בקישור על בית הקפה שכחתם להתייחס

gabiskon

New member
בקישור על בית הקפה שכחתם להתייחס

לחנות ההלבשה הצנועה.

gabiskon

New member
אני מציע לך לא להגיב להודעותי מבלי

שהתבקשת, בפרובוקציות ילדותיות. זו התראה אחרונה.

ארזS

New member
יא מצחיקול

מי אתה שתתרה בי?

gabiskon

New member
התייחסתם כולכם לנושא המסעדה הכשרה

ולא למכלול שהוצג בכתבה שמנסה להראות מגמה בעיר.

ה"מכלול" הוא היחס של מרצ לדתיים

ה"מכלול" שאתה מדבר עליו הוא בית קפה כשר וחנות שמתמחה בבגדים צנועים.
שני עסקים בעיר שרובנו כנראה לא היינו שמים לב אליהם לולא אנשי מרצ החליטו שזה לא בסדר שיש דתיים ברעננה והיו מטומטמים מספיק לחשוף את השנאה שלהם בצורה בוטה שכזאת.

gabiskon

New member
ושתי חנויות פאות לפחות ותשמישי קדושה

שצצו בסמוך לביתי

32103210

New member
והיכן חשבת ,שהנשים שמתלבשות בצניעות

היו קונות את הבגדים שלהם ? בפתח תקווה ,בני ברק ,גם את הפאות,וגם שרוצים תשמשי קדושה מסויימים ,
ואם יש צורך ברעננה לכך ,יש סוחרים שמוכנים לפתוח חנויות ברעננה ,אבל מבחינתך ,לא ,שיסעו לבני -ברק ,פתח תקווה ,
אגב, רואים שהינך גבר ,אם היית יודע כמה נשים רוצות להתלבש לא חשוף (ולא נכנס כאן למילה צנוע ,,, )ופשוט לא מוצאות ברעננה חנויות לטעמן ,מעניין מה יש להן להגיד על חנויות מסוג זה .

למה? אני לא חרדי

אבל בהחלט נזקק לחנות למוצרי קודש. אני זקוק מדי פעם לספרי קודש, לכיפות, ציציות ועוד.
למעשה הייתי שמח אם תבדוק בחנות הקודש שליד הבית שלך כמה הם לוקחים על כרך שוטנשטיין קטן. (פסחים ג' אם לא קשה לך)

אני לא חרדי אבל אשתי בהחלט מעדיפה להתלבש בצניעות ואינה אוהבת מחשופים ובודאי שלא להגיע לחנות רגילה ואח"כ לתופרת כדי לתקן את הבגדים הסטנדרטיים.

החנות לבגדים צנועים למשל משרתת צורך, היא מזכירה לי קצת את החנויות לנשים מלאות.
אישה מלאה היתה מגיעה לחנות ומחפשת מידות קצת גדולות רק כדי לקבל תשובות כמו "אין לנו במידה שלך" או כדי לחפש זמן רב ולמצוא רק בגדים בצורת אוהל. הגיעו כמה יזמים, ראו שיש שוק של נשים מלאות שלא מקבל מענה בחנויות הרגילות, ופתחו רשתות מצליחות לנשים מלאות.

32103210

New member
תראה מה זה

אם אישה רוצה להתלבש בצניעות היא חרדית .
אם אישה רוצה לא ללכת חשוף ,אז היא לא בהכרח חרדית ,אלא "סתם" אישה עם טעם שונה ,אז או שתיסע לפתח תקווה -בני ברק ,או שתישא על גבה את כל ההתחרדות של רעננה,,,,,

ארזS

New member
זאת ממש התחרדות !

איך ביבי אמר בזמנו ? הם מפחדים !

וכאן הם חרדים מחרדים...

האמת? לדעתי הם [מר''צ] בכלל לא חרדים מחרדים.
הם יודעים את האמת שהעיר לא מתחרדת.
והם סתם רוצים להיות על סדר היום כדי שיגידו שהם עושים משהו, ומה מתאים יותר מלהחריד את הציבור ? ...

זה וכוח אידיוטי

אם חרדים יוכלו וירצו לעבור לרעננה לא תוכל לעשות דבר נגד זה.

כל נסיונות ההפחדה של מרצ לא יעזרו ובצדק, זאת מדינה חופשית וכל אחד (שיכול להרשות לעצמו) יכול לעבור לכל עיר שירצה.
ההפחדה הזאת היא גזענית ואינה שונה בהרבה מההפחדה נגד כניסת ערבים לצפת למשל.

אין שום חוק או פעולה שכל מפלגה יכולה לעשות כדי למנוע התחרדות אם היתה כזאת.

באמת? כל אחד יכול לעבור לכל מקום שירצה?

האם חילוני מרעננה יכול לעבור לבני ברק? לנסוע ברכב ברחובות בני ברק בשבת? אל תהיה תמים. המדינה הזו היא בהחלט מדינה חופשית.. לחרדים. האם היא גם חופשית לחילונים?

לגבי מניעת התחרדות, זה כבר סיפור אחר. למפלגות בהחלט יש מה לעשות בעניין. אותי כאתאיסט לא מעניין שיש בתי קפה עם כשרות מהדרין או חנויות עם בגדים צנועים. זכותו של אדם לקנות את מה שהוא רוצה. הבעיה שלי היא שברור מה השלב הבא. בעוד שלא משנה לי, האם גם לציבור החרדי לא משנה שיש חנויות לא כשרות ברעננה? כאלו שפתוחות בשבת?
אני לא מצפה ממפלגות לסגור חנויות שפונות למגזר החרדי. אני *כן* מצפה שיפעלו לטובת המשך פתיחתן של חנויות לא כשרות בשבת, למשל.

ארזS

New member
אני אשאל אותך שאלה אחרת

האם תרצה באמת לעבור לגור בבני ברק או לנסוע בה בשבת?
אל תהיה תמים PLEASE ואל תעשה צחוק מאנשים רציניים.
ו...כן. יש ברעננה חנויות לא כשרות וחנויות שפתוחות בשבת וזה בכלל לא מפריע לציבור החרדי ברעננה, כי ברעננה יש הבנה מהכיוון הדתי ה"חשוך" [כפי שאתם קוראים לו] מה שאין כך מכיוונו של הציבור החילוני "הנאור" [לא כולם חלילה, רק אתם הקופצים כנשוכי נחש מכל סממן יהודי !!!].

למעלה