פלסטיק, בא נדייק על מה שהזכרתי כל
פעם מתחילת קיום הפורום.... אני יודע שהמצב הכלכלי קשה מאוד במדינה, וישנם אנשים שאין להם כסף אפילו לקנות לחם לילדים, עד כדי כך המצב גרוע, ולכן אני גם בדעה שצריך לקצץ לכולם, הן לציבור הדתי / חרדי והן לציבור החילוני, צריך שיהיה שוויון כשמקצצים, תקצץ לכולם שווה בשווה, ולא מהציבור הדתי לקצץ בשמונים אחוז, ולציבור החילוני לקצץ רק בעשרים אחוז, ואז לבוא ולהגיד אחרי זה הנה גם לנו מקצצים לא רק לכם, השאלה היא כמה מקצצים לכם וכמה לנו, כשמקצצים כולם צרכים לסבול, חמישים אחוז לקצץ מהציבור הדתי חרדי, וחמישים אחוז מהציבור החילוני, אני מקווה שעד כאן מובן.... ובעבר העליתי עוד טענה שעד היום אין תשובה לה, המשכורות של המורים בבתי הספר החילוני והממלכתיים, הם מקבלים כל חודש בזמן את המשכורת כמו שעון שוויצרי, ואין עיכובים, והמדינה מעבירה להם את הכספים בזמן, אבל הראשי ישיבות והמשגיחים בישיבות ואברכי הכוללים, לא קיבלו משכורות למעלה מארבעה חודשים, אתה יודע מה זה אומר? 4 חודשים לחיות בלי משכורת?, ואתה שואל אז מה הפתרון לכל זה? אני יגיד לך, אם המדינה מעכבת את הכספים של המורים, שהם יעכבו גם לציבור הילוני, ולא רק לכוללים ולישיבות, ואני רוצה לראות מה יקרה כשהמדינה רק תעיז לעכב בחודש אחד את המשכורות למורים, בבתי הספר החילונים, לא ארבעה חודשים רק בחודש, אתה יודע מה יקרה אז? המדינה תשבות ויצאו כל המורים לשביתת רעב ולמחאות נגד שר האוצר, יסגרו את הבתי ספר החילונים, אבל כשזה נוגע לציבור החרדי, והם סובלים בשקט אוכלים הכל בפנים, אז זה בסדר גמור, וזה מה שאני טוען כל הזמן, צריך שיהיה שוויון לכולם, אין כסף לשלם לכוללים ולראשי ישבות, אין גם כסף למורים שמלמדים בבתי ספר החילונים, אם יש כסף יש לכולם אין כסף, אין כסף לאף אחד....