בעקבות שרשור ההמבורגר - האם המבורגר קפוא בישראל עולה פי 7 מבקנדה בגלל הכשרות?

SupermanZW

Well-known member
2.72 ק"ג המבורגרים ב$24 (דולרים קנדים) או 88 סנט ל100 גרם, או 2.45 ש"ח ל100 גרם, על המבורגרים כשרים של קירקלנד. נו, אתם יכולים להסביר איך המבורגר כשר בישראל עולה פי 2 מהמבורגר כשר בקנדה? אני מזכיר, בנוסף, שכשר עולה בקנדה פי 2 מלא כשר.

אגב, את מוצרי קירקלנד לא ניתן לרכוש בWal-Mart אלא רק בCostco.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230823-144353.png
    Screenshot_20230823-144353.png
    3 MB · צפיות: 1

ai27

Well-known member
2.72 ק"ג המבורגרים ב$24 (דולרים קנדים) או 88 סנט ל100 גרם, או 2.45 ש"ח ל100 גרם, על המבורגרים כשרים של קירקלנד. נו, אתם יכולים להסביר איך המבורגר כשר בישראל עולה פי 2 מהמבורגר כשר בקנדה? אני מזכיר, בנוסף, שכשר עולה בקנדה פי 2 מלא כשר.

אגב, את מוצרי קירקלנד לא ניתן לרכוש בWal-Mart אלא רק בCostco.
האם בקנדה יש מרעה בו מגדלים בקר?

בישראל כמעט ואין
לרוב הבקר אוכל גרעינים יקרים.
בהחלט יתכן שעדיף לייבא המבורגר קירקלנד מאשר להכינו מהבקר המקומי שלנו
אך יש מכס גבוה על ייבוא מוצרי בקר

SupermanZW

Well-known member
האם בקנדה יש מרעה בו מגדלים בקר?

בישראל כמעט ואין
לרוב הבקר אוכל גרעינים יקרים.
בהחלט יתכן שעדיף לייבא המבורגר קירקלנד מאשר להכינו מהבקר המקומי שלנו
אך יש מכס גבוה על ייבוא מוצרי בקר
בקיצור זו השיטה, מכס גבוה על ייבוא מוצרי בקר, כדי לדפוק אותכם. האם נבחריך מוכנים להוריד את המכס כדי שתוכל לקנות המבורגר כשר של קירקלנד בזול?

ai27

Well-known member
בקיצור זו השיטה, מכס גבוה על ייבוא מוצרי בקר, כדי לדפוק אותכם. האם נבחריך מוכנים להוריד את המכס כדי שתוכל לקנות המבורגר כשר של קירקלנד בזול?
כנראה שלא.
חשוב להם למנוע פשיטת רגל של חקלאים מקומיים
אז לרוב הם מורידים מכסים רק באופן מדורג ומתוכנן

ai27

Well-known member
פתאום אתה לא תומך בשוק חופשי?
אני תומך.
פוליטיקאים לא
גם ברור לך מה יקרה אם הם יעשו את זה: החקלאים יצעידו עדרים על האוטוסטרדות
בגלל זה המדינה תעשה את זה מדורג

אבל
אתה מבין שזה חשף את השקרים שלך על הכשרות.

תגיד
כמה עולה אצלכם שמן קנדי?
הוא בטח מאוד זול

SupermanZW

Well-known member
אני תומך.
פוליטיקאים לא
גם ברור לך מה יקרה אם הם יעשו את זה: החקלאים יצעידו עדרים על האוטוסטרדות
בגלל זה המדינה תעשה את זה מדורג

אבל
אתה מבין שזה חשף את השקרים שלך על הכשרות.

תגיד
כמה עולה אצלכם שמן קנדי?
הוא בטח מאוד זול
$21.99 למיכל 16 ליטר בקוסטקו.

SupermanZW

Well-known member
אין בקנדה מיכל נורמלי של 1 ליטר?
הכל באריזות תעשייתיות?
זה הקטע של costco, אריזות ענקיות, רק בזכות זה זול לקנות שם. אני לא קונה שם כי אאלץ לזרוק לפני שיפוג התוקף. Costco זה טוב למשפחות גדולות ולא לזוג ללא ילדים. אני קונה בWal-Mart כי כך אני קונה בזול (לא זול כמו costco אבל בכל זאת) ואף פעם לא זורק אוכל.

ai27

Well-known member
זה הקטע של costco, אריזות ענקיות, רק בזכות זה זול לקנות שם. אני לא קונה שם כי אאלץ לזרוק לפני שיפוג התוקף. Costco זה טוב למשפחות גדולות ולא לזוג ללא ילדים. אני קונה בWal-Mart כי כך אני קונה בזול (לא זול כמו costco אבל בכל זאת) ואף פעם לא זורק אוכל.
אתה ממש מתכלב....
מחיר של אריזות תעשייתיות של 16 ליטר אי אפשר להשוות למוצר שמגיע באריזה משפחתית
תחפש מחיר של אריזות משפחתיות. ליטר עד גאלון

SupermanZW

Well-known member
אתה ממש מתכלב....
מחיר של אריזות תעשייתיות של 16 ליטר אי אפשר להשוות למוצר שמגיע באריזה משפחתית
תחפש מחיר של אריזות משפחתיות. ליטר עד גאלון
אני גם לא קונה שמן, כמו שכניי, אני נוהג לטגן בחמאה. חיפשתי את מחיר השמן במיוחד בשבילך.

המחיר אינו הגיוני, המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 ש"ח, וכותבת מתוך ידיעה.
+
זה כבר נושא אחר. מה שבטוח המבורגר קפוא אחד לא עולה 15 שח.
אלא כ5 שקלים. ואפילו 4.44 ש"ח
הוא מעוות את דבריי. כמובן שקציצה קפואה אחת לא עולה 15 שקל וזה גם לא מה שטענתי. מה שסיפרתי זה שאני מתגעגע למוצר שאהבתי ושהיה קיים פעם אך שאינו קיים עוד בישראל-קציצה קפואה, שהייתה מגיעה בלחמנייה קפואה, שהיה ניתן לחמם במיקרו ובתוך שלוש דקות היה עומד המבורגר של ממש, הקציצה עם הלחמניה, מוכן לאכילה. שזה כמובן משהו אחר לגמרי. וזה מה שעלה 15 שקל בזמנו.

הנה, תראי:
1692835054645.png
מאוד אהבתי אותם. במיוחד הייתי מכין ביחד איתם קופסה של צ'יפס להכנה במיקרו ועם כוס קולה בצד. ארוחה פגז. בטח בהשוואה לזמן ההכנה המצטבר של שש דקות במיקרו כי כל אחד זה שלוש דקות.
טענות למח"פ, הוא כתב שזה היה המחיר ששילם.
לא. טענות אליך, שמעוות את דבריי.
יכול להיות שיש קשר בין מחפ למחפוד?
לא.
טענות למח"פ, הוא זה שכתב שהמבורגר קפוא אחד עלה לו 15 ש"ח. אתה לא יכול להאשים אותי בנתונים שהביא מישהו אחר.
רק ש"שכחת" שמדובר בקציצה קפואה שמגיעה בתוך לחמניה קפואה שאחרי שלוש דקות במיקרוגל אשכרה עומד המבורגר בלחמניה מוכן לאכילה. אתה חושב שאנחנו לא יודעים שאתה עושה את זה בכוונה אבל אנחנו יודעים את זה וחצי.
הפי 7 הוא מהנתון שהביא מח"פ, 15 ש"ח להמבורגר בודד.
כן, עם הלחמניה. רק שאת זה "שכחת".
אתה לא יכול להאשים אותי בנתונים שהביאו גולשים אחרים.
אנחנו כן יכולים להאשים אותך בכך שאתה מעוות את הנתונים בכוונה תחילה כדי לצאת צודק בויכוחים/דיונים. וזאת לא ההתנהגות הפסולה היחידה שלך. אחר-כך אתה עוד מעז להתפלא ולהיעלב על חוות דעותיהם השליליות של האנשים עליך. תהיה בן-אדם טוב יותר, ואז לא יחשבו עליך דברים לא טובים. גם כך אתה צודק וישראל יקרה מקנדה פי אחד וחצי או פי שתיים, אבל זה פשוט לא הספיק לך, נכון? היית חייב לעוות את דבריי לכדי "ישראל יקרה מקנדה פי 7", הא? :LOL:

טוב, נו, בטח שזה לא הספיק לך. כי ברגע שאנחנו מכירים בכך שישראל יקרה מקנדה רק בחמישים אחוז או מאה אחוז, אז הרי זה לא פער מספיק גדול, כי זה פער שניתן להסביר אותו בגודל השוק הקטן וכמה גורמים נוספים, מה שהופך את זה ללגיטימי.

שורה תחתונה-ישראל נהדרת :love::love::love:
מח"פ גם ציין שבמסעדה ההמבורגר עולה לו 60 ש"ח.
כן. במקדונלד'ס. אני אוהב את ההמבורגר של ה-250 גרם. אבל אני לא אוהב את כל התוספות אז אני מוריד הכול בהזמנה ונשאר רק עם הלחם והקציצה.
כנראה יקרנית.
מקדונלד'ס נחשבים יקרנים? :unsure:
במשלוח המבורגר 320 גרם עם צ'יפס וסלט קטן עולה לי 55 שקל
אלוהים ישמור, מאיפה אתה מזמין?
המבורגר 320 גרם? אין דבר כזה בישראל ואני לא בטוח שיש אפילו בקנדה. אולי בטקסס.
יש.
קוראים לזה המבורגר כפול, כשכותבים רק "המבורגר" מתכוונים לקציצה אחת.
כן. כזה. יש גם בישראל וגם בקנדה וגם בכל מקום אחר. זה לא כזה "וואו". דיברנו על 320 גרם. לא שני קילו. יש גם מסעדה בתל-אביב שאני מכיר שמוכרת המבורגר (של קציצה אחת) של חצי קילו. אתה פשוט לא מכיר עולם :LOL:
לשתי קציצות בלחמניה קוראים המבורגר כפול בלי קשר למשקל הקציצה. יש גם המבורגר משולש ברשת A&W.
מי אלה? יש אותם בישראל? אני אוהב המבורגרים :D🍔
סופרמן יש לך טעות קטנה, מ.ח.פ דיבר על ארוחה מוכנה, רק לחמם במיקרו.
זאת לא טעות. הוא עושה את זה בכוונה, רק שוכח שאני מכיר אותו כמו את כף ידי ושלכן אין טעם.
הארוחות של "רק לחמם במיקרו" עולות בקנדה פחות, בגלל שחיי המדף שלהן קצרים יותר.
כלומר הן פחות טובות :unsure:
אם אביא דוגמה של "רק לחמם במיקרו" הפער יהיה עוד יותר גדול.
שקר. הרי מקודם סיפרת שלא מצאת באינטרנט המבורגר קפוא עם לחמניה קפואה להכנה במיקרו בקנדה.
בקיצור זו השיטה, מכס גבוה על ייבוא מוצרי בקר, כדי לדפוק אותכם.
לא. מכס גבוה כדי לשמור על החוזק של תעשיית הבקר המקומית, שזה צעד נכון, הגיוני ואף מתבקש במקרה של שווקים קטנים במדינות קטנות, על-מנת לדאוג לחוזקה של הכלכלה המקומית.
פתאום אתה לא תומך בשוק חופשי?
מכס גבוה על ייבוא חיצוני על-מנת לתמוך ולחזק שוק מקומי קטן במדינה קטנה זה לא אי-תמיכה בשוק חופשי.
אני גם לא קונה שמן, כמו שכניי, אני נוהג לטגן בחמאה. חיפשתי את מחיר השמן במיוחד בשבילך.
אמא שלי מטגנת בשמן. איך זה לטגן בחמאה? זה יוצא טעים? כשאני עצמי אגור בבית משלי שיהיה כמובן אחוזת ענק עם משרתים, הטבח, לדרישתי, יטגן במכשיר טיגון ללא שמן. זה מה שהכי בריא ואני הרי צריך לשמור על הבריאות. הרי בואו לא נשכח שנולדתי ב-1998 ושאני מנסה להגיע לגיל 102 כי אני מנסה לחיות מספיק זמן בשביל להגיע ל-31 בדצמבר של 2099 כדי שאזכה לראות את ההיסטוריונים של העתיד מכריזים עליי כגדול בני-האדם במאה ה-21.

ai27

Well-known member
Costco הוא קמעונאי, לא סיטונאי.
סיטונאי זה מי שמפיץ למוכרי-משנה, מסעדות זה לא מוכרי-משנה.
לא אכפת להם מי קונה - אבל אריזה בגודל כזה, פחות שימושית למשפחה.
אנשים שקונים שם קונים אריזות ענקיות, זה הקונספט של הרשת.
מיכלים של 16 ליטר שמן, זאת אריזה שקונים במסעדות, לא אנשים פרטיים.
זאת כמות שתספיק למשפחה גדולה לשנה ומעלה - ומשפחה נורמלית לא תעשה מהבית שלה מחסן לאריזות עצומות.

גם חמאה אתה קונה בכמויות של 16 ליטר?

SupermanZW

Well-known member
סיטונאי זה מי שמפיץ למוכרי-משנה, מסעדות זה לא מוכרי-משנה.
לא אכפת להם מי קונה - אבל אריזה בגודל כזה, פחות שימושית למשפחה.

מיכלים של 16 ליטר שמן, זאת אריזה שקונים במסעדות, לא אנשים פרטיים.
זאת כמות שתספיק למשפחה גדולה לשנה ומעלה - ומשפחה נורמלית לא תעשה מהבית שלה מחסן לאריזות עצומות.

גם חמאה אתה קונה בכמויות של 16 ליטר?
חמאה אני קונה באריזות של 454 גרם, זה ארוז בפנים ב4 "מקלות" עטופים במשקל 113.5 גרם כל אחד. זה הסטנדרד. בקוסטקו יש אריזות של 2 ק"ג חמאה, על 16 ליטר חמאה לא שמעתי. עם 16 ליטר שמן עושים משהו אחר, שופכים את התכולה ל4 מיכלים של 4 ליטר כל אחד. משפחות מתארגנות לקניה משותפת בCostco ומתחלקות בעלויות ובכמויות. שומרים מראש אריזות קטנות יותר שקנו קודם כדי לחלק את הכמויות. משפחות גדולות נדירות בקנדה אבל אנשים מתארגנים כדי לקנות כמויות ענקיות ולהתחלק בהן.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
זה הקטע של costco, אריזות ענקיות, רק בזכות זה זול לקנות שם. אני לא קונה שם כי אאלץ לזרוק לפני שיפוג התוקף. Costco זה טוב למשפחות גדולות ולא לזוג ללא ילדים. אני קונה בWal-Mart כי כך אני קונה בזול (לא זול כמו costco אבל בכל זאת) ואף פעם לא זורק אוכל.​
זה מה שקורה לרוב בחנויות של חרדים ולכן זול לקנות שם, אריזות גדולות, ללא השקעה הקרטונים ואריזות יקרות. ( אחי גר קרוב מאד לסופר יש חסד באשדוד) לא משתלם לערוך קניות עבורו שם.

SupermanZW

Well-known member
זה מה שקורה לרוב בחנויות של חרדים ולכן זול לקנות שם, אריזות גדולות, ללא השקעה הקרטונים ואריזות יקרות. ( אחי גר קרוב מאד לסופר יש חסד באשדוד) לא משתלם לערוך קניות עבורו שם.
לCostco יש גם מלכודת, בשביל לקנות שם צריך כרטיס חבר, אי אפשר לקנות שם ללא כרטיס חבר. בקנדה עלות המנוי היא $60 לשנה. פרט נוסף וחשוב הוא שבקנדה אין כמעט משפחות גדולות, לרוב הזוגות (כאשר מדובר בילידי קנדה) יש רק ילד אחד ובמשפחות מהגרים יש בדרך כלל שניים. 3 ומעלה זה נדיר. אז את בטח שואלת את עצמך "אז מי לכל הרוחות קונה בCostco ואיך הם שורדים?" העניין הוא שאנשים שיש להם חברים שגרים מאוד קרוב אליהם (למשל אותו בניין או מרחק בתים ספורים) קונים בCostco ומתחלקים בעלויות ובכמויות, גם שומרים אריזות קטנות יותר שקנו במקומות אחרים כי יודעים שיצטרכו. שמן 16 ליטר פותחים ושמים ב4 מיכלים של 4 ליטר שקנו במקום אחר, 3 קילו בשר מחלקים ל3 אריזות של קילו שקנו במקום אחר, 4 ליטר חלב מחלקים לשני מיכלים של 2 ליטר, 20 קילו אורז מחלקים ל10 שקיות של 2 קילו, וכדומה. זה דורש טרחה והתארגנות, אבל זה מה שעושים. אגב, רוב הנוהגים כך הם הודים ופנסיונרים. ההודים מאוד מגובשים והפנסיונרים נוטים לגור קרוב זה לזה, יש אפילו communities שחיים בהם בעיקר פנסיונרים. כמובן, יש גם מוצרים באריזות גדולות עם חיי מדף ארוכים, כמו למשל קפה, דבש, גבינות מיושנות, ועוד, שאפשר לקנות כמות גדולה מבלי לחשוש, אבל צריך המון שטח איחסון. גם לאורז יש חיי מדף ארוכים מאוד, אבל בארון נורמלי אי אפשר לשים שק של 20 קילו אורז. יש בתים שיש בהם מזווים ענקיים שמותאמים לאריזות הענקיות של Costco.

SupermanZW

Well-known member
1.2 ק"ג בורגרים ב$3.29 , 6 המבורגרים 200 גרם כל אחד או 27 סנט ל100 גרם או 75 אגורות ל100 גרם. נצחו את זה. עם הכי זול שמצאתם הגעתם ל3.2 ש"ח ל100 גרם, עם הכי זול שמצאתי הגעתי ל75 אגורות ל100 גרם. בקיצור, פי 4.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20230823-145824.png
    Screenshot_20230823-145824.png
    1.1 MB · צפיות: 1
למעלה