בתי ספר פרטיים (לא יהודיים)

Boston Guy

New member
את ואישתי חולים באותו חולי - חולי חוסר הפרופורציה.

מכיוון שאני שקוע כרגע עד צוואר בביצה המסריחה והטובענית ששמה "חיפוש והרשמה לקולג'" - אני חייב להגיד לך שאת צריכה להכנס לפרופורציות - ומהר.

בדיוק בגלל שהילדה שלך היא "עם גנים פולניים" - ולכן הכל עובד נגדה.
היא לא תקבל שום "הנחות",
שום AFFIRMATIVE ACTION,
ועוד יותר גרוע - היא ממין נקבה. עדיף היום לשלוח בן לקולג', כי הוא יקבל תיעדוף. יש יותר מ 50% נשים היום בקולג'ים והאדמיניסטרצייה מנסה לאזן.

והמחיר המלא של שנת לימוד בקולג' "ב 30 העליונים" נוגע ב 65,000$ לשנה - כרגע.
עד שהילדה שלך תגיע לקולג' זה בטח יהיה 80 אלף דולר לשנה.
ותואר ראשון בארה"ב זה 4 שנות לימוד.
יש לך 320,000$ להשקיע בתואר הראשון של הבת שלך?

גם אישתי חולה בחולי ה "30 העליונים". אוניברסיטה כמו זו של גידי - וצפונה.
את יודעת איזו תחרות יש על כל כיסא באוניברסיטאות האלו?

יש יותר מ 3,000 קולג'ים בארה"ב. לכוון ל "30 הראשונים" - אומר לכוון ל TOP 1%.
גם אם הבת שלך תהיה מספיק טובה כדי להתקבל ל TOP 30 -
תבוא עם GPA של 3.9 ומעלה (לא משוקלל),
תעשה יותר מ 4 מקצועות ברמת AP,
תראה שהיא ROUNDED PERSON על ידי רקורד של פעילות התנדבותית וחברתית של שנים,
תביא מבחני מתכונת (SAT או ACT) בעשירון העליון ומעלה (SAT של 1500 מתוך 1600, או ACT של 34 ומעלה)
ותצלח את שאר ההתקלות (חיבורים, ראיונות, ממליצים...)

את יכולה לשלם FULL PRICE באוניברסיטה כזו?
כי כדי ש"אשכנזיה לבנבנה" תקבל מילגת MERIT באוניברסיטה כזו - היא צריכה להיות המקבילה הנשית של ישוע מנצרת. ללכת על מים.

Gidi Shemer

New member
רק תיקון אחד- הסכומים שציינת רלבנטיים לפרטיים

מחיר לשנה אצלנו זה 8800 לשכר לימוד והעלות הכוללת, כולל אוכל ומגורים היא בסביבות ה- 17-18.
אני מניח שהתייחסת למוסדות הפרטיים.

אבל, כמו שכתבתי, יש המון אוניברסיטאות מעולות בטופ 70 ויש גם לא רעות בכלל באיזורים הנמוכים יותר

Gidi Shemer

New member
ברור. רק חשוב להבין שזה לא הסכומים שבהחלט רלבנטים

לכל אוניברסיטה טובה באשר היא

Boston Guy

New member
לצערי - הסכומים אצלכם הרבה יותר גבוהים

מתוך בסיס הנתונים של COLLEGE DATA:
TUITION AND EXPENSES
Cost of Attendance In-state: $24,630
Out-of-state: $49,712

Tuition and Fees
In-state: $8,566
Out-of-state: $33,648

Room and Board
$11,218

Books and Supplies
$1,442

Other Expenses
$3,404

כן - לתושב מדינת צפון קרוליינה בעלות אצלכם היא "רק" 24,600$ לשנת לימוד.
דרך אגב - ה MEDIAN HOUSEHOLD INCOME במדינת צפון קרוליינה הוא 47,830$ לשנה.
כלומר שכר הלימוד ל IN STATE הוא יותר מחצי מההכנסה של משפחה חציונית במדינה.

סתם, לפרופורצייה: ה MEDIAN HOUSEHOLD INCOME במסצ'יוסטס הוא 75,300$ לשנה.
עלות הלימודים ב UMASS AMHERST (האוניברסיטה היחידה מבין כל ה STATE UNIVERSITES כאן שאיכשהוא הצליחה להתברג למאה הראשונות בארה"ב) לסטודנט IN STATE היא כ 28,000$.

כמובן שאין בכלל מה להשוות בין מה שמקבל סטודנט אצלכם ובין מה שמקבל סטודנט ב ZOOMASS מבחינת רמה, פרסטיז'ה וספורט...

Gidi Shemer

New member
כבר עניתי לבוקובזה שאני מתייחס ל- in state

והעלות היא כאחור קרובה יותר ל- 17 מאשר ל- 24. חבילת ההערכה שלהם כוללת גם תשלום ביטוח רפואי ללא הורים ועוד הוצאות מוערכות. בתור זה שהוציא מכיסו את הדולרים במשך 5 שנים מצטברות, אני יכול לחדש- העלויות הן נמוכות מ- 24

Gidi Shemer

New member
והדוגמה הכי טובה להערכות המוגזמות

היא הערכת התשלום ל- board, יענו לאוכל. המספרים מתבססים על ה- meal plans. מי שאוכל ללא meal plans אלא פשוט קונה אוכל ומבשל, מוציא קורב לחצי מההוצאה המוערכת הרשמית

Boston Guy

New member
בכל אוניברסיטה שבה ביקרנו ה MEAL PLAN אינו אופציה - הוא חובה

לפחות בשנה הראשונה, ובחלק מהאוניברסיטאות בשנתיים הראשונות - הם מחייבים את הסטודנט לשלם על מגורים בקמפוס ועל MEAL PLAN, אפילו אם בית ההורים של אותו סטודנט נמצא מעבר לגדר של הקמפוס...

Gidi Shemer

New member
הנה עוד סיבה טובה מדוע לבחור את האוניברסיטה במקום ה- 30...

אין לי מושג אם זה סיפור של הפרטיות מול הציבוריות, אבל לפחות אצלנו זה החוק. הדבר היחידי שהסטודנטים מחוייבים אליו (וזה התחיל לפני 5 שנים) זה חובה שנה ראשונה במעונות

ובוסטון גיא אף פעם לא מגזים.....

אז בואו נתקן אישתו רוצה טופ 100 ולא טופ 30...

בואי נגיד ככה... שנת לימוד באוניברסיטה מהטופ 30 עולה 65,000$ לשנה (בזה בוסטון לא הגזים, לצערי) וברוב המקרים תואר אחד לא מספיק, כי היום בשביל רוב המקצועות צריך לפחות שני תארים... וכשאת הולכת לרופא או עורך דין את מסתכלת על איפה הוא סיים את ביה"ס לרפואה או למשפטים ולא ממש עקרוני איפה הוא סיים את התואר הראשון, ולכן שווה להשקיע באוניברסיטה טובה (ויקרה) בתואר שאיתו באמת הילדה תסתובב בחיים המקצועיים שלה. הדבר היחיד שהתואר הראשון נותן זה קבלה יותר חלקה לתואר השני... אבל האם על זה שווה לפתוח חובות ענק?

אנחנו מקווים מאוד שהילדה תכנס לתואר ראשון לביה"ס פחות מפונפן (ממספר 50 ועד מספר 100), אבל על מלגה יפה שתשאיר אותה בלי יותר מידי חובות ותאפשר לימודי תואר שני בביה"ס מכובד.

Gidi Shemer

New member
רגע...

זה לא שיש מישהו בקומונה (או עכשיו פורום) שלא יודע את זה מזמן, אבל זו מין יציאה רשמית מהארון, לא?

הורדתם את מגבלת המרחק/זמן נסיעה?

חשבתי מהתחלה שזה היה תנאי מגביל מדי. מקווה שהרחבתם את הטווח. כשהיינו בשלב שלכם לפני שנתיים זרקנו רשת רחבה למדי מבחינת המרחק, אם כי הגבלנו פחות או יותר ממזרח למיסיסיפי.

המגבלה היא עד 5 שעות (של נסיעה באוטו) מהבית

יש המון בתי ספר באיזור הזה, חלקם הגדול מאוד יקרים אבל חלק מהם נותנים מילגות יפות. עכשיו מגישים early action לארבע אוניברסיטאות ומקווים שמתוכן נבחר את האחת, אם לא אז נצא לסיבוב שני בהרשמה הרגילה.

מה שחשוב לי להגיד לאמא הזאת, זה שמעבר לדירוגים ולמספרים, לאונברסיטאות יש גם אופי, וחשוב למצא את המקום שמתאים לילד שלך גם מבחינה אקדמאית אבל גם מבחינות אחרות, למשל הבחינה החברתית... אנחנו פסלנו כמה מקומות כי לא היה נראה לבת שיהיה לה כיף ללמוד בהם. שוב, המבחר גדול, יש 100 אונברסיטאות הכי טובות ויש 100 קולג'ים הכי טובים ומתוך מבחר של 200 בתי ספר מעולים אפשר למצא את האחד המתאים מכל הבחינות.

משל333

New member
לא יודעת על רפואה ומשפטים

אבל אם שואפים להוציא דוקטורט, מתחילים הרי בארה"ב מיד לאחר התואר הראשון, והרבה פעמים מקבלים מלגה מלאה ללימודים וגם מלגת מחיה. על זה אני בונה כשאני חולמת על העתיד האקדמי של ילדי

להוציא MD עולה קרוב ל 100,000 לשנה, PHD הרבה יותר זול

למשל, לינק לבית הספר לרפואה של הארוורד:
https://medstudenthandbook.hms.harvard.edu/601-tuition-and-fees

רק שכ"ל זה 58.050$ בלי לחשב עלויות אחרות, כמו מגורים, אוכל, ספרים וכ"ו

לתואר למשפטים השכ"ל הוא 61,650$ שוב בלי עלויות מחיה
http://hls.harvard.edu/dept/sfs/financial-aid-policy-overview/student-financial-aid-budget/

כמו בתארים הראשונים, מקבלים מלגה רק עניים באמת, שכבת הביניים שמרוויחה מ80,000$ לשנה ומעלה לא תקבל עזרה משמעותית.

Gidi Shemer

New member
כן, מדובר בשני עולמות לגמרי שונים

רפואה- השקעה כספית גדולה. מצד שני, עבודה בצד השני של המנהרה והחזר כספי גדול (ובין היתר, על חשבוננו המבוטחים...)
דוקטורט- מקבלים משכורת צנועה במקום לשלם כסף. מצד שני, שום עבודה לא מובטחת בצד השני של המנהרה, לא כל שכן עבודה מכניסה

נכון, רופא מרוויח יפה, אבל לוקח שנים עד שהוא מתחיל להרוויח

אם בנוסף לתשלום ללימודי הרפואה והוצאות המחיה, יש גם חובות גדולים מהתשלום על התואר הראשון, אז זה יכול להפוך את החלום ללא מציאותי.

iris mom of two

New member
לא מדוייק

בתארים מתקדמים הסטודנט מבוגר, ולכן עצמאי וממלא fafsa על הכנסותיו הוא. ובדרך כלל הוא הרבה יותר עני מההורים.
&nbsp
ולתארים מתקמים יותר ויותר בוגרי תואר ראשון מחכים שנה לפני שהם ממשיכים לתואר שני ושלישי. הבת שלי לדוגמא לוקחת שנתיים חופש מלמודים ועובדים קצת קודם
&nbsp

למעלה