בקטע של אלבום מס' 1

trancelover

New member
בקטע של אלבום מס' 1

אם דנתם פה בנושא מתישהו אז אני רוצה לתת דעתי אלבום מס' 1 של הרכב מס' בכל הזמנים פינק פלוייד לפי דעתי THE WALL לא מבין איך משווים או שמים מעל את THE DARK SIDE OF THE MOON שהוא בפני עצמו ענקי במיוחד, אבל עם הכבוד, הסרט והאלבום הענק הזה שנקרא ד'ה וול הוא פשוט כלכך מושלם סמלי חזק ופסיכודאלי כל הדיסק הזה ענק טרק אחרי טרק וסתם בא לי לציין את הקטע הפסיכודאלי ששומר לי על הנפש ONE OF MY TURNS מהקטעים הכי טובים במוסיקה מאז ומעולם ותמיד ישאר

../images/Emo140.gif ברוך הבא

למעוננו הדל. אני רואה שכבר לקחת כסא... ונעמדת עליו.
האלבום The Wall הוא נשוא דיונים רבים כאן (אתה יכול גם לקרוא דיונים שהיו עליו בעבר, בעמודים הקודמים של הפורום), והדעות עליו חלוקות. אני בטוחה שתשמע דעות עליו לכאן או לכאן, מצד חברי הפורום. בכל מקרה, The Wall איננו אלבום "פסיכודלי". זהו אלבום רוק. האופנה שנקראה "פסיכודליה" (או "פסיכדליה") הסתיימה בסוף שנות השישים, הרבה לפני הקלטת "החומה".

erezsh

New member
אז מה?

אם האופנה הסתיימה זה אומר שכל דבר שבא אחריה לא שייך אליה? אם אני אלך עם צילינדר על הראש הוא לא יהיה צילינדר כי האופנה הסתיימה וכבר לא הולכים עם כאלו?

trancelover

New member
אז יש לך פה טעות

את לא צריכה להסתכל על התקופות כדי לקבוע בברור שהקטע ותעייני ONE OF MY TURNS פסיכודאלי לגמרייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי וחבל להתווכח הפסיכודאליות היא בסרט עצמו וגם בכמה קטעים כמו שהזכרתי ובשבילי הוא אלבום פסיכודאלי

OzzzzzY

New member
חבוב....

לקטע הזה אין אפילו מאפיין פסיכודאלי אחד... התקופה הפסיכודאלית של פ"פ נגמרה עם עזיבת סיד בארט מההרכב , והאלבום "החומה" הוא הרבה אחרי סיום התקופה...

trancelover

New member
יודע מה..

בוא תן לי מאפיינים פסיכודאלים מקטעים פסיכודליים לאודווקא של פינקפלוןייד יש לך מוסיקה של דוורס להשוות בקטע הפסיכודאלי אז תרשום אלמנטים פסיכודלים ונראה..

OzzzzzY

New member
מאפייני הרוק הפסיכודאלי...

"מוסיקה ניסיונית המושפעת השוברת את תחומי הרוק הפשוט עליו היא מתבססת, ושואפת לשלב בו מוטיבים של מוסיקה אתנית (בעיקר הודית ופולק) ואילתורי ג´אז, תוך שימוש באפקטים שונים וחדשניים של סאונד, ומילים המאזכרות את זרם התודעה, ובהשפעת ואיזכור של סמים מעוררי הזיה" עכשיו תסביר לי איזה אלמטנים פסיכודלים יש בשיר הזה , ובאלבום בכלל...

הייתי נזהרת עם הגדרות

ההגדרה שנתת דומה ביותר לפסיכדליה הבריטית - אבל לא לנגזרות אחרות של הז'אנר: פסיכדליה של החוף המערבי בארה"ב (סן פרנסיסקו, למשל). פסייק טקסני (שקדם לכל האחרים, אגב). הגרסה של המערב התיכון לנ"ל (דטרויט, נניח) (המאוחרת שבהם). מה שעשו בניו יורק באותה תקופה (Velvet Underground ואחרים), שהיה במידה רבה (ובמודע) האנטיתזה לכל תתי-הז'אנר האחרים שהזכרתי, למרות שימוש במוטיבים דומים. אבל ניחא.

gilgamesh

New member
אפשר לנסות?

PSYCHEDELIC(כינויי חיבה-פסיכדליה,פסייח,סייק) הרוק הפסיכדלי הופיע בצהריי שנות השישים(יש הטוענים ב-1966 )כאשר להקות הפולק רוק ו"הפלישה הבריטית" החלו לחקור את הגבולות המוזיקליים,במקום להיצמד לתבנית הרוק'נ'רול המקובלת של בית- פזמון-בית הם נעו לכיוון של תבנית חופשית ומבנה שיר גמיש,רמיזות ג'אזיות ושילוב של גישות ואלמנטים בעלי אוריינטציה מזרחית-הודית,(כמעט כל להקה שכיבדה את עצמה שילבה סיטאר במוזיקה שלה)המוזיקאים החלו להתנסות במיני סמי הזיה אלו ואחרים שהשפעותיהם הותירו עקבות ברורים בכתיבה ובהלחנה. הרוק הפסיכדלי נחלק בבירור לשתי נישות- הבריטית והאמריקאית, הפסיכדליה הבריטית הייתה ברובה יותר מחתרתית,ניסיונית,גחמנית וסוריאליסטית מהמקבילה האמריקאית והמוזיקאים באו מרקע של מוזיקה קלאסית וג'אז,דבר שהעניק יתרון אומנותי בולט לעין על פני עמיתיהם האמריקאים,רבות מלהקות הפלישה הבריטית שינו כיוון,נחשפו לתיאוריות בודהיסטיות, החלו להתעסק בנושאי כתיבה מתוחכמים ומעמיקים יותר,ולבשו בגדים מצועצעים ומוגזמים,יש לציין כי להקות רבות מעולם לא זכו להוציא את יצירותיהן לאור על גבי אלבום. הפסיכדליה האמריקאית הושפעה רבות מהמלחמה בוויטנאם,כתוצאה מכך עסקו הטקסטים שלה בעיקר בהטפת שלום ואהבה,האומנים התמקדו בעיקר בשני אזורים,בחוף המערבי בסן-פרנסיסקו ההיפית והמאושרת שם חיו בקומונות אפופות עשן מתוק,שנציגותיהן העיקריות הן the Grateful dead ו-Jefferson Airplain.,ובחוף המערבי בלוס אנג'לס הקודרת שם הושפעה המוזיקה מסמים יותר קשים אותם ייצגה בכבוד להקת ה- Doors,עקרונית האמריקאים מעולם לא נטשו את שורשי הרוק-שלושה-אקורדים הגולמי ,אך הוסיפו עליו שכבות על גבי שכבות של עיוותים למיניהם,פידבקים ושאר אפקטים כאלו ואחרים. בסופו של דבר הרוק הפסיכדלי הפך להיות אחד מהסגנונות המשפיעים ביותר ממנו התפתחו האסיד רוק הרוק מתקדם הגאראז' והרוק הכבד.

trancelover

New member
נוווווו.. זה כל הקטע

תריץ קצת בטרק בדיוק אחרי השורה wouldd ya like to see me tryyyyyyyyy סולו אינסטרומנטס ע-נ-ק ופסיכודאלי הכל מושפע מבלוז ומבלוז פסיכודאלי אז למה להתווכח יותרמידי אילתורי בלוז זה בדיוק מה שאתה שומע זה כל הטומבים וכל ההיי הטים והשאר אז אל תנסה לפתח פה עלסתם.. קטע פסיכודאלי ותוסיף ת'אלמנטי רוק אם בא לך זה לא ישנה ת'עובדה.. קיצר קטע ענק

OzzzzzY

New member
שמע...

אין פה בכלל מקום לויכוח...האלבום הזה הוא לא פסיכודאלי ,זאת עובדה!!! כנראה שאתה לא יודע מה זה בדיוק רוק פסיכודאלי... תעשה השוואה בין האלבום הראשון של פ"פ (שהוא כן פסיכודאלי), לאלבום הזה , ותראה שאין כ"כ דמיון...

הוא אכן סמלי וחזק

אבל הצד האפל של הירח הרבה יותר טוב. בחומה יש כמה שירים טובים. זה נכון. אבל הרוב לא מצא חן בעיני, מכיוון שפינק פלויד, או בעצם ווטרס, השקיעו ברוב השירים יותר במלל מאשר במלודיה, במוזיקה. בדארק סייד, לעומת זאת, הכל מתחבר. ההתחלה הרגועה, דרך מיני טראנס, דרך תורת חיים שלמה בשני שירים, דרך מרכבת האש (של אליהו הנביא
?) ולבסוף - ההכרה בכך שהאדם מסור כולו לכוחות הטבע. ככה בונים אלבום.

trancelover

New member
דארק סייד חזק ביותר

אבל תעלה עוד קצת לאלבום הזמןים והנה הוא ד'ה וול אני לא חושב שיש בעיה כלשהי במלודיות הכל מושלם עבורי דארק סייד מעולה ביותר אבל ד'ה וול הוא ממש סרט שלם בלי קשר לסרט רק לדיסק כביכול פסקול כמו באלבום טראנס טוב שהכל זורם רצועה אחת שלמה של התפתחות וד'ה וול אחד למעלה

pink floydror

New member
אוקי...כמה דברים

אחת, זה עניין של טעם, לפי דעתך החומה יותר יפה, ואני חושב שלא, כמובן שהאלבום הזה הוא ענקי בעיניי ואכן אחד האהובים עליי בכלל, אבל אני חושב שהדארקסייד יותרר מושלם..(לדעתי הדארקסייד יותר מושלם מכל דבר שיצא איי פעם אבל זה כבר ניתן לוויכוח אחר) דבר שני, לכל האנשים שתקפו על מה שהוא אמר בקשר לפסיכדליה, אמנם ביחס לאלבומים של פינק פלויד, החומה הוא כמעט מוזיקה קלאסית אבל בהשוואה לאלבומי רוק אחרים, בחומה יש כמה מאפיינים פסיכודליים ..

למעלה