בתי כנסת - על חשבון מי?

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

vizini

New member
כלומר, במקום להלחם בעוולה לתיקונה,

אתה תומך בעוולה אחרת? אם פלוני גנב, אז גם אתה תגנוב? זו נראית לך הנמקה?

מתנדב

New member
מה יש פה להילחם?

הדבר פשוט מאוד מה שקורה כאן במדינה, כשהשר טומי לפיד אישר העברת תקציבים של מליונים, כולם שותקים, וזה לא מפריע לאף אחד, אבל כשבונים מקוואות או בתי כנסיות, העם משתולל, ויש תביעות של עורכי דינים, מה נראה לך? למה זה קורה? ולמה מתפרצים רק כשזה קורה לציבור הדתי? יש לך תשובה לזה?, לי יש תשובה לזה, פשוט מנסים לרמוס כל דבר שקשור לדת, לכן אם אתה טוען שהוערך דין הזה צודק, אז שלא יאשרו לאף ציבור במדינה תשלומים מסוגים כאלו וזה כולל אותי ואותך... ועוד דבר האם באותו יישוב, שמתלוננים על אישור התקציב של המקוואות, האם אין שם מתנסי"ם לחילונים? אני בטוח שיש, ולא רק מתנסי"ם, אלא עוד דברים שהציבור החילוני צורך, אז למה על זה לא מתלוננים? ועוד דבר בכתבה הזה, כתוב במפורש שרוב כן הצביעו בעד ורק אחד הצביע נגד, סימן שרוב כן רוצים מקווה באזור, אז מה התלונה בכלל? ויש לי עוד שאלה אליך, אתה בטח שמעת על הסיפור של ויקי כנפו שצעדה רגלית לכיוון ירושלים, התקשורת רעשה מזה וכל העיתונות עסקה ועדיין עוסקת בזה, אבל היום בוקר יצאו 2 חרדים מאשקלון רגלית לירושלים על הקיצוץ שעשו בממשלה לציבור החרדי, התקשורת שותקת, ולא מדווחת על זה, בעיתונים לא רואים ולא שומעים מזה, וכל זה למה? כי זה חרדים שיוצאים במחאה נגד הקיצוץ בציבור החרדי, אבל על ויקי כנפו המדינה רועשה ורועשת מזה, ושר האוצר נפגש איתה, ושמע מה יש בפיה, אבל אני בטוח שהחרדים שצועדים מאשקלון כרגע לכיוון ירושלים, אף אחד לא יתייחס אליהם, ושר האוצר לא יפגש איתם והוא לא ישמע מה יש להם להגיד, עכשיו אתה בטח תשאל אותי איך אני בטוח, נכון? אז אני יגיד לך איך אני בטוח, כי שהחבר כנסת הר' פרוש הקים אוהל מחאה לא מזמן, אף אחד לא יצא להזדהות מולו, מלבד החרדים עצמם, אז אם לחבר כנסת חרדי לא התייחסו אז לשני זוטרים מהציבור החרדי שיצאו כן יתייחסו?....

vizini

New member
אז אתה ממשיך בקו של: כולם גונבים

אז גם אתה תגנוב? אם לפיד (או כל אחד אחר) עושה דברים בניגוד לחוק או למנהל התקין, צריך להילחם בכך ולמנוע זאת, ולא "כקונטרה" לגנוב בחזרה. זה גם החינוך שאתה נותן לילדיך? בכלל, (ואני מקווה שלא יאשימו אותי בהכללות...) שמתי לב שאתם נוהגים להגן על עוולותיכם בתואנה: אבל גם החילונים... אבל גם החילונים גונבים... אבל גם החילונים משתמטים... תתחילו להסתכל על עצמכם קודם. "קשוט עצמך..."

מתנדב

New member
ויזיני מישהו גונב כאן?

גנבנו משהו? זה כסף שאושר מטעם המדינה ושר האצר, זה לא גניבה, אחרי שתלמד 5 שנים באונברסיטה את משמעות המילה גניבה אני יוכל להתווכח איתך, גניבה פירושו שאני נכנס אליך הבייתה וגונב ממך, או שאני נכנס לסופר וגונב ממתק, פה אין שום גניבה כי זה באישור הממשלה ושר האוצר, אז מה הגניבה כאן? ואחרי שתסביר לי מה הגניבה כאן, אמשיך להתווכח איתך.... ודרך אגב אף אחד כאן מהדתיים לא מסתכל, למה החילונים כן ואנחנו לא, בסך הכל אנחנו מבקשים שקט נפשית ושלא תרדפו אותנו, כל דבר מה שאנחנו עושים פותחים עיניים גדולות ובוחנים זאת היטב, תתחילו לבדוק את עצמכם קודם, אחרי זה נבדוק את עצמנו....

vizini

New member
קראת את המכתב?

במיוחד את המשפט הפותח במילים :"בניגוד להחלטת הממשלה..."? תקרא ותבין איפה הגניבה. "אף אחד כאן מהדתיים לא מסתכל למה החילונים כן ואנחנו לא"? אבל זה בדיוק מה שאתה עושה. בכל פעם שיש האשמה כלשהי נגד דתיים, ישר אתה (או דתי תורן אחר) קופץ עם טומי לפיד... או כשמדברים על השתמטות החרדים מגיוס, מייד קופץ מישהו עם השתמטות של חילונים...

מתנדב

New member
אף אחד לא קפץ על השתמטות החילונים

אחרי שכבר טחנו את הנושא מליון פעם, על גיוס החרדים, אז מישהו הכניס גם את הנושא שהחילונים משתמטים, ועל זה הוא לא קיבל תשובה.... ודרך אגב היה פעם אחד שהעלו טענה נגד הציבור החילוני, ואתה כתבת משהו בנושא? או רק כשממציאים תלונות נגד הציבור הדתי חרדי אז אתה ישר מתלהם?

vizini

New member
אף אחד?

נו, באמת... שאמצא לך את ההודעות הרלוונטיות, או שאתה יודע לחפש לבד? ובקשר ל -"ודרך אגב היה פעם אחד שהעלו טענה נגד הציבור החילוני, ואתה כתבת משהו בנושא? או רק כשממציאים תלונות נגד הציבור הדתי חרדי אז אתה ישר מתלהם?" הזכרון שלך כל כך קצר? לא זכור לך שהעלית את ה"השתלטות החילונית" בנתיבות? שאמרתי שאם העובדות נכונות, זה ראוי לגינוי? או שאולי יש לך זיכרון סלקטיבי...

saar7650

New member
אני חושב ש-

צריך לצמצם את ההוצאות הגבוהות לכלל האוכלוסיה! כלומר- גם דתיים וגם חילונים צריכים להתחשב האחד בשני ולצמצם עלויות. דבר נוסף- הייתי מעוניין לראות את הדברים מקרוב- עד כמה הם מדוייקים ונכונים. אגב- מתנדב בהודעה הזו רק טען שכולם צריכים לצמצם הוצאות. אם זה ראשי ערים, סגני ראשי ערים, חכי"ם וכיו"ב.

פלסטיק

New member
בוא נניח שהנתונים נכונים

יש לך עד כשר שחותם בשמו המלא. מתנדב בהודעה אחרת הבהיר שכולם צריכים להצטמצם בתנאי שזה לא כולל את המקווה הזה, אבל אני שואל את דעתך. ישוב ברוב מוחלט של שמונים ומשהו אחוז מתנגד להקמת המקווה. היישוב אפילו לא ביקש בריכת שחיה או מתנ"ס במקום, סתם רצה לחסוך הוצאה ושיקימו מקווה משותף לכל הישובים בסביבה. הממשלה מתעקשת בכל זאת להוציא את הכסף מה דעתך על סדר העדיפויות הזה?

מתנדב

New member
פלסטיק, בא נדייק על מה שהזכרתי כל

פעם מתחילת קיום הפורום.... אני יודע שהמצב הכלכלי קשה מאוד במדינה, וישנם אנשים שאין להם כסף אפילו לקנות לחם לילדים, עד כדי כך המצב גרוע, ולכן אני גם בדעה שצריך לקצץ לכולם, הן לציבור הדתי / חרדי והן לציבור החילוני, צריך שיהיה שוויון כשמקצצים, תקצץ לכולם שווה בשווה, ולא מהציבור הדתי לקצץ בשמונים אחוז, ולציבור החילוני לקצץ רק בעשרים אחוז, ואז לבוא ולהגיד אחרי זה הנה גם לנו מקצצים לא רק לכם, השאלה היא כמה מקצצים לכם וכמה לנו, כשמקצצים כולם צרכים לסבול, חמישים אחוז לקצץ מהציבור הדתי חרדי, וחמישים אחוז מהציבור החילוני, אני מקווה שעד כאן מובן.... ובעבר העליתי עוד טענה שעד היום אין תשובה לה, המשכורות של המורים בבתי הספר החילוני והממלכתיים, הם מקבלים כל חודש בזמן את המשכורת כמו שעון שוויצרי, ואין עיכובים, והמדינה מעבירה להם את הכספים בזמן, אבל הראשי ישיבות והמשגיחים בישיבות ואברכי הכוללים, לא קיבלו משכורות למעלה מארבעה חודשים, אתה יודע מה זה אומר? 4 חודשים לחיות בלי משכורת?, ואתה שואל אז מה הפתרון לכל זה? אני יגיד לך, אם המדינה מעכבת את הכספים של המורים, שהם יעכבו גם לציבור הילוני, ולא רק לכוללים ולישיבות, ואני רוצה לראות מה יקרה כשהמדינה רק תעיז לעכב בחודש אחד את המשכורות למורים, בבתי הספר החילונים, לא ארבעה חודשים רק בחודש, אתה יודע מה יקרה אז? המדינה תשבות ויצאו כל המורים לשביתת רעב ולמחאות נגד שר האוצר, יסגרו את הבתי ספר החילונים, אבל כשזה נוגע לציבור החרדי, והם סובלים בשקט אוכלים הכל בפנים, אז זה בסדר גמור, וזה מה שאני טוען כל הזמן, צריך שיהיה שוויון לכולם, אין כסף לשלם לכוללים ולראשי ישבות, אין גם כסף למורים שמלמדים בבתי ספר החילונים, אם יש כסף יש לכולם אין כסף, אין כסף לאף אחד....

tamarhp

New member
הרב של ערד

לא קיבל משכורת כבר 8 חודשים. בנוסף, הוא צריך לקבל תרופה יקרה בגלל בעיות בלב, והוא הפסיק לקחת אותה כי אין כסף. בגלל חוסר תקציב, הרב התחיל לקבל קהל ברחוב. כתבה מורחבת בעיתון "משפחה" האחרון.

מתנדב

New member
תמרי, ראיתי את הכתבה הזאת

ופשוט לבכות מהמצב הנתון, אבל למי איכפת בכלל? מי הוא בכלל? הוא רב חרדי, שישב ברחוב וימשיך לקבל קהל, זה אמור להפריע למישהו?

tamarhp

New member
להעלות אותה לכאן?

אני יכולה לסרוק.. בכלל, כל העיתון השבת היה מלא כתבות כואבות.

מתנדב

New member
תמרי, ללא אישור מעיתון משפחה

זה עלול להיגרר לבעיות ולתביעות בגלל הזכויות יוצרים, בשביל לסרוק כתבה שלמה ולעלות לפורום, צריך את אישור עיתון משפחה, ובכלל הייתי מציעה לויזיני ולפלסטיק, לקנות רק שבוע אחד את העיתון משפחה, ולהבין קצת את המצב הקשה שהחרדים נמצאים....

tamarhp

New member
ובהזדמנות זו

שיקראו גם את הכתבה על ילדי משפחת כהן.

פלסטיק

New member
תגיד, הרב הזה הוא חסר דעת?

ילד קטן שזקוק לאפוטרופוס? מדוע לא יתבע את המועצה הדתית בבית דין לעבודה? למה תמיד הפתרון שלכם הוא לגזול מפיתם של החילונים ולא לתקן את העוול לדתי? חוץ מזה מי מינה את החרדים אחראים על מסכנות? אני הולך לעזור במקומות שיש בהם המוני מסכנים ולא כולם בדיוק חרדים שמופיעים בעיתון למשפחה.

tamarhp

New member
מהההה???

"למה תמיד הפתרון שלכם הוא לגזול מפיתם של החילונים ולא לתקן את העוול לדתי?" נכון, שכחתי. הרחוב שייך לחילונים ואסור לרב ח"ו לגזול ממנו שני מטר בועיים על מנת לקבל קהל. צודק. סליחה על החוצפה. מי החליט שהוא לא ניסה לתבוע או כל פעולה אחרת?? אבל דברים כאלו בכל מקרה לוקחים זמן, במיוחד כשמדובר בחרדי. ואל תגיד לי שזה לא נכון!!!!

למעלה