ברכות לחיידק המוצלח!

MOOLKI

New member
אני אומר את זה בתור אחד

שידידה מאוד קרובה שלו התחילה את המסלול הזה השנה. "כן, אבל אם אתה לא במסלול הרגיל שמים לב אלייך מההתחלה, כי חלק מהמסלול זה לעשות סמינרים שבד"כ לא עושים בתואר ראשון, ולעשות מחקר שבד"כ לא עושים בתואר ראשון. בקיצור, אתה עושה דברים הרבה לפני כולם. וזה משהו שאני רוצה לעשות." נכון. השאלה היא אם זה שווה את זה או לא ואני אומר שלא. בטח ובטח לא בשביל "שישימו לב" אליך ובייחוד שאת כל מה שעושים במסלול הזה, ניתן לעשות גם במסלול הרגיל. ההבדל הוא הזמן. "אני לא רוצה להנות מהתואר" זה כבר סיפור אחר לגמרי. אני יוצא מנק' הנחה שסטודנט נורמטיבי, גם מעונין להנות לפחות קצת מהתואר. יש את כל החיים לעבוד וללמוד ולחקור. אם יש לך קוצים בתחת ואתה אפילו לא מעוניין להנות מהחויה הסטודנטיאלית אז לך על זה. רוב האנשים לא יהנו מזה לדעתי.

אוקיי, אני לא כזה נורמטיבי

לטוב ולרע. מבחינתי "חיים" זה ללמוד. אני מבלה את רוב זמני הפנוי בקריאה ולמידה זה הדבר שמסב לי הכי הרבה עונג. סביר להניח שזה הקטע שבו החדר שבו אמרתי את זה מתרוקן ושומעים צרצרים ברקע.. אבל אין מה לעשות, כך אני בנוי ועם זה ננצח. הידידה שלך נכנסה השנה למסלול? מה היא מספרת?

MOOLKI

New member
היא לא מאושרת מזה

והיא עוזבת את זה. למרות שכל הציונים שלה מעל 90 בערך..... אשכרה יש לה אפילו יותר עומס מאשר לי....

אולי אעשה את אותו הדבר

למרות שאם אין שום הבדל, איני מבין מה זה משנה לה כבר אם היא משיגה ציונים כאלה גבוהים. נחיה ונראה. בנתיים שמעתי על זה הרבה דברים טובים . מה שטוב זה שאם זה לא מוצא חן בעיניי אני עובר אוטומטית לעדיפות השנייה שהייתה לי - ביולוגיה מורחב.

MOOLKI

New member
תגובה

"איני מבין מה זה משנה לה כבר אם היא משיגה ציונים כאלה גבוהים." יש אנשים שבשבילם, ציונים זה לא הכל בחיים, כפי שאני מנסה לומר לאורך כל השרשור הזה.

אבל אם לומדים אותו הדבר

אז מה זה משנה שהיא במסלול או לא? היא לא תתחיל להוריד את הציונים עכשיו כדי להתחיל להשתגע במסיבות, לא?

MOOLKI

New member
לומדים אותו דבר

רק בלי הלחץ והפאניקה המיותרת שהמסלולים האלה מייצרים. חכה ותראה.

Wolverchenus

New member
בבירור יש יתרונות וחסרונות

יתרונות - שמים לב אליך, אתה מקבל אפשרות לישיר לדוקטורט וכאלה.. חסרונות - התקפי הלב הרסו לך את הבריאות במהלך התואר אבל יש כאן צד חיובי שהוא תמיד יכול לנשור לביולוגיה רגיל לי למשל היתה דילמה אם ללכת למסלול הזה וכשהבנתי (בין השאר) שאני לא יכול לנשור ממנו למדעי המוח (if things get tough) ויתרתי. בתכלס, אין מה להפסיד מלהתחיל במסלול הזה. אי אפשר להפסיד. (חוץ מאת הזמן עד שמחליטים לנשור אם זה נורא מדי)

denverenum

New member
ראית במקרה

את התוכנית ששודרה בטלויזיה על בעלי כיפה שקופה ? האם אתה כזה ?

MOOLKI

New member
אדם יכול להגדיר עצמו

כדתי והסיבות לא לחבוש כיפה יכולות להיות רבות. לי יש את סיבותיי שלי. אפשרי שבתוכנית, הסיבות שבגללן "חובשי הכיפות השקופות" לא חובשים כיפה , שונות מהסיבות שלי. או שלא. לא ראיתי את התוכנית.

denverenum

New member
הכוונה היא

לכל דתי נטול כיפה. ובכל אופן, אני ממליץ לך לראות. היא שודרה בערוץ 8 והוגשה על ידי שניים. אחד מהם הוא נכדו של ישעיהו ליבוביץ'.

המסלולים האלה מייצרים

לחץ באיזשהו אופן שאינו מלאכותי? (כלומר, מלבד היות העובדה שמסלול זה דורש ציונים גבוהים?) אם היא מתאמצת כל כך כדי להשיג ציונים גבוהים, זה לא משנה בכלל אם היא במסלול המואץ או לא. איני מבין את הנקודה שלך. אם היא סתם רוצה לסיים את התואר (ויהי ציוניה מה שיהיו), אז היא לא הייתה מתאמצת כל כך. טוב נו, אני חושב שאין טעם גדול בדיון הזה, משום שאני מסכים איתך על רוב הנקודות ואני אווכח בעצמי מהר מאוד כי אני מתחיל ללמוד באוקטובר.

C H 4

New member
האמת שקולי צודק

וזה מוזר לי לכתוב דבר כזה, כי אני נוטה להסכים איתך, באופן כללי זה לא שבמסלול מצטיינים אתה לומד דברים שבמסלול רגיל לא תלמד והציונים והממוצעים יכולים להיות מצויינים גם אם אתה במסלול רגיל. אז מסלול מצטיינים באמת כרוך בהמון המון לחץ עודף סה"כ אני מכירה אנשים עם ממוצע מהחצי העליון של התישעים למרות ציון אחד מציק של פחות מ80... אבל המילגה עושה את החיים טובים למי שזקוק לה והסיבה שכתבתי שקולי צודק היא שיצא לי לבקר בשתי מעבדות באת"א, באחת מהן קיוויתי לעשות תואר שני בשניה סתם התארחתי. שתיהן היו מעבדות מלאות בלי מקום לסטודנטים (בגלל מקום פיזי לא בגלל תקציב) וסיפרו לי על סטודנט מהמסלול הזה שעשה פרוייקטים בכל אחת מהמעבדות ועומד להתקבל לאחת משתיהן על פי בחירתו. אז אני מניחה שכן שמים אליך לב יותר, לפחות לפעמים..

SilentMike

New member
מזל טוב.

אני מקווה שלא יקרעו אותך שם יותר מדי. אני רואה שאירגנתם פה חתיכת מסיבה כשלא הייתי.

אנחנו מתכננים פה ליין

וולברחנוס הנוכל הזה שמע שממליצים עליי להנהלה אז הוא נדחף וממש גזל ממני את שרביט ההנהלה כשמצמצתי לרגע. סתם, נו. הוא פשוט הולך להתחיל לנהל קודם (תפוז פשוט התלהבו יותר מהעובדה שהוא כבר מנהל פורום אחר ולא עניין אותם שקליגולה ואלפקה המליצו עליי) אני אצטרך להנהלה בערך שבועיים אחריו (לאחר תקופת הנסיון שלו) ואז ההשתלטות העוינת שלנו את הפורום תושלם
boy do we have plans for this place

Wolverchenus

New member
../images/Emo4.gif

טוב שאתה לא גורם לזה להשמע כאילו שלא המליצו גם עליי ושאולי יש לי עוד כישורים וזכויות שעומדות לזכותי מלבד היותי מנהל משנה בפורום אחר..

למעלה