בצלאל רוצה לשתף אותך בתחושותיי

Bezalel P

New member
לשאול בנימוס, ואם אין תשובה לשלוח לי מסר.

לגבי עדכונים בבלוג הבית - אתה שוכח שכיום יש דרכים נוספות לתקשר ביני ובין הבלוגרים - הפורום הזה למשל, שהוא אלמנט חדש במערכת היחסים בין הבלוגרים לעורך הבלוגיה. העמוד הראשי מציג מספר רב יותר ומגוון יותר של המלצות, מה שמפחית את הצורך ב"רשומות נושא/המלצה" כפי שהיו בבלוג הבית בעבר. לגבי מפגש הבלוגרים - הוא קודם גם לפני וגם אחרי המפגש. לצערי למפגש הספציפי הזה לא יכולתי להגיע ולא היתה אפשרות לערוך אותו בחסות תפוז. לגבי החלפת המומלצים - אין לי מושג מתי ראית המלצה של התחלפה ארבעה ימים (שזה מה שאתה אומר אם הבנתי נכון), מקסימום בסוף השבוע כאשר לפעמים המלצות נשארות מיום חמישי עד יום ראשון. מה לא ברור במדיניות ההחלפה? הבלוג של הכותב המסתורי - אני לא מכיר את הפרויקט הזה, וזאת פעם ראשונה שאני שומע עליו. יכול להיות שהוא היה מאוד מוצלח אבל זה לא אומר שצריך למחזר. היום יש תחרויות ופרויקטים אחרים. דבר אחרון, בנוגע לנוכחות "דלה ולאקונית" בפורום. אני חושב שעד השבוע האחרון האוירה בפורום היתה מהנה וכיפית, אבל עם תחושות ורגשות אי אפשר להתווכח. שכחתי משהו? אתה מוזמן לגעור בי שוב.

wranger

New member
בצלאל,

לגבי עדכונים בבלוג הבית - אני מסכים שהצורך ברשומות "נושא/המלצה" פחת, אבל לא נעלם. אתה יודע, אמרתי באחד השרשורים לאחרונה שיש תחושה שאתה עושה את המינימום ההכרחי, ואחר כך חשבתי שאולי השתמשתי במילים קצת בוטות מדי, אבל אם אתה טוען שלא ייעשו כאן דברים שהצורך בהם הוא לא אקוטי וזועק לשמיים, אז אולי לא הייתי בוטה מספיק. במילים אחרות, אז מה אם יש פחות צורך? חוצמזה, הנה שוב התיאור של בלוג הבית, כפי שמופיע בבלוג הבית: "בלוג הבית של תפוז. כאן נעדכן אתכם מה בדיוק קורה בבלוגים, מה התחזיות שלנו לעתיד, ומה קורה עם ההצעות שלכם" - לא כתוב כאן שזה בלוג עדכונים טכניים ותחרויות. למשל רשומת המיליון הייתה יכולה למלא פונקציה של "מה בדיוק קורה בבלוגים", ומזמן לא ראיתי עדכון של מה קורה עם ההצעות שלנו. לגבי מפגש הבלוגרים - כן, היה קידום מסוים לפני ואחרי. על אחרי לא נדבר, זה פחות מעניין אותי. אבל למה לא הייתה קוביה ענקית בעמוד הבית של הבלוגיה בשבוע/חודש שלפני? למה לא הייתה רשומה בבלוג הבית? באנר שיופיע בכל הפורומים בתפוז? נעיצת שרשורים רלוונטיים בפורום? ולגבי זה שלא יכולת להגיע - למה? האם התאריך לא התאים לך? האם אמרת משהו, בזמן הדיונים על קביעת התאריך, על מתי נוח לך, או מתי נוח לתפוז לתת לזה חסות? הרי בסופו של דבר התאריך והמיקום נקבעו על ידי מספר מצומצם של גולשים, שלא לומר ע"י גולש אחד בלבד (עכבר)! אז הנה רעיון - מהשנה הבאה, ה-1/7, יום ההולדת הרשמי של הבלוגיה, הוא גם התאריך הקבוע למפגש הבלוגרים. הנה מספיק זמן להתכונן, לארגן חסות של תפוז ולפנות מספיק זמן בלו"ז שלך, או של נעמה, או של כל אחד בתפוז שהבלוגיה מעניינת אותו. כמו כן אפשר יהיה, למשל, לכתוב רשומה מיוחדת בבלוג הבית (כמו שחזרו וביקשו ממך כאן בפורום), וכמובן, ככל שהדבר יהיה מתוכנן יותר זמן מראש, יגיעו יותר בלוגרים. החלפת המומלצים - לא זוכר מתי ראיתי המלצה בת 4 ימים, אבל עדיין: באיזה פרק זמן ביממה הם מתחלפים? האם הוא קבוע, או מתי שיוצא (פעם בוקר, פעם ערב, פעם ממש לפני כניסת שבת ופעם בבוקר יום שישי)? והאם כולם מתחלפים ביחד, או שיש רשומות שזוכות להישאר שם יום וחצי או יומיים? הבלוג של הכותב המסתורי - אכן, אחד המוצלחים. בקצרה, כל יום הייתה מתפרסמת רשומה על ידי כותב מסתורי, והגולשים היו צריכים לנחש מי זה. כל יום ניתן עוד רמז, עד שמישהו פתר, ולמחרת הייתה דמות מסתורית אחרת. לתקופה מסוימת זה היה נושא פרסים, אבל לפני ואחרי זה היה סתם בשביל הכיף. מאחורי כל העניין הזה עמד אורי צציק, שאף נעזר מדי פעם בדמויות מסתוריות שהציעו לו הכותבים (אני מאוד גאה בזה שטומי, הריינג'ר הלבן שלי, הגיע לארבע רשומות לפני שנפתר). בכל אופן, בהודעת הסיום אורי ציין שייתכן והמשחק יחזור בקיץ הבא, כלומר עכשיו, וחבל שלא. אבל בסדר, אני מסכים שיש תחרויות ופרוייקטים אחרים. האמת ששקלתי להמשיך את הבלוג ההוא בעצמי... נו, בעסה מטורפת. ולגבי "דלה ולאקונית" - יכול להיות שאתה מרגיש שאתה משתתף מספיק בפורום. אני לא חושב ככה. אולי זה עניין של טעם. דווקא לדעתי בשבוע האחרון הייתה המון תנועה בפורום, וחבל שהנושא היה טעון כל כך, אבל לפחות היה הרבה על מה לכתוב ולהגיב.

Bezalel P

New member
מותר לי להיות קטנוני רגע?

האם אתה פונה לכל בלוגר ומספר לו שתיאור הבלוג שלו לא תואם את הכתיבה בפועל? תיאור הבלוג הוא משהו כללי, והכתיבה בו היא דינמית ומשתנה במשך הזמן. מפגש הבלוגרים האחרון שהתקיים היה יוזמה פרטית של בלוגרים ושיתוף הפעולה שיכולנו לספק לו היה מוגבל. הסיבות שבעטיין לא ניתן היה באותו זמן לפרוש על המפגש חסות של תפוז אינו רלוונטיות כרגע. ייתכן שבעתיד אכן נערוך מפגש בלוגרים רשמי יותר (אני מקווה שלפני ה- 1/7/08), ואז כמובן שהוא יוכרז זמן מספק מראש ויקודם בצורה נרחבת יותר באתר. הבלוג של הכותב המסתורי - אם מישהו מכם מעוניין להרים את הכפפה ולשחזר את הפרויקט הזה בצורה רצינית, אני מבטיח לשתף פעולה. נקודה אחרונה בנושא החלפת המומלצים. אני אוהב להפתיע. באופן עקרוני, "מומלצים בבלוגיה" מתחלפים מספר פעמים ביום בזמנים קבועים, ושאר המומלצים מתחלפים בתדירות נמוכה יותר ובשעות שונות. לפעמים כל המומלצים מתחלפים ביחד ולפעמים הם מתחלפים בחלקים, זה לא קבוע (כפי שאמרתי - אני אוהב להפתיע).

כלכלונת

New member
בצלאל, זו לדעתי הבעיה עוד לא ראיתי ממש תשובה שלך, שסיפקה אותי. שסתמה את הפה למי שכתב את הטענה והבעיה "עקב קשיים", "סיבות מסויימות", "לא רלוונטי" זה כן! מאוד חשוב ורלוונטי שאתה תסביר לנו בדיוק למה אין שעון שסופר קדימה באותה מידה שתסביר למה הHTML שעכבר וחבריו מבקשים הרבה זמן (חופשי יותר) לא אפשרי. המון המון תשובות שלך הן סתם באוויר, וזה לא עונה על התשובות והבעיות, וזה יוצר רק עוד תיסכול שלא מקשיבים. ולא, נשקול את זה בהמשך לא עוזר לנו

שירה1973

New member
ההבדל בין "לא מקשיבים"

ובין "לא נותנים לי את התשובות שאני ר ו צ ה " הוא הבדל גדול, בעיניי. על פי רוב אני נמנעת מלהשתתף בדיונים האלה, בדיוק בגלל הסיבות הידועות (תוך שניה וחצי הם הופכים להיות אלימים מילולית, ובוודאי לא מאד נעימים לחלק מהמשתתפים ו/או הקוראים), אבל לא אחת אני כן קוראת את ההודעות, גם אם בוחרת שלא להגיב. והדבר שהבחנתי בו שוב ושוב בכל השירשורים שעוסקים בנושא ה"לא מקשיבים" / "לא מספקים לנו תשובות" מאד ברור: זה לא שלא מקשיבים, אלא שלא מספקים את התשובות שחלק מהאנשים מבקש (שלא לומר *דורש* בנחרצות רבה). וכאן עולה כבר שאלה אחרת: האם הקשבה נמדדת רק על פי סוג התשובה שמתקבלת ? אם היו מתקבלות תשובות בנוסח: "כבר בשבוע הבא ניישם את הרעיון החדש שהעלית, תודה !" או "את צודקת לגמרי, אני מסכים איתך והעניין יטופל מחר". האם אז זה כן היה מוגדר כהקשבה ? ומה קורה אם מקשיבים, ועונים תשובות שלא מוצאות חן בעיני השואל ? כי לפי מה שאני רואה כאן, אוטומטית מה שקורה זה שמגיעים למסקנה ש- אין עם מי לדבר, אף אחד לא מקשיב, צריך להתנסח בצורה בוטה רק כדי לזכות בתגובה מבצלאל (ושות'), וכן הלאה. האמנם ? חלק מדיון בין אנשים, בעיניי כמובן, היא היכולת לקבל גם תשובות שלא מוצאות חן ולא להסיק מיד שזה סימן שהאדם השני לא הקשיב לי, אלא מאד אפשרי שהוא הקשיב, לא הסכים אתי או חושב אחרת ממני. גם זו הקשבה, גם אם היא פחות נעימה כמובן.

wranger

New member
ועדיין, צריך להפריד

... בין תשובות שלא מוצאות חן, לבין תשובות ריקות מתוכן. לצערי, יש הרבה משני הסוגים.

כלכלונת

New member
מקשיבים. אני בטוחה אבל לא נותנים הרגשה שמקשיבים. זה מה מפריע לי. ההרגשה. שוללים הכל- וזה לא ממש נחמד, אבל סבבה אבל לשום דבר לא נותנים תשובה ממש מספקת שממש תשאיר אותנו סגורים מכל כיוון בלי פרצה להגיב או למחות

שירה1973

New member
"הרגשה" היא הדבר הכי סובייקטיבי בעולם

אם חברה תגיע אלי ותגיד לי: "בזמן האחרון אני מ ר ג י ש ה שאת כועסת עלי...." גם אם אגיב ב"מה פתאום !?" מופתע, ואשטח מולה את כל ה"עדויות" שמוכיחות לכאורה כמה אני לא כועסת, הרי בסופו של דבר - היא *מרגישה* ככה ועם תחושות כידוע, קשה מאד להתווכח. את אומרת שאת מרגישה שלא מקשיבים לך ? אני לגמרי מאמינה לך, אבל בגדול אני חושבת שהרבה פעמים הרגשה היא פונקציה של ציפיות (אולי לא ריאליות). למשל ההגדרה שלך ל"תשובה לא מספקת". אין לי מושג למה התכוונת בדיוק, אבל מכיוון שקראתי קודם בשרשור מגוון של תשובות לא מספקות אני מניחה שלכך התכוונת. העניין הוא, שכל אחת מהתשובות שניתנו מספקות לגמרי, בהנחה שהשומע מוכן להסתפק בהן. תשובה כמו: "אין לנו כוונה לשנות את העניין הזה" היא תשובה לכל דבר ועניין, בפרט כאשר מדובר במערכת כמו תפוז. אני מסכימה איתך לגמרי שלו בן זוגך היה עונה לך את התשובה הזו כאשר את מנסה לשוחח איתו על יחסיכם הרומנטיים - היה מקום להניח שזו תשובה לא מספקת. ציפיות, כבר אמרנו ? יש כאן מערכת יחסים בין גוף, *חברה עסקית* לכל דבר, ובין הבלוגרים שלה. הציפיות שלי מההנהלה של החברה הזו היא שהיא תפגין יחס של כבוד ונימוס בסיסיים, לא הרבה מעבר לזה. אף אחד לא חייב לי שום דבר, אף אחד לא חייב לי הסברים מדוע אין שעות שסופר קדימה או בכל כיוון אחר, אני יוצאת מתוך הנחה שאני לא מעורבת בכל האספקטים של קבלת ההחלטות של החברה, כי אני לא חלק מהחברה (הגיוני, אם חושבים על זה). אני מצפה מתפוז שלא ימתחו ביקורת על התכנים שאני בוחרת להעלות בבלוג שלי ובתמורה אני לא אמתח ביקורת על דרך ניהול המערכת המאד מורכבת הזו. דוגמא מהחיים, מה שנקרא, לגבי ציפיות והרגשות: לפני כשבועיים שלחתי מסר לבצלאל, ביקשתי ממנו ליצור קשר כדי לסייע לי בבעיה מסויימת שהתגלתה בבלוג שלי. רשמתי את מספר הפלפון שלי, הכנתי את מיתרי הקול והתכוננתי נפשית לשיחה עם האיש. דממת אלחוט במשך יומיים. אחרי יומיים הגיע מסר מתנצל, ובו הוא מסביר שעברו עליו יומיים מאד עמוסים והוא מתנצל על כך שלא היתה לו ההזדמנות ליצור קשר. הוא שאל האם אפשר להתקשר, ואני בתגובה השבתי שהבעיה כבר נפתרה בדרכים אחרות. האם יכולתי לזנק ישר אל ההרגשה שהנהלת תפוז לוקה בחסר? האם יכולתי ישר להסיק שלא מקשיבים, שאין מענה, שאין עם מי לדבר (וכו') ? האם יכולתי להגיד את המשפט שמתחיל במלים : "אני מרגישה ש...." ? בוודאי שכן. אבל אני יכולה גם לא. אין לי ציפיות, ולפיכך גם תחושות האכזבה והתסכול לא מגיעות. ועוד מלה קטנה לסיום בענייני ניסוח. את כותבת: "לשום דבר לא נותנים תשובה ממש מספקת שממש תשאיר אותנו סגורים מכל כיוון בלי פרצה להגיב או למחות".... הניסוח הזה, בחירת המלים גורמת לי ל ה ר ג ש ה שמדובר בסוג של מאבק כוחות, כאילו הרצון שלך (ושל אחרים) הוא קודם כל להגיב ולמחות, ולפיכך התפקיד של תפוז הוא לחשוב על תשובות כלכך סגורות, כל כך נוקשות וברורות ומוגדרות, עד שייחסמו לכם כל אופציות התגובה או המחאה... למה ? למה חייבים למחות ? ואם כבר חייבים למחות - האם באמת חסרים נושאים במדינה למחות כנגדם ? יום טוב.

wranger

New member
קטנוניות זה כיף. מותר לי גם? ../images/Emo3.gif

אני לא פונה לכל בלוגר ומספר לו שתיאור הבלוג שלו לא תואם את הכתיבה בפועל. אבל גם טרם נתקלתי בתיאור כל כך ספציפי ומדויק לגבי נושא הבלוג. נכנסתי עכשיו אקראית לכמה בלוגים בעדכונים האחרונים ובכולם נכתב משהו ערטילאי ביותר בתיאור הבלוג. בסדר, באותה מידה אפשר אולי להביא בלוגים עם תיאור בלוג מפורט. אז אתה יודע מה, תשנה את תיאור הבלוג למשהו קצת יותר ערטילאי או למשהו קצת יותר מדויק (למשל "בלוג עדכונים טכניים, חידושים ותחרויות בבלוגיה"). על זה לא יהיה לי כבר מה להגיד. מפגש הבלוגרים היה יוזמה של בלוגרים, אה? גם בלוגים. גם פורומים. גם קומונות. הכל מבוסס-תוכן-גולשים. ועדיין, אפשר היה להביע דעה מצד ההנהלה, אפשר היה להשתתף בקביעת התאריך, אפשר היה לקדם בטירוף. לגבי מפגש עתידי - אני חושב שה-1/7 הוא תאריך טוב גם כי הוא סמלי, גם כי זה כבר חופש גדול... אבל טוב, כשנגיע לגשר. הבלוג של הכותב המסתורי - העתיד המקצועי שלי כרגע די לוט בערפל (מילים יפות ל"אני לא מוצא עבודה, קיבינימט!"), אבל ברגע שקצת יתבהר, ובמידה ואף אחד לא יקח את זה על עצמו, אני אשמח לקחת את זה על עצמי כתחביב מהצד. אני אהיה איתך בקשר (במסרים, הפעם...
). ולגבי המומלצים - אני רק מקווה ש"אני אוהב להפתיע" זה לא ניסוח אחר ל"אין לי מושג, כשיוצא לי אז יוצא לי". אבל נו, בסדר. אני אסתפק בזה כרגע. בצלאל, התעייפתי מהויכוחים. בוא נשלים.

למעלה