בקשר לנפש...שרשור חדש

deathcaster

New member
מצטרף לבקשות כאן

טענת כי אתה מסוגל לספק תוך שניות הוכחה לקיומה של נשמה... עד עתה לא עמדת במילתך (לא מפתיע)

אז אולי נחזור אחורה ותענה על שאלה עוד יותר פשוטה: "האם אתה מסוגל להציג הוכחה/ראיה לקיומו של מתכנן תבוני?
כן? או לא?

אתה מוזמן להציג את ההגיון שלך,

במקום לשאול "שאלות מנחות" פתוחות ואז להתלונן שאתה לא מקבל את התשובות המדוייקות שרצית.

לטענותיך:
1) יש הבדל בין אטום לבין אוסף אטומים. אם את ההבחנה הפשוטה שהרבה דברים זה יותר מאחד אתה לא מקבל, אז באמת יש לנו פה בעיה.
2) זה לא מה שטענתי. לא כתבתי שום דבר על "שעון דיגיטלי" - את זה אתה כתבת. אם אתה רוצה להתווכח עם עצמך אתה מוזמן, אבל אל תשים לי מילים בפה.

לסיכום: ככל שאתה שואל יותר שאלות, אתה יוצא יותר אידיוט. אולי במקום זה תתחיל לדבר על "נשמה" ולהציג את ההוכחה המהירה שלך לכך? או שהוכחות מבחינתך זה אוסף אינסופי של שאלות?

xianghua

New member
אז אטום אחד לא יכול להרגיש אבל אוסף כן?

מעניין. ולגבי השעון, הנה שוב: נניח שאני מפזר חלקי שעון דיגיטלי בחדר סגור (בתנאים שציינתי). האם יתכן שכשנחזור לאחר מליוני שנים החלקים יהיו מחוברים לכדי שעון? אם התשובה היא "כן", אין לי הרבה מה לומר. אם התשובה היא "לא", הרי שקיומה של נשמה אימטריאלית מוכח. ובשלב זה אני משאיר אתכם לחשוב לבד למה...

אז בוא נראה,

ההוכחה שלך לקיומה של נשמה הוא "תחשבו לבד".
אני חושב שבאמת הוכחת פה משהו, אבל אולי זה לא בדיוק מה שרצית להוכיח.

ברור שאוסף אטומים יכול להרגיש

הוכחה (בכמה שניות):

הנחה 1: אדם הוא אוסף של אטומים.
הנחה 2: אדם יכול להרגיש.
מסקנה: אוסף של אטומים יכול להרגיש (מש"ל).

ובהזדמנות זו גם אני רוצה לשאול את פינוקי שאלה:
באוכלוסיה מסויימת מתקבעות בכל דור 100 מוטציות. למה אתה טוען שהן "לא מצטברות"?

xianghua

New member
אז גם מכונית (אוסף אטומים) יכולה להרגיש?

מעניין.

"באוכלוסיה מסויימת מתקבעות בכל דור 100 מוטציות. למה אתה טוען שהן "לא מצטברות"?"- ראשית, אני מוכרח לקשר לדיון המקורי, כדי שיבינו על מה מדובר-

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=2254&messageid=161584105

אם מופיעות עכשיו כ100 מוטציות חדשות, הסיכוי שלהם לשרוד באוכלוסיה של 10000 הוא אחד ל10000. מה שאומר שרק ל100 מוטציות בנות מזל תהיה הזכות להתקבע באוכלוסיה. וכך, לאחר כ10000 דורות תהיה לנו אוכלוסיה עם 100 מוטציות חדשות בגנום. אז כיצד נקבל שוני של 25 מליון בסיסים ב6 מליון שנים? ועוד תוך כדי הדבקות 100 pterv1 ואפילו ניוונם.

אז פתאום אתה מבין בסטטיסטיקה?

כי כשביקשתי ממך לערוך עבורי את החישוב הבסיסי ביותר של קצב התפשטות מוטציה באוכלוסיה התפתלת והשתוללת והסתבכת - העיקר שלא להתמודד עם הבעיה הפשוטה הזו, ובסוף הודית בשרשור אחר שאין לך כל ידע במתמטיקה, וטענת שאתה מתמקד בהוכחות מתחום הביולוגיה.

מצ"ב תזכורת לרמת ההבנה של פינוקי בהסתברות לשנה א':
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=292&MessageId=149992718

קאפלה

New member
רמת ההבנה הקודמת שלו רלוונטית לדיון הנוכחי?

השאלה שלו דווקא מעניינת. הירידה שלך לרמת ההבנה הקודמת שלו מרמזת שאין לך תשובה לשאלה שלו.

אם בן אדם מציג טיעון סטטיסטי

ומתברר שרמת ההבנה שלו בסטטיסטיקה היא מתחת לזו של תלמיד שנה א' בכל תחום מדעי כמעט, חשוב להיות מודע לפיסת המידע הזו כדי לחסוך זמן יקר, ולהימנע מדיון עם מי שאינו מסוגל לנתח מידע בכלים בסיסיים.

אתה היית נכנס לדיון על ההשלכות של ניסוי שני הסדקים, עם מישהו שהוכיח שהוא לא מבין את הבסיס של הפיזיקה ומתעקש להציג את עצמו כבעל ידע והבנה נרחבים בתחום?

אז כנראה שיש לך יותר זמן פנוי מאשר לי

ויותר סבלנות לבורים שלא מוכנים להכיר בפערי הידע שלהם.

קאפלה

New member
אף אחד לא אוהב מתנשאים

הקדשת מספיק זמן מהחיים שלך לזלזול באינטלגנציה שלו בכל דרך אפשרית תוך כדי התחמקות מתשובות ישירות.

תתפלא - יש הרבה שאוהבים

בכל מקרה, בעבר הקדשתי זמן רב לתשובות ישירות לשאלותיו, מאמץ שהסתיים כשגיליתי שאין לו מושג כמה מימדים יש לעולם התלת מימדי שלנו, והוא מתעקש על כך שאין לו פערי הבנה אן ידע בנושא.
אני לא מכיר שום דרך לנהל דיון מועיל עם אדם כזה, ולכן אני מסתפק בהצגת הוכחות לכך שהוא לא כשיר להבעת דעה רצינית בתחום.

קאפלה

New member
לא חשבת שאולי...

רק אולי, לבחור יש הרהורי כפירה אך חוסר ידע מונע ממנו מלנטוש את אמונותיו כליל וללכת להתפרק באיזה מועדון?
היתה לך הזדמנות לשחרר אדם מכבליו ובמקום בחרת להעליב אותו.

למעלה