בתי כנסת - על חשבון מי?

• פותח הנושא NYM
  • פורסם בתאריך

saar7650

New member
"הקלטות שלו מלאות בחצאי אמיתויות "

נו... אם כך- לך ותתעמת איתו!

גוססי2

New member
אמנון יצחק הוא קוטל קנים

ואין שום בעיה להתעמת איתו. שיבוא לכאן ונרביץ עימות לענין.

איצטדיוני כדורגל, כדורסל וכו'

הם רק לשימוש הציבור החילוני? תקן טעותך... אם זה היה נכון, אין לי בעיה שכך יהיה הדבר.

Carl Freeborne

New member
לבתי כנסיות יש ביקוש מאוד גדול../images/Emo70.gif

המון אחוזים מהאוכלוסיה הולכים אליהם, אז למה שלא יבנו אותם? רק בגלל שזה "משהו שנוטף ממנו ניחוח דתי"?

תעצרו רגע ותחשבו על זה../images/Emo26.gif

נעים מאוד, אתם גרים במדינת ישראל...שהוקמה בשביל היהודים...שגויים שומעים יהודים הם מבינים את זה ככה:יהודים=יהודים דתיים, לצערינו....זה לא ככה, אבל אין מה לעשות, נכון
בקיצור...אם המדינה הזאת הוקמה ל"יהודים" אז חלק מהתפקיד שלה הוא לא לדאוג ליהודים המאמינים, שהם היהודים ה"אמיתיים"
אני לא אומרת שאתם לא יהודים אמיתיים, כי זה סתם שטות
כי כולנו שווים באותה מידה בדיוק
ואני לא רוצה לפתח על זה דיון...אבל אם אני אגיד "יהודים" המילה "דתיים" תהיה בין הראשונות שיעלו, לא
וחוצ'מיזה...זה כמו ששאלתי..."למה אין פורום חילוניים?" וענו לי...כי כל הפורומים חילוניים
אותו דבר...כל המקומות הם חילוניים, אין דבר שהכניסה לחילוניים אסורה...אולי יש כניסה רק בלבוש צנוע...וכמה מקומות יש שדתיים לא יכולים לאכול שם או להיות שם
אז בית כנסת...וצדק מי שרשם שהם נבנים מתרומות

Vdrums

New member
את אומרת שאין דבר כזה כניסה

לחילונים אסורה. סבבה. אבל למה את אומרת שיש מקומות שדתיים לא יכולים להיכנס לשם? אף אחד לא עומד ולא נותן להם להיכנס זה מתוך בחירה. כמו בכל מדינה נורמלית מי שרוצה יכנס ומי שלא רוצה לא יכנס. אף אחד לא אוסר עליכם זו בחירה שלכם לא להיכנס.

tamarhp

New member
צודק!

ומה עם כל החילונים שעולים לתורה בבר מצווה? הם משתמשים בביה"כ, לא? וכל אלו שבאים לתפילה ביום כיפור?

Carl Freeborne

New member
עזבי, יש חילונים שקופצים מכל מה שזז

ולא נראה כמו חילוני (ויש גם דתיים שקופצים מכל מה שזז והוא לא בדיוק כמותם ע"ע דיון אופניים בפורום דתיים, שאני חייב כאן להודות שלא נסעתי על אופניים בשבת מאז שאני שומר היטב על השבת... אבל לא משנה...ששש... ככה הדיון פחות יעניין)

ינקידוד

New member
שיבנו

אני מציע שכול ביקור בבית כנסת יעלה 5 שקל, מה יש רק לכדורגל\מוזאון צריך לשלם?

saar7650

New member
אל תדאג ינקידוד!

אנשים רבים וטובים תורמים לבתי כנסת מאונם ומהונם!

פלסטיק

New member
מה אתם חושבים על זה?

מכתב שכתב מישהו בנוגע http://start.msn.co.il/Actualia/Articles/ArticlesPublished_All.asp?articleID=1273(כעדות אישית) האם הוא צודק או טועה?

מתנדב

New member
הוא טועה ובגדול.....

היה כתבה לא מזמן, לפני כשבוע ימים שטומי לפיד אישר סכום עתק של כמה מליונים לאיזה ארגון של מצביעי שינוי, אינני זוכר כרגע את הכתבה במדוייק, אך אם הכתבה תהיה מול עיני שוב, אביא לך אותו בלי נדר....

vizini

New member
מה הקשר?

שאלו אותך שאלה ספציפית על א, ואתה עונה על ב...

פלסטיק

New member
אני מעוניין בתשובות לעניין

כותב אדם מכתב בדם ליבו על מקווה בהר אדר ואתה מספר לי משהו מעורפל על השר יוסף לפיד ואיזושהי הקצבה. השאלה היא אם יש הצדקה למקווה במליון שקל באותו מקום או לא אם אתה לא רוצה להתייחס לענין בבקשה, אתה לא עובד אצלי במשכורת. אבל אין כלל בפורום הקובע שכל שירשור חייב להכיל הודעה העוסקת בהשמצת שר המשפטים

vizini

New member
אולי גם תסביר?

למה לדעתך מוצדק הפרת חוק ובזבוז כספי ציבור כדי ששלושים נשים לא יצטרכו לנסוע חמש דקות למקווה בישוב סמוך?

מתנדב

New member
ויזיני, אתה זוכר מה כתבת

2 הודעות מעלי? מה הקשר כתבת נכון? התבקשתי לענות על השאלה אם אני תומך או לא, בלי הסברים למה אני תומך

vizini

New member
אבל אני ביקשתי לשמוע הסבר.

אתה יכול לסרב להסביר, זו זכותך. אבל זה לא נשמע טוב.

למעלה