לא מדוייק
לסיגריות יש רק שימוש הגיוני אחד - לעשן אותן. אם חברות הטבק היו *רק* מוכרות את הסיגריות מבלי לפרסם אותן כדבר טוב, אז לבית המשפט לא הייתה שום עילה לפסוק כנגדם. מי שבוחר לקנות את הסיגריות הם האנשים שמעשנים אותן. ההשלכות ידועות ומפורסמות היטב (היום, לא אז) גם בתקשורת וגם על כל קופסת סיגריות. אם אדם בוחר לעשן תוך ידיעת הסיכון אז האחריות המלאה חלה עליו ועליו בלבד. בנוסף לגולגלות אני מוכר גם פגיונות. כביכול נשק קר שניתן להרוג בעזרתו. האם זה אומר שאני מעודד רצח ? אם הייתי מפרסם שהפגיונות נועדו לשם כך אז היו כבר מזמן שמים אותי בכלא, אבל מכיוון שאני משאיר את הבחירה איך להשתמש בפגיון למי שקונה אותו אני בכך מסיר מעצמי את האחריות המוסרית והמעשית. אחרי הכל, פגיון יכול לשמש לכמה וכמה דברים שונים. אני בוחר להשתמש בו לשם פולחן. מישהו אחר יבחר לדקור איתו אנשים. האם אני עודדתי אותו לעשות כך ? ממש לא. בוא נלך אם זה הלאה - מאגיה. אני מעודד אנשים ללמוד מאגיה ועוזר במידת האפשר. אם אדם שלמד אצלי ילך ויטיל קללה על מישהו אחר, של מי האחריות ? שלי כמורה או שלו כאדם שביצע את המעשה ? אתה יודע מה ההבדל בין ילד למבוגר ? (ללא שום קשר לגיל) מבוגר לוקח אחריות על מעשיו. ילד לא.