בתי כנסת - על חשבון מי?

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

פלסטיק

New member
מי דיבר על הרחוב?

אמר האיש (מתנדב) שבגלל שהרב לא קיבל שכר צריך להפסיק לשלם למורים חילונים. באופן קבוע כשיש משהו לא בסדר עם חרדי (או שהוא לא בסדר או שמישהו לא בסדר כלפיו) קודם כל מסתכלים על החילוני. למה זה? אני אם לא ישלמו לי שכר אציע שיפסיקו לשלם לרבנים? מה הקשר? למה לפגוע במישהו אחר אם פגעו בי? זה מה שיעזור לי? אני ממש לא מבין את ההגיון הזה. את טוענת שבית דין לעבודה מקפח בדיוניו אדם חרדי לעומת אדם אחר וגורם לו עינוי דין? הוא ניסה לתבוע? מה היתה תוצאת התביעה? זה סוד כזה גדול שלא מספרים לנו? אני לא יודע ולא מכיר את הסיפור שלו, רק מה שאת מספרת לי כאן. שאלתי אם הוא תבע ואף אחד לא אומר שכן אז אני מניח שלא. יש לך מידע אחר תחלקי אותו איתנו. האם כל ראשי הכוללים הגישו תביעה קבוצתית על הלנת שכר של 4 חודשים ויותר וזה נשמר בסוד? אם את יודעת משהו תספרי אם את לא יודעת והתקשורת לא יודעת והרבנים לא יודעים זה כנראה לא קרה

masorti

New member
אני אסביר לך מדוע משוים לחילונים...

כי כאשר טומי לפיד שמע שמקציבים למפד"ל כמה עשרות מליונים לטובת מוסדותיהם, הוא מיד דרש סכום זהה כ"כספים ייחודיים" ששינוי תחלק כראות עיניה. אז משתתפי הפורום הם תלמידים טובים של טומי לפיד. טומי לפיד שאל "למה הם (המפד"ל) כן ואנחנו (שינוי) לא?", וגם בפורום שואלים "למה הם (החילונים) כן ואנחנו (החרדים) לא?".

פלסטיק

New member
אני כבר כתבתי בפורום של שינוי שזה

רע. ולא רק אני כתבתי דבברים כאלה. כשאני אראה מישהו (כולל מסורתי) שחושב שעובדיה יוסף טעה אני אתחיל לבדוק אם פעמי משיח לא מתקרבים. אז תשווה את החשיבה העצמאית

פלסטיק

New member
וחוץ מזה, עד שהיתה חלוקת התקציב

לא השוו כל הזמן? בודאי שהשוו רק שפתאום בשבוע האחרון גם יש תירוץ אז זו לא הסיבה

פלסטיק

New member
אתה אפילו לא שם לב ../images/Emo8.gif

אני שואל מדוע תמיד משווים החרדים עצמם לחילונים ואלה עונה לי ש"גם טומי לפיד משווה"
בקיצור אתה מסכים איתי שתמיד משווים רק לא עונה ל"למה"

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה מסלף את דברי.....

אני לא כתבתי שאם הרב בערד לא קיבל משכורת אז אף אחד לא יקבל משכורת, אני כתבתי שאם המדינה מעבירה תקציבים למורים החילונים בזמן, אז שהיא תעביר תקציבים למורים הדתיים גם בזמן ולא באיחור, זה מה שכתבתי, לגבי נושא הרב מערד זה כבר היה נושא אחר....

פלסטיק

New member
בוא נראה מה כתבת

"ואתה שואל אז מה הפתרון לכל זה? אני יגיד לך, אם המדינה מעכבת את הכספים של המורים, שהם יעכבו גם לציבור הילוני, ולא רק לכוללים ולישיבות" זה אתה כתבת, לא אני אז היכן הסילוף, מה לא הבנתי נכון?

מתנדב

New member
פלסטיק, אתה כתבת...

אמר האיש (מתנדב) שבגלל שהרב לא קיבל שכר צריך להפסיק לשלם למורים חילונים. אני לא אמרתי בגלל שהרב לא קיבל משכורת אז צריך להפסיק לחילונים, לא דיברתי כאן על אדם בודד, אמרתי בכלליות, שאם מעכבים משכורות של ראשי ישיבות וכוללים, אז שיעכבו את המשכורות גם למורים החילונים, אבל אם יעכבו רק לאדם בודד, זה עדיין לא אומר שצריך לעכב לציבור שלם, וזה מה שכתבתי, עם מעכבים לציבור שלם, שזה הראשי ישיבות וכל הכוללים, שזה ציבור שלם, שיעכבו גם לציבור שלם מצד החילונים, ואני חושב שיש הבדל מהותי לגבי מה שאני כתבתי, ולגבי מה שניסית לסלף את דברי....

פלסטיק

New member
זה לא משנה את המהות

המהות מבחינתך היא שאם החרדים נפגעים הפתרון הוא גם לפגוע בחילונים את הרב רק הבאתי כדוגמה לאחד מכלל ראשי הישיבות והכוללים. הפתרון שלך לאם השכן אנס את הילדה שלי אני אאנוס את ילדת השכן. אם אנסו עשרות ילדות יש לאנוס עשרות ילדות של השכנים. לא קבילים פתרונות כאלה מבחינתי. פתרון קביל מבחינתי היתה לפתור את הבעיה, לא לפגוע באחרים למשל בהי טק היה גל גדול של פיטורים (עשרות אחוזים) והמשכורות צנחו האם הפתרון הוא להעיף עשרות אחוזים מראשי כוללים ממשרתם ולקצץ במשכורתם בעשרות אחוזים?

פלסטיק, אני לא הצעתי את זה כפתרון

ואם זה השתמע כך מדברי, אז אני מצטער.... כוונתי הייתה, להציג את זה בתור שאלה, למה את החרדים תמיד דופקים? ומעבירים להם משכורות, באיחור של כמה חודשים, ואילו לציבור החילוני, מעבירים להם את המשכורות בזמן כל חודש, אם המדינה טוענת שאין לה כסף והם נמצאים במצב כלכלי קשה, אז למה רק לחרדים הם מעכבים את המשכורות?, אם אין כסף אז לחילונים יש כן כסף? אבל הפתרון הוא לא לצאת בשביתה כפי שכתבת באחת מההודעות שלך, כי את זה הם לא יעשו, והם לא ישבתו ויסגרו ישיבות, כי אצלם לימוד התורה חשוב יותר מכל השביתות, הם פשוט אוכלים את הכל בלב בשקט, והממשלה מנצלת את זה, ולכן הם מרגישים צורך לדפוק את החרדים...

פלסטיק

New member
כל אחד יודע איפה כואבת לו השן

ומשם הוא מדבר אני זוכר שהיו כאלה שלא קיבלו משכורת מהמדינה (שהתעכבה) וקבלו על זה שההקצבות לחרדים ממשיכות לזרום כסידרן וכמו שאמרתי, הדרך לבית דין לעבודה לא חסומה אפילו בפני חרדים. אם הם לא רוצים לעשות את המינימום כדי לקבל את המגיע להם שלא יבואו אלי (כאזרח קטן) בתלונות.

חדוה1

New member
הרב לא חסר דעת

בתור קרובת משפחה של הרב אני יודעת את הדברים ממקור ראשון. לאחר ניסיונות מכל הכיוונים והליכי בירוקרטיה מאוד מסובכים שלא הובילו לשום מקום ולאחר שלא קיבל 8 חודשים משכורת, כתב הרב מכתב לנשיא המדינה. הדברים הגיעו גם לידי ראש הממשלה אריאל שרון שחייב את עיריית ערד לשלם משכורת לרב בתוך 12 יום- נראה לך שמישהו היה פונה לנשיא ולראש הממשלה אם העניין היה פשוט??? במסגרת המחאה וכתוצאה מעומס על הרבנות- כשהמקום בעצם סגור, נאלץ הרב לרשום לנישואין מחוץ למבנה העיריה

פלסטיק

New member
אתה מסתכל על הכל הפוך

1. אין "לנו" ו"לכם", כולנו יחד בקלחת הזו. כשיש יש לכולם וכקשה קשה לכולם. אם תכנס ל"לנו" ו"לכם" לא תצא טוב. כי אז יבחנו מי מכניס כסף וכמה ולא רק מי מוציא. אז בוא נישאר ב"אנחנו" ולא "לנו" ו"לכם" 2. לא מעניין אותי כמה מקצצים לכל אחד, מעניין אותי אם כל אחד מקבל את המינימום שהוא זקוק לו. לדוגמא: אין מבחינתי הבדל בין ילד חרדי דתי או חילוני. כל הילדים זקוקים למזון, גג, בריאות, חינוך וכל השאר. אז אם היה "סוג" כזה שקיבל יותר וכרגע קשה לספק את כולם הוא יצטרך להשתוות. האם אתה חושב שיש "סוג" של ילדים שצריך לקבל יותר? אינני יודע מדוע ראשי ישיבות וכוללים לא מקבלים את שכרם. ממש לא. יש לך מושג מדוע הם לא פונים לבית דין לעבודה? מדוע הם לא שובתים? מה אתה מצפה שאני אעשה אם הם לא עושים דבר לקבל משהו שכנראה מגיע להם בדין? איך אתה מצפה שאני אעזור? מדוע אתה מצפה לתקן כל עוול בעוול אחר? למה לא לעשות מעשה צדק במקום זה?

מתנדב

New member
פלסטיק, זה יעזור אם הראשי ישיבות

ישבתו? מישהו יתייחס אליהם? הם יכולים לשבות מכאן ועד ההודעה החדשה זה לא יזיז לאף אחד, אז כך שזה לא יעזור להם אם הם ישבתו....

פלסטיק

New member
יש שופטים בירושלים, גם בבית דין

לעבודה ואפילו אמהות חד הוריות יודעות לשבות האם ראשי הציבור החרדי הם כאלה חדלי אישים?

saar7650

New member
אז כבר אמרתי-

בהודעה הזאת. וכדי להבהיר טוב יותר- כוווווווווווווווווווולם צריכים לצמצם בהוצאות! גם אותו מקווה שנבנה לא היה צריך להיבנות אם וכאשר הנתונים נכונים. לגבי אותו "עד" ישנן הרבה "עדויות" לדברים שלא קרו מעולם כמו שהראיתי לך-כאן. דבר נוסף- האם לדעתך ציבור קטן בקיבוץ זכאי לקבל תקצובים למקווה, בית כנסת וכיו"ב (צרכי דת) על אף התנגדות רוב אנשי הקיבוץ?

tamarhp

New member
כמו שכבר אמרו

רוב בתי הכנסת נבנים מתרומות ולא ע"י המדינה. מספר בתי הכנסת שנבנה ע"י המדינה, שווה או אפילו קטן ממספר המתנ"סים והמבנים האחרים.

למעלה