בקשר למאגיה והתעללות בבעלי חיים שדיי מציק

gwizard

New member
סבבה

או שאתה כל כך תמים או שאתה עושה את עצמך. אני נוטה לחשוב על הראשון, למרות שלא הייתי אומר זאת עליך מלתחילה. אני הסברתי את נקודת המבט שלי ואני מקווה לכל מי שיקרא את השרשור הזה בעתיד שהיא מובנת. אין טעם להמשיך את הדיון, אלא בוא פשוט נסכים לא להסכים.

neophile

New member
באתי להמחיש נקודה

תחשוב על זה ככה , אני בטוח שכשיהיו לך ילדים אתה תשלח אותם למקום שיהיה מבוגר שישגיח עליהם , שבו הם יוכלו לעשות מה שהם רוצים אבל שלא יפגעו ויפגעו . זאת בדיוק המטרה של מוסר , לאפשר לנו לשחק בלי לפגוע ולהפגע . יש הבדל בין מוסר אידאיליסטי כמו לקבל את עשרת הדיברות לבין מוסר שנובע מפחד להענש . כנראה שיש כל מני סוגים של אנשים , חלקנו יותר אידיאליסטים .

Molchansky

New member
אני אישית

לא הייתי מתנגד לנסות אכילת בשר אדם, אבל זה לא חוקי.

neophile

New member
../images/Emo153.gifהיית אוכל את אמא שלך?

או את הבן שלך? או שזה עובר את הגבול? אם הוא קיים בכלל...

Molchansky

New member
כמו

שאני לא הייתי אוכל את חיית המחמד שלי (אם הייתה לי, אני נגד החזקת חיות מחמד) ככה לא הייתי אוכל את קרובי המשפחה שלי. אלא אם הם כבר מתים ואפשרי לאכול את הבשר שלהם, אז לא הייתה לי התנגדות. אבל לא הייתי הורג אותם במיוחד בשביל לאכול אותם.

Molchansky

New member
אממ..

מה ההבדל בין בשר חיות לבשר אדם? בשניהם יש את אותם מרכיבים, אני לא חולני, ולא צבוע אני כנה.

Fairy24

New member
האמת שלא ממש

כשאתה אנושי עם קצת שכל, אתה מבין את ההבדל, לאכול אנשים שקרובים לך? אז זה שהם מתו זה אומר שאין שום בעיה לאכול אותם? אם הייתה אבולוציה בכדור הארץ, יכול להיות שהייתי אוכלת חיות, אבל נניח שיש וחיה אוכלת חיה, אין בזה משהו לא מוסרי כי זה בשביל אוכל, אבל חיה לא אוכלת (בדרך כלל, אבל לפחות לא אצל בני אדם) את המשפחה שלה.

Molchansky

New member
אין קשר

לאנושי בלי שכל או עם שכל כי את מדברת על רגשות ולא על שכל שוב, לא נתת סיבה למה לא לאכול קרוב משפחה לאחר שמת כבר. סיבה ברורה אחת, אם אין לך הסבר אז את פועלת מתוך אמוציות ולא מתוך השכל ואמוציות זה דבר ששונה מאדם לאדם, וכאן לא יכול להיות וויכוח. ההסבר שמשתמע מההודעה הנ"ל שלך הוא "כי ככה זה, פשוט ככה" אבל זה לא הסבר, זה כמו להגיד "אני עושה X כי כל החברה האנושית עושה X"

Molchansky

New member
נ.ב

גם אין טעם להזכיר מוסר אני לא מאמין במוסר מוסר זה משהו שהחברה ממציאה מחדש מדור לדור בשביל להצדיק את המעשים שלה.

Fairy24

New member
אני יכולה להבין שאתה לא מאמין במוסר גם בלי

שתגיד לי. אני חושבת שזה טיפה מיותר לבזבז אנרגיות על להסביר לך למה אני לא אשמח לאכול את הגופה של אמא שלי. יום טוב.

Molchansky

New member
מישהו דיבר על שמחה?

אין לך הסבר חוץ מזה שהחברה שמה בראשך. יום טוב.

MetalSinagouge

New member
ומי יודע איפה מתחילה התנייה חברתית ואיפה..

מתחילה התנייה ביולוגית, ואיפה, אם בכלל, מתחיל האני הגבוה?

RainBird

New member
אני לא מבין למה בחברות שבטיות האמינו שאכילת בשרו של קרוב משפחה מת תשאיר חלק ממנו בתוכך. בסין לדוגמא יש מנהג- אם מבוגרת הגוססת או חולה, אוכלת פיסה של בשר ביתה (שהבת נתנה כמובן מרצון) כדי שהיא תבריא. אני לא מבין למה קניבליזם למשל פחות ברברי מהשחתת איבר מינו של הרך הנולד. אבל בסדר... נגיד...

neophile

New member
כל עוד זה מרצון

עם כמה שזה דוחה אותי , אז בסדר. אבל לאכול בן אדם?? זה לא אנושי . אם תשים לב החברות הקניבליות לא ממש התקדמו בסולם האבולוציה... ולגבי ברית מילה ברור שאפשר לראות את זה בתור השחתה אבל זה לא עד כדי כך מזיק...למרות שהבנתי שזה מפחית מההנאה המינית . זה עדיין אנושי ...לאכול מישהו אחר זה לא אנושי וכנראה שאנחנו לא לגמרי אנושיים....אבל אנחנו לא באמת רוצים אפילו להתחשב באפשרות הזאת...

Molchansky

New member
קודם כל

תגדיר אנושי אי אפשר כיום להגדיר אנושי, החברה שלנו מלמדת אותנו לדחות סיפוקים ולרסן את עצמנו לרסן את עצם היותנו בני אנוש בעלי דחפים ורצונות אז מי לא אנושי? אלה שחיים בטבע ופועלים על פי היצר האמיתי מבפנים. או אלה שבנו להם מגדלים ומשתדלים לרסן ולהדחיק כל דבר שקשור ביצרים האמיתיים. אלה שחיים בהרמוניה עם הטבע? או אלה שהורסים את הטבע בשביל נוחות? כל מי שקצת שונה ישר מנודה מהחברה, חברה שרוצה לראות את כל האנשים שבה באותה הצורה אז עכשיו תגדיר לי מה זה אנושי. ולגבי ברית מילה, זה אחד הדברים הכי אכזריים, תופסים יצור חי בכוח, ופוגעים בו פיזית ללא רשות. נותן לגיטמיציה לכל הורה לפגוע בילדיו מתי שרק בא לו. אז מי לא אנושי, זה שאין לו בעיה עם אכילה של בשר אדם שכבר מת, או זה שפוגע בילד שלו כשהוא עדיין חי?

Fairy24

New member
מגיבה לך, כי לך יש לי טעם להגיב

אתה באמת יכול להבין משהו שאני כותבת. משום מה אני מסכימה עם נאופיל, גם כן בקטע של הסכמה, אבל בכל זאת, בי זה מעורר חלחלה וגועל. אונס אכזרי לתינוק נראה לי ברברי כמו לאכול אדם, בעיקר גופה של אדם קרוב. וכן, גם עם הקטע של האבולוציה של האבולוציה שנאופיל ציין הסכמתי, אני אצא כנראה ממש רע אחרי מה שאני אגיד, אבל שיהיה, בכל אופן, אתה יכול לראות גם כמה מפותחים, מצליחים ומתקדמים הם אלה שמתעללים באיברי מין של תינוקות.

Molchansky

New member
את חוצפנית

בשום מקום בהודעות שלי לא הייתה העלבה אישית כלפייך "אתה באמת יכול להבין משהו שאני כותבת" ילדה טיפשה, כשיהיה לך חצי ממנת המשכל שלי תדברי, בזה סיימתי לכתוב בשרשור הזה.

RainBird

New member
אני בטוח שFairy24 לא התכוונה לפגוע ברמיזה שאינך מבין אותה או את דבריה. היא התכוונה שאתה לא מבין את מה שאני מתכוונת להעביר והרגשות שהיא חשה כלפי הנושא. לעומת זאת פגיעה אישית על גבי הפורום אינה מקובלת. ראה הוזהרת.

למעלה