מתחילים להבין איזה עושק זה הכשרות?
צריך לדבר על מחיר לקילו של 100 אחוז בשר קפוא טחון מתובל.

בישראל יש כמה רמות יש 95 אחוז,יש 75 אחוז...

וכמובן איכות הבשר - אתה לא מצפה באמת שכל הבשר הקפוא(הכשר לצורך העיניין) בעולם יהיה באותה איכות נכון?

נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
צריך לדבר על מחיר לקילו של 100 אחוז בשר קפוא טחון מתובל.
בישראל יש כמה רמות יש 95 אחוז,יש 75 אחוז...
המוצר שהבאתי הוא 75 אחוז בשר, כמקובל בישראל. אתה הבאת משהו באיכות ירודה שבישראל כלל לא נמכר
וכמובן איכות הבשר - אתה לא מצפה באמת שכל הבשר הקפוא(הכשר לצורך העיניין) בעולם יהיה באותה איכות נכון?
וודאי שלא ולכן לא תוכל להשוותו

למעלה