ברכות לחיידק המוצלח!

אה, לגבי זה!

אני שומר את כל הכסף שלי למחקר עתידי. אבל אני מבטיח לתת לך הקדשה בספר הראשון שאכתוב! סתם נו, you'll get your money.

C H 4

New member
מזל טוב ../images/Emo13.gif ../images/Emo140.gif

אז מה בעצם המסלול הזה אומר?

תודה רבה למתאן

זה בגדול מסלול מואץ לדוקטורט עם שאר מרעין בישין (ייתכן ויתנו לי משהו לחקור עוד בתואר ראשון. שמים לב אלייך ישר. זה מסלול שמבטיח תארים מתקדמים , ומהר)

הוא שכח לציין את המינוסים

בעצם, מינוס עיקרי אחד. חייבים להוציא לפחות 85 בכל הקורסים. כולם. קיבלת 84 בקורס שיש בו ממוצע 60 ולא הבנת אף אחת מהשאלות? שיהיה בהצלחה במועד ב'. צריך 85. חוץ מזה זה מסלול די נטול יתרונות לביו-הדז שכמותו, כי חיסרון נוסף זה שלא ממש יוצא לך לבלות מחוץ לפקולטה למדעי החיים. יש כאלה (נו, אני) שהיו קצת יוצאים מדעתם. אבל באמת אחלה מסלול, והוא אפילו במלגה מלאה, אם אני לא טועה. אולי אפילו מלגת קיום גם. נ.ב ומדעי המוח יותר שווה

C H 4

New member
../images/Emo31.gif

תלוי את מי את שואלת. סתם תהיה, את נמצאת במעבדה של מדעי המוח?

BEמעבדה באופן כללי, או BAמעבדה

כלומר מרכז אמאס לחקר המח שנמצא בפקולטה למדעי החיים באת"א? כי התשובה לשאלה הראשונה היא כן, ולשניה לא.

C H 4

New member
אין לי מושג מה זה מרכז אמאס ../images/Emo13.gif

אצל מישהו מנוירוביוכימיה בפקולטה של מדעי החיים? האמת שאני סתם סקרנית, יצא לי להכיר שתי מעבדות שם ואני נורא סקרנית לגבי מה אנשים "מבחוץ" (כאלו שלא עושים שם מאסטר או דוקטורט) חושבים עליהן.

אדמס*

זה המרכז בפקולטה למדעי החיים בתל אביב שעוסק בחקר המוח. בימים אלה אני עושה קצת עבודה שחורה עבור מעבדה ששיכת לפסיכולוגיה ועוסקת בזיהוי פרצופים עם fMRI+ERP. אז זה קשור לחקר המוח, אבל לא מהצד הביולוגי. נראה די מעניין, אבל נראה לי שאני אחפש דברים קצת יותר מעניינים כשאני אצטרך לחקור... (למרות שעוד אין לי כיוון ממש)

MOOLKI

New member
בד"כ

בתוכניות מצטיינים אין חיים. יש גם מגמות מסויימות שהן לא למצטיינים וגם בהן אין חיים. ככלל, אני לא ממליץ על המסלולים האלו. זה לא שווה את זה. החויה הסטודנטיאלית היא לא רק ללמוד כל היום ואני די מרחם על האנשים במסלולים האלה. אלה שנים יפות שלא יחזרו עוד. לא יקרה כלום ללמוד עוד שנתיים, שלוש אבל לחיות כמו בן אדם וגם להנות מהחיים. מה הריצה המטורפת הזו? אף פעם לא הבנתי את זה...

תלוי איך אתה מגדיר "חיים"

אני אוהב ללמוד. מאוד. אני אוהב ללמוד ואת העבודה הקשה בזמן ואחרי שעות הלימודים. גם בתיכון זה היה בשבילי ככה וגם בצבא היה לי זמן מאוד מאוד עמוס וזה לא הפריע לי לחיות את חיי עד תומם. הריצה המטורפת נובעת מזה שאני רוצה ללמוד ולהצליח כמה שיותר. לא סתם לעשות תואר, אלא להצטיין בתואר ולהגיע רחוק.

MOOLKI

New member
גם אני אוהב ללמוד

וגם אני אוהב עבודה קשה אבל אני לא רואה הצדקה למסלולים הללו. אפשר להיות מצטיין גם בלי מסלול אוטוסטרדה וזה לא "פחות יוקרתי". מצטיין הוא מצטיין. ללמוד אפשר כל החיים ולהצליח ולהגיע רחוק מאוד אפשר כאמור, גם בלי העומס המיותר הזה. זה לא תורם מאומה. אז משקיעים עוד שנתיים שלוש מהחיים. אדרבה, אני אוהב את האקדמיה ואני לא ממהר לא להיות סטודנט. זה פשוט סתם לדעתי.

לא מסכים

שמים לב אלייך יותר. אתה תהיה אך ורק בסביבה של תותחים עם ציונים גבוהים כמוך (יש תנאי קבלה מאוד גבוהים למסלול הזה) - מביאים לך נושאים למחקר מאוד מוקדם... וכו'. אבל נחיה ונראה. אולי אתה צודק.

MOOLKI

New member
הכל חרטה.

"שמים לב אלייך יותר" זה סתם שטויות. אם תהיה מצטיין במסלול הרגיל, ישימו אליך לב יופי. ה"שמים לב" זה בטח משהו שטחנו לכם ביום פתוח או משהו... אני רואה רק חסרונות במסלול כזה. הוא לא נותן משהו שמסלול רגיל לא נותן פרט לכך שמסיימים את התארים בפחות זמן וגם זה חסרון לדעתי האישית למרות שיש שיגידו שזה יתרון. אני לא מצליח לראות בזה יתרון.

תראה

אני מכירה כמה שלומדים במסלול הזה, ולא סובלים בכלל. אפילו נהנים. אבל אני מסייגת שבאמת צריך להיות ביו-הדז רציניים מאוד כדי ליהנות מהדבר הזה. מהיכרותי עם החיידק המדובר, הוא יהנה מזה מאוד, יקרא את כל החומר שמיועד להעשרה כללית בנוסף לחומר החובה, ואז גם, יסתובב יתכופף, יפשיל מכנסיים ויבקש עוד. כזה הוא. לגבי ה"ישימו לב"... מהיכרותי עם המרצה שאחראי על התכנית הזאת, הוא ישים לב אליו, אבל לא בטוח שמהסיבות הנכונות

ארמ!!!!!!!!!!!!

CAN I RECONSIDER? בכל מקרה. ביו-הד זה בהחלט דרך טובה להגדיר אותי. אני לא חושב שאני עושה טעות.. ביררתי פחות או יותר מה הולך במסלול הזה, וזה פשוט ביולוגיה לאנשים שמאוד אוהבים ביולוגיה (ואני מאוד מאוד אוהב ביולוגיה) אז גם אם זה לא אידיאלי (מה דה פאק כבר אידיאלי ביקום הזה?) , זה משהו שאני רוצה וזה טוב מספיק עבורי.

אתה אומר את זה בתור אחד

שלמד אי פעם בתואר למדעי החיים (באוניברסיטת תל-אביב ליתר דיוק) - או אחד שעשה איזשהו מחקר בנושא (אני טרחתי לבדוק מה בדיוק הולך שם לפני שנרשמתי למסלול).? " אם תהיה מצטיין במסלול הרגיל, ישימו אליך לב יופי." כן, אבל אם אתה לא במסלול הרגיל שמים לב אלייך מההתחלה, כי חלק מהמסלול זה לעשות סמינרים שבד"כ לא עושים בתואר ראשון, ולעשות מחקר שבד"כ לא עושים בתואר ראשון. בקיצור, אתה עושה דברים הרבה לפני כולם. וזה משהו שאני רוצה לעשות. "ה"שמים לב" זה בטח משהו שטחנו לכם ביום פתוח או משהו... אני רואה רק חסרונות במסלול כזה. הוא לא נותן משהו שמסלול רגיל לא נותן פרט לכך שמסיימים את התארים בפחות זמן וגם זה חסרון לדעתי האישית למרות שיש שיגידו שזה יתרון. אני לא מצליח לראות בזה יתרון. " כן, אני בטוח שביום הפתוח סתם עבדו עלינו והכל שטויות. אגב, מניין לך שהכל שטויות? גם אם היתרון היחידי של המסלול הזה (שאיני יודע אם אתה יודע עליו דבר, לא כל שכן את הדברים שביררתי לגביו) זה לסיים את התואר מהר יותר (או לזנק לדוקטורט מיד אחרי) זה בדיוק מה שאני רוצה. אני לא רוצה להנות מהתואר, למרות שהייתי שמח להנות ממנו.. אני רוצה לעשות את התואר כמה שיותר מהר כדי שאוכל להכנס למחקר אמיתי כמה שיותר מהר. אני רוצה לעשות את זה מהר, אז בשבילי זה טוב.

למעלה