בתי ספר פרטיים (לא יהודיים)

Boston Guy

New member
העתק והדבק

אני לא יודע איך הדירוג הזה נקבע ועל פי אילו פרמטרים - אבל אני "חושד" שיש בו BUG רציני - כי נראה כאילו הם מחשבים את המדד הערטילאי "מוכנות לקולג'" לפי איזה אחוז מתלמידי בית הספר מוגשים לבחינות AP.
וכמו שכתבתי בהודעה אחרת כאן -
מה ש"מדאיג" אותי בבית הספר התיכון שעליו כותבת פותחת השירשור הם ציון "Mathematical proficiency" שהוא רק 22%, וציון "English proficiency" שהוא רק 44%.
אלו ציונים נמוכים. מאוד. זה סוג המספרים שרואים בבתי ספר של INNER CITY, שעתירים ב"אוכלוסיות מוחלשות" שמושכות את הרמה האקדמית של כלל בית הספר למטה.

זה לא מסתדר עם הסטטיסטיקה שאומרת ש 80% מהתלמידים בבית הספר הזה הוגשו למבחני AP. איך ארבע חמישיות מבית הספר עברו מבחני AP, אם הרמה הכללית כל כך חלשה באנגלית ובמתמטיקה?

יכול להיות שהמדד של US NEWS AND WORLD REPORT מודד מי הלך למבחני AP, גם אם הציון שהוא קיבל במבחנים היה "נכשל"?
אולי יש בתי ספר שפשוט שולחים כל תלמיד שיודע קרוא וכתוב למבחני AP בבחינת "על המזל"... וזה גורם ל"מדד" להיות מוטה לכיוונם.

מה שאני יודע הוא שבבית הספר שאליו הילדים שלי הולכים מאוד קשה להכנס לקורסים ברמת AP, ויש תלמידים רבים שרוצים אבל לא נותנים להם "כי אין מספיק כיתות"... אבל מי שמוגש למבחן AP כמעט תמיד עובר אותו בציון גבוה עד גבוה מאוד. כמו כן עושים אצלנו את המוות השנה כשהילד מבקש לקחת יותר מ 2 מקצועות ברמת AP - ודורשים מההורים לחתום על מסמך שהם מבינים שזה יהיה מאוד קשה, ושבית הספר הוא נגד זה...

כמו שאני כתבתי בהודעה האחרת - יש נתונים יותר חשובים, לדעתי - נתונים שבית ספר ציבורי חייב לדווח עליהם, ולכן אני בטוח שפותחת השירשור יכולה למצוא אותם.
נתונים של איזה אחוז מתלמידי בית הספר מסיים אותו בהצלחה ומקבל דיפלומה.
נתונים של איזה אחוז מבוגרי התיכון הלכו לקולג' 4 שנתי בכל שנה.
נתונים של איזה אחוז סיימו קולג'...

כל אלו סטטיסטיקות שלפחות לגבי בתי ספר במסצ'יוסטס חייבים להיות גלויים לציבור.
בתיכון שבו ביתי לומדת, בכנס ההורים של ה SENIORS בתחילת השנה, הציגו בפנינו נתונים מפורטים של המחזור של שנה שעברה: כמה הלכו לקולג', לאילו קולג'ים אנשים התקבלו וכמה התקבלו לכל קולג', כמה הלכו ל GAP YEAR וכיוצ"ב.

בנוסף, יש נתון קצת פחות גלוי, והוא ציון "איכות בית הספר התיכון" - ה high school academic rigor - שהקולג'ים לוקחים בחשבון כשהם מסתכלים בציונים וב GPA של הסטודנט המועמד.

debby12

New member
מנהל
בתי ספר פרטיים (לא יהודיים)

תוהה בעקבות מחשבות ושיחות עם שכנים וכאלה.

יש בסביבתי לא מעט אנשים ששולחים את ילדיהם לבתי ספר פרטיים - בעיקר בתיכון וחטיבה (ביסודי הם חסים על הכסף)

לתחושתי (אף אחד לא אמר...) רבים מהם גם נהנים מכל מיני מילגות/פייננשיאל אייד שהופך את הסיפור לבר השגה יותר, אם כי לא חינמי

לא מדובר בבתי ספר דתיים (לא יהודיים ולא קתוליים/אחרים)

סקרנית לשמוע הגיגים ונסיון. שווה? לא שווה? למה בעצם זה כה חשוב להרבה אמריקאיים ללכת לבית ספר פרטי [בתי הספר הציבוריים באזורנו נחשבים בהחלט בסדר]. מה הם יודעים שאני לא יודעת, בקיצור?... [הרי יש המון שכבות ידע שיש רק לותיקים/כאלה שגדלו במקום]

Midriff

New member
אצלנו

יש כמה סיבות:
1. הפרטיים יותר קטנים ומשפחתיים עם יותר תשומת לב אישית - אני יודעת שזה היה שיקול של כמה וכמה הורים שהרגישו שהחטיבה (שאצלנו מרכזת 3 בתי ספר) והתיכון (שמרכז 3 חטיבות) גדולים מדי
2. יש אצלנו פרטיים שהם מונטיסורי ולכן יותר מתאימים לילדים מסויימים ועמדת ההורים לגבי צורת הלימוד
3. אצלנו כמעט כל הפרטיים הם גם דתיים (יותר או פחות) אז אני מניחה שזה גם שיקול

oleyashan

New member
שתי סיבות שאני מכיר

אישית מאנשים שגרים לידינו עם הבתי ספר הציבוריים שמדורגים 9-10
א. סנוביות
ב.שמועות שילדים מבי"ס פרטי מתקבלים יותר בקלות לאונברסיטאות נחשבות

אני מבין שאת שואלת בקשר לפרטיים אליטיסטיים,

לפי ההתייחסות לעלות.
בתי ספר כאלה נמדדים בעיני ההורים לא רק מבחינת איכותם האקדמית, אלא גם ולפעמים בעיקר כנותנים כרטיס כניסה למועדון אקסלוסיבי גם להורים וגם לילדים. להורים זה כמו כניסה לקאנטרי-קלאב יוקרתי (נטוורקינג, סושיאל קפיטל, וכו') ולילדים נטוורק לעתיד, אחרי שהם יסיימו קולג'. הם ילמדו עם ילדים מפונפנים כמוהם, יקיימו פעם ראשונה סקס ויעשו סמים ואלכוהול עם ילדים כמוהם, וכו', בשעה שבבית ספר רגיל הם עלולים לעשות בדיוק את אותם דברים עם נו-גוד דפלורבלז שרחמנא ליצלן עלולים להיות גם ממעמד כלכלי נמוך מהם.
&nbsp
&nbsp

debby12

New member
מנהל
יש פרטיים לא "אליטיסטיים"? (שואלת ברצינות, לא בהקנטה)

פרטיים הכוונה בתי ספר שצריך לשלם כסף כדי ללכת אליהם להבדיל מבית הספר הציבורי שהוא ב"חינם" (משולם דרך אלפים רבים של מסי מקרקעין כל שנה). תוהה איך אתה מבחין בין אליטיסטיים ללא-אליטיסטיים

השבוע, במקרה, יצא לי ללכת לבית ספר תיכון שאליו מתנקזת חטיבת הביניים של ילדותי. ולמראה התלמידים המחששים בחוץ במקום להיות בשיעור, ועוד כל מיני דברים שמעדיפה לא לפרט - יצאה לי הרוח מהמפרשים לשלוח לשם את הילדות.

כך שאולי זה לא רק ה"סנוביות" מאחורי החלטות כאלה

כמו שרוב הקולג'ים הפרטיים הם לא אליטיסטיים,

כך גם רוב בתי הספר הפרטיים (דתיים, אידיאולוגיים, וכו'). כלומר, אין מבחני קבלה, ופחות או יותר מי שמשלם בכניסה, ברוך הבא.
&nbsp
חברה טובה שלי היתה מורה באחד מבתי הספר האליטיסטיים ביותר בארה"ב (טופ-טן), ובקולג' של הבן שלי פחות או יותר חמישים אחוז מהסטודנטים באים מהרקע הזה, כולל השותף שלו לחדר שנה שעברה. אם את חושבת שהם לא עושים סמים או צורכים אלכוהול ברמות שם, אז יש לך טעות. השותף שלו לחדר, ממשפחה יהודית טובה מבוסטון רבתי (הורים באמת נחמדים,פגשנו אותם) שהשקיעה כמעט $50K בשנה בבתי ספר פרטיים, היה מסטול בצורה כזו או אחרת כמעט כל סוף שבוע. זה לא יוצא דופן במילייה הזה, והלחץ החברתי בביה"סים האלה הרבה פעמים דווקא יותר חזק מבציבוריים, ומילדים מ"בית טוב".

debby12

New member
מנהל
הבנתי - תודה. התכוונת להאם יש מבחני כניסה...

נדמה לי שאכן יש.

סמים ואלכוהול ממש לא מטרידים אותי בהכירי את המועמדת הפרטית שלי. וממילא אני ממש לא חושבת שיש הבדל בעניין הזה בין תלמידים בציבורי או בפרטי (אם כבר - אולי בפרטי יש יותר מזה אולי כי מדובר בבני תפנוקים (?))

מה שכן מטריד אותי זה מוכנות לשוק העבודה כולל קולג' שיאפשר את זה [לא חייב להיות ivy league פרופר]

אם הילדה שלך תהיה

מדורגת בטופ-5 של הביה"ס הציבורי הזה, ויהיו לה המלצות טובות וסימוכין, הסיכוי שלה להתקבל לקולג' עלית יהיה גבוה יותר מאשר אם היא תהיה בביה"ס פרטי ותהיה מדורגת במקום 50, ולא פחות טוב מאשר אם היא תהיה באותו ביה"ס פרטי בטופ-5.
אבל הסיכוי שלכם לקבל איזושהי הנחה על השכר לימוד בקולג' ישאף לאפס אם היא תהיה בפרטי.
לפעמים עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות, או אפילו מאשר ראש לאריות (אקדמית, מבלי להתחשב בסוגיית ה-mean girls).
השיקול שלכם, אבל כדי להרגיש יותר טוב את יכולה לבקש לשוחח עם האחראי/ת על הייעוץ בביה"ס הציבורי ולברר לאיזה אוניברסיטאות התקבלו הסטודנטים שהיו בטופ שלהם בשנים האחרונות.
&nbsp

Fellowship

New member
Lower School (Kindergarten-Grade 5) $26,030

לפני שהגענו לרוקוויל, מרילנד, בדקנו מספר אופציות חינוך, כולל זו:
http://www.cesjds.org/admission/affording-cesjds

עבור 2 ילדים מדובר בהוצאה של של כ 52K$ לשנה,
אבל ציינתי זאת לאור שאלתך בנושא, מכיוון שהם מעניקים הנחה/השתתפות בעלות,
עד גובה של 50% מהעלות, בהתאם לפרמטרים שונים.

לאחר בדיקה קצרה הבנתי שהחינוך הציבורי באיזור שלנו נחשב טוב ואין סיבה לפנות לפרטי,
מעבר לעובדה שלעניות דעתי מדובר בעלות הזויה כאשר מדובר בחינוך עבור כיתות כה נמוכות.
להבנתי, הבעיה מתחילה כאשר מתגוררים באיזור שבו החינוך הציבורי הוא לא איכותי,
ואז מתחילה הדילמה.

Boston Guy

New member
זה בית ספר יהודי. לא על זה היא מדברת.

היא מדברת על בתי ספר בסגנון זה:

הכי נחשב בארה"ב:
[URL]http://www.andover.edu/Pages/default.aspx[/URL]
עולה כ 54,000$ לשנה

השני ברשימה:
[URL]https://www.exeter.edu[/URL]
שעולה 50,000$ לשנה

אזור ניו אינגלנד עשיר במיוחד במוסדות כאלה - מהעשירייה הפותחת של ארה"ב בערך 7 ממוקמים באזורינו, ובסך הכל יש אצלנו כמה עשרות כאלו.

באזור שלך:
[URL]http://www.sidwell.edu[/URL]
שעולה יותר מ 40,000$ לשנה אחרי תוספות שונות ומשונות...

ויש גם PUBLIC SCHOOLS כאלה - למשל זה:
[URL]https://www.bostonpublicschools.org/school/boston-latin-academy[/URL]

אם תבדוק מי יושב בקונגרס, בסנאט, ב"אחוזת המושל" של רבות מהמדינות בארה"ב, בעמדות מפתח ב WALL STREET - תגלה מספר לא פרופורציונאלי של ALUMNI של בתי הספר מהסוג הזה.

Fellowship

New member
משמעות המשפט האחרון הוא שיש להם לובי חזק?

אם כן, איזה לובי הם צריכים?
אני מניח שהם לא צריכים להעביר חוקים לטובתם(?)

Boston Guy

New member
השכנה שלי עד היום באבל על שהבת שלה סרבה ללכת לכזה

והתעקשה ללכת לבית הספר התיכון השכונתי שלנו - שנחשב לאחד הטובים במדינה, ונמצא באזור מקום 500 בדירוג של 22,000 בתי הספר התיכוניים בכל ארה"ב לפי הסולם של US NEWS AND WORLD REPORT.

הבת כבר עברה את גיל 40, להערכתי... וכשהיא מביאה את הנכדים לבקר את סבתא ה AUDI SUV הענק שלה בקושי עובר בכניסה של מגרש החניה שלנו.

לפני שאני אענה על השאלה שלך עם תאוריות שאולי לא קשורות למציאות: איפה בית הספר התיכון הציבורי שעליו את מדברת בדירוג הזה:
[URL]https://www.usnews.com/education/best-high-schools/national-rankings[/URL]

מוצאת אותו בטבלה?
מעל מקום 1000?
מעל מקום 500?
מעל מקום 100?

Gidi Shemer

New member
ואללה, למדתי משהו עכשיו

בדקתי את הטבלה ומסתבר שבית הספר הציבור שלנו הוא מקום 142 ברשימה. שווה לספר לסבתא

debby12

New member
מנהל
אבוי - "This school is unranked by U.S. News"

היא התשובה מהאתר שנתת לתיכון הציבורי אליו אנחנו משויכים. כלומר - האתר זיהה את בית הספר בשמו ונתן כמה פרטים עליו (יחס מספרי בין מורה לתלמידים וכאלה), אבל הוא כתב שהוא לא מדורג.

למותר לציין שמיסי המקרקעין באזור שלנו הם גבוהים לעילא ולעילא וגם הבתים לא ממש בחינם (loin de la). אבל, אאל"ט, זה בית ספר תיכון עם אינטגרציה אליו הולכים גם ילדים משכונות מצוקתיות יותר שמצויות 10 מייל מפה. לדעתי באינטגרציה מדובר בילדים שלא מדברים אנגלית בבית (התלמידים המעשנים בחוץ דיברו ספרדית ביניהם, והשלטים בשירותי הבנות שם היו בשתי שפות...ספרדית ואנגלית).

אציין גם שהילדים שאני מכירה שהולכים לפרטי - רובם מבתים מאוד מבוססים (בנוסח שנות החמישים של המאה שעברה, ע"ע אבא שותף במשרד עורכי דין ואמא שלא עבדה למחייתה שניה בחייה). אבל יש גם כאלה שלא מבתים מנקרי עיניים

לקפוץ מהחלון? למכור את הבית?

אציין גם שיש בתי ספר תיכון במרחק נסיעה קצר מאיתנו ומצויים ברשימה במקומות כגון 75 ו-106. אבל ממש לא מתחשק לי לגור שם כי זה בסברבייה-טיזי-נבי. גם לאמא מגיע לחיות, לא?

מצרפת את הנתונים המספריים שזה נתן על בית הספר הציבורי "שלנו" (זה שלא בא לי עליו)

מדובר במועמדת עם נתונים קוגניטיביים מצוינים (אייקון פולני של "עם כל הצניעות..."). אז מה - זה אומר שמגיע לה שנדפוק אותה עם בית ספר ליגה ז' כי "היא ממילא חכמה אז תסתדר"?

<יצאתי משלוותי. אשוב מחר...>

debby12

New member
מנהל
לא. אבל על קולג' שלא יגביל את הילדה הלאה בחיים

אין לי מושג איך מגדירים את זה. ב-30 העליונים?

משהו שלא יהיה שווי ערך ל"מכללת שושנת העמקים" כמותה צצו עשרות בישראל בשנים האחרונות

Gidi Shemer

New member
30 העליונים זה סופר גבוה. יש עוד הרבה קולג׳ים מעולים

אחריהם ברשימה.
תראי, בדקתי את הטבלה המקבילה של בית הספר שלנו והיא רק מעט יותר טובה משלך בתחום ה- college readiness.
אני יכול להגיד לך שבקולג׳ שאני עובד ומלמד בו (30 בדירוג האמריקאי הכללי ו- 5 בין האוניברסיטאות הציבוריות) מתקבלים לא רק סטודנטים מהבית ספר של הבנות שלי, אלא מבתי ספר עם נתונים פחות טובים מאלו שאת ציינת.

debby12

New member
מנהל
תודה שהשווית לטבלה שלכם

בחרתי 30 כמספר שרירותי כי ראיתי שהאוניברסיטה בה אני עשיתי את תאריי הגבוהים נמצאת באזור העשרים ומשהו בדירוג. מודה ומתוודה שזה בדיוק מבוסס מחקרית על שום דבר...

מה שקצת מלחיץ (אותי לפחות) זה שרק בדיעבד יודעים אם הכל הסתדר פחות או יותר בסדר, אלא שאז כבר אי אפשר לחזור אחורה בזמן ולשנות בית ספר.

Gidi Shemer

New member
יש נקודה אחת שכדאי לציין פה

ואני כותב את זה מהצד ש״מקבל״ את הסטודנטים.
בית הספר ואיכותו משפיע במידה מסויימת על הסיכוי להתקבל, אבל עיקר ההשפעה היא על המוכנות. אני לא רוצה לייפות יותר מדי את התמונה. יש בהחלט פער גדול יותר בין המוכנות של סטודנטים שמגיעים מבית הספר של הבנות שלי לבין חלק מבתי הספר החלשים יותר בסטייט שלנו. זה בולט במיוחד אצל first generation in colleg students, שפחות נחשפו לתרבות של לימודים אקדמאיים והתמודדות עם קשיים בלימודים מהסוג הזה.
יחד עם זה, האוניברסיטאות משקיעות הרבה מאד בסטודנטים הללו ומי שבא מוכן מנטלית לרצות ללמוד, יוכל לגשר על הפער. זה יצריך קצת יותר עבודה, אבל זה יותר מאשר אפשרי.
וזה קורה אצל הילדים שהגיעו מבתי ספר חלשים. מי שמגיע מבית ספר ״בסדר״, לא סופר משובח, מסתדר יפה מאד, אם הוא מוכן להשקיע בעבודה.

למעלה