בקשר לנפש...שרשור חדש

sivan120

New member
בקשר לנפש...שרשור חדש

בן חורין, אל תכעס עליי שאני פותחת שרשור חדש- פשוט השרשור הקודם כבר מבולגן לגמרי.

אני לא טוענת שאני מאמינה בקיומה של נפש אבל ישנם כל מיני מחקרים שמראים שיש דברים שקיימים מעבר למה שאנחנו מכירים.
כמו למשל איך אפשר להסביר את המחקר שמשקל הנשמה הוא 21 גרם וכמו העניין של מחקרים שנעשו על דרוזים שהראו שקיים גלגול נשמות.
להכחיש כל דבר שמתנגד לזה זה קצת התעלמות. אולי יש לדבר הסברים אחרים אבל לנתב הכל לגנטיקה ולביולוגיה, יכול להיות שאנחנו קצת חוטאים לאמת...
מה בדבר ההילה וכל מה שמתבססת עליו הרפואה הסינית- לא יכול להיות ששום דבר מזה לא נכון...

squalus

New member
את כבר עוברת לנושא אחר

"נפש" עוד ניחא, אפשר להגיד שהמונח נפש מתייחס לכל מה שנכלל בהתנהגות ומצב רוח.
ואני הייתי נגד השימוש במונח, כי רבים גם משתמשים בו כשם נרדף לדברים רוחניים כמו "נשמה", ולמרות שעוזי אמר שהיה ברור לו מההודעה למה הכוונה, אז הנה, כבר מתברר שאת בעצם התכוונת לצד המיסטי יותר של המונח.
ואין שום מחקר שמראה שיש דברים שקיימים מעבר למה שאנו מכירים. יש פשוט תופעות שלמדע עדיין הסבר משכנע למנגנון הפיזיולוגי שעומד מאחורי זה, אבל כל יום זה הולך ומתבהר.
המחקר על הנשמה היה סתם אנקדוטלי. אף אחד מעולם לא הצליח לשחזר את התוצאות של מקדוגל, ולמחקר אין ערך מדעי.
כל ההילות, אנרגיות, צ'אקרות, בדומה לאלוהים, אלו נסיונות של הדיוטות לתאר משהו שלא יודעים להסביר. מעולם לא נמצאו שום הוכחות לקיומם.
זה הכל כימיה

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
מושג הנפש הולך ונדחק

אם נמתח קו מהתקופה לפני הספירה, העת העתיקה, ימי הביניים, התקופה המודרנית- לאט לאט מושג הנפש מאבד גובה ודברים הקשורים אליה הופכים להיות גופניים יותר ויותר. זו אחת הסיבות
שפסיכולוגיה,תורת הנפש, נאבקת בתחומים מסוימים, כיוון שכל פסיכולוגיה היא בעצם נוירופסיכולוגיה או נוירולוגיה.

uzi2

Active member
הרבה פעמים קוראים לזה

"מדעי ההתנהגות". מדעי ההתנהגות בעיקרון היה אמור להיות תחום במדע, ויש לא מעט מחקרים בתחום שעומדים בקריטריונים להיקרא מדע, אבל יש הרבה בעיות. יש עדיין הרבה מאוד מודלים ותיאוריות שפסיכולוגים עובדים לפיהם, והפכו למוסכמות באופן חלקי, על אף שתקפותן לא הוכחה, או שבוצע ניסוי אחד בלבד.
הרבה פסיכולוגים הם אנשים עם אוריינטציה "הומאנית" ולכן סטטיסטיקה רחוקה מהם מאוד. חלקם כן עושה מחקרים כמותניים, ולפעמים מורגש שהם לא באמת מבינים משמעויות של חישובים סטטיסטיים שהם עושים, והמטריד - מחקרים כאלו גם מפורסמים בכתבי העת. נתקלתי בלא מעט שגיאות צורמות מהבחינה הזאת.

שלא לדבר על משהו שכבר הפך לבדיחה לא מצחיקה: מה נחשב בעיני חוקרים בפסיכולוגיה מדגם מייצג של האוכלוסיה? תשובה: סטודנטים לפסיכולוגיה. (הם לפעמים חייביים להסכים להשתתף במחקרים כחלק מהתואר, והם אפילו כבר מכירים את הטריק שבו המחקר מתרחש קצת לפני או קצת אחרי המועד הרשמי שלו - כי רוצים תגובות ספונטניות). אז יש בבדיחה הזאת מעט הגזמה, אבל גם מידה של אמת.

בהחלט יש דברים שאנחנו עוד לא מבינים,

ובהחלט ייתכן שיש דברים שאנחנו עוד לא מכירים בכלל ונסתרים מאיתנו. המדע לא מתעניין בדברים שאנחנו כבר יודעים, אלא דווקא בדברים שעדיין לא מובנים או לא מוכרים. מהות המדע היא לחקור את הדברים הללו ולהפריד את האמת מהשטויות.

קצת מצחיק שדווקא מדענים, שבבסיס המקצוע שלהם עומדת ההנחה ש"אנחנו לא יודעים הכל", מואשמים בזה שהם לכאורה "חושבים שהם יודעים הכל", בעוד שאנשים שדוגלים בצ'אקרות, או "אנרגיות", או מאמיני דתות שונות, גופי ידע שמצהירים בגלוי שהם יודעים הכל ושבידיהם יש את האמת המוחלטת (וכל אחד סותר את כל האחרים כמובן) - דווקא הם חשים את הצורך לבקר את המדע על זה שהוא "לא מבין הכל".

אני אישית מאד מעריך אנשים שכשהם לא יודעים משהו, יכולים להגיד "אני לא יודע". זה משהו שלא תשמע בביקור אצל מטפל אלטרנטיבי, או אצל האימאם.

xianghua

New member
האמת שלהערכתי ניתן להוכיח את קיומה של ה"נשמה"

בכמה שניות.

xianghua

New member
אוקיי

ראשית אני צריך ממך כמה תשובות לשאלות קריטיות:

א)האם יש לדעתך דרך לגרום לאטומים להרגיש תחושות כמו קור או חום?
ב)אם אני זורק חלקי שעון ומפזרם בחדר סגור הכולל נוזלים ואור שמש, לכמה מאות מליוני שנים ( אם איזה חומרים שתרצה בתוכו מלבד חומרים אורגנים)האם אנחנו עשויים למצוא בתוכו(לאחר אותן מאות מליוני שנים) שעון?

xianghua

New member
ואם נחבר להם עצבים, הם יחושו פתאום?

לגבי ב'- שוב, נניח שאני מניח חלקי שעון בחדר סגור לכמה מאות מליוני שנים (בתנאים שהצבתי קודם). האם יתכן שכשנחזור אליו נגלה שאותם חלקים מחוברים לכדי שעון? זו שאלה מאוד פשוטה.

אתה שואל...רגע, שניה, אני צריך...אוי, הבטן שלי....אתה שואל....האהאהאהאהא!....אוקיי, אני אנסה להירגע...זהו. אתה שואל אותי מה יקרה אם נחבר...אוי, לא זה שוב מתחיל...האאאאאא! האאאא!..אם נחבר... עצבים לאטומים? עצבים! לאטומים!

הרגת אותי לגמרי.

לגבי שאלה ב', התשובה היא כן, בהחלט, כתלות בסוג השעון.

xianghua

New member
זה באמת מצחיק

אבל זה בדיוק מה שאתה מאמין כאפשרי. הרי האדם הוא למעשה אוסף אטומים שמרגיש תחושות חום וקור. כלומר ברמה התאורטית, אם נחבר עצבים לאוסף אטומים הם יחלו להרגיש.

לגבי ב', אתה צוחק, נכון?

אוי ואבוי.

לפי ההגיון הזה, אם נחבר לאטומים אוזניות, נוכל לשמוע מוזיקה.

לגבי ב', אני לא צוחק. כתבתי "כתלות בסוג השעון".

הבעיה עם ה"הוכחה" שלך, או ליתר דיוק אחת מתוך שלל הבעיות עם השאלות המנחות שאמורות ככל הנראה להוביל ל"הוכחה" שלך בשלב כלשהו, היא מחסור משווע בפרמטרים. זה מאפשר למי שעונה להן דרגות חופש לתשובה שאתה כשואל לא צפית מראש. נסה לחשוב קצת יותר בזהירות על השאלות המנחות שאתה שואל, כדי לא להיכנס למצבים כאלה בעתיד.

xianghua

New member
זה ההגיון שלך, לא שלי.

אתה זה שמאמין ( ותקן אותי אם אני טועה אם אינך מטריאליסט) שאדם( אוסף אטומים) יכול להרגיש תחושות של קור וחום.

לגבי ב ', למה כוונתך באמרך תלות בסוג השעון? נניח שאני מפזר בחדר שעון דיגיטלי מפורק. האם בהינתן סגירת החדר למליוני שנים נקבל שעון מורכב בחזרה? אתה טוען שכן. אני טוען שמדובר במדע בדיוני. ההגיון איתך או איתי?

squalus

New member
פינוקי

אמרת שאתה יכול להוכיח קיומה של נשמה בתוך מספר שניות, בינתיים עברו למעלה מ-24 שעות, ואף אחד פה עוד לא ראה הוכחה.
והתחלת לשאול שאלות על שעונים, ואתה שואל על הגיון.
תבין, בשביל להביא הוכחה, אתה לא צריך לשאול שאלות. תדמיין שאתה לבד בחדר, ואין לך אף אחד לשאול אותו שאלות. יש לך הוכחה לקיומה של נשמה, תרשום אותה על דף נייר, ותביא אותה לפה.

קאפלה

New member
אני יכולה להוכיח קיומה של נשמה בכמה שניות

בשביל הניסוי אני אצטרך סכין קצבים, אותך, ומקום מבודד בלי עדים

squalus

New member
את יכולה לתאר את הניסוי?

מהן ההנחות? מהם הפרמטרים של הניסוי? מהי קבוצת הביקורת?

קאפלה

New member
אתה רציני?

אוקי....

ניסויי מדעי להוכחת קיומה או אי קיומה של נשמה יהיה אך ורק בניסוי שבו קבוצת חוקרים תהרוג גורם אנושי. מייד לאחר שהוא יוכרז כמת, תעשה קבוצת הביקורת דבר תעלול, כגון לצייר על הגופה שפם. לאחר תום התעלול, יוחזר הבר מינן לחיים ע"י שוק חשמלי ואז ישאלו אותו מה קרה בזמן שהיא היה מת.
אם הבנאדם ידע שמצוייר עליו שפם, או מה שהתעלול לא יהיה, אזי זו הוכחה מדעית לקיומה של תודעה מחוץ לגוף. להלן - הנשמה.

ניסוי זה יערך בכמה עשרות אינביבידואלים שלא יחסרו לאיש.

ההנחה היא שלפחות 40% מהם אמור לשרוד ומתוכם הרוב יכריע אם בכלל יש נשמה ואם יש אותה לכולם או רק לחלק מהאנושות.

עד שניסוי כזה יתרחש (וסוף סוף ימצאו תועלת לסוטים ומחבלים) ניתן לבצע ניסוי כזה באופן אישי כאשר אתה הפרמטר וקבוצת הביקורת*.

* לא מובטחת חזרה לחיים, אך מובטח שלפחות אתה תדע אם יש לך נשמה.

squalus

New member
ומה עם הסכין קצבים?

חוץ מזה שיש טעות קריטית בהנחות.
את מניחה שבין הרגע בו האדם מוכרז מת עד לרגע שהוא מוחזר לחיים, הפעילות החשמלית במוח נפסקת לגמרי.
כל אותן "חוויות חוץ גופיות" שאנשים מתארים, מצביעות שלא כך המצב, ושהפעילות החשמלית במוח יכולה להמשך מספר דקות אחרי שהלב מפסיק לפעום.

קאפלה

New member
אם אתה ממש מתעקש על לחזור לחיות

אפשר להחליף את סיבת המוות מביתור להרעלת פחמן דו חמצני ולהגדיל את הצלחת נסיונות ההחיאה.

אדרבא, נחקור את אותה פעילות מוחית ונבדוק האם חוויות החוץ גופיות הן לא יותר מאשר שאריות פעילות המוח.

כיצד נעשה זאת? נשתמש בגירויים לחוש הראיה בלבד, זאת לאחר שנקשור את עיניי המתנדב ונהרוג אותו. אז נציג לפניו צבע מסויים, או ריקוד מסויים, או כל דבר ששאר החושים פרט לראיה לא יכולים לקלוט, וכשישוב לחיים נבדוק אם הוא ראה את המחזה שהצגנו בפניו.

למעלה