הייתי במקום דומה אבל בסוף עם החלטה שונה
נהרסו החיים?! הלכת רחוק אח שלו, הייתי במקום שלך עם עורלה, ועברו כמה שנים (עם עורלה) והחיים שלי בסדר גמור היו לי מאז לא מעט חברות וגם עכשו יש לי חברה. אפילו נרשמתי מחדש לתפוז כדי לכתוב לך ולעתידיים במצבך, לא מוצא את הניק הקודם ולא זוכר את הססמא.
יש הרבה מידע בפורום 202 על מילת קטנים ובוגרים. בזמנו זה עזר לי להחליט על מה לחשוב ועל מה לקרוא. יש שם גם קישורים לאתרים בעד מילה (לא זוכר איפה זה), ככה שאפשר וכדאי לקרוא על כל הצדדים. (הרבה מהחומר על מילת בוגרים הוא באנגלית).
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?forumid=202[/URL]\
אני מקווה שמותר לכתוב כאן את מה שאני מעלה, כי הבנתי שהפורום הזה בעד ומנהל אותו רב מוהל...
יש כמה שיקולים שלדעתי חשוב שתדע ותתעמק בהם, סידרתי את זה לפי סעיפים כדי להזכר בהכל ולעשות סדר בבלאגן:
א'- כל, הכי חשוב, עדויות של נימולים בריאים בגיל בוגר, ממה הם מרוצים וממה לא? כמה מהןם מרוצים וכמה לא מרוצים? (אני שם דגש על בריאים כי מי שהיתה לו בעיה פיזית שהקשתה לו על חיי המין שהמילה באה לפתור זה מצב לגמרי אחר)
ב', לקרוא על תופעות של ירידה בתחושה בעקבות התקרנות העטרה לאחר שהיא חשופה.
ג', תופעה של ירידה בתחושה בעקבות העדר העורלה והתחושות שהיא מספקת בעת תנועת הגלילה שלה על העטרה באוננות ויחסי מין.
ד'. השינוי במכניקה של הפעולה המינית באוננות ויחסי מין כפעולת חיכוך על העטרה והריסנית, לעומת פעולת גלילה כשיש את העורלה. נימולים זקוקים לחומר סיכה בד"כ בעת אוננות בגלל השפעה זו.
ה'. תקופת ההסתגלות של העטרה ל"חיים החדשים שלה מחוץ לעורלה", שיכולה לקחת שבועות ואף חודשים. יש נימולים שמרגישים רגישות יתר בעת מגע בעטרה גם שנים לאחר המילה. זה לדעתי נדיר.
ו'. אתה מאד לא מנוסה עם בנות זוג לדעתי ואני מניח שניסיון עם בחורה אחת או שתיים (שלא ברור לי איך הם הבינו שהאיבר לא נימול, הרי כשהוא עומד זה מאד דומה) זה לא משהו מייצג שאמור להשפיע לך על החיים בהחלטה רצינית כזו.
אני הייתי בגיל 19 עם ניסיון דומה לשלך. הייתי עם ניסיון של חברות עם בחורה אחת שאמרתי לה (בתמימותי) שאין לי ברית מילה ויש לי עורלה. התלבטתי העם לעבור ברית מילה כדי לא להפסיד את כל החוויה איתה והחלטתי שלא מסיבה שאני אסביר בהמשך (ונכון, הפסדתי את החוויה איתה אבל היה הרבה עתיד לפני, שלא ידעתי אז ועכשו אני יודע..) . לבחורות הבאות כבר לא אמרתי כלום בהתחלה, רק בהמשך היום בגיל 24 אני מאושר מזה שלא עשיתי ברית מילה בגלל בחורה אחת כי אני מאד אהבתי את צורת האוננות עם העורלה (אולי אתה לא יודע אבל נימולים מאוננים אחרת) וכיום אני יכול להגיד שגם את הסקס אני מאד אוהב. זה משהו שצריך להגיע כהחלטה אישית ולא בגלל בחורה כזו או אחרת כי יש נימולים בוגרים שלא מרוצים מהתוצאה, ומי שיחיה איתה ועם השינויים זה אתה ולא הבחורה... אני חושב שמערכת יחסים רצינית לא אמורה להיות מושפעת מאיבר כזה או אחר (לא מדבר על חריגות רצינית או מחלות ממש רציניות), ובטח שלא עורלה אמורה להפריע, אלא אם כן הבחורה ממש מסורתית או אפילו דתית (ואז לא מבין מה בחור לא נימול עושה עם בחורה כזו לא במסגרת חתונה, ואם מדובר על חתונה זה גם ככה שידוך בעייתי כי יש הבדלי השקפה מאד גדולים, אז אם זה רק בשביל הסקס איתה אני יכול להגיד לך שזה לא שווה את זה, אבל כמובן שיותר קל לי להגיד את זה אחרי שכבר היו לי חוויות).
אתה יכול לעשות תרגיל שאני עשיתי, ככה למדתי מה מצפה לי בקטע של העטרה בתקופת הסתגלות שלה וכמה תחושה תהיה בעטרה לאחר ההסתגלות (לא הגעתי לזה כי אחרי שבוע וקצת הספיק לי והבנתי אין סיכוי..ולא צריך להמשיך את הניסוי...חחחח..) תפשיל את העורלה כל הזמן, גם כשאתה לבוש וגם בלילה. התחושה שתרגיש בעטרה מול התחתונים תהיה התחושה שתלווה אותך לאחר הניתוח. לאחר כמה שבועות, לא יודע בדיוק כמה, תושלם ההתקרנות של העטרה והתחושה של העטרה תתכהה למגע עד נקודה מסויימת ולא יותר מכך. כלומר התקרנות מקסימלית. אתה גם יכול לנסות לאונן כמו נימול ולראות מה מצפה לך: עם יד אחת להחזיק את העורלה לאחור ועם היד השנייה לעשות את העבודה (ללא החלקת העורלה על העטרה) למעשה החלקת העורלה מעלה ומטה זו פעולה כייפית מאד אצלי, שנאבדת עם המילה ואי אפשר לחזור חזרה (אלא אם כן מחליטים על שיחזור עורלה שזה סיוט ממושך בפני עצמו, הרבה זמן והרבה השקעה והתוצאה לא תמיד מספקת, היא מחזירה רק את הכיסוי לעטרה אבל לא דברים אחרים וגם הגלילה יכולה להיות שונה ופחות מוצלחת).
אם אתה מחליט לעבור את מילה אז אין לי ניסיון בזה, אני מאמין שהמוקד של קופ"ח שלך יסבירו לך הכי טוב מה ההליך ואיפה ואיך..או אורולוג שייתן לך את ההפניה לניתוח. אני רק מדגיש לפי מה שקראתי בעברית שאורולוגים בישראל מתייחסים להליך הזה בקלות מאד. בגלל כמה סיבות. קודם כל זה יחסית למה שאנשים היום יכולים לעבור ברפואה המודרנית זה באמת ניתוח קטן ובטיחותי יחסית. וגם כי זה אדם בריא ואין להם מחלה "לפתור". הרי האדם לא חולה ואמור לקום בריא, הוא נכנס מראש בריא לניתוח הזה, אין עולם שלם של סיכונים שהניתוח לא יתפור בעיה (כי אין בעיה) אין מצבי מחלה שיכולים להדרדר כי לאדם חולה יש הרבה לאן להדרדר ולאדם בריא אין את הסיכונים האלה (והם רואים בעיקר אנשים חולים שזה קנה המידה שלהם...ועוד סיבה- שהם עצמם נימולים ולא מכירים שום דבר אחר. חשוב שתדע שהם לא יכולים לספק לך את כל הפרטים על התחושות החדשות או איבוד תחושות נוכחיות, הם גם לא תמיד יודעים את כל זה כי הם לא לומדים על זה לדעתי כלום. כאן הרי אין כמעט נימולים הגיל בוגר, את כולם מנתחים בגיל 8 ימים. אז את הצדדים האלה רק נימול בגיל בגרות יכול לספר לך, וכדאי לשמוע יותר מאחד או שניים. לדעתי רוב האורולוגים ישראלים כמעט עיוורים להשפעה הגרועה שיכולה להיות למילת בוגרים על המיניות והעונג, מצאתי על זה כמעט אך ורק חומר באנגלית ומעט מאד בעברית אם אני זוכר נכון. אולי זה השתנה מאז. מצד שני יש הרבה חומר באנגלית על נימולים בוגרים. בזמנו חבר דובר אנגלית עזר לי מאד לחפש ולהבין את מה שמצאנו. מניח שיש עדויות בפורום 202 (אני כבר לא כ"כ זוכר, מה גם שיש שם הרבה מאד חומר וקשה להתמצא בו) והם אולי יעזרו לך לחפש עוד ולשלוף את מה שכבר יש שם בקלות.
לסיכום אני יכול להגיד לך מניסיון שלי דבר אחד-אפשר כנראה להסתדר בסדר גמור ללא עורלה, כמו שיעידו מיליוני נימולים, אבל התחושה שלי מכל מה שעברתי וקראתי, למי שמכיר את מלוא ה'ציוד' קשה לוותר על חלקו. לעורלה יש תפקיד גדול גם במין וגם בשמירה על העטרה ללא חיכוך ויובש. בגלל שהתוצאות מעורבות (יש נימולים מרוצים ויש נימולים מאד מאד לא מרוצים) אני מניח יש גם משתנה אישי בסיפור הזה. חשוב לדעת למה הולכים בעיניים פתוחות ועם כל המידע, ולא להיות מופתע או להצטער בהמשך. .מצד שני יש נימולים בוגרים שזה לא קריטי עבורם, אז אם אתה מחליט לעשות ברית, עדיף להיות מוכן לאפשרות היותר גרועה, ולא להיות מופתע לרעה אלא לטובה.
זהו, זה מה שאני זוכר, זה העלה לי נשכחות...
אם יש לך עוד שאלות לפנות ל-202 ולעוד מקורות ולשמוע את כל הצדדים (למשל פורומי אורולגיה, יש כמה כאלה ברשת בעברית, ועוד יותר הרבה באנגלית). לשאול על ההרדמה המקומית, התפרים, כמה זמן עד שמוצאים אותם וכדומה. אם יש משהו ששכחתי ואולי אני כן יודע, תשאל כאן או בפורום 202. לא בטוח שדיון כזה מתקבל כאן בשמחה...
שיהיה בהצלחה בכל החלטה