בצלאל רוצה לשתף אותך בתחושותיי

Naama P

New member
וגם אני רוצה לשתף אתכם בתחושותיי

כמנהלת לשעבר של הבלוגיה ומנהלת של כל מחלקת הקהילות בתפוז בהווה, אני לא יכולה שלא לתמוה על העליהום שנעשה כאן. בצלאל עובד קשה, קשה מאד כדי לקדם ולשפר את הבלוגיה. העבודה שלו לא מסתכמת אך ורק במציאת קידומים, אלא גם בטיפול פרטני בבלוגרים, באיפיון אדמין חדש ופיצ'רים שיעשו לכם את חווית הכתיבה בתפוז נעימה ובפיתוח המוצר. אנחנו מבינים כי "הבול הזה" עושה לכם טוב, וכך צריך שיהיה, אבל אין פה ילדים יחידים ושיקולי העריכה הם מורכבים מאד. אנחנו מודעים לצורך להיות קשובים לרחשי ליבם של הכותבים בבלוגיה, אבל ישנן פעמים שעורך אינו יכול להענות לכל הצרכים והבקשות, כי "כולם היו בניו". אז אחרי הוצאת הקיטור, מה עושים? חשוב לכם שרשומה כזו או אחרת תקודם? 1. פנו במסר אישי והסבירו למה דווקא הרשומה הזו צריכה להופיע בדף הראשי. 2. הכניסו אותה לשירשור המומלצים בבלוגיה. 3. הכניסו אותה להמלצות הגולשים. 4. נסחו את המסרים בצורה נהירה ומנומסת, זה עוזר. 5. הערות כמו "בזמנו של צציק" או "בזמנה של נעמה" לא תורמות לאיש, גם לא לכם. בצלאל -
ענק. כבר אמרתי לך שאני אוהבת אותך היום? נעמה

שמים1

New member
אני חושבת שתגובתך מעליבה

אני פגעתי בבצלאל ? עשיתי עליהום? שאלתי שאלות עינייניות כדי לקבל תשובות עניניות מתוך מודעות לכך שבצלאל עובד קשה מאוד ומתוך הערכה רבה אליו . תגובה כמו שלך נותת לשרשור הזה ניחוח מאוד לא נעים . אני חושבת שאנשים מבוגרים יכולים לאמר את שעל ליבם , אני הקפדתי על התבטאות הולמת ומכובדת.

דנטל

New member
על ראש הגנב בוער הכובע

היא הזכירה את השם שלך? עובדתית יש בשרשור הזה עליהום והיא לא האשימה דווקא אותך בכך.

שמים1

New member
דנטל אני חייבת לאמר לך

ההתנהלות שלך היתה מאוד לא מכובדת באשכול הזה ולא בגלל שדעתך שונה , אלא משום שתקפת אותי ודיברת אלי מאוד לא יפה לאורך כל השרשור ולו רק בגלל שאמרתי את דברי . אינני נמנית בקליקה של הבלוגיה , אני לא מכירה לעומק את האנשים כאן , חשתי מתוסכלת והבעתי את דברי! אל תאמרי לי שעל ראש הגנב בוער הכובע ... התשובות שלך אינן מכבדות את האשוכל הזה . אני חושבת ששני המנהלים כאן מסתדרים מצויין ללא עזרתך שאינה מכבדת אותם כלל וכלל !

Naama P

New member
לא היתה לי כל כוונה להעליב אותך

תגובתי אמנם שורשרה אלייך, כי את פתחת את השירשור, אך היא לא כוונה אלייך באופן ישיר.

שמים1

New member
בסדר נעמה

את פתחת פשוט באותן מילים שאני פתחתי את האשכול ולכן חשבתי שתשובתך מכוונת אלי . ואני חייב לאמר שהעליהום הוא בעצם על י שפתחתי את האשכול הזה , זה לא יתכן שכותבים לא יתנו לכותבים אחרים להביע את דעתם . עשיתי זאת באופן מכובד מפני שחשבתי שזה נושא שבהחלט ראוי להעלותו בפורום הבלוגיה . אני רואה בבול הזה כבחירת מנהל ולכן נראה לי פסול לפנות למנהל הבלוגיה ולאמר לו בצלאלא תן לי בול , אני חושבת שבמצב כזה הבול מאבד מערכו . וכן הבעתי רחשי ליבי וצר לי שלאורכו של כל השרשור הזה נלחמתי על הזכות הזו . אנא ראי את תגובותיה של דנטל אלי , מספר פעמים באופן מתגרה ובוטה כדי ליצור פרובוקציות . מיציתי את הנושא ואני מאחלת לכולם בהצלחה וכתיבה פוריה .

Naama P

New member
יפתי

אני מבינה את הרצון ואת הכייף שבלקבל את "הבול" בהפתעה, ובכל זאת מתפרסמות פה כל כך הרבה רשומות טובות, ששוות קידום ואנחנו לא תמיד מצליחים להגיע לכל הרשומות הראויות. זה נכון לתקופתי וגם לתקופתו של צציק (אז היה מקום לשמונה קידומים בלבד בדף הבלוגיה). הדברים כל הזמן משתפרים, בנינו דף בלוגיה חדש ועמוס בקידומים שלכם ושלנו ועכשיו אנחנו בודקים אפשרות של דפים פנימיים שגם הם יערכו בנושאים ספציפיים יותר. אנחנו כל הזמן חושבים על שיפורים, אבל זה לוקח זמן וזה לא מהיום למחר. כן, גם אנחנו בני אדם וגם אנחנו לעיתים מאבדים את הסבלנות, כמוכם. ליל מנוחה וחלום
נעמה

wranger

New member
גם אני רוצה! גם אני רוצה לשתף!

נעמה, קודם כל יפה שמצאת לנכון להגיב, ולא דאגת מכך שזה ייראה כאילו האחות הגדולה באה להגן על אחיה. כי ככה זה נראה, אבל בכל הכנות, אני חושב שזה חשוב להראות שאפשר לדבר גם עם מישהו אחר בתפוז. שנית, אני אמנם כמעט ולא התערבתי בכל השרשור הזה, אבל בסעיף 5 כאן למעלה כתבת "הערות כמו "בזמנו של צציק" או "בזמנה של נעמה" לא תורמות לאיש, גם לא לכם" - והיות וקראתי את כל השרשור מההתחלה ועד הסוף ולא מצאתי אף אחד אחר שאמר את זה, אני אניח שאת מדברת על זה, ולפיכך אגיב - אני מבין שצריך לתת גיבוי למי שנמצא מתחתיך, דהיינו בצלאל, מול אלה שבאים אליו בטענות, דהיינו אני, שמים1 ואחרים. אני מבין גם שהגיבוי הזה בכלל לא קשור לדעתך האישית, והאם את חושבת שבצלאל הוא בסדר או לא, אלא כי ככה עושים בארגונים כאלה, נותנים גיבוי בציבור ואז הולכים הצידה וגוערים בו בפרטיות אם הוא לא בסדר. אני מכיר את המשחק, זה בסדר מבחינתי. אבל אני מקווה שאכן הייתה שם שיחה פרטית בין בצלאל לבין מישהו (את?), כי העניין הוא, נעמה, שיש דברים שנכתבו בימים האחרונים, שהם פשוט נכונים אובייקטיבית - אני אעיד רק על הדברים שאני כתבתי, ואם מישהו ירצה להוסיף שיצטרף - למשל עניין חוסר תשומת הלב לפרטים בעמוד השער של הבלוגיה, כגון עדכוני השורה הרצה (זכרונה לברכה? היא לא חוזרת?), דברים שקשורים לפרסום תחרויות והבהרת מדיניות החלפת המומלצים (אני לא אגיד מילה לגבי הבחירה שלהם, רק תוהה על המועד שלה) - כי אני חוזר ואומר שקרו מקרים שבהם ראיתי מומלצים עם בול בן ארבעה ימים. אני מבין שבצלאל הוא בן אדם, ושהוא עובד קשה, ושהוא שונה באופיו ובטעם שלו ממך או מאורי - אבל זה יכול אולי להסביר למה הנוכחות שלו בפורום היא דלה ולאקונית. למה הוא לא כותב הרבה בבלוג הבית, למה הוא לא המשיך בקיץ הזה את הבלוג של הכותב המסתורי. זה בשום פנים ואופן לא תירוץ לחוסר תשומת הלב לעמוד השער של הבלוגיה ולאי-קידום מספק של מפגש הבלוגרים (אני באמת לא מבין, האם אין לתפוז אינטרס במפגש שכזה?), למשל. ודבר אחרון - די כבר עם ה"יש דרך אחרת להגיד את זה". נכון, יש דרך אחרת, ולפעמים משתמשים בה - אבל אז לא מקבלים מענה. כמו שכתבתי פה איפשהו לפני כמה ימים (אין לי כוח לחפש, וארוחת הערב מתקררת), קודם צריך לשאול כמה פעמים בנימוס, לזכות להתעלמות מוחלטת, ואז לשאול בעצבים, לקבל את תגובת ה"יש דרך אחרת", בלי תשובה עניינית, לנסח שוב בנימוס ורק אז לקבל תשובה. מכיוון שכך, למרות שזה לא נעים, אני יכול להבין למה אנשים בוחרים ללכת ישר בדרך העצבנית עם הטון הלא-נעים, רק כדי לחסוך זמן על הודעות מנומסות שלא יזכו למענה ממילא.

Naama P

New member
אני מקווה שערבה לך ארוחת הערב

אני המנהלת של בצלאל ולא אחותו, לכן לא היתה לי כל דאגה שזה יראה אחרת (איף יו נו וואט איי מין). אני לא מכחישה, ישנם דברים שאנחנו צריכים לבדוק, והם אכן יבדקו באופן יסודי (כמו למשל מפגש הבלוגרים) או זמני הקידום התחרויות (אנחנו כל הזמן בודקים את עצמנו ונראה שעדיין לא הגענו למינון המתאים). מצד שני ישנם כל כך הרבה דברים שבצלאל הכניס למערכת, שאצלי ואצל צציק לא היו. כל אחד מביא את עצמו אחרת, ישנם שמעדכנים את בלוג הבית יותר וישנם שמעדיפים להתרכז בפיתוח אדמין הבלוגרים ועדיין מדובר באדם אחד שמג'נגל בין כל כך הרבה תחומים. יש לכם ביקורת? פנו אלינו דרך תיבת המסרים ונשמח להתייחס אליה במלוא הרצינות, בעל פה, בטלפון, בפגישה פנים אל פנים או בכתב, אבל הדרך בה נעשים הדברים (פתיחת בלוג "החברים של בצלאל" לדוגמא) והמהירות בה נשלפים פטישי השניצלים, אינן מביאות כבוד רב לכותב. ועכשיו אני פונה לכיוון ארוחת הערב שלי, בתיאבון לכולנו.

wranger

New member
ארוחת הערב הייתה איומה, תודה רבה.

דיאטה זה רצח. שונא ירקות. איך הייתה שלך?
לעניינינו - אני מסכים ושמח שבצלאל הכניס למערכת הרבה דברים שלא היו לפני כן, ומבין שלמנהלי בלוגיה שונים יכולים להיות סדרי עדיפויות שונים. עם זאת, כפי שאמרתי קודם, זה לא מהווה תירוץ לכמה דברים, ואני שמח שהם ייבדקו. אגב, כשעזבת את ניהול הבלוגיה לטובת ניהול עניינים נשגבים יותר, אמרת בהודעת הפרידה שיחליפו אותך שניים - אחד שיטפל בפיתוח המוצר ואחד שיטפל בתכנים. בצלאל הוא רק אדם אחד, ואכן מג'נגל בין הרבה תחומים כבר שלושה חודשים לבדו. מתי יצטרף אליו עוד מישהו, אם כך? ובלי קשר, נעמה, אני ממש שמח שקפצת לבקר בפורום, ומאוד משעשע בעיני שהחלפת כינוי ועכשיו יש לך ולבצלאל כביכול אותו שם משפחה (סתם, אני יודע שלא)...

Naama P

New member
כל הכייף בדיאטה!

שלי היתה סבירה וכחושה. אני זוכרת בהחלט מה אמרתי, אבל תכנונים לחוד ומציאות לחוד וכרגע אין לנו תקן לעוד עורך. זה לא אומר שאנחנו יושבים בחיבוק ידיים ומקבלים את הגזירה, להפך, רק שלפעמים זה לוקח יותר זמן ממה שתוכנן ואתם ואנחנו משלמים את המחיר. אגב, אני כאן מדי יום, היות וזה אחד ממוצרי הקהילה המובילים, אני רק לא כותבת... מסכן בצלאל, הוא צריך להוכיח שאין לו אחות

Tali1912

New member
wranger ענק

מצטרפת למה שכתבת הוצאת לי את המילים מהפה, קח כמה בולים להדבקה כי ההודעה הזאת שווה מומלץ. זה בדיוק התחושות אבל הם מנסים להתעלם ממה שקורה.

ע ל ו מ ה

New member
יפה כתבת ../images/Emo45.gif

אני מניחה שאין טעם להתרפק על ימי אורי או נעמה, כי מספר הבלוגים ומספר הרשומות הולך וגדל ולכן העומס והדינמיקה הם אחרים. אבל אני חותמת על כל מילה לגבי
הנוכחות הלאקונית בפורום ובבלוג הבית - מבחינתי זה התסכול הגדול, כי אף פעם אי אפשר לדעת אם ההודעה (ביקורת/רעיון/הפניית תשומת לב) נקראה ולא קיבלה תגובה או סתם טבעה - ממש כפי שכתבת בפיסקה האחרונה.
אי הבהרת המדיניות (ממש בקנאות, כאילו כאידאולוגיה)
איזה כיף באמת היה הכותב המסתורי!
לא ברורה ההתעלמות המוחלטת ממפגש הבלוגרים ומה-בלוג (עכשיו כשאני חושבת על זה אני תוהה אם זה הפליה מתקנת או תיקון הפליה - התעלמות ממה שהיו שקראו לו "האליטה"). באשר לנוכחות הלאקונית בפורום, אני חייבת להודות שלאור המציפים המיותרים שדוחקים הודעות לדף הבא עם כל מיני "שבת שלום", "שבוע טוב", או "מזל טוב לכוכב נולד"; ולאור הנודניקים שמפרסמים את הבלוגים והרשומות שלהם שלא בשרשור הנכון, אני מתגעגעת לגישה של לרכז כאלה הודעות לשרשור
אחד, ולשרשר מפרסמי מומלצים סוררים לשרשור הקודם ולא לחדש...

Tali1912

New member
אם

מתרפקים על ימי צציק/נעמה, למרות הרשומות והבלוגים שגדלים, לא נראה לך שכנראה שבעצם ההתרפקות חסר איזה טעם של משהו, טעם של משהו טוב שהיה שהוא איננו, אולי זה משהו שיותר מרגישים מאשר אפשר לבטא את זה הכי טוב במילים.

ע ל ו מ ה

New member
את יודעת שאני מהמתרפקים

ועכשיו שהריינג'ר הזכיר לי את משחק איש המסתורין אני עוד יותר מתרפקת. מאמינה שאורי הוא משהו מיוחד, בלי קשר לכמות הרשומות. אבל דווקא לכן מרגישה שקצת לא הוגן להשוות.

Tali1912

New member
שו האדא ?

איש המסתורין שאת חוזרת על המילים האלה שוב ושוב בשרשור הזה? אה........ יום אחד אנחנו נתרפק גם על ימי תפוז ולא רק על הבלוגים ככה לפחות הבנתי משיחה טלפונית, משהו עם בורסה שמורסה, תארי לך יום אחד את קמה בבוקר מדליקה מחשב ואין תפוז אנשים
, עצוב, אם מה ששמעתי זה אמיתי.

0r0r

New member
טוב נו

לא רציתי להגיב בשרשור הזה, אבל תגובה אחת. באמת אחת. לעניין מפגש הבלוגרים וה-בלוג. קידום מפגש הבלוגרים עצמו - לא מעסיק אותי יותר מידי. אם הכוונה הייתה ספציפית לקידום מפגש הבלוגרים שפורסם בה-בלוג (אין לי מושג איפה פורסם) - גם אפשר להתעלם מההודעה הזו. אם הכוונה לקידום ה-בלוג בלי קשר לעניין המפגש, אז זה תלוי בגלל מה זה (או בגלל מה אנשים חושבים שזה). אם בגלל ותק וכו' - אין לי כח להכנס לזה. כל השרשור הזה הוא על קידום של ותיקים מול חדשים וכו'. אם בגלל תוכן - אני באמת לא רואה בה-בלוג תוכן שקשור בצורה ממשית לבלוגיה וצריך לזכות לקידום יוצא דופן כלשהו. אני כן רואה שם איזו ידיעה שבועית מרכזית ידועה מבלוג הבית או הפורום הזה, קידום רשומה ספציפית, קידום תגובה ספציפית ושאר תוכן לא קשור. אני אפילו ארחיק ואגיד שבגלל כל הקידומים של זה בעבר, נוצרה שם בדיוק אותה קבוצת קוראים קבועה שבדרך פלא רובם קצת יותר מוכרים בבלוגיה. בהקשר הזה, אני שמח שהועף ה"מגזין" מתקופת צ'ציק והתוכן המועט שהיה בו נעלם או התערבב עם שאר הקידומים. אולי זה בכלל היה צריך להשלח לשרוט במסר כהערות בונות? לא יודע. תרשו לי להתעלם באלגנטיות מתגובות. אין לי כח להכנס לזה. זו אחת הסיבות שהגבתי רק עכשיו. אם אתם ממש מתעקשים אז אפשר במסר בתקווה שאחליט לא להתעלם מקיומה של תיבת מסרים לשם שינוי.

למעלה